RÖD OCH BLÅ OUTFIT


Dagens ridpass

Blev dressyr i paddocken idag. Ren och skär dressyr. Han kändes jätte mjuk från träningen i söndags och inte alls sådär stretig han kan bli. Jag gjorde övningarna jag hade lärt mig från träningen och han gjorde jätte fina skänkelvikningar och gick i fin och stadig form. Kunde till och med sitta djupt ner i sadeln! :) Galoppen gick fint,fint. Fick rätt galopp hela tiden vilket kan vara lite knepigt men om man flyttar från mitten ut till fyrkantsspåret i skänkelvikningar så får han rätt galopp. Duktig ;) Dock har han fortfarande svårt att sätta ihop sig men vi jobbar på det...



Jag pratar med Ina i telefon och har småtråkigt

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

Han ler brett

 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Ett träns

 

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Kommer inte ihåg

 

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

18.12

 

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Inas röst och köket

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Gick från bilen till mitt hem

 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Cupcakes

 

8. Vad har du på dig?

T-shirt och trosor

 

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Säger jag verkligen inte…

 

10. När skrattade du senast?

Ganska nyss ;)

 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Tavlor, rosetter, vykort, lampa, krokar och en whiteboard

 

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Nej

 

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Tråkig som fan

 

14. Vilken var den senaste film du såg?

Räknas Gossip Girl?

 

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Kläder, utrustning, Hoffman, åka utomlands, skänka pengar till någon fond och SPARA!!

 

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Jag är väldigt kräsen när det gäller mat. Tacos och hamburgare är gott. Resten är knepigt.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Behöver jag inte skriva här.

 

18. Tycker du om att dansa?

Typ jump-style är väl kul.

 

19. George Bush?

K.

 

20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Behöver jag inte skriva här.

 

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Jag bor redan utomlands men jag skulle gärna flytta till USA när jag är 20 och jag väger starkt på att göra det ännu tidigare.

 

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Wtf? Pärleporten? Är du full eller?




Färgglatt


Ajajajaj

Sitter med halsont, nackspärr och ont i knät. Inte min dag rättare sagt. Ska strax ta mig ner till stallet för att göra ren och skär dressyr. En fortsättning från i söndags på träningen. Han var riktigt mjuk och fin igår även fall han bara hade promenrats i regnet på måndagen. Så vi får hoppas att han är bra idag också. Ska ha det nya tränset idag förmodligen! :D Dock är det ett hoppträns, men who cares. Ska sedan ta hem det direkt efter och putsa det och så. Det ska hålla så länge som möjligt ;)






3 saker jag är beroende av

  • Datorn
  • Gossip Girl
  • Sötsaker
Önskar att det var:
  • Skolan
  • Nyttig mat
  • Spara pengar

Who says

Duktig! Älskar den här låten också. Jätte duktig chey där.

Drar till stallet

Drar till stallet nu för att gå en promenad med Hoffman och lasta torv. Super. Det är sjukt dåligt väder men vem klagar? Inte jag i alla fall. Puss!



Nytt träns!

Fick hem mitt träns som jag beställde för ett tag sedan på Hästnet. Riktigt snyggt :D Fick med ett bett också i hans storlek som jag egentligen skulle köpa så det var en riktigt bra bonus:D Jätte pendantiskt skött och det ska hålla sig så. Blir riktigt glad när man köper begangnat och det ser näst intill nytt ut. Glad chey!

Orginal pris:
Pullarträns Poseidon: 429:-
Bett: 149:-


Begagnat pris:
Träns och bett 310:- inkl. frakt.





Uppställnings bilder



Mums

Går det att vara så här bra när man fortfarande är så ung? Om jag fick några önskningar här i världen skulle det vara att jag kunde sjunga sjukt bra och sedan våga gå upp på sen. Tänk vilken känsla? Vill bara ger massa beröööm till Maddi Jane. Du är grym!

Sommaren har gjort comeback



Åh, det här är värt att dö för

Fick nyss en super fin klänning av Audrey, en skjorta och en blus. Hur snyggt? =D Tur för mig att vara liten, kan ärva av mina vänner. Hehe, tack snygging! Snodde hennes hatt och skor för bilden. Yeah.

Vet inte hur länge jag stannar här. Hade gärna tackat ja till några dagar till helg. Men imorgon börjar verkligheten igen. Ekonomi i SO bl.a Så taggad.

Är på väg hem till Audrey efter en underba...

dsc06706 (MMS)

Är på väg hem till Audrey efter en underbar träning för Louise Kruse. Han gick som en klocka och både jag och H kämpade till det yttersta. Kommer filmer och bilder ikväll. Ha det bäst!


Breaking fucking Dawn

Ett nytt äventyr. Ett nytt minne. Fan vad jag ska se den här!

Dagens höstoutfit

Ja, såhär hade jag velat se ut någon dag i höst. Behöver handla in allting förutom skorna men det fixar vi lätt. Eller?. Väldigt enkel och stilren men ändå något lite extra. Med en slarvig knut i nacken och lite sotning på ögonen gör nog susen!



Want:

Jag har väldigt begränsat med pengar nu eftersom jag har Hoffman. Dom flesta pengarna kommer gå till saker såsom skydd, schabrak, träns, täcken osv. Därför kommer jag nog inte vara sådär jätte välutrustad i vinter. Men om jag hade haft pengar hade jag gärna kunnat tänka mig en Kingsland dunjacka att ha i stallet. Tänk vad gosigt? Tänk om tomten skulle komma med en. Gud vad jag skulle blivit glad...



Dagens

DAGENS KLÄDER: Blommiga leggings, vitt linne och en blå-randig kofta
DAGENS FRISYR: Tofs
DAGENS SMINK: Mascara, rouge, ögonskugga och läppstift
DAGENS VILL HA: Pengar
DAGENS KÖP: Skor
DAGENS PLANER: Vara med Emelie?
DAGENS BÄSTA: My new shoes
DAGENS SÄMSTA: Regnet
DAGENS ROLIGASTE: När jag tappade ett glas i en restaurang och jag bara satte mig ner och åt helt oberörd
DAGENS TRÅKIGASTE: Att det inte finns nånting att göra när det regnar och åskar
DAGENS HUMÖR: Trött
DAGENS LÄNGTAN: Gråbo tävling
DAGENS FUNDERING: Varför finns det bara massa dyra saker här i världen? :(
DAGENS SAKNAD: Vänner!
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: Gossip Girl
DAGENS MÅSTEN: Städa...
DAGENS MOTION: Gå med Hoffman, gå i stan och gå från busshållplatsen
DAGENS VÄDER: Regn och åska
DAGENS GODIS: Choklad


Lovely - http://imfancy.blogg.se/


New shoes

Fick då detta paret av mamma. Jag är jätte nöjd för dom är ruskigt snygga, sköna och bra kvalité! Köpte dom på Nilson Shoes, +1300:- Och ja. Skorna ser helt fuckade ut på bilderna.



Regn

Har nyss varit hos Hoffman. Det spöregnade och vi ska träna imorgon och jag har jävligt ont i knät, vilket resulterade en promenad bara jag och H i 15 minuter. Fick sedan lite havre och sedan stack jag hem. Ska strax städa toaletten och sedan sova hos Audrey tror jag :) Ska visa mina snygga skor jag köpte sen!



:O

Vad hände här egentligen? Har någon länkat mig eller varför fick jag dubbelt så mycket läsare igår? :D Gulligt var det i alla fall och jag blev glad. Hoppas några stannar!



