Saknade Tilly


Hoffman - Uteritt

Red ut i skogen och hoppade i 20 minuter. Blev väldigt mycket fläng ridning och vi red barbacka. Det var i alla fall super roligt och hästarna tyckte nog också det var kul :D Sen skulle vi fortsätta men då fick jag för mig att sitta damsadel i nedförsbacke. FRÅGA MIG INTE VARFÖR. Vet fortfarande inte varför jag just skulle göra det då ;) Men,men. Ramlade av och Hoffman stannade direkt. Joanna skrek till mig att jag skulle ligga stilla för tydligen såg det ut som min nacke skulle brytas. Haha, men det gjorde lite ont i ryggen och i huvudet. Hade ju ingen väst för jag är så smart!

Sen fick vi skynda oss som fasen för att det började åska. Hästarna blev svettiga och vi kunde inte spola av dom för att det åskade så vi fick ta svamp istället. Pigg var Hoffman idag och det är inget fel på Ruletts och Hoffmans munnar att knipa igen. Dom tog tag i bettet och sprang iväg hela tiden när vi hoppade. Haha...



Glee goes Adele

Kommer ni ihåg när jag tipsade om Glee och att dom gjorde covers? Nu har dom gjort en cover på Rolling in the Deep! Annorlunda men ändå bra. Men tycker såklart inte dom slår Adele. Drottning av musiken är hon!





@Joanna

Är just nu hos Joanna och ska sova här ikväll. Det är bra väder så jag pallrade mig hit till fots faktiskt. Duktig jag är som rör på mig hela tiden ;) Vi hörs snaaaart!
Bilden är as ny, bara så ni vet!


Sofia tipsar: Pimpa ditt smink

Fastnar du lätt i samma smink mönster? Våga testa något nytt! Här kommer 4 tips som jag valde ut från tidningen SOLO. Hoppas att ni uppskattar det och tar del av tipsen!

  • Matcha läppar och naglar
Måla läppar och naglar i samma färg, då är du garanterat stylish även i den allra enklaste outfit! Rosa, rött, grönt eller kanske lila?
  • Backa!
Ta ett eller två steg från spegeln när du sminkar dig. Att stå med näsan tryckt mot spegelglaset gör att du lätt blir för petig och förlorar uppfattningen om helhetsintrycket - det viktigaste. Våga gå mer på känsla!
  • Variera mascaran
Hur applicerar du vanligtvis din mascara? Bara övre fransarna, toktjockt på både uppe och nere, eller kanske inget alls? Testa en annan metod än din vanliga och se vad som händer. Kanske markera underfransarna lite extra?
  • Rota i botten på lådorna
Sök fram de produkter du aldrig använder. Varför används de inte längre, är de verkligen så tokiga? Välj ut några produkter du bestämmer dig för att använda under den kommande veckan, ge dem en chans! Kanske återupptäcker du en gammal favorit?

Vilka är snyggast?

Själv tycker jag inte att det är så mycket skillnad på Pioneer och Mountain Horse stövlarna. Men jag får en känsla av att MH stövlarna är bättre kvalité och skönare. Har alltid litat på MH och det gör jag även den här gången. Även på utsidan. Vilken stövel är snyggast enligt er? 

Mountain Horse:

Pioneer:

Tycker också att MH tar snyggare produktbilder ;)


Musiken i mina öron

Sitter i sängen och läser min favorit tidning, SOLO! Har på spotify och märker plötsligt att det kanske är dags för mig att gå vidare och skaffa spotify. Känns surt när den enda färgen som pryder min dator är lila. Inga låtar kan jag lyssna på längre. Nu får det vara dags att betala 99 kronor i månaden!

Christmas

J a g och m i n kanin p å äventyr. 





Status nu:

Blev väckt av Joanna vid 9
Ska cykla till stallet vid 10 i 10
Ska inte glömma påsen med grejerna jag köpte
Det är 23 grader
Jag har shorts
Vi ska rida barbacka direkt från hagen
Vi ska hoppa i skogen
Det ska bli kuuuul :D



Mitt hål

Gjorde ju hål i örat idag som sagt och det var väldigt värt. Behövde inte betala själv som sagt så det var gratis så att säga! Tog väl ungefär 5 minuter från att jag gick in i affären tills att jag gick ut. 200 kronor och ett nytt hål på kroppen. Haha, nu är det check på den listan. Nu återstår det kläder till höst och blonda slingor innan skolan. Gött!

Tog i ett random örhänge i det andra hålet för att det inte skulle se vrickat ut. Det nya örhänget är ju inte så värst snyggt nu ;) Plast runt om, får byta det om typ 6 veckor..

Dagens ridtur med Jennifer

En sådan sjukt rolig ridtur idag va? Härligt att träffa på kompisar man inte träffat på år och dar'. Kom till stallet och hämtade hästarna och sedan red vi iväg direkt, barbacka och barfota. Red väl ganska lugnt. Red förbi Lensjön för att bada med hästarna men det gick väl sådär, Baileys ville inte i ;) Fortsatte mot Lilla Nääs. Hoffis var pigg och fick sina damp när han galopperade först och tvärvände. Inte lätt att sitta kvar. Sedan fick vi våra skratt anfall. Såg en sak som kanske inte är lämligt att nämna här i bloggen som fick oss båda att gråta av skratt. Ja, en mycket lyckad ridtur och dag i stallet :D



Haft en underbar..

Haft en underbar dag med Jennifer men berättar om det senare. Nu ska jag dra :D



Shopaaaaholic

Har varit i Lerum med Jennifer nyss som sagt. Tog hål i örat och passade på att gå in på Hund och Häst. Köpte lite små saker som skulle egentligen gå på typ 150 kronor. Men hon i kassan räknade fel så det blev 45 kronor. FYYYYND :D

Ansikts borste (mjuk som faaaan)
Likit Treat Bar (godis)
Hästsvamp (för ögonen)
Glansspray (250 ml)
Pump (som jag klippte)

Drar till Lerum

Nu drar jag till Lerum för att ta hål i öronen, hoppas att det blir riktigt nice :D Plus att jag inte behövde betala det själv utan att jag fick pengar 200 av Peter. Wiee!

Gudinna

‎"Success for me isn't a destination it's a journey. Everybody's working to get to the top but where is the top? It's all about working harder and getting better and moving up and up." -Rihanna


Dagens ridpass

Tog in tröttisen som stog i boxen vid 10 som inte alls var lika trött längre. Vill ut, krafsade med hoven och var allmänt söt. Borstade av honom, sadlade på och stack ut i skogen. Blev en rask skritt på asfalten och han var härligt pigg och hade en fin framåtbjudning. Inte alls sådär "jag vill heeeem". Joggade honom i skogen i 20 minuter. Sikert steg han hade :o Gick framåt som bara den och lyssnade fint tillbaka. Det var jätte kul och det blev verkligen en härlig ridtur. Blev 2 galopper också som belöning då han inte galopperat på 2 dagar! 

Btw. kolla på kommenars sidan. Lite ändringar osv. Släng gärna in en kommentar sålänge!

Dagens ridpass

Tog in tröttisen som stog i boxen vid 10 som inte alls var lika trött längre. Vill ut, krafsade med hoven och var allmänt söt. Borstade av honom, sadlade på och stack ut i skogen. Blev en rask skritt på asfalten och han var härligt pigg och hade en fin framåtbjudning. Inte alls sådär "jag vill heeeem". Joggade honom i skogen i 20 minuter. Sikert steg han hade :o Gick framåt som bara den och lyssnade fint tillbaka. Det var jätte kul och det blev verkligen en härlig ridtur. Blev 2 galopper också som belöning då han inte galopperat på 2 dagar! 

Btw. kolla på kommenars sidan. Lite ändringar osv. Släng gärna in en kommentar sålänge!

Straight to L.A. New York Vegas to Africa


Resultatet med tavlan

Skrev ju i ett inlägg om att tavlan var färdig. Ja, helt färdig var den ju inte. På väggen sitter den nu och så här blev det:
Är verkligen jätte nöjd med tavlan. Tre hästar som betyder väldigt mycket för mig. Och såklart den som betyder mest är i mitten! Felizia - Min favorithäst på ridskolan. Alfina - En medryttarhäst en gång i tiden. Hoffman - Världens bästa häst.

Imorgons planer:

Imorgon ska jag vara med min vän Jennifer hela dagen! Vi ska rida ut med Baileys och Hoffman på en riktigt härlig långritt och innan dess ska jag ta hål i öronen och hon ska hänga med! Ska bli riktigt kul då det var år och dar vi träffades senast. Kommer bli en riktigt rolig Lördag med både hästar och bad! :D

Jennifers söta Rammut:


Dagens outfit

Såhär ser jag ut på ett ungefär när jag ska dra ut med Emelie!
Transperant t-shirt
Shorts med utstickande fickor
Armband
+ en ny ring jag köpte igår



Nick rider

Kunde inte sluta skratta på den senaste Paradise Hotel avsnittet. Tina och Nick ska gå på dejt och gissa vad som finns där? Hästar säklart ;) "En kille som inte kan rida är en nolla"
http://www.tv6play.se/play/250257


Min kärlek, mitt liv, min pojkvän


Rolling in the deep

Känns inte sådär jätte positivt när det är slutet på juli och sommaren inte har börjat ännu. Väntar fortfarande på dom där skyhöga temperaturerna som man känner att man måste gå ner och bada. Än så länge har det varit ibland 12 grader, ibland 18 grader och som högst 24 grader. När kommer värmen till Floda? Jag vill också ha ett härligt sommarlov :(



Pust..