Kommer ihåg så väl

Jag kommer ihåg så väl efter tävlingen när jag satt på din rygg, var hur glad som helst. Men så fort vi var på väg hemåt kunde jag inte sluta gråta. Jag och Joanna grät blod kändes det som. Kunde verkligen inte sluta. Och nej, det var inte glädjetårar. Det var att jag skulle lämna tillbaka dig som jag hade haft i 3 månader. Som jag hade tagit hand om varje dag. Snat skulle det vara över. 7 dagar skulle jag ha kvar dig och sedan skulle du lastas och åka ifrånm mig.

Jag kommer ihåg så väl när jag var i Skövde med Disa och Joanna och mamma ringde och sa att det finns en chans att vi behåller dig. Jag kunde knappast tänka på något annat. Tänk om jag skulle bli hästägare. Så många tankar. Det fanns till och med en möjlighet att jag skulle få behålla dig.

Jag kommer ihåg så väl när mamma berättade att hon hade gråtit för att du inte var ledig. Men sedan att Åsa berättade att det gick. När pappa sa att jag fick dig i födelsedags present. Att jag skulle få hyra dig i ett år till. Att jag skulle få pussa dig på mulen, sitta på din rygg och känna din värme.

Jag kommer ihåg så väl när min dröm blev sann. Jag fick en häst.



XOXO



Det regnar ute, verkligen spö regnar. Idag är det stan som är planer. Åker nog upp till H sen om det nu inte åskar som det kommer göra idag. Seeegt. Och ja. Jag har vidrigt dålig uppdatering men har inte så mycket tid. Kan även säga att mitt knä gör så JÄVLA ont. Blev sparkad igår av Joannas häst när vi red och nu är jag osäker om jag kommer kunna vara med på träningen imorgon. Let's se :)

Diss:

Dagens diss går till mitt bett! Det är ett vanligt, rakt tränsbett som är riktigt dåligt. I alla fall i Hoffmans lilla mun. Tänkte dra en + och - lista om bettet.
+ Det är skonsamast för hästens mun

- Hoffman blir alldeles stum
- .. Vilket resulterar att jag bara håller i tyglarna utan att han märker något
- Han blir alldeles för pigg och tar i bettet och springer

Så ja, jag har köpt ett nytt bett men det kommer inte fören på måndag så jag ska antagligen låna Joannas tre delade. Thanks! :D


16:12

Är hemma nu efter första riktiga skoldagen. Kan ju inte direkt påstå att det är något jag längtar efter att komma tillbaks till. Mina nuvarande 30 minuterna innan jag ska åka till stallet blir att plocka undan i mitt rum och städa trappan. Olala. Kan dagen bli ännu bättre? ;) Hämtade ut ännu ett paket innan jag gick hem...



Till stallet!

Drar till stallet nu för att hoppa i paddocken. Såhär ser jag ut. Har inte sagt det heller men har köpt en ny MH jacka! Riktigt snygg, dock köpte jag en storlek för liten så ja, den är lite för liten ;) Men jag orkar inte byta så what ever :D



Hämtat:

Ett alldeles för stort fleece täcke i storlek 145.
En foderskål som jag trodde var 70 liter men var 15 liter. Haha, bra där!

Men jaja, grymt var det.

:D

Detta fick jag när jag kom hem idag. Bara småsaker men väldigt värdefulla ;) Sulorna är guldvärda då mina sulor i ridskorna släpper hela tiden! Man måste trycka i dom och dom är typ gjorda av frigolit. Inte alls bra...
Sen burkarna är ju väldigt nödvändigt och sist och inte mint en vattenflaska :D Puss på dig mamma!



Ingen tävling men en träning

Det blir ingen tävling på Söndag som jag hade tänkt. Dels för att Hoffman har flyttats runt och har landat lite nu och dels för att det blir krångligt att åka dit. Men nu har jag och Joanna bestämt oss för en privatlektion för en tjej som heter Louise. I hoppning! Vi hoppas att någon kan ta kort så det ska vi försöka fixa! :)



Bowling

Idag blir det bowling med klassen. Skit kul (host..)! Efter skolan får jag se vad jag gör. Men ikväll blir det nog stallet för min del :) Måste också flika in att Hoffmans skor blev sjukt fina när dom skoddes. Älskar min nya hovslagare ;) Jaja, nog om det. Nu ska jag sminka mig. Puss!



Min lilla bebis :(

Så himla overkligt när det händer sådant här. Att just Hoffman skulle bli skuren i hagen. Det finns helt sjuka människor där ute och det känns dumt att gå runt att vara orolig. Hoffman har fått 7 sår på låret/rumpan som nu håller på att läka. Tycker så synd om H och jag hoppas att idioten håller sig borta och dör!



Alltid lika trevligt


Nya skor

Ska sätta på mig mina ridkläder och sedan cykla ner till stallet. Där blir det att borsta Hoffman och sedan kommer hovslagaren! Hoppas det går bra. Dock måste han skos ute då stallet inte är klart, haha ;) Men jag hoppas hovslagaren går med på det annars vet jag inte vad jag gör :p Hans skor är nämligen helt fail nu. Avslipade, långa och söndriga!



Going to school

Fixar mig nu inför skolan. Känns ganska gött att jag vaknade 20 i 7 av mig själv! Hur duktig? ;) Vi börjar halv 9 och slutar 10 så det blir ingen lång dag precis. Sedan ska jag iväg till H som ska skos. Hans hovar är katastofala! Men det fixas ju idag. Kommer upp med dagens outfit sen, puss.

Just playing my song again

Satt och kollade på Gossip Girl när mamma skulle iväg med bilen, skyndade mig som fan och fick åka med till H. Riktigt trevligt. Han fick massa morötter + klappar. Fyllde på vatten och gick lite under tunneln som han aldrig gått i. Pustade mina skor och kollade det fina stallet som är på väg att bli klart :D Nu är jag hemma igen och ska fortsätta med GG. Resten av kvällen består av att duscha, middag och fixa inför imorgon. See ya.



Saknar dig min söta


Hoffman i sitt nya schabrak

Såhär såg schabraket ut som jag köpte för 99 kronor istället för 270! Tjusigt va? Efter ridturen i ridhuset idag borstade jag bort allt hår och lät det torka så det är fortfarande som nytt!


Ingen rubrik

Känner mig tom. Kommer inte kunna somna. Har fullt med tankar som flyger i huvudet. Jag är orolig. Ont i magen. Vill till stallet nu. Skydda mitt hjärta. Kan du inte ligga i mitt hjärta under natten och vila? Hoppas inget mer händer. Jag älskar dig.

365 dagar sedan


Byta stall

Bytte ju stall idag och det gick väl inte så bra med transporten. Han små stegrade och gick av och sedan hände lite saker som jag inte kan prata om för då kokar jag inombords och det handlar inte om lilla H utan en och annan människa... Märkte när vi lastade av sedan i Ryggebol så märkte vi ganska många sår på låret och upp mot rumpan. Som rivsår fast djupa så vi får se om vi får ta hit vetrinären. Hoppas verkligen inte det. Saknar min bebis redan och vill inte att det skulle börja såhär precis :(



Lyssna och häpna


Bloggar jag läser

Jag läser faktiskt ingen blogg förutom Ponnysanning nu för tillfället. Har verkligen inte tid med andra bloggar. Ibland kollar jag in på Sara Carlsson och Dressyrmupparna. Men nu när skolan börjar kommer jag knappt hinna läsa någon. Jag börjar 9:an. Jag har häst. Jag vill faktiskt kunna plugga, ha tid med Hoffman och umgås med kompisar utan att jag ska stressa över att jag inte läst en blogg. Så var jag alltid förut. Det tar tid men nu har jag inte alls samma behov. Känns riktigt skönt! :) Men blogga på den här bloggen forstätter jag nog ett bra tag ;)

To do idag:

  • Åka till Ryggebol för att hämta transport
  • Åka till Tollered
  • Ta in Hoffman och borsta
  • Förberada för transporten
  • Sätta in Hoffman in transporten
  • Åka tillbaka till Ryggebol
  • Sätta ihop Glói med Hoffman!