Är uppe redan för att åka till stallet och släppa ut korven i hagen. Får se om jag rider lite men det lutar åt att jag mest ska ut och jogga med honom. Igår var det ju skritt hela tiden i 20 minuter typ. Imorgon lutar det mot en riktigt härlig långritt med min vän Jennifer som bl.a har gjort headern. Ska bli riktigt kul! :D


Hoffman - 28 juli

Åkte direkt från tåget till stallet så jag hade shorts och linne på mig. När jag kom till stallet fixade jag boxen med spån, lade in nytt vatten och 2 kg hö. Gick ner till hagen med träns och hjälm då det är en bit dit. När jag kom dit var vattnet helt slut. Jippie... Fick gå ner till dammen typ 4 gånger fram och tillbaka och det var så jäkla jobbigt. Sprang mellan dammen och hagen då det kryllar av fästingar och ormar.

Sen satte jag upp på Hoffman, helt svettig och varm. Han var väl inte sådär överlycklig, det var en miljon blinningar och getingar och jag hade inget spö att vifta bort dom med och han började springa runt så jag hoppade av och hämtade en pinne ;) Sen hoppade jag upp igen. Barbacka då.
Var inte tänkt att jag skulle rida men jag tog en liten tur in i skogen och sen "Får rundan". Red lite fram och tillbaka i rask skritt och försökte ha en sådan härlig och positiv framåtbjudning men fortfarande behålla formen. Han var jätte duktig och gick på bra framåt. Alltså blev det inte trav! Red in på olika stigar och följde inte stigarna. Red i lera. Red i löv. Red på gräs. Red på stenar. Alltså allt möjligt. Hela tiden i rask skritt. Han skulle lyssna på halt och igångsättning.

Sedan tog jag in honom och han var lite svettig faktiskt! Tror det berodde på värmen, brist på vatten och den raska skritten. Skölde sedan av honom och pysslade om honom. Fick maten ute då han skulle torka! Sedan tog jag in honom i boxen då han ska stå där över natten. Få i all näring osv. Får se när jag orkar ta ut honom  imorgon ;)


Wiho!

Gissa vem som är på 10:e plats på Bubblare? :D



"Ridkläder"

Vad tycker ni om att Kingland gör vanliga kläder utöver sina snygga ridkläder och ridutrustning? Själv tycker jag att kläderna är söta och något jag skulle tänka mig. Förstås tänker jag dom optimistiska tankarna innan jag sett prislappen. 899:- kronor för ett par shorts från ett ridmärke är jag inte sådär jätte pigg på att köpa. Inte heller 499:- för ett par badshorts när man kan köpa från ett "riktigt" märke som t.ex. H&M för 99:-
Vad säger ni om att Kingsland levererar vanliga kläder med (enligt mig) alldeles för hög prisklass?



Varberg på kvällen

Var ju som sagt i en väldigt härlig stad igår, Varberg. Så här såg det ut när vi strosade omkring. Visst är det fint?





Fick med mig hem:

Solen skiner här i Frillesås och det är sådant väder som det ska vara på landet. Lite blåsigt såklart eftersom det ligget vid vattnet. Har nyss varit och handlat mat och lite andra saker till idag. Fick med mig SOLO och balsam som jag ska ta med mig hem då mamma aldrig har mage att köpa balsam. Haha, fråga mig inte varför ;)

Härligt att det kom med en vit och svart kajal då jag verkligen behöver det nu. Lovely!

Videoinlägg

Gjorde ett litet videoinlägg nyss för att ni skulle förstå lite bättre än bara massa text så here you go:

Visst lyckas jag alltid?! :D Jag älskar att jag är så seriös hela tiden. Eller vad säger ni?


Varberg

Åkte in till Varberg runt 2 med pappa. Gick runt i ett slott spelade minigolf och strosade runt i 23 graders värme. Har aldrig tänkt på att Varberg är en sådan fin stad. Det var flera tusen människor som trängdes för att se på ett band i parken, på uteserveringar, i parker, lite överallt helt enkelt! Avslutade kvällen med att äta på en himmelsk god restaurang. Mycket uppskattat! Husets hamburgare :) Fick med mig en tröja också från Esprit. Like it a loooot! Vad tycker ni om den? :)




Sofia tipsar: Glass


Kommer du ihåg Magnus Double?

Den glassen älskar jag och kommer alltid göra. Tänk den perfekta blandningen. Vanlijglass som grund. Ett tunt lager, krispig choklad, ett lager med tjock och fyllig kola sås och tillslut ännu ett lager med choklad. En blandning som blir himmelsk. Ni som tror att ni aldrig kommer kunna äta dom om ni inte åker utomlands, ni har fel!

Nu säljs Magnum Double på Pressbyrån runt om i Sverige för ca. 20 kronor. Så värt!


Dagens lista:

Dagens humör: Stressad

Dagens mående: Otroligt glad!

Dagens borde: Sola och bada!

Dagens frisyr: Utläppt

Dagens smink: Foundtation, kajal, mascara, läppstift och rouge.

Dagens klädsel: Klänning

Dagens planer: Minigolf och Frillesås ;-)

Dagens beroende: Datorn

Dagens tråkigaste: Inget tråkigt idag. Idag är jag ju på toppenhumör!

Dagens tidning: 3:an i GP

Dagens låt: Resten av ditt liv



Bildlänk

Vill du byta bildlänk? Kommentera bara i något inlägg så byter vi direkt! Min hittar du i menyn men också i detta inlägget:

In i dushen

Ska in i dushcen nu eftet att ha varit i stallet. Ska iväg till Varberg! Kommer ett videoinlägg snart där jag förklarar lite mer ingående ;)

Goa tjejor!


Dagens ridpass

Red ut med Pernilla och Joanna på en ganska lång tur! Red först på en liten volt mitt ute i ingenstans och hoppade små hinder. Det var hur kul som helst och Hoffman drog på! Sen red vi till en äng och galopperade lite där. Men eftersom det hade regnat så var det. Blev svettig och trött! Sen rundade vi en liten runda och kom ut vid Getås typ och där hoppade vi som galningar över vattenpölar. Så himla härligt! Skrattade som tusan :D Hoffis är så duktig. I början vågade han inte gå i vattenpölarna men nu går han i direkt!

Min tavla

Hämtade ju ut bilder idag som skulle sättas in i en tavla och det blev faktiskt riktigt bra bilder. Får tacka Joanna och Annelie som tagit dessa grymma bilder. Dessa tre bilderna kostade 70 kronor vilket var billigt för den grymma kvalitén och servicen. Härligt med en ny tavla :D



Drar till Annelie nu!

Är väldigt, väldigt stressad! Ska till Annelie nu med Joanna och får svara på era kommentarer imorgon. Ska sova där men kanske får tillgång till dator förhoppningsvis. Annars får ni ha en super Tisdags kväll. By the way: Här är det faktiskt 20 grader :D

Jag och Annelie, fina som vanligt..

I taxin, i trappen, i hissen, i hallen.

Är hemma nu efter stallet och har ätit och fixat mig i ordning för att åka till Lerum med Annelie. Ska förhoppningsvis ta hål i örat! Det blir as fett. Ska ska jag skriva ut bilder som sagt och ja, jag har typ redan skrivit detta. Men allt går som planerat i alla fall. Så här ser jag ut:


Music is a lifestyle

Har ni inte sett min spotify lista är det nog dags att ni ser den! Dock är alla låtar lila (kan inte lyssna på dom mer) nu för jag har inte skaffat premium. Är det värt det? Älskar att lyssna på musik och det hade ju varit nice att inte behöva lyssna på låtarna med den kassa kvalitén på Youtube ;( 

Klicka på ikonen för att komma till min lista "2011"


Visste ni detta om mig?

Tänkte dra den vanliga "Visste ni detta om mig"-listan. Fick komma på lite random saker men den här listan är ett måste i bloggvärlden. Right? ;)

Visste ni att...

  • Jag planerar jätte mycket innan skolstarten att jag ska vara jätte ordningsam och duktig i skolan men när jag väl är där så skiter det sig. I åttan var jag väldigt bekväm av mig. Pluggade kanske 5 gånger allt som allt. Fuskade på läxförhören och så vidare. Men den här gången blir det skärpning! 9:an ska jag vara skötsam i.
  • Jag får panik om jag betalar godis för t.ex 17 kronor. Jag måste alltid nå upp till ett jämt tal. Om jag köper godis för 21 kronor måste jag köpa för 9 kronor till. Så är det bara.
  • Jag kollar aldrig på TV
  • Jag gillar knappt någon mat längre utan slarvar mycket med det. Äter mig inte mätt och gillar nästan bara specifika saker. Gillar inte t.ex. potatis. Usch!
  • Jag är väldigt glad att jag slingade mitt hår blont. Som ni ser på bilden nedan är mitt hår råttfärgat och helt ingen frisyr, blä!