Måndag, skräckens dag

På måndag börjar skolan. Finns både positiva saker och negativa saker men det negativa enligt mig klättrar nog över det positiva. Börjar klockan halv 9 och slutar klockan 10. Träffar alla klasskompisar och får antagligen schemat. Om nu inte B är så jävla efterblivet att dom ger oss det typ 2 veckor senare. 

Nu ska jag duscha och klä på mig, äta och sedan vänta till typ 12 då jag vandrar över till Ina. Ses sen..

Bloggen kommer i andra hand

Har sjukt mycket att göra nu och tänka på. Ingenting är ordnat och jag får näst intill panik. Måste ha kontroll men allt är nästan kaos. Måste ta det lite lugnt nu, slappna av för en gång skull. Ska sätta mig och kolla på Gossip girl och slappa med godis. Imorgon blir det att flytta hästarna och hänga en stund med Ina! ♥ 



Lilla stjärnan


Spika hage

Nu blir det att cykla ner till det nya stallet där Hoffman ska flyttas (berättar mer idag) för att spika fast 2 hagar till Joannas nya häst och lilla H. Detta kommer bli super. Helt nytt stall. Dock så nytt att hästarna kommer få stå ute tills dom kan flytta in vilket blir runt september. Men det är ju bara bra! :) 

Ska sedan hem till Joannas pappa och vara där till 11 så räkna inte med topp uppdatering ;)


I'm off

Dra till lilla H för att antingen hoppa eller rida ut men det lutar mot rejs i skogen. Sista ridturen på Stålebo. Better it be perfect. Det regnar ute så perfekt kan det nog dock inte bli. Synd att det inte Sverige kan hålla sig tort under sommaren. Fuck vädret, nu ska jag ut och rida!



Beställt

Igår beställde jag ett täcke på rea. Ett regntäcke i storlek 135. Skulle egentligen kosta 499:- men det gröna kostade 249:-! Riktigt värt :) Kika in på Hööks hemsida under fliken Hästtäcken och ta en titt. Bl.a ridtäcken och stalltäcken är det rea på. Slå till :)

På posten den kommande veckan har jag dessa saker att hämta ut:
  • Träns + bett
  • Fleecetäcke
  • Foderskål
  • Regntäcke
  • Skydd (antagligen)

Hejdå Bullen

Imorgon åker Joannas häst Rulett som också kallas Bullen. Usch! Världens bästa tjockis om jag får säga det själv. Hästen som man alltid får ett gott skratt av. Åt allting och spred glädje. Kommer sakna dig Bulleros! ♥


I never thought that it'd be easy, Cause we're both so distant now, And the walls are closing in on us and we're wondering how, No one has a solid answer, But just walking in the dark, And you can see the look on my face, it just tears me apart.

5 saker..

5 saker ni inte visste om mig:
  1. Jag planerar bra men utför det jag planerade dåligt
  2. När jag red på ridskola i början vaknade jag vid 5/6 varje lördags morgon och fick vänta ÄNDA till klockan 9.20 för att få åka iväg till ridlektionen.
  3. Jag är väldigt, väldigt otålig och kan inte vänta oftast. Jag vill att det ska hända NUUU!
  4. Förut var jag rädd hela tiden. Kollade bakåt, kunde inte ha musik i öronen, öppen dörr när jag sov osv. Men nu är jag inte alls lika rädd längre. Bara om Ina eller någon annan ande liknande vän skrämmer mig...
  5. Jag har en sjukt stor hemlighet som bara vissa vet om



Nyklippt!

Klippte Hoffman idag. Hovskägget försvann och luggen,svansen, kronränderna och manen blev klippt! Nu ser han elit ut! :) Kapade också mycket på stubben, lite i öronen (där hatar han det så fick bli pytte) och sedan skägget. Ny fräsh! Dock blir nog inte mamma så glad, hon vill att han ska se ut som en indian häst ;) Hon tycker hästar med korta manar är "fjolliga". Haha så jag var tvungen att skicka en bild på honom. 
Före:

Visst tycker ni att han blev snyggare?

D-ponny eller storhäst?

Linnea frågade mig här på bloggen om Hoffman är stor häst eller d-ponny. Han är faktiskt häst men visst ser han ut som en ponny? Han ser inte alls ut som en storhäst, inte ens på nära håll. Hoffman är 152 centimeter i mankhöjd så det är egentligen inte många cm som skiljs åt. Dessutom har han storlek 125 cm på täcke. Liten? Eh ja..



Drar till stallet

Var i stallet runt 12 men ska dit igen nu med Joanna. Hon var ensam så då ställde jag upp ;) Antingen går jag med Hoffman i grimskaft eller så skrittar jag barbacka. Tar med kameran! :)

Helt sjukt

Snälla! Såhär bra kan man inte vara...

Min köplista

Detta är det som står på min köplista. Mer eller mindre. Rött schabrak från JW, begangnat Posedion träns (med bett)och rött regntäcke från Hööks! Detta kommer gå på enligt min räkning:
Täcke: 499:-
Träns: 350:-
Schabrak: 398:-

Totalt: 1247:-



Fördomar <3 Musik

Trodde verkligen inte han på videon kunde sjunga. Hm, Sofia! Sluta med fördomarna nu. Riktigt duktig kille med en otrolig röst. Som jag och Joanna säger - "Den är len" ;)


Fucked

1. Jag färgade mitt hår nyss
2. Det blev orange
3. Jag hade tråkigt
4. Så jag klippte mitt hår
5. Och just nu är jag:
6. Fucked.

Ina the best

Detta är till ina: Love youuuu!!



Dagens ridpass

Red ut först i 15 minuter i skritt. Hoppade lite i skogen och red sedan tillbaka till paddocken. Det åskade lite så varken jag eller Joanna hade lust att fortsätta rida i skogen. Det gick super duper bra i paddocken. Hoffman var som en dröm idag och jag satt ned på honom i trav för första gången! Äntligen :D Han har varit alldeles för pigg för det och lite för skumpig men idag satt jag tungt ner och han gick som en klocka! :D Super. Hoppade lite över en bom och bytte galopp. Något stissig över bommen men fina byten. Jätte nöjd. Speciellt med nedsittningen :')



Plans for todayyy


!


Hoffman på vintern

Visst är han söt? Dock tycker jag att han är ännu sötare nu när jag har honom, hihi :D Jag älskar och kommer alltid älska hans mule! För visst är den fin?



Moi et Disa!

Är med Disus nu och vi kollar lite på datorn som vanligt, haha ;) Disa fick rida Hoffman idag när vi red ut och det såg jätte bra ut :) Dock blev det nästan bara flägridning (läs: väldigt mycket). Men det var sjukt kul och det är det viktigaste. Schabraket passade också bra, dock fick jag ingen bild...



Baileys + Hoffman

Ska ner och äta mat nu och sedan ta bussen till stallet. Vi passar Baileys idag så jag bad Disa rida ut med mig och honom. Ska prova schabraket på Hoffis också. Kommer nog bli en lång uteritt idag :D Senare idag är det ingenting bestämt.

Djurnära

Svängde förbi Djurnära på vägen hem och hittade riktigt fina saker. Det går inte så bra för den affären så jag ska försöka shoppa där så mycket som möjligt! Såg massa kraft där, rea saker, täcken och bra medel så den affären har jag defenitivt fått upp ögonen för :) Köpte ett Catago schabrak för 99 kronor istället för 279:-! Känner att jag fyndar mycket nu för tiden ;) Sen köpte jag ett hö nät. Ska nog gå ner dit i veckan igen och kolla grimmor och foder.