Svensk sommar





"Minnen"

Jag kom ihåg när jag gick i 6:an/7:an och hade väldigt konstiga fasoner för mig. Jag kom ihåg när:
  • Man var aktiv på bilddagboken
  • Man skrev söt till någon och nästa dag är man systrar
  • Man sa hej och kramades i skolan utan att man kände varann
  • Man hade mjukisbyxor i skolan
  • Skrev på msn
  • §, hhej, (L) och ' var väl något som användes väldigt ofta
Vilka fjortis fasoner man hade. Dock var det inget jag använde på det yttre ;) Hade inget smink och gick väl runt allmänt skabbig. Tur att man ändras genom åren. Pust...


Hade man pengar..

Hur mycket ska egentligen ponnys kosta nu för tiden? Även fall det är en "elit ponny" så tycker jag knappast att en c-ponny ska kosta 500 000. Är inte det lite väl mycket? Jag tror inte det kommer vara många som faller för det priset. En halv miljon för en liten massa häst. Skulle kanske förstå om ponnyn var sisådär 5 år och gått höga klasser man inte om hästen är 10 år. Vad tycker ni? Har jag fel?
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=496896

Dagens ridpass - Småskutt

Red i paddocken idag. Skrittade fram ganska länge. Han var väldigt spänd i början, som en liten fjäder. Men lugnade ner sig efter ett tag. Travade runt tills han skulle lyssna bra på mig och att min sits skulle vara korekt. Hoppade små hinder på 40 cm och Hoffman tyckte det var riktigt roligt! I början var han vinglig, fick korsgalopp och var inte så sväng bar men senare på ridpasset gick det riktigt bra och vi kom på några härliga språng. Hoppade också ett hinder på 50-60 centimeter för att kolla av och det gick också super! Hade en väldigt härlig känsla under hela ridpasset. Inget gick så fel att jag blev sur utan tog det med ett leende. 

Dagens knäppis: Jag och Joanna skulle byta hästar. Joanna kom upp på Hoffman och 2 sekunder efter gör Hoffman världens bockning och Joanna flyger som en vante. Haha, så jäkla knäpp så vi böt tillbaka och då var han snäll! :D Tror helt ärligt inte att han gillar Joanna...;)
Charmig bild! :)

Bloggdesign

Vad tycker ni om min bloggdesign? Själv är jag jätte nöjd och jag måste tacka Jennifer och Emma för hjälpen med det mesta. Jätte snällt! :)
Är det någon som vill byta bildlänk är det också bara att kontakta mig!

: )

Imorgon åker jag till stallet och rider ut med Pernilla. Sen åker jag och Annelie till Lerum så ska jag kolla hur mycket det kostar med ett till hål i örat, ta ut några foton och kanske köpa hårfärg. Det verkar bli en super Tisdag! :) Ännu bättre blir den om någon ger mig bra väder..

Sofia tipsar: Serier

Den här sommaren är väl inte den varmaste och kanske då inte den mest fartofyllda. För er som inte har något att göra tycker jag att ni ska göra som mig. Nörda serier till klockan 3 på natten. Här har jag 3 tips för dig:

  • Glee. En serie som handlar om några ungdomar som lär sig att lyssna till sitt hjärta och följa sina drömmar. En lär sig att våga stå för att han är homosexuell, en lär sig att acceptera att han sitter i rullstol, en blir gravid och massa fler saker! En livfulld serie med massa musik! Härliga covers på bl.a Don't Stop Believin' och Telephone. Gillar du musikaler och high school är detta något för dig! :)
  • Sex and the city. En serie om 4 stycken singel tjejer som varierar mellan att njuta av singellivet eller vara fast i ett krånglit förhållande. På den här serien sitter jag som klistrad. Skrattar, gråter och blir förvånad hela tiden. Så himla härliga avsnitt och jag är kär i alla karaktärer. Me like!
  • Paradise Hotel Danmark. Visst, detta kan väl inte räknas som en serie. Mer som en party dokusåpa. Men herregud. Jag är fast! Såg 20 avsnitt på en dag = 5 timmar i sträck. Har nog gråtit ett helt badkar fullt när jag kollat på det och skrattat så jag har fått säkert 6 pack. En serie som är så himla värd att se. Min favorit och kommer alltid att vara det. Kan ni gissa om jag har börjat gilla Danmark?!


Pannbandet

Jo det som låg i paketet var ett pannband! Ett swarovski pannband jag köpte begangnat för 150 kronor. Kap! Var i storlek full vilket passade Hoffman utmärkt. Tog några väldigt dåliga bilder men imorgon skickar min vän Johanna några fler :D



Fixat

Har fixat lite i mitt rum nu på eftermiddagen. Satt upp gardiner, fixat med lite tidningar, städat och dammat. Jag blev helt okej nöjd. Min kanin har ju flyttat ut och fått ett eget rum, haha. Då blir det heller inte lika stökigt och trångt i mitt rum. Ska köpa ett vitt överkast och ta ut några bilder för att sätta upp som tavlor! Det blir säkert snajs :)



Guess whaaat?

Har fått hem något som jag beställde för ett par dagar sedan. Kan ni gissa vad som ligger i det? ;)
Den som gissar rätt först får en länk :D

Drar mig hemåt

Är i Frillesås just nu men ska nog dra mig hemåt om cirka en timma. Vädret är inte det bästa. Man kan ju inte kalla 15 grader sommarväder va? Snarare höst. Så jag tänkte att det är roligare att rida än att sitta inne vid datorn ;) Kollade vädret för veckan också, det ska vara 20 grader en dag och resten mulet och 18 grader. Säger bara: Vintern kommer bli lång i år. Haha! Jaja. Nog tjatat, ses senare!



Hästtest för dig!

Ett test för dig! Gjorde mitt första test igår och det var riktigt kul! Tänkte nu att ni skulle få göra detta. Var ärlig och svara på testet, skriv gärna ner i kommentars fältet sedan vad du fick! Självklart är detta på skoj och inget ni ska ta på fullt allvar. Haha så jäkla kul ;)

Är du redo att skaffa häst?

1. Efter skolan på en fredag ska du till din häst. Dina kompisar har ordnat en fest för en klasskompis och dom vill hemskt gärna att du ska med. Vad gör du?

♦: Jag frågar en kompis i stallet om hon/han kan rida min häst.
: Jag låter hästen stå, en dag är väl inte så farligt?
♣: Jag säger till mina kompisar att jag måste till min häst och att jag är ledsen och åker till min häst som väntar på mig.

2. Din häst har fått kolik. Vad gör du?

♣: Går till transporten med hästen då min häst blir nervös och börjar bajsa. Om detta inte händer ringer mamma veterinären medan jag forsätter att promenera med hästen.
♦: Jag ringer veterinären direkt och är helt förtvivlad
: Blir hysterisk och frågar alla i stallet hur man ska göra. Vad är kolik egentligen?

3. Din häst kan inte hoppa över 80 centimeter på tävling. Vad gör du?

♦: Jag åker på några tävlingar och försöker hoppa högre. Dock vägrar vi ut oss eller så slutar det med att jag ligger i backen. Jag vill så gärna…
♣: Min häst är min bästa vän. Kan den inte hoppa högre satsar vi på 70 centimeter och har kul i stället
: Jag gråter mig till sömns då jag måste ta beslutet att sälja min häst. Att inte tävla högt är inte kul alls.

4. Du går i skolan och har mycket läxor. Din mamma vill att du ska ha medryttare. Vad gör du?

♣: Jag lägger ut en annons på hästnet och väntar tills en bra medryttare tar kontakt. Min häst kommer i första hand och förtjänar all kärlek
: Jag skriker åt mamma att min häst inte alls behöver medryttare. Jag kämpar på men det räcker inte när jag får sämre och sämre betyg
♦: Jag får en klump i halsen när jag märker att jag inte hinner. Men bestämmer mig för att ta en kompis jag känner. Även fall hon inte är noggrann är hon snäll.

5. Din tränare säger att du är för stor för din c-ponny. Vad gör du?

: Skiter i vad hon säger. Även fall jag märker att min ponny inte går som en klocka med mig på ryggen älskar jag henne och vill rida henne ändå.
♣: Jag måste tyvärr ta beslutet att sälja min bästa vän. Innan jag gör det kollar jag av med många andra att jag verkligen är för lång och tillslut köper vi en d-ponny istället. Min c-ponny kommer till en liten ryttare istället.
♦: Jag vill gärna ha kvar han/hon så jag bestämmer mig för att skaffa en medryttare så att jag kan ha min ponny i mitt stall i alla fall. Det kostar väldigt mycket men jag får ändå ha han/henne kvar. Jag får en billig och kanske lite risigare häst av mamma och pappa men jag har fortfarande kvar min c-ponny. Dock rider jag honom/henne inte.