Bilden ger inte rättvisa till schabrakets färger. Det är mer åt det mörk guldiga/bruna hållet. Nu ser det nästan på gränsen till orange ut!

Tandläkaren

Åker nu till tandläkaren som jag inte gjort på år och dar. Hoppas att jag får tandställning, haha ;) Sedan blir det stallet tror jag eller träffa en kompis. Åker kanske till djurnära och kollar lite. Alltid lika kul. Puss! :)



Nu är det bestämt

Nu har vi hittat en stallplats i Ryggebol mitt emot Ryggebolgård. Den var tänkt från början men den var full men i morse ringde Joanna och sa det i telefon. Gissa om jag blev glad?! Nu står vi tillsammans :D Jag kommer träna på Ryggebol och förmodligen redan nästa helg åka på Utbildningshoppningen på Nääs, 70/80 cm. Gud vad glad jag är! "Min" första häst ♥

Nu blir det ändring av kategorier på bloggen, haha ;)

Beställt

Beställde ett fleece täcke från Hööks nu till en början att ha i uteboxen på kvällarna. Kan nog vara skönt. Sedan en vatten hink. Dock såg jag att den kommer 25 september. Bra jobbat Sofia... Men täcket kommer väl relativt snabbt. Mätte Hoffman idag och det fick bli ett 145 cm täcke. Detta var rea på 134 kronor istället för 269 kronor. Värt? Eh ja.





Missat något? Ohja


Svar: Grejen är den att jag inte skrivit så mycket här i bloggen då ingenting har varit bestämt. Men eftersom jag fyller år nu i september fick jag detta i födelsedagspresent av min pappa. Hyra Hoffman i hela 9 månader till. Nu gäller det bara att hitta stallplats men redan imorgon ska vi åka och kolla. Där kommer han i så fall stå i utebox vilket jag tror att han kommer stor trivas i! Jag hoppas ni förstår lite bättre nu.


10 000 meter upp i luften ser jag allt så klart

Är inne på min favorit sida Hästnet just nu och kollar hästsaker. Vet inte riktigt när mitt shoppingsug för hästsaker tar slut. Jag vill alltid ha mer,mer,mer,mer. Kollar också runt på stallplatser, men vi får se om jag får någon. Jag får hålla alla tummar och tår. Hittade i alla fall ett supersnyggt Posedion träns för 300 kronor inkl. tyglar+bett+frakt. Ganska nice...



SM

Sm helgen var jätte rolig! Helt sjukt underbara vänner har jag. Disa och Joanna ♥ Dagarna har varit kalla och ganska råa men vädret hindrade oss inte att kolla på ponnytävlingar och äta tjockis mat. Måste säga grattis till min vän Nicholai som fick riktigt fina placeringar. Adam Carey är en favorit som kom riktigt bra till. Väldigt duktig ryttare med fin hand och riktig vinnarskalle. Får ont i hjärtat när jag ser alla dessa ponnysar som blir spöade och klagade på. Varför inte berömma när dom gör rätt i stället för att skälla när dom gör fel? I alla fall en underbar helg med ett sjukt äckligt "hotell"rum. Puss!



Hoppas

Det är fan helt sjukt ♥



Har nyss köpt Magic Brush för 149:- här på...

dsc06669 (MMS)

Har nyss köpt Magic Brush för 149:- här på Grevagården. Det regnar och är väldigt kallt ute. Känns inte precis som sommar utan mer som "jag vill ha mössa" väder. Hoppas ni har det skönt i alla fall och jag har lite att berätta för er sedan när jag kommer hem. Någon som kan gissa? ;-)


Mina rosetter

Visst är Nääs rosetten tjusig som jag fick på Nääs? Skulle inte tacka nej till lite fler rosetter ;) Dom flesta är Clear Rounder vilket jag tycker är tråkigt. Dock har varje rosett en historia om man säger så ;) Den röd-vita är då från Nääs där jag var med på utbildningshoppningen på Hoffman. Den gula är från skol-DM med Shannon där jag kom 3:a i stilhoppning. Den röda är från Toleryd på omhoppning. Kom fyra. Och den gröna är från Wiebo på Sir Walter där jag kom 5:a. Resten är CR. Vill ha fler rosetter från andra ställen :(

Sen har jag två medaljer också från Skol-dm och Sir Walter.

Taggad till tusen (tidsinställt)

Detta året är jag som publik. Undra om någongång jag kommer vara med? Drömmar finns ju alltid! Visst ser det roligt ut? Dock hade jag nog inte klarat av pressen i nuläget. Herregud vad många tävlande!

P L O J (tidsinställt)

Bilderna är från i förrgår när vi skrittade ut i 30 minuter med hästarna!


Så här vackra är vi klockan halv 10 på mor...

dsc06668 (MMS)

Så här vackra är vi klockan halv 10 på morgonen. Vi är på falköping station och ska ta bussen om 10 minuter till Grevagården. Vädret är på topp och likaså vårat humör. Vi ses snart. This is awesome! :)


SM

Hej alla goa läsare :D Drar till Disa idag för att sova där. Ska sedan iväg till Skövde för att kolla på ponny SM. Så jäkla kul. Vi bor på hotell, äter på restaurang och kikar runt helt själva. Vet ni hur kul det ska bli? :D Därför blir uppdateringen låg under lördagen och söndagen. Men lite tidsinställda kommer upp förhoppningsvis. Ha det gött! 



Fan vad fett ;)

Klicka

Är ute med Hoffman nu och går. Orkade inte...

dsc06651 (MMS)

Är ute med Hoffman nu och går. Orkade inte rida efter passet med Baileys och värmen sa ifrån. Han sköter sig jätte bra och jag likaså. Har sprungit en del vilket är bra för min kassa kondition ;-) Har träffat på mamma älg och mamma älg barn. Haha, jag märkte dom när Hoffman kollade på dom med framspetsade öron. Tur att man har en häst som håller koll... Är på väg hemåt nu i den 22 gradiga värmen. Livet är gött!


Jump

Har precis vaknat och ska strax ner till tåget för att åka hem till gråa Floda. Blir direkt buss därifrån till stallet där jag och Joanna ska hoppa Baileys. Kommer bli massa foton som ni kan se senare :) Kommer nog bli ett roligt ridpass med mycket omhoppningssvängar och lite högre hinder. Ses sen. Puss!


Härliga sommar (som som inte varar längre)




This is how me and Emma do it. Har nyss åk...

dsc06648 (MMS)

This is how me and Emma do it. Har nyss åkt balder och detta extrema fotot pryder nu min nyckelring. Det är sjukt mycket människor här! Nu äntligen har det slutat dugga och nu lyser en sol här i Göteborg. Sover nog hos Emma idag men måste hem relativt tidigt då jag och Joanna ska hoppa Baileys imorgon. Vi hörs senare förhoppningsvis och förlåt för den dåliga uppdateringen. Puss!


Break

Ska äta frukost nu för att sedan åka till stallet och ta en skrittrunda med H. När jag kommer hem blir det dusch och sedan bär det av till Liseberg med min kära kusin Emma. Får se om jag sover i Göteborg sedan eller inte. Under dagen ska jag och Joanna också försöka få tag på någon tränare som jag och Joanna kan träna för under veckan. Hope so. Men nu ska jag gå och njuta av en god frukost som innehåller bl.a jordnötssmör! ;)



Krypa ner

Ska krypa ner till sängs nu. Tänka på den underbara dagen och verkligen njuta av det jag har i nu läget. Har ingen lust att skriva det här i min blogg men jag antar att ni vet att 2 hemska saker slutar och börjar nu i augusti. Men det är väl bara att göra det bästa av situationen som alltid! Ska se några avsnitt av SATC som jag bara älskar. Puss!