6. Stallhyran är hög och dina föräldrar säger att ni inte har råd att köpa lika mycket utrustning mer. Vad gör du?

♣: Eftersom jag älskar mitt stall och min häst trivs där bestämmer jag mig att lägga utrustningen på hyllan ett tag och kanske skippar dom där ursnygga skydden och det fina schabraket jag har längtat efter.
♦: Försöker samla ihop egna pengar men det håller inte i längden. Jag försöker få mindre stallhyra men tillslut måste jag sluta köpa ridbyxor stup i kvarten.
: Eftersom jag är så utrustnings fixerad får jag flytta ifrån min häst från det stallet den trivs på och istället flytta in till ett mindre fint stall med en shettis din häst inte känner.

7. Du älskar att tävla och träna och ska köpa en häst. Vad gör du?

: Letar efter en tävlings maskin som kan gå mycket långt. En stressad och lite smått galen häst. Lite små svår att klippa och sko. Men din första häst har en begåvning. Nämligen att komma till SM!
♣: Jag köper en häst som jag passar bra ihop med. En häst jag tror jag kan komma relativt långt med men samtidigt ha kul ute i skogen.
♦: Jag letar efter en häst som är bra på det mesta. Är inte tänkt att jag ska rida ut så jag skiter om det står ”Svår riden ute” i annonsen. Jag vill träna och tävla för det mesta.

Sammanfattning:

Flest : Du är inte redo för en häst. Du behöver nog mer erfarenhet, kanske lite hjälp från kompisar och föräldrar. Försök också att coola ner lite. Hästar är inga maskiner. Dom kan inte behandlas hur som helst.

Flest ♣: Du har koll och är redo att skaffa en alldeles egen häst. Har du och din familj pengarna och tiden så passar det dig lagom. Har du kanske ridit länge och haft kunskaper om att ha en egen häst? Ta med någon du litar på och du vet kan häst när du ska leta efter din bästa kompis. Lycka till!

Flest ♦: Du är på god väg men har lite kvar att vandra ändå. Läs böcker, på internet, skaffa medryttarhästar osv. Kanske du ska ta ett steg mot att hyra en häst till en början? När du har ditt huvud fullt med kunskap kan du prata med andra i din närhet och du är redo!



Dagens hiss

Dagens hiss går till blingade hjälmar. Tycker att det är snyggt utan bling bling också. Men det piffar upp så mycket och blir mer liv enligt mig. Själv tycker jag att min är jätte snygg. Jag har en Lamicell hjälm som är hur bra som helst men den kan lätt bli lite tråkig till utseendet. Så då bestämde jag mig från inspiriation från andra att blinga den! Rosa blingbling för 20 kronor piffade upp den rejält och nu är det också roligare att sätta på mig den :D
Men visst är det snyggt?


Failbilder

Tänkte bjuda er på lite failbilder. Skratta och njut av ögonblicks bilderna ;)
Stackars små hästar. Elak jag är





Duktiga ni är!

Duktiga ni har blivit på att kommentera! Har blivit riktigt bloggsugen nu när ni kommenterar så flitigt och jag och Emma har fixat med min design :D

Ska nu sätta mig i sängen och kolla på filmen No strings attached med 3 vänner. Emma, Ben och Jerry :) Dom har gjort lite Half Baked glass till oss. Tackar för det! Eftersom det är så underbart väder ute (14 grader) får man ju nästan dåligt samvete av att vara inne...



Min alldeles egna stjärna


Följa varandra via bloglovin?

Vill du få mer följare via bloglovin? Då kan vi följa varanda via bloglovin så blir båda nöjda och glada! Kommentera detta inlägget om du är intresserad! :D

Sofia tipsar: Fleecetäcke


Under alla omstädigheter är det bra att ha ett extra fleece täcke till sin häst. Om det du brukar ha är sönder, är smutsigt eller om du helt enkelt vill ha variation.

Där blir det ett kap för dig som är ute efter ett snyggt fleecetäcke. Istället för 269 kronor kan du nu få hem ett fint, blårandigt täcke från Hööks på rea för 134 kronor! Finns i storlekarna 125-155. Men med sådan här rea är det nog inte många storlekar kvar. Fynda här!




Vit och röd outfit

Slängde ihop en röd och vit outfit som jag tyckte var helt okej snygg. Hade varit snyggt också med ett par röda lindor eller så. Men det bestämmer man ju själv? ;)



Bilder x2

Här kommer två bilderfrån när vi åt en fantastiskt god lunch på Aludden igår! Åt en club sandwich som det var kyckling, avokado, gott bröd, sallad osv. Sjukt gott! Sedan gick vi ut på en promenad i solen.


Film från igår

Har gjort en lite random film nu när jag varit i Frillesås för att det finns överdrivet mycket att göra! :) Men visst är jag och Hoffman söta som smultron?



At the moment

Sitter med Emmut nu vid datorn och degar. Vädret suger! Igår var det tänkt att vi skulle på någon konsert efter vi hade varit i Åsa och käkat pizza med några men när vi kom till själva konseren fick vi inte gå in. Haha! Det var typ ett skämt. Mellan 12-18 år fick man inte gå in. Hur sjukt? ;) Så jag och Emma cyklade och åt godis och var ute i Åsa och Frillesås till typ 12. Nu ska vi nog gå och bada i det extremt icke gråa vädret och sedan äta b&j och se på film. Kanske blir mysigt trots allt :D


Dagens ridpass

Pappa och Eveline hängde med till stallet runt 10. Pappa fick ta in Hoffman och så hjälpte alla till med att borsta bebisen. Sen red jag ut i 5-10 minuter för att skritta fram. Kom in igen i paddocken med ett mål: ha kul. Jag tänkte mycket på min sits och märkte en stor skillnad på både mig och Hoffman. Jag blev mer noggrann och kom åt honom mer. Han lugnade ner sig mycket mer, trampade under sig fint och gick för en gång skull inte med nosen in i bringan. Hoppade två små hinder som ni ser på ritningen nedan bl.a. Red lite olika vägar men en av vägarna är på ritningen. Det gick verkligen super bra, jag var noga med sitsen och höll inte på att tänka på formen. Noggranna vägar och han lyckades ha rätt galopp och jag lyckades att ha den stadig och fin. Jätte duktiga var vi båda två!♥ Sen fick pappa och Evelina prova. Då blev det nästan bara skritt och ganska mycket halter. Hoffis var super duktig och detsamma med pappa och Eveline. Jag är verkligen jätte nöjd och det är tur att jag inte red nu för här i Frillesås åskar det. Sjukt bra ridpass!


Skuffis

Ska dra till stallet med pappa snart. Blir nog tagna lite kort som jag sedan kan lägga upp här. Ska till Frillesås men jag tror jag tar med mig datorn. För att göra det lite roligare för pappa att kolla när jag rider tror jag att jag små hoppar lite. Jaja, vi ser :)



Norge

Sitter här vid datorn vid en klumpi magen. Försöker att inte oroa mig. Att jag ska leva fullt ut. Men det är inte så lätt när man får reda på att ett terror dåd i Oslo har uppkommit. När samma kille går in och dödar 84 stycken med ett vapen. Just för att han är höger extremisk på politik skalan, hatar utlänningar. Men saken är nog värst att han är norrman. Han har förått sitt land. Dödar 84 stycken ungdomar som är engagerade i social demokraterna. Hur fan har Andreas (som han heter) rätt att ta så många liv?



Små ändringar i designen

Har gjort några små ändringar i designen. I menyn har jag lagt till ett liten beskrivning av bloggen och tagit bort blogresponse. Sen har jag tagit bort det svarta strecket som skiljde menyn och texten åt. Till sist har jag ändrat texten. Lite ändringar som faktiskt gör en hel del :)

Outfit - Brun och Vitt

Slängde ihop en outfit som jag tyckte va snygg! Gillar specielt tränset och pannbandet. Den här outfiten passar..

..Inte:

  • Skäck
  • Skimmel
  • Blåa ridbyxor
  • A-ponny
  • B-ponny
..Bra till:

  • Rapp
  • Svett fux
  • Vita ridbyxor
  • Bruna ridbyxor
  • C-ponny
  • D-ponny



Utvärdering

Såg på bio idag med mamma. Premiär på Bridesmaides. Såhär tyckte jag om filmen för er som är intresserade:

Info:

Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara tacka ja till rollen som Lillians brudtärna. Trots att hon är både pank och singel bluffar sig Annie genom både dyra och bisarra ritualer. Med bara en chans att få det rätt, kommer Annie att visa Lillian och hennes tärnor exakt hur långt någon är beredd att gå för någon man älskar.

Kategori:

Var blandat mellan romantik och komedi. En riktig tjejfilm enligt mig!

Plus:

Filmen var inte typiskt amerikansk. Annie var ganska vanlig. Var inte rik, singel med en skrotig bil. Inget flashigt "Paris Hilton objekt". Det var också roliga skådespelare och det var rätt kommentarer vid rätt tillfälle.

Minus:

Finns inte så mycket minus. Om jag ska komma på ett var det väl att skådespelarna var ganska gamla och ibland var det väldigt förutsägbart.

Övrig info:

2 timmar och 5 minuter speltid. Hon som hittade på filmen är också huvudkaraktär i filmen. Annie. Hon beskriver i en intervju att hon kom på filmen genom att hon har varit med om nästan samma saker innan
Mitt betyg:







Dagens uteritt

Red ut i 1 timma. Från halv 9 till halv 10. Blev en ridtur som jag nu kallar "Dikes vägen" då Bullen och Joanna ramlade omkull i ett dike. Var riktigt läskigt att se på och kan tänka mig att det var ännu läskigare att se på. Blev mycket skritt. Vi red barbacka. Tog en snabb ryktning och bara hoppade upp. Jag hade jeans på mig vilket resulterade att jag gled jätte mycket. Haha! Hoffis var trött och fick hö och massvis med vatten när han kom in. Det regnade konstant i natt så många spänningar har uppkomt :/

100 ways to love a cat

Har ni inget att göra? Har ni lust att slösa bort lite sommarlovs tid på en liten film? Kolla nedan. Haha, så jävla roligt! Du kommer fastna på låten ;)
There are 100 ways to love a cat, 100 loving ways. Way 4, brush them with a hair brush

Joanna och Ina

Drar till Joanna för att sova där :) Ska upp vidrigt tidigt för att Ina ska till Danmark det barnet. Men jaja. Får la se om jag vaknar. Men nu ska jag dra mig. See u tomorrowww
Skev

Mys

Kom upp till stallet vid 7, mös lite med Hoffman, satte på sadel och träns och hoppade upp. Red mot fjärils rundan fast svängde höger istället för vänster. Skulle egentligen rida till Tollered men bestämde mig för att fortsätta. Han var väldigt trött. Saktade av och taggade inte till. Så det nästan bara skritt. Lite trav och galopp. Men det är så mysigt med skritt så i do the carefaace :) Mamma trodde det berodde på brist av näring eftersom betet är lite sämre så jag tog in en stor tuss med hö och så fick han lite salt, vatten och havre. Bästa hästen ♥

Dagens:

Red ut med Johanna och Joanna! Jag red Baileys, Joanna red Rulett och Johanna red Hoffman! Vi red fjärilsrundan till att börja med. Dock bytte Johanna häst med Joanna efter ett tag då hon var lite små rädd för Hoffman, haha. Hon ville ta det lugnt men vi tog det inte lugnt för 5 öre :D En vild ridtur. När vi kom ut ur skogen tog vi vägen mot Wiebo. Stannade efter ett tag för att hästarna var svettiga. Tog av sadeln och lät dom beta. Sen hoppade vi upp och red tillbaka för att hästarna var trötta. Haha, kan ju säga att Baileys hade älga skritt, trav och galopp vägen hem. Pigg som satan och ett väldans fint steg. 

När vi kom tillbaka valde jag att ställa Hoffman i boxen då Joanna uppfattade han som trött. När Baileys och Rulett gick ut så tog Hoffman en djup suck och ställde sig och kissade. Han var nog lite små spänd :) Om ingen vänlig själ tar ut honom runt 6 får jag åka upp ;)

Jag & Baileys!

Vill ha bra väder igen..

Vad är det med den här sommaren? Antingen är det för varmt eller för kallt. Det regnar, åskar och blåser. Kan det inte bara vara riktigt skönt sommar väder någon gång? Jag har bara badat i sjön 1 gång utan häst. Känns helt konstigt. Om jag inte hade haft Hoffman hade nog inte sommaren varit den roligaste. Är ju ganska degt att vara med kompisar inne. Vill ut! :D



Dagens ridpass

Red ut med Carro och Joanna. Red till Lensjön, doppade tassarna och sedan red vi en liten runda och kom ut vid Lilla Nääs. Red i ungefär 1,5 timma. Det var jätte kul och hästarna var pigga och glada :D I vattnet så ska såklart Hoffman plaska och hålla på som vanligt, söten. Bullen ba: "Är det så man gör". Så prövar han och tycker det är jätte kul! Vi gick genom väldigt många underlag idag, gräs, sand, vatten, lera, skogsunderlag, stenar och asfalt. Bra för Hoffisen :D

Gothia fail

Nyss varit på stan med Disa. Fett mysigt och mycket att prata om. Men det var väldigt varmt och bara tjejor som spelade på heden=tråkigt. Så vi gick och tog oss en kulglass. Mer gott :D Nu är jag hemma, ska till stallet strax och sedan sova över med Disus, fett :)


D r o G a D ChEy

SMYCKEN

Har jag sagt att jag älskar smycken? Varje dag måste jag antingen ha örhängen, ringar, armband eller halsband. That's just me :D Har ett smyckes träd där jag har mina armband, klockor och lite örhängen. Sen har jag ett skrin med örhängen och sedan har jag en låda med halsband. 


Avslutnings hoppningen

Vilken av avslutnings hoppningen tycker ni jag gjorde bäst? 2010 med Felizia, 50 cm. Där tyckte jag att jag red alldeles för mycket med sätet, dålig sits, inget flyt, fel galopp och travinslag. Dock fick jag rosett men what so?


Medan på avslutnings hoppningen 2011 hoppade jag 65 cm med Felizia. Hade bättre fart, rätt galopp hela tiden, stadigare sitt och mer bestämd. Vägringen bryr jag mig inte om, man kan inte få helt felfritt med Flizan. Men jag tyckte jag gjorde det bra och det är jag nöjd med! :)

Dagens ridpass

Kom till stallet. Sköljde av honom. Gick ut i 15 minuter för att torka, borstade, lindade osv. Red ut i 7 minuter, framskrittning. Paddocken. Jätte fin i skrittet. Fin i början av traven. Sedan när vi jobbar på volten springe han bara, vill inte ta skänkeln utan tar skänkeln om man trycker lite för att ställa som: SPRRRIIINGNNNG!!. I galoppen fattade han rätt galopp 80%. Duktig häst! Men är väldigt stel och orkar inte riktigt. Bryter av och protesterar. Springer fortare. Blev inget samarbete alls utan en dragkamp vilket inte alls var roligt så jag tog en liten uteritt bara han och jag. Slutade med att jag satt och grät för att det hade gått så dåligt. Men det får bli nya tag imorgon!!



Puss


Harry Potter

Ja.. nu drar det mot sitt slut. Ska se Harry Potter och dödsrelikerna del 1 nu och sedan blir det del 2 på bio med Pappa. Vet inte om jag längtar eller inte. Ska allting bara ta slut här? Ska JKRowlings inte skriva några fler böcker eller ska det inte bli några mer filmer.

Nu är det slut.

Rösta på mig!

Hej alla människor. Rösta på min bild så får du en stor länk på min blogg. Tar 5 sekunder att rösta. Tack!!
http://apps.facebook.com/elgiganten_se_foto/664897

SMASKENS

Åh, i love SEX AND THE CITY säsongerna! Dom är så värda att se. Kollar minst 2 avsnitt varenda kväll och det är så mysigt att bara ligga och kolla på avsnitten på datorn. Följa Mirandas, Charlottes, Carries och Samanthas liv genom New York. Staden som aldrig sover. Härligt att leva sig in i deras liv och nu ha jag till och med börjat tänka på vad DOM skulle göra om jag är i en situation där jag inte vet vad jag ska göra. Jag är nästan besatt! Ni måste bara börja se säsongerna och få några nya vänner ;)



Mitt:

Blev inte det pannbandet i föregående inlägg utan nu har jag bestämt mig för att nytt! Ska antagligen få hem det redan på Onsdag. Väldigt bra enligt mig. Men visst är det snyggt? Swarovski kristaller och allt. 250 kronor och det blev mitt!

Dagens ridpass

Red till ängen idag med mamma som gick bredvid. Vi hade tur med vädret för det sprack upp precis innan vi kom till  stallet. Hoffman var väldigt lugn och sansad när vi skrittade men nä vi kom till ängen blev han jätte pigg. Så jäkla kul. Fick typ världens skratt attacker när han inte gick att stoppa. Han ville bara till mami ;) Men tog det med en klackspark och fortsatte. Blev bara 10 minuter på ängen ungefär. I slutet gick det faktiskt bra att stanna. Trav-skritt-trav-skritt-halt-trav osv. Skrittade sedan tillbaka och jobbade honom lite i paddocken vilket inte gick bra. Det gick som drömmen innan men självklart var jag dum att gå in i paddocken! Hoppade några hinder, han var överdrivet pigg, tog bettet och bara sprang. Så jag satte tillbaka honom och övade galopp, varv efter varv. Han har väldigt svårt att fatta galopp men jag ger han inte rätt signaler. Var ganska stressad av att klockan var ganska mycket, hade tårar i ögonen och kunde inte hålla tålamodet. Men tillslut kunde han galoppea i rätt galopp utan korsgalopp i båda varven och då slutade jag. Korkade jag som skulle gå in i paddocken..