Film


Resultat:

Framhoppningen: Gick hur bra som helst. Han var extremt pigg och hade en jätte fin framåtbjudning. Fick till ett par riktigt fina språng där det var väldigt (läs:väldigt) samlad galopp innan hindret och sedan ett fint skutt. Han var dock väldigt okoncentrerad. Men det kan jag förstå. Första gången han är utanför Stålebo och möter så många hästar. Jätte stolt över honom! Kände att jag flöt med och hade bra sits också. 5/5.

60 cm: Var jätte nervös och lite osäker vilket kan ha påverkat Hoffman. Han var lite ängslig eftersom det var ännu en ny bana med publik och hinder. Blev ett ner, lite kors galopp här och var och travinslag. Helt OK. För att vara första gången! Duktig och pigg häst.

70 cm: Var inte meningen att jag skulle hoppa 70 men när sista start höll på frågade Carro om jag ville vara med. Självklart! :D Den här gången red jag på mer framåt, var mer bestämd och visste vart jag skulle. Blev felfria och Hoffman skötte sig utomordentligt :D Verkligen jätte nöjd med honom. Han sprang inte förbi eller var vinglig någongång. Han är min stjärna och kommer alltid att vara ♥

Sen på väg hem satt jag och Joanna där och bölade som dårar. Usch. Detta kommer inte vara lätt att lämna tillbaka sin bästavän. Det är helt omöjligt att jag skulle kunna klara detta utan att fälla miljontals tårar!





Status:

Hoppade 60 och 70 cm. Efteranmälde mig precis innan sista start och det var bara att gå in i paddocken och hoppa. Fick en felfri runda. Berättar mer sen. Det var i alla fall sjukt lärorikt och roligt :D

This is how i look:

Så här ser jag ut egentligen. Visste ni inte det? ;) Skämt åsido. Bilderna är från när jag och Joanna klädde ut oss för några år sedan!



Outfit för idag

Så här kommer jag och Hoffman på ett ungefär se ut idag. Tog inte med vissa saker som lindorna och hjälmen men ni kommer få se bilder idag! Just nu spö regnar det så jag hoppas verkligen detta går över, annars kan man snacka om otur...



Dagens planer

Gå upp. Äta frukost. Borsta tänderna. Byta om. Gå till mig. Ladda kameran. Sitta vid datorn. Byta om. Äta. Åka till stallet. Ta in dom från hagen. Borsta. Fläta. Putsa skor. Sadla. Tränsa. Rida iväg. Vara nervös. Rida till Nääs. Vara mer nervös. Destination..



Let's go

Drar till Joanna nu för att sova där med J&I. Imorgon blir det tävling som sagt med Gurkan och hans fina skor. Tagga! :D



Jag älskar dig <3


Har nyss varit i stallet. Putsat och fixat inför träningen. Hovslagaen kom också och akut fixade Hoffmans sko som faktiskt var lös. Sen så fixade han lite med sömmarna och så. Nu är hans hova faktiskt helt okej fina. Även fall det finns några sprikor här och var. Red ut med Amanda Liljevall idag och bilder kommer senare. Blev en lugn runda i alla 3 gångarter på 30 minuter.

Hair

Har nyss varit i affären och handlat massa gott. Till exempel hårfärg och såklart glassen Magnum Double. Den här hårfärgen blev det:


Mamma, kan jag få en ponny?




Typ: D -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Sto -  Födelseår: 2004
e: Kantjes Top Boy RNF 166 – Smedhults Stalight Son RNF 14.
Efter 6 upplevelserika år, är det dags för en ny ryttare att fortsätta utveckla och utvecklas med, denna helt underbara ponny. 
Hoppar bra, men är framförallt utbildad i dressyr. Hög ridbarhet, bra taktmässiga grundgångarter, utvecklingsbar, samarbetsvillig och okomplicerad med ett utmärkt temperament. Utställd med 41 p. Bara 7 år gammal tog hon en 4:e plats på NF-mästerskapet i dressyr 2011. Film: http://www.youtube.com/watch?v=0iLEbFlvQ9U
Startad LAP:1 och kvalad till nationell dressyr. Startad startfälttävlan och CR-hoppning.
Pris 110 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=515380

Min första tävling

Nu gäller det! Någongång måste ju vara den första :D Utbildningshoppning, 60 cm. Anledningen till att jag inte hoppar några höjder är att jag vill att jag och Hoffman ska få en riktigt rolig start där vi "leker". Sist jag tävlade var på avslutningshoppningen, 65 cm. Gick ju riktigt bra då med Felizia. Jag ska ha en bra känsla och kolla igenom några filmer nu. Är så himla spänd :D


Sist jag tävlade!

Dagens ridpass

Red ut idag med Audrey som sagt. Blev en väldigt lugn tur men en galopp fick vi till och där bockade Bullen. Asså skit vad kul det såg ut. Audrey som aldrig har ridit skrek och drog i tyglarna och jag stannade direkt. Så himla kul. Stackars Audrey, haha. Så det blev skritt resten hem och sedan tog jag en galopp med Hoffman i paddocken. Han kändes pigg och fin. 



Sofia tipsar: Kladdkaka recept


Här kommer ett recpept À la Sofia på kladdkaka. En supergod som man inte kan misslyckas med. Tycker ni ska ge den här mumsbiten en chans och lägga på er något kilo, det är ni värda!

Du behöver:
  • 2 Ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Ströbröd
  • 100 gram smör
  • Bunke, slev, pensel och en fast form

Såhär gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret i en kastrull
  • Pensla kakformen men lite smör och lägg på ströbrödet
  • Blanda socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke

  • Lägg i smöret och gör om till en smet
  • Rör sedan ner äggen och blanda tills smeten är slät
  • Rör sedan ner smeten i formen

  • Lägg kakan i den nedre delen av ugnen och låt den vara där i 33 minuter
Klart! Kladdkakan blir riktigt kladdig. Om den är för kladdig är den bara att sätta in i 2 minuter till. Låt kallna och servera med glass eller grädda. Smaklig måltid! :D

Moving forward

Tar bussen nu för att rida. Joanna är sjuk så Audrey tar Bullen idag. Så jag kan gissa på att det blir en ganska lugn uteritt idag utan någon galopp, haha. Men kanske går in i paddocken sen och galopperar med båda. Audrey har ju knappt ridit någon gång i hela hennes liv så jag förstår henne. Bilder kommer upp här sedan! :)

Helt sjukt

Vilken känsla. Vilken musik. Fy vad jag ryser över den här musikvideon och den här texten. För det är frågan. Vem ska rädda världen egentligen?

Finns bara ett ord: Bäst.

Jag vill ha:

Kan inte någon bara ge mig lite pengar si så där? Jag är så himla sugen nu på att ha en Charles Owen hjälm till vintern. På sommaren är ju inte CO någon favorit eftersom dom är så himla varma med på vintern hade en suttit fint. Ganska bra också att ha en Lamicell hjälm att variera med då man kan ha sin Lamicell på sommaren/våren och Charles Owen på hösten/vintern.

Någon som vet vart man kan köpa en för ett rimligt pris?

Vad heter din blogg?

Vill hitta några fina, fräsha bloggar. Vad heter din? =)

A

Är nu hos Audrey och ska sova där. Var några som frågade vad det var för häst jag skulle provrida och det är en medryttarhäst som det är tänkt att jag ska ha 2 gånger i veckan om allting går som det ska! :)
Har i alla fall nyss ätit och ska nu ligga i sängen och prata länge om allting som har hänt när Audrey varit borta nu i 2 veckor. Ses sen!


Har nyss ridit ett underbart pass i paddoc...

dsc06619 (MMS)

Har nyss ridit ett underbart pass i paddocken och är nu och skrittar av. Red med sporrar första gången och det kändes toppen och det blev mer tydligt i fattningarna. Hoppade några skutt med hjälp av Carro och allting satt. Lutar mot att rida med sporrar på tävlingen. Fy fan vad det känns bra nu!


Tidsfördriv

Vad heter hästen? Hoffman
Tycker du att den ska heta något annat? Absolut inte

Vad kallar du hästen? Hoffis, spånet, Hoffman, sötnos osv.
Vad kallar andra hästen? Hoffis och Hoffman

Hur gammal är den? 7 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2004
Vilken färg har den? Skäck
Har den några tecken? Nope
Hur hög i mankhöjden? 152 cm.
Är det ett sto/valack/hingst? Vallack
Vad är det för ras? Okänd


Är hästen bra på dressyr? Nja, kan inte så mycket

Hur är den i skritten? Fin och framåt
Hur är den i traven? Pigg och framåt
Hur är den i galoppen? Svår. Får korsgalopp, kan inte gå i rund galopp.
Kan den skänkelvikningar? Nej
Kan den öppna/sluta? Lite
Kan den galoppombyten? Nej
Är hästen pigg? Japp!
Är hästen trög? Nej
Är hästen stark? Nej
Är hästen het? Ja
Bockar den? Japp
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Nej
Har du stegrat med den? Nej

 

Sparkar den bakut? Nej
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Nej 
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Nej
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja

 

Hoppar hästen bra? Helt okidoki. Bäst när det blir högre ;)
Gillar den att hoppa? Ja, eller vad jag kan se i alla fall

Har den bra hoppteknik? Ja
Hur högt brukar du hoppa med den? Allt mellan 50-90
Hur ofta hoppar du den? 1-2 gånger i veckan
Hur är den när den rids ut? Cool och pigg
Tycker den att det är kul? Jaaa!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Piggare i paddoocken
Står hästen i box? Ja, men nu går han dygnet runt
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Gräs + havre 
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Stor
Hur länge går den ute per dag? Dygnet runt
Gillar den att vara ute i hagen? Ja
Har den vindskydd i hagen? Nej

Hur ofta rids hästen? ca 6 dagar i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Svår
Vem äger hästen? Örks
Är hästen snäll i stallet? Hur snäll som helst!!
Kan hästen stå lös i stallet? Ja
Måste hästen vara uppbunden? Nej
Är hästen lättlastad? Nope
Är den snäll att klippa? Ja xD

Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Mias RS och Globus
Vad har den för bett just nu? Rakt
Vad har den för täcken just nu? Inget
Tror du att hästen gillar dig? Ja!
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Han bockade av Joanna dirket när hon satt på ;)
Gillar du hästen? Lovee!
Nämn en sak som är - med hästen: Hans överdrivna pigghet
Nämn en sak som är + med hästen: Hans positiva inställning till allt, hans livsglädje och hans personlighet

Har ni många minnen tillsammans? Ja
Nämn det bästa: Åh herre gud. Finns 1000. Men ett är väl när jag och Joanna red ut på kvällen och racade!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Ja??

 


Andra hemmet

Tar nu bussen till stallet och ser ut som skit. Hoffman har en lös sko så jag får hoppas att han inte har tappat den! Blir en uteritt idag bara tror jag om jag inte lyckas övertala Joanna att vi ska göra lite voltige i slutet! :D Det är så himla kul.

Händer också lite roliga saker den här veckan. Här kommer dom:

4 små viktiga saker som ska hända i veckan

  • Provrida en häst (imorgon antagligen)
  • Hoffmans sko ska spikas fast (på tisdag)
  • Tävling på Onsdag
  • Tälta med Joanna och Disa på SM nästa helg
Ser mest fram emot att provrida en häst och tävlingen. Men allting kommer bli riktigt kul! Den här veckan blir lovely ♥

Bloggträffen

Bloggträffen var ju grym med allt gott folk. Vi fick några utmaningar vi skulle göra. This is how we do it:

Svar på frågestund

Här kommer mina svar på den lilla frågestunden.

Postat av: Louise

Vilka är dina favoritbloggar? både "kända" o "okända" ?
- Jag gillar Sara Carlssons och Ponnysanning. Mindre känd så gillar jag DEN och DEN

Ska du hyra Hoffman nästa sommar med? Elr fortsätta hyra han hela året?
-Det lutar mot att jag hyr han nästa sommar.

Hur ser Hoffmans foderstat ut?
-Han äter gräs dygnet runt. 5 dl havre + 1/2 liter vatten (ungefär) + 3 msk salt

Vad har ni för underlag o boxen?
-Spån

Kan inte du göra en film om hur det ser ut i ert stall?
-Jo det kanske jag kan?
Postat av: Emma

kommer du från kina? du ser lite kinesisk ut..
- Nej men du gör! :D

Postat av: Annelie

vilka bloggar läser du och vad tycker du om dom?
- Jag läser nämare 11 bloggar så..
vem har gjort din design?
- Jennifer, jag och Emma

hur kan du ha så många läsare och kommentarer?
- Det tycker jag verkligen inte att jag har! Har knappt några läsare ^^

Postat av: Tove

hur lång är du?
- Jag är 164 cm

Postat av: Vilja

bor du på gård?
- Nej det gör jag inte, jag trivs här med radhus men hade inte tyckt det var fel att ha hästgård!

Postat av: Daniela

Hur stor är Hoffman?
- Han är 153 cm i mankhöjd

Postat av: Sofia

hur länge har du ridit och haft häst?
- Jag har ridit i 4 år och har aldrig haft en egen häst




This or that

Bada - Duscha
Plugga - Jobba
Vanilj - Choklad
Snygg och olycklig - Ful och lycklig
Sola - Bada
Pool - Havet
Skidsemester - Solsemester
Singel - Förhållande
Stökigt - Organiserat
Porrfilm - Naturprogram
Bio - Teater
Charter - Svensk sommar
Julafton - Midsommarafton
Tio barn - Inga barn
Skånska - Göteborska
Silikonbröst - Fettsugning
Landet - Storstan
Känd för skönhet - Känd för intelligens
Sex And The City - Desperate Housewives
Dubbelhaka - Hängröv 
Romantiskt - Dirty
Kaffe - Te
Pizza resten av livet - Hamburgare resten av livet
Banta - Träna
Farlig kille - Snäll kille
Spy - Ha diarré
Spara - Slösa
Shoppa i butik - Shoppa på internet
Bli fotad - Fota
Förfest - Efterfest
Ramlösa - Loka
Kurvig - Slank
Kärlek utan sex - Sex utan kärlek
Ge - Få
String - Hotpants
Fetma - Anorexi
Kyckling - Fisk
Blind - Stum
Kramar - Pussar
Rakhyvel - Vax
Platt rumpa - Platta bröst
Mjölk - Vatten
Framgångsrik - Älskad
Skräckfilm - Romantisk komedi
Popcorn - Chips
Öl - Sliskiga drinkar
Grabbkväll - Tjejkväll
Hund - Katt
Brun utan sol - Solarium
Shorts - Kjol
Mössa - Keps
GlassGodis
Snacka skit - Snacka politik
Enkelsäng - Dubbelsäng
Sony Ericsson - Motorola
Ringa - Smsa
Badskum - Badkulor
Brunögd - Blåögd

Taggad!