Snyggigen <3

Stan

Har nyss kommit hem från stan med mamma. En mysig dag på universeum! Fick med mig en bok att läsa när man inte har något att göra. Check it out:
Sista chansen

Snart mitt ;)

Har mailat med en från hästnet och snart är detta svarta swarovski pannbandet mitt! :D



3 saker innan skolan börjar:

Ta ett till hål i öronen
Blondera mitt hår
Köpa kläder

Grejen är den att jag är inte RIK! Får panik. Har väl 30 kronor eller något på mitt kort. Yey. Känns inte bra detta. Men är riktigt taggad på att blondera håret igen. Love it ♥ Ta hål i öronen gör jag med Joanna, hon ska nog kolla navel peircing också! Ska fråga om vi kan åka till Lerum nästa vecka och kolla priser :)


Dagens ridpass

Red ut idag med Joanna. Vi ryktade en bra stund, pratade och tog det lugnt. Satt upp i världens regn men tog det med en klackspark och red ut i den härliga skogen! Blev en riktigt härlig runda som vi förhoppningsvis kommer rida fler gånger. Det va faktiskt ganska mysigt att det regnade. 60% var väl en lugn tur, lite trav men mest skritt i skogen. Sen kom vi ut mer på grus/asfalt och då kunde vi dra några galopper och några härliga traver. Joanna red med gjord och schabrak och det va lite jobbigt då hon red barbacka och det gled bakåt hela tiden så jag föreslog att hon skulle ha schabraket bakom sig som en fjäril. Så jäkla kul :D En jätte härlig ridtur! 

Efter ridpasset gjorde jag det vanliga. Putsade, ryktade, gav mat osv!


Moving all around

Drar ner till bussen nu för att dra till hästen. Ska rida med Jo idag, finally ;) Blir väl en uteritt, lite crazy som vanligt! Myyys :) Vill ni ha en film när jag gör ordning Hoffman? Typ ställa den på en pall or something?



HAREN


Smack!

Imorgon blir det stallet relativt tidigt. Jag och Annelie ska sedan till stan och strosa omkring. Hade inget annat att göra :D



16/7

Joanna var i stan så Bullen fick vila så jag fick åka upp själv. Tänkte att jag skulle rida ut själv runt Tollered trakerna men sedan frågade Ann-Helen om jag kunde rida med dom så vi var 4 stycken som red en jätte fin tur idag. Blev väldigt mycket skritt så jag och Carro drog iväg lite längre. Hoffman var väldigt trött av solen och gasade bara på när Baileys var före. Vi raceade riktigt ordentligt och hade riktigt kul!
Övrigt en mycket mysig tur men mycket skratt och prat :)

Dagens roligaste: En uteliggare i skogen som bara satt där helt random. Jag och Carro dog av skratt!
Jag och Baileys ute

Bilder från 15 juli

Här kommer bilderna när jag hoppade Baileys och Hoffman!




Baileys:



Svar på kommentar

Hej! Visst kan jag det :D

Lavendel: Lavendel är 9 år och är Welsh Cob. Hon är väldigt het och är cirka 165 cm i mankhöjd. Hon älskar dressyr och hon är enkel att få fin i dressyren. Hon har väldigt fint steg men har dock lite svårt att fatta höger galopp men det blir bara bättre och bättre. Du måste vara bestämd när du rider henne. DÄR ska jag fatta galopp, DÄR ska hon stanna. Hon är också allra finast när hon har något att tänka på hela tiden. Serpentiner, öppna, övergångar osv.
Jag har hoppat 80 centimeter som högst med henne, hon har kapacitet för högre. Men man måste vara väldigt säker och rama in henne ordentligt för hon är lite vinglig. Jag har inte ridit ut med henne men hon rids alltid först så jag antar att hon är snäll. I stallet är hon ur mysig och älskar att pussas. Enkel att hantera! Hon är helt enkelt en väldigt fin häst!

Brahe: Brahe är ett finskt kallblod på 16 år. Han är cirka 157 centimeter i mankhöjd men han är kraftig eftersom han är ett kallblod. Han är en liten ensamvarg som inte gillar att vara själv. Utomhus kan han bli väldigt stark om man inte har koll på honom. Vill springa efter dom andra. Brahe är jätte duktig på skolor i dressyren. Vill alltid göra sitt bästa och vara till lags. Han är som sagt ganska stark när man ska göra halt/sakta av. Men när man väl fått han i form (inte så jätte svårt) så blir han fin! Brahe är verkligen världens snällaste häst som inte gör en fluga förnär! I hoppningen är han en riktig pärla! Kan utan några problem hoppa 80 cm och vägrar aldrig om man har koll. Dock lite stark i svängarna men när man väl fått han lösgjord är han grym! En rolig utmaning att jobba med :) I stallet är han en prins, hur snäll som helst!




Kommentera

Kommentera detta inlägget så kommenterar jag 3 inlägg på din blogg. Inte bara "hej hur mår du?" utan jag läser ditt inlägg och kommenterar ordentligt!

Kopior

Gud vad jag älskar kopian av Dyon tränset som Hööks gjorde. Varför många blir så upprörda över att dom är så lika tror jag att dom har köpt ett Dyon träns och tycker nu det var onödigt eller tråkigt att det går att få tag på ett praktiskt likadant. Jag bara älskar "kopian"! Jag har ingen lust att lägga 1000+ på ett träns hästen ha på huvudet, varför inte ge en fem hundring och få en likadan till utseendet. Jag skulle bara vilja byta pannbandet och sedan är bara Hööks tränset såååå Sofia Style. Spara till?
By the way. Hålle ni inte med om att man blir mer sugen på att köpa Hööks tränset? Finare bild, mer putsad utrustning och finare häst. Top notch! :D

Kan ni gissa?

Kan ni gissa om jag köpe ett läppstift när jag va i stan idag? As snyggt. Rött ♥ Var i stan med suchi galna Audrey idag, vi åt suchi och det var så jävla äckligt! Äckligare än det brukar vara ;) Vi gick runt och strosa i stan, mycket mysigt. Dagens pinsamma: Mitt kort blev nekat. Haha not a big deal dock. Men sur blev jag xD

Så här ser jag ut när jag ska till stallet. Allt smink på, bara bytt kläder ;)

Dagens ridpass

Baileys: Red Baileys idag och det blev en snabb fixning innan ridpasset. Upp på hästen och rida in i paddocken. Man kan ju inte säga att han var liten. Kom fan inte runt hästen över huvud taget. Hoppade lite och dressyr. Första gången jag red honom men han var väldigt bra på att hoppa. Kom på ett 90 hinder som gick lätt över! Skulle höja till 1 meter men eftersom jag är osäker när jag hoppar kände han det och vägrade så då hoppade jag 80 cm och sen slutade jag där. Skrittade sedan ut!

Hoffman: Hoppade honom i paddocken men det blev väldigt mycket flängridning för det fanns inga ordentliga vägar. Bara omhoppnings svängar typ...Men han vägrade inte och hoppade fint. Blev 50-65 cm hinder. Han var också väldigt pigg och jag orkade inte rida ordentligt så jag red häst idag. INTE bra ;)

Bilder kommer när Annelie skickat :)

Shopping

Har nyss varit i Allum med Audrey, det var as roligt och vi hittade massa fina saker. Köpte foundation som jag fick mycket hjälp med att hitta rätt färg osv och en foundation pensel. Sedan fick jag med en fuktkräm att ha under sminket och sedan när jag kom hem fick jag ett läppstift av mamma som hon aldrig använder. Här får ni några bilder:
Klickbar

Godnatt

Nu ska jag dejta kudden i några timmar innan det är dags för mig att gå upp. Ska nämligen rida 2 hästar och åka till Allum imorgon. Ska nog hoppa Hoffman imorgon och sedan rida ut med Baileys. Sen blir det som sagt Allum med Audrey! :D



Så jävla bra

Untitled from Emma A on Vimeo.


Frillesås x2



Senare ikväll blir det att träffa Amanda. As fett :) Planerna var väl att bada men vi får se hur det blir med det. Vädret är ju inte precis woho..

14 juli

Red ut med Terese och Joanna idag. Vi hade tur med vädret för när vi red regnade det inte någonting och var hyffsat varmt. Gjorde ordning Hoffman ordentligt innan. Vi red i skogen idag, mycket stigar, klättring och nedförsbackar. Inte så mycket galopp+trav vill säga. Joanna red Baileys som vi tar hand om nu. Jag ska rida honom imorgon vilket jag hoppas går bra! Hoffman skötte sig som vanligt men var väldigt trött. Gick runt och gäspade, orkade inte öka traven och var lite okoncentrerad.

Så efter ridpasset ställde jag in honom i boxen och där står han fortfarande. Ska åka med mamma och ta ut honom strax, ska försöka pricka in när det inte regnar hyper mycket. Han har fått stå där i 2,5 timma nu så jag tror vi får åka om en halvtimma drygt :)

JES maträtt

Åh vad det var fett förra helgen när jag, Emma och Joanna var i Frillesås. Vi gjorde världens godaste mat som var gudomlig. Det var satans kul att handla in, planera och sedan göra maten. 
  • Kött med BBQ som var smaksatt röttvin
  • Klyftpotatisar smaksatta av garlic och sourcream
  • Vitlöksbröd med egengjord vitlökssmör och baguette
  • Sallad med gurka, oliver, tomater, soltorkadetomater, babyspenat osv.
  • Grillost
  • Bearnaisesås
Ser det inte gott ut? :) Samarbete + rätt saker = himlen

Peace


Paradiset

Fattar inte hur jag kan älska Paradise Hotel Danmark så mycket som jag gör. Satt bakom dator skärmen idag och stor lipade när min favorit Jacob åkte ut. Joanna undrade vad i helvete som pågick. Haha, lite komiskt var det ju men så jäkla hemskt. Men jag älskar det fortfarande lika mycket :D



Dagens ridpass

Red Hoffman ut idag med sadel och vojlock. Haha, red dom vägarna ingen kunde se mig för annars hade jag dött. Vi red mot Maden rundan fast vi svängde vänster istället för höger. Där kom vi typ ingenstans men vi hittade en klätterbacke som vi klättrade upp för. Dock inte den bästa då den var ganska smal och mycket grenar men Hoffman fick vakna till lite :) Blev mest trav idag och faktiskt inte alls mycket galopp. Hoffman blev inte svettig så det blev ingen avspolning. Det var jätte kul i början av uteritten då jag och Joanna "tävlade" om vilken häst som var bäst på att öka traven/minska traven, öka skritten/minska skritten och tävlade lite i galopp. Sötis hästar. Hoffis var jätte gullig idag men blev lite fundersam när Rulett går framför och han inte ser honom vid en sväng eller liknande. Då trippar han fram ;)



Hehe

RIDERFARENHETER:

(x) Ridit barbacka
(x) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
(x) Utövat voltige
(x) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
(x) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
( ) Suttit på en skenande häst,
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
(x) Vunnit rosett inom dressyr
(x) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(x) Galopperat barbacka
( ) Suttit barbacka på en skenande häst
(x) Hoppat barbacka
(x) Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
(x) Galopperat i snö
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
( ) Ridit två på samma häst
(x) Suttit på en stegrande häst


Ramlat av en häst/ponny: Ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Ja
Gått omkull med en häst: Nej
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej
Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny: Nej
Ridit ut barbacka: Ja
Ridit ut ensam: Ja
Tävlat hoppning: Ja
Tävlat dressyr: Ja

Dagens outfit:


Super8

Åkte in till Göteborg idag för att kolla på bio med Joanna. Vi spontan köpte biljetter till filmen Super8 som var så jäkla bra! Herregud vad jag och Joanna grät. En väldigt välgjord och spännande film med satans bra ljud och sjukt bra skådespelare. Såklart är det J.J Abrams som har regiserat filmen. Inget går fel då. En 5/5 film som måste ses på bio så passa på nu! Bättre film får man leta länge efter ♥

Stack sedan till Pizza Hut och mötte Matilda och Ina där. En mycket trevlig kväll, tog sedan kvart över 11 tåget hem och nu är jag och Joanna hemma och hon ska sova här. Niiice :)

Lugnis

Dagens uteritt blev en väldigt lagom runda. Sov hos Ina igår så vi vaknade upp där. Tog bussen till Tollered med mjukis kläder. Tog in hästarna, bostade dom och satte upp barbacka. Red in i skogen och vi hittade en runda som tog oss tillbaka till Tollered och så red vi på asfalten hem. En mycket trevlig runda som var lugn. Blev bara en galopp och sedan lite trav. Inte ens Bullen blev svettig, men det var härligt :D



Dagens ridpass

Red ut i skogen i 1 timma och 30 minuter och det blev en vild tur vid Sävenääs med ganska mycket galopp! Hoffis var duktig och gick över vatten pölar utan några problem. Bytte sedan hästar och jag tog en liten galopp med Bullen. Snabb hest :D Hoffis blev svettig efteråt så det blev spolning! Dom fick även flytta till sin gamla och mindre hage :)



My, Myself and I

Är hemma efter en mysig förmiddag med några kompisar! :) Stack först spontant ner till drängered med Sara. Vi badade, solade och pratade. Härligt. Sen gick vi och köpte godis och glass och satt vid båthuset. Lite senare kom Sofie och Emelie så frågade dom om jag ville hänga med och bada vid tulängen men jag var tvungen och tacka nein då jag ska till Hoffis. Jätte mysig förmiddag! :)

Detta hade jag på mig:


Tollered

Red en lugn tur in till Tollered idag. Det va bra väder nästan hela tiden men ibland småduggade det. Hoffis var trafiksäker och lugn som vanligt. Joanna gjorde världens snyggaste avramling som är för ful för att nämnas. En gren var orsaken och det slutade med att hon låg unde Rulett. Haha! Vi red upp mot grusplanen och gjorde lite dressyr men det var segt så vi stack mot en ny väg men vände strax tillbaka mot badplatsen för att doppa tassarna. Sen bärde det hemåt. Mötte sötnosarna Annelie och Disa på vägen också så dom gick med oss till stallet. Var lite stressigt i stallet men imorgon ska jag ta det lugnt! :D 



Dålig uppdatering

Cha! Har varit i Frillesås hela helgen med Joanna och Emma så ni har nog upptäckt att uppdateringen varit dålig. Ska strax till stallet för att rida till Nääs. Kommer sedan hem fö att uppdatera bloggen med lite bilder från helgen. Ha det skönt! :)

Dagens hopppass

Hoppade idag! I början var han riktigt fin men sen i mitten innan vi hade börjat hoppa började han backa och slänga med huvudet. Så jag gick in för att hämta hans remont så han skulle lyssna bätte. Började på småhinder för att allt skulle sitta. Han vägrade på ett hinder och var lite vinglig i början men sedan gick det mycket bättre. Han är väldigt pigg och blir ganska stressad i vissa situationer och jag för tillfället klarar inte dom situationen på ett bra sätt utan bli oftast sur vilket jag måste träna på! Sen höjde vi hindrena lite när allting gick bra. Jag är hopprädd av mig men jag hoppade 85 cm. Jag är så jäkla stolt över mig själv och Hoffis! Han vinglade inte mot det och jag var jätte glad eftråt. Blir lätt att han vinglar, tänker stanna, hoppa kråksprång osv. Men detta passet gick super :D Travade av honom efter dom två högre hindrena och sedan skrittade vi av ute. Han blev inte så svettig idag heller, as bra :)

Bild från dagen.


Stamp on the ground

Dagens planer är att föst åka till stallet och hoppa med Hoffman. Stressa hem, äta lunch och sedan åka till Frillesås! Sjukt bra! :D



Uteritt

Red ut idag med Pernilla och Joanna. Red barbacka med en ryggsäck med handduk och kläder på ryggen. Skulle till lensjön förstås! Red iväg runt 8 tiden ungefär och nu är jag hemma och klockan är 11 :) Vi såg en älg när vi var ute idag! En väldigt cool känsla. Har aldrig sett en älg på hästryggen förut. Spännande tyckte Hoffman som blev lite små spänd och kollade med spetsade öron ditåt. Sen skrittade vi vidare och älgen sprang in i skogen. Såklart kunde vi inte rida felfritt så Hoffman var tvungen att göra en bockning precis i en galoppfattning men jag ramlade inte av :D Väl vid sjön var Hoffis lika knäpp som vanligt. Fast Baileys var nog knäppast. Bajsade 11 gånger i vattnet på grund av nervositet.. Det var skönt att kunna rida med badkläder istället för ridkläder. Hoffman doppade ansiktet, tog bettet och sprang iväg och plaskade. Precis som vanligt. Simmade ovanligt mycket idag och jag tror han tyckte det var lite kul i alla fall. Han blev jätte blöt och jag likaså. Efteråt fick han beta medan vi klädde på oss. Sen red vi hemåt, borstade av och tog ut dom i hagen. En härlig syn att se dom trivas så bra och sedan se 2 åringar springa bredvid och bocka av glädje. FRIHET!



Resultatet

Ja, det tog ett tag innan allting blev klart med skoningen. Började med att hovslagaren var 30 minuter sen, det var varmt så det tog cirka 4 timmar. Pust... Hoffman var super duktig och har nu fina hovar (vill skriva jätte fina men då ljuger jag xD). Han försökte böja sig lite i början men sedan stod han snällt stilla. När Rulett skoddes stod Hoffis i en box i typ 2 timmar. Han sov nog lite tror jag. Resultatet ser ni nedan:
FÖRE:



EFTER:

Skoning

Drar snart iväg till Stålebo (OMG JAG ÄR SÅ TRÖTT). Hästarna ska skos vid nio och vi ska ta in dom och borsta dom innan. Sen vid sju drar vi iväg igen och jag får se vad som händer därimellan. Ska kanske vara med Sara förhoppningsvis :) Ha det!



Maden rundan

Red maden rundan idag och det var verkligen super varmt. Hoffman blev svettig efter en galopp! Vi skrittade mest i början innan vi kom till ängen som var vårat mål. Någon trav där det fanns en bra möjlighet. När vi kom fram till ängen så travade jag runt och Hoffman fick se upp ordentligt vart han gick. Skulle sedan bli fotad och så kunde han såklart inte så stilla. Plus att han gapar jätte mycket om jag tar lite i tyglarna och han vill bestämma själv... Galopperade och blev filmad och han bockade inte, wiee, haha :D Sen skulle jag fota Joanna och då gick det som det gick. Han ville röra på sig och jag ville stå stilla. Så på 2 händer skulle jag hålla en häst från att inte galoppera iväg, filma och ha ett spö i handen. Sen galopperade vi lite på den stora ängen och härligt var det! Blev några skritt pauser. Blev faktiskt inte mycket galopp då det var fruktansvärt varmt idag. Den sista galoppen kändes inte jätte bra. Utan remontet drar han iväg ganska mycket och jag får mindre kontroll. Han vill gärna gå åt det hållet han vill så jag fick vara bestämd med 3 rapp på höger hals så att han skulle svänga mer åt vänster. Annars helt okej. Skrittade sedan hem på långa tyglar. Bebis!
Tog sedan en riktigt ordentlig dusch, svampade av han ordentligt och hade lite mys med honom. Smörjde på solhelosan, kliade han, satte på flugspray och Aloevera spray. Mysigt värre.