Har nyss anmält mig till en utbildnings hoppning på Nääs med Hoffman. Gud vad jag är nervös. Min första tävling utanför ridskolan. Detta ska bli riktigt kul att se hur Hoffman reagerar och hur jag kommer reagera! Har anmält mig på höjden 60 cm då detta är första gången för oss båda. Önska oss lycka till :D



Vad som ryms i min ryktlåda?

Tänkte visa mina läsare vad som ryms i min ryktlåda. Vad har ni i era ryktlådor?



Dagens fundering

Varför säljer man sin ponny så fort man blir 18?

I statestiken är det nog flest som säljer sina ponnys när man kommer mot den skrämmande åldern 18. Varför? Ponnysarna säljs för oftast en orsak. Man kan inte tävla med dom längre (om man nu inte satsar på avdelning B). Men är det verkligen rätt? Ska vi behandla våra så kallade bästa vänner som tävlings maskiner? Sälja dom så fort man inte kan tävla dom längre? Så fort inte man kan vinna rosetter? Det känns mer rätt om man känner att man har glidit ifrån varandra. Inte utvecklats längre. Men bara för att man inte får tävla längre tycker jag känns fel. Hela ens resa med ponnyn då känns så tillgjord enligt mig.

Fördomsfullt tänker jag att folket som säljer sina ponnys efter 18 året har endast tänkt på tävling. Men var det inte underbart att rida ut? Rida ett härligt dressyrpass i paddocken? Eller försvinner det direkt när man blir 18 år? Puff! Nu försvinner allt det roliga med ponnyn bara för att jag har fyllt 18.
Jag är ingen tävlingsmänniska. Jag klarar mig absolut utan att tävla och jag trivs där hemma. Spelar det någon roll egentligen? Det är ju kemin som räknas mellan ryttaren och ponnyn. Man ska bli ett. Hellre köpa en storhäst från början som man inte behöver sälja direkt, som man verkligen håller ihop med i vått och tort. Eller helt enkelt köpa en ponny och inte sälja dirkekt utan ha dom där härliga stunderna efter man har fyllt 18. En ålder är ju bara en ålder, right?

Är det inte mer viktigt att ha en livslång vänskap än hundratals blågula pappers rosetter hängandes på väggen?



Kommer ihåg:


<3

Vi klarar det! Hoppas verkligen detta går bra nu..



Uteritt till Nääs

Red ut i den härliga värmen till Nääs. Red på en äng till en början gick vilket bättre än vad jag först trodde. Han var super pigg och lite tittig men bockade inte eller snävde åt sidan en enda gång. Det gick som på räls och han hade en lugn galopp! :) Red sedan mot sjörundan och red den. Tycker dock den är väldigt kort men det var väl lagom med att vi red innan också. Blev en riktigt härlig, samlad galopp och Hoffman tyckte det var kul att vara på andra ställen! Fick också reda på att hans sko var lös. Typiskt. Men den ska spikas fast på Tisdag!



14 dagar kvar

Kommer göra så jävla ont.

Vad är det som väntar?

När det ser ut såhär så är det såklart Paradise Hotel som kommer upp på datorskärmen den kommande timmen. Fy vad det är gött att leva! :)



Svar på kommentar


Hej Sandra! Kul att du hittade till bloggen :D Skulle gärna vilja veta hur. Med Hoffman går det hur bra som helst. Både i hoppningen och uteritter. Dressyren är han inte så skolad men han kan röra sig fint. Han är jätte busig och jag har ramlat av 7 gånger nu tror jag. Men han är underbar och jag älskar honom! Vi har nyss klarat att hoppa 1 meter vilket jag blev hur glad som helst över. Han är en häst precis i min smak. Kram!


Godmorgon alla lärare! Bloggen kommer ligg...

Godmorgon alla lärare! Bloggen kommer ligga lågt nu på morgonen då jag sover hos Disa. Disa och Joanna sover och jag vaknade av mamma när hon ringde för typ en timma sedan ;-) Ikväll blir det att rida ut, får se om det blir bilder. See ya!


Är nu på bloggträffen med Nicholai. As got...

dsc06616 (MMS)

Är nu på bloggträffen med Nicholai. As gott folk här! Lite segt dock att det regnar men som sagt. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Har gått gasten som var läskig som vanligt, haha. Sen har vi gjort några utmaningar också. Jag, joanna och Disa var i en grupp och vi kom 2:a! Grymma är vi. Nu ska jag åka Juke box. Hörs senare!


Finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder

Drar in mot ett regnigt Göteborg med Disa för att vara på Liseberg. Eventuellt gå på Nicholais bloggträff. Hade ju varit chill att träffa honom! Joanna ballade ur när det började regna så det blir just us two! Så här ser jag ut i detta fantastiska väder:



Bli medlem

Nu tycker jag att alla mina läsare kan göra mig en tjänst. Bli medlem här. Om du klickar på länken får du mig som sponsor så då gynnar det mig och dig! Bra va? Ni som gör detta får länk :D

Spelet går ut på att komma längre och längre in i spelet helt enkelt. Du tar hand om hästar, har stuteri, föder upp, tävlar osv. Allt du kan göra med häst helt enkelt!

Är just nu ute på en vild tur med Disa och...

dsc06603 (MMS)

Är just nu ute på en vild tur med Disa och Joanna! Full galopp om man säger så! Ska skutta lite i paddocken. Kan säga att detta är fett att Disa fick låna Baileys så vi kunde rida tillsammans. Ni tjejer är bäst :d


Drar till stallet

Drar till stallet för att rida den här godingen:

Sista Chansen

dsc06596 (MMS)

Sitter på tåget och läser boken Sista Chansen. Trodde boken var skit först men nu när jag snart har läst ut den på dom här två dagarna börjar det gå upp för mig att den kanske är bra. Kanske till och med väldigt bra. När man sitter med gråten i halsen på ett tåg och man är tvungen att lägga ner den förstår man att den kanske var värd pengarna. En bok om en 15 årig tjej som förlorade hennes mamma när hon var 10. Hon är nu inne på ett slutet ungdomshem där urinprov och kala rum är ens vardag på grund av för mycket festande. Läs den! Perfekt när man inte har något att göra i solstolen :)


På väg hem

dsc06595 (MMS)

Är på väg hem nu från ett soligt Frillesås. Nu väntar en uteritt med kompisar! :) En riktigt härlig sommardag. Me like. Man får ju passa på att njuta då det är cirka 7 av 365 dagar solen hälsar på här i Sverige. Puss!


Testar mobilblogg

Testar mobilblogg


Go bananas!

Än så länge har dagen bestått av bad, frukost, lunch, läsning och en halv måltid vid namn Banana Split! Snacka om att jag ät mätt nu. Men älskar man glass så älskar man:

Hoppas ni inte sitter inne i den här värmen utan är ute och njuter :D Ses senare!

Dagens fråga

Mynnie om Min skapare:
Har du några bra filmtips?

Ja! Men hade du tänkt att ladda ner, se på bio eller dvd spelar ju faktiskt roll!

Till bio har jag: Super8. En riktigt se värd film som man inte glömmer i första taget. 5/5 stjärnor. Sen såklart den kända Harry Potter filmen får vi inte glömma. Bad teacher är en favorit på bio helt klart.

Till att ladda ner: Just go with it är en go komedi och romantisk film som bland annat Jennifer Aniston och Adam Sandler är med i. No stings attached är en riktigt härlig film som är av alla kategorier. Snyggingen Ashton Kutcherär med i den som man inte vill missa. Sen gillar jag Sex and the city säsongen som man kan ladda ner. En bra sida är Tanka Fetast.

Till att hyra på dvd: Marley och jag är en gamling som aldrig blir för gammal. Gråter lika mycket varje gång! Rapunzel gillar jag också! Tangeld som den heter på engelska är animerad och riktigt bra gjord!



Det bästa och det sämsta

Det bästa med Hoffman är:

Han har en underbar personlighet och är känslig. Älskar att mysa, trygg ute och anpassar sig efter ryttaren. Han vill alltid göra sitt bästa!

Det sämsta med Hoffman är:

Han kan lätt bli lite stressad i dressyren då han inte är så kunnig. Han kan nästan inga skolor. Förut var han vinglig i hoppningen men det ha vi nästan löst helt nu!





Min skapare

Har nu gått från Tollered till Floda på 5 kilometer för att bussen inte gick som den skulle! Kan säga att det inte är kul att gå i 26 graders värme med långbyxor och en tjock t-shirt när man är hungrig och stressad. Galet. 

Nu ska jag hoppa in i en efterlängtad dusch och fixa mig och sedan blir det en tripp till Frillesås. Härligt med landet när det är såpass varmt. Äntligen lite sommar :D

Gammal bild


Timbuktu

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan, vi hörs
Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör


Min statestik!

Vad har hänt egentligen? Ni är ju awesome :D Hade nästan 100 läsare igår utan att jag hade varit inne på datorn någonting! Ni är ju underbara och jag vill bara blogga hela tiden :D

Glöm inte att jag gör Bloglovin och bildlänk byten!

2x

Världens finaste ponny!

Dejtar kudden

Nu blir det sängen för min del och sedan upp tidigt för att rida. Ska nog iväg till Frillesås på eftermiddagen. Känner inte för att vara hemma. Men stannar bara  en natt då jag ska hem och rida Hoffman dagen efter :) Jaja, nog pratat. Godnatt på er!



Dagens ridpass

Dagens ridpass gick som en dröm. Har hittat hans knappar riktigt bra nu och det känns underbart! :) Hoppade fram väldigt kort på ett 20 hinder och sedan började vi på riktigt. Jag är ju lite hopprädd men det gick helt galant. Jag koncentrerade mig och min sits och min rytm stämde med hans framåtbjudning och känsla! Känns härligt att fått vara med om ett riktigt underbart ridpass innan han åker. Klickade fina blilder som jag ska sätta upp på väggen också! :) Blev nästan bara positivt idag. Gillar dock inte paddocken, blir alldeles för snäva svängar. Hoffman hoppade i alla fall sjukt fint och ställde verkligen upp. Vädret var fint och vi klickade 1 meter. Det känns bara sjukt..

När orden inte räcker till

Ni kanske fattar att jag nyss haft ett sjukt underbart ridpass? Det är det bästa jag varit med om och jag är så glad att jag fått uppleva detta:



Frågestund


Hoppning på schemat

Idag står det hoppning på schemat. Annelie ska filma och ta kort när jag hoppar och jag tror det kommer gå riktigt bra. Jag ska ha en bra känsla hela ridpasset och förhoppningsvis ska det bara rulla på :D Jag kan lät bli osäker om det blir för höga (80-90) höjder och då blir Hoffman ännu mer osäker än vad han redan är. Så jag ska träna mer på lite lägre höjder som 65-70. Men innan det blir dom hindrerna börjar jag som vanligt med 40!

Höjden spelar mindre roll än känslan enligt mig :) Hellre en runda på 50 centimeter som går helt galant än en runda på 1 meter som går halvdant. 



"Rea"

Nu har Hööks en liten rea på deras hemsida. Dock lite snålt enligt mig, haha. 75 kronors rabatt om du handlar över 500 kronor! I och för sig kan det ju vara värt om man är sugna på ett par nya stövlar, täcke eller ridbyxor t.ex. Då kostar det ju ändå över 500 kronor. Men stå inte där och små plocka saker på internet för att det ska nå upp över 500 kronor. Det blir mer ovärt än värt!



H20

Eftersom det är så varmt nu på dagarna är det extra varmt både för dig och hästen att dricka! Jag försöker dricka minst 2 stora glas vatten per dag. Hoffman är ganska dålig på att dricka så honom får jag se direkt när han kommer in från hagen och sedan får han mycket vatten iblandad i havren. Egentligen får han havren som en bonus efter ridpasset. Vattnet är viktigast enligt mig :) En häst dricker upp till cirka 30-40 liter per dag så det är viktigt att den får i sig den mängden!

Hur ger ni era hästar vatten? I vattenkopp? Har dom tillräckligt med vatten i hagen redan? Ger ni dom i maten eller hur gör ni?

Jobb

Ska jobba idag från 8 till 5 så man kan säga att uppdateringen blir låg! Dock kommer det in tidsinställda så att ni har någonting att roa er med i alla fall. Hoppas ni klarar er utan mig medan jag tjänar lite pengar. See ya!

Tyff

Följ mer än gärna mig via Bloglovin! Jag är med på Bloglovin byten så det är bara att fråga!
Följ min blogg HÄR

1 fucking augusti

Red ut idag med Joanna. Tog det väldigt chill i stallet. Hade inte bråttom som vi brukar ha. Njöt av tiden med Hoffman. Använde min nya borste, min svamp och min glansspray och allt fungerade super! Godiset jag köpte var inte populärt. Rekomenderar det inte!

Red ut i skogen, det var fruktansvärt varmt! Inte kul med så varmt i stallet men till vardags är det ju skönt. Hästarna blev väldigt lätt svettiga så vi tog det ganska lugnt. Red mot Wiebo och stannade på vägen för att vila. Gött tyckte Hoffman men blev lite rastlös så då hoppade vi upp igen och red tillbaka. Var alldeles för långt och tråkig väg kom vi på! Stannade vid vattnet för att Hoffman skulle få dricka. Oj vad törstig han var! 

Såg en orm på vägen som jag blev lite små rädd för men annars en väldigt lugn ritt med inte så mycket överraskningar. Hoffman skötte sig som vanligt men var relativt trött.

Plojbild från idag (gillar att jag har converse och inga ridstrumpor):

Är med och tävlar

Jag är med och tävlar hos PonyRoyals om ett pannband. Här hittar du tävlingen :)

I've been California wishing on these stars

Är med Matilda nu och vi har nyss varit o badat i åskvädret. Gick ut med min lilla kanin också som jag inte ha gjort på några (många) dagar. Vädret är på topp, fast vi badade inte så värst länge för det började åska som sagt. Ska nog se film nu och käka lite gott. 

Puss!


Veckans planer med Hoffman:

Måndag (FUCKING 1 AUGUSTI..): Rida ut
Tisdag: Hoppa i paddocken
Onsdag: Rida på ängen och ta fina bilder med klänning

Det är det jag ser nu sen kommer det upp annat under tiden resterande dagar :)

För och nackdelar

Visste ni att det finns för-och nackdelar med allt? Det finns inte en enda sak i världen som bara har posetivt eller bara har negativt. Jag kan ge er några exempel:

  • Godis är himla gott men onyttigt
  • Kött är nyttigt för kroppen men elakt mot djuren
  • Blogga är kul men drar på tiden
  • Plugga är tråkigt men det ger mycket
  • Hoffman är underbar men är vinglig mot hinder
  • Att åka flygplan kan vara läskigt men man kommer någonstans
Det där var bara några exempel från min egna sida. Självklart finns det andra för och nack delar med allt men det var dom jag kom på. Kommer ni på några för och nack delar med hästar? ;) Eller är ni sådana som tror bara på fördelar eller bara på nackdelar som Andreas Breivik som bara såg t.ex. nackdelar med invandrare?