Stop and plaaaay

Sitter nu i sängen hemma hos Joanna och vi ska strax gå och äta frukost nu. Sen blir det stallet där vi ska ta massa bilder + rida till floda. As nice! :) Sen så när jag kommer hem ska jag nog vara med Sara! Härlig Onsdag.

Dagens ridpass

Red i cirka en halvtimma med Joanna och en som heter Carro. Blev nästan bara skritt ute men en liten galopp blev det. Red barbacka i regnet och det var super mysigt. Red också till och från hagen på sötnosen. Var dock väldigt trött idag så satt som en säck och hade inga tyglar. Men sådana dagar behöver vi!



Kärt barn har många namn


Dagens ridpass - Tollered

Red in till Tollered idag på kvällen runt halv åtta. Först red vi till en grusplan, körde lite dressyr på honom. Han var ganska pigg (läs:väldigt) och var väldigt ostyrbar i galoppen. Blev korsgalopp, fel galopp och en springig galopp. Men efter lite arbete med han fin och hade rätt galopp. Tänkte inte så mycket på formen idag utan ville mest ha kul. Körde sedan massa lekar med Joanna. Satt bakom sadeln, tävlade om vem som kunde runda fotbollsplanen först och andra sorts gymkhana lekar. Sjukt kul var det och Hoffman var super peppad! Träffade sedan på 2 sköna killar som vi pratade med lite. Stack till en sjö vilket var meningslöst då andra redan var där. Så vi red tillbaka till killarna och lät dom rida på grusplanen. Har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv :D As kul var det. Härligt med killar som vågar rida och tycker inte det är mesigt som vissa andra säger. Snacka om att dom är mesiga! Skrittade senare hemåt och var hemma vid 11. Blev en väldigt lång tur, Hoffman var svettig fast inte så svettig som jag trodde. Blev ju en del stilla stående och skritt men samtidigt fart och fläkt. Min duktiga ponny!



Annebanne


Beroende

Åh gud, känner mig som en 4 åring när jag säger detta. Men Annelie har fått mig att bli beroende av ett spel. Jag lovar, det är fan det bästa spelet som har kommits på. Gratis och as lätt att förstå. Bara för det kan ni klicka på den här länken: http://se.howrse.com/?parrain=ssofiaa-a. Så ni förstår vad jag snackar om. OBS. jävligt beroende framkallande ;)



Långa tassar

Skulle egentligen sko Hoffman och Rulett om en vecka men vi fick akut ringa till hovslagaren och be honom komma om 2 dagar istället. Hoffmans skor har växt otroligt mycket nu när han är på bete. Hovarna är längre än skon och längst fram i tån har skon gått av. Spikarna håller på att åka ut och det är bara fail så det ska bli skönt att få hem en hovslagare som ska sko dom. Kommer få sko dom en gång till, vilket vi egentligen inte skulle göra, men hellre det än att dom inte ska vara fullt ridbara. Dom skoddes den 18 maj senast vilket jag tycker är lite konstigt. Vi hämtade dom den 12 juni, skulle dom egentligen inte vara nyskodda då? 

Hoffmans hovar:


Charmigt

Här kommer ett gäng charmiga failbilder på mig och Joannas hyrhäst Rulett. Som ni ser är jag inte så stor på honom...





Lovely


Dagens citat

If you don't have any shadows you're not in the light

- Lady Gaga



3 anledningar

Här kommer tre anledningar varför man ska se Paradise Hotel Danmark

- Det finns sjukt mycket snygga killar
- Språket är as gött
- Spelet är vilt

Det finns flera stycken mer men såhär rundar jag av. Åh! Jag är helt beroende av det. Har till och med gråtit. Älskar det ♥

Dressyr 3 juli

Kom nyss hem från stallet efter att ha varit där alldeles själv med min bästa vän. Först tog jag in honom, han var lite bråkig men lugnade sig snabt när jag tog in honom i boxen. Lät honom stå där i en timma medan jag borstade honom, gav han hö, tog fram allting och pratade med en tjej i stallet. Han var ganska trött och hade varit ute hela dagen så det var ett bra tillfälle för honom att vila. Allting gjorde jag med ro, sadlade honom, tränsade honom, fixade sår och myste med honom länge. Inget att stressa för. Jätte skönt! :)

Eftersom jag hade varit så lugn var Hoffis också lugn. Tog ut honom på stallplanen, klappade honom och hoppade upp. Gick sedan in i paddocken. Först var han lite tittig när han såg Bullen på andra sidan, gnäggade och kollade dit men sedan blev han super koncentrerad. Skrittade först fram i 10 minuter cirka. Sedan började jag värma upp honom i skritt. Jag blev som en ridlärare för mig själv. Pratade med mig och sa exakt vad jag skulle göra. Därför blev det inga tvekningar från mig vart vi skulle rida. Gjorde många övergångar och myyycket volter. Fortfarande i skritt. Ökad skritt, kortad skritt, rak i halsen, öppna, ställ utåt och innåt. När jag gjorde framdelsvändningar och små volter "gruffade" han för att han tyckte det var så jobbigt :) Gick sedan fram i trav. Gjorde samma sak här. Halt, skritt, ställ innåt, korta osv. Han var jätte duktig och lyhörd. Gick över några travbommar som han gick lugnt över. Tog sedan några skritt pauset emellan allting.

I slutet gjorde jag galopp. ville att han skulle bära upp sig själv så jag gjorde galoppfattning precis efter jag kommit ur en volt. Han sprang in först men sen fattade han vinkelt. Red i shorts så jag kunde inte riktigt kontrollera allting. Gjorde så satans ont så det ångrar jag nu :) Sista galoppen gick som en dröm. Han hade rätt galopp, kunde bära upp sig själv i en kortad galopp och skit vad han "gruffade". Han tyckte det var as jobbigt :D Slutade med att trava av honom, göra volter och serpentiner i av avslappnad form. Volterna var han lite trög med i början av ridpasset. Ville inte riktigt göra så små. Men i slutet gick han ställd och avslappnad i jätte fina volter. Skrittade sedan ut honom. Jätte duktig var han! Gnäggade bara en gång och gick villigt och nyfiket framåt.

Efteråt myste jag med honom och tog god tid på mig här också. Jag är jätte nöjd med både honom och mig. Han blev heller inte så svettig som han brukar utan precis lagom som visar att han har anstängt sig. Världens bästa häst ♥



Du är bäst

Nakupenda
Amo-te
Ngo oi ney
I love you
Jeg elsker dig
Ich liebe Dich
Jag älskar dig


Ostbågar!!

Nu finns det en röstning på OLWs hemsida där man kan rösta om dom ska sätta ostkrokar istället för ostbågar på paketen. Snälla! Rösta på ostbågar för min skull. Det heter inte krokar. Så är det bara. Gilla "ostbågar" nu!
http://www.olw.se/ostbagar-vs-ostkrokar/

Hoppning

Gick verkligen super idag med Hoffman. Vi hade gott om tid och tog det lugnt i stallet. Skrittade fram i 10 minuter cirka först och satte sedan igång med att göra halter och övergångar från skritt och trav. Skrittade över några bommar för att sedan ha dom som travbommar. Det var hoppning idag på schemat men istället för att hoppa högt fokuserade jag på alla saker innan själva hindret kom. Bra väg, bra sits, bra tempo och en bra känsla. Fick in riktigt härliga språng och Hoffman vinglade inte eller vägrade någon gång som han brukar göra. Jag kände att jag ville göra rätt först innan jag går på höjder. Blev väl 40-50 centimeter som högt. Nästa gång kanske det blir högre men eftersom jag är lite höjdrädd vill jag vänta tills det känns rätt. Vi har god tid på oss. Jag hoppade inte så många språng och slutade när det gick bra. Travade sedan av honom i en låg avslappnad form. Bullen skrittade sedan ut medan jag och Hoffis stannade kvar. Han blev lite stressad men han höll sig inne i paddocken ;) 

Spolade sedan av honom för han var ganska svettig. Sötisen.
Film från idag:



Rid tur i Tollered

Hej! Dagen var total mysig innan och efter vi åkte till stallet. Vi var i stallet vid halv tio och skulle då ta in dom och borsta dom. Red barbacka och Annelie och Joanna red två på Bullen. Så klockrent. Red in till Tollered och Spånet blev inte rädd för någonting, varken bilar eller läskiga föremål. Dock var han lite fundersam för en bro men shit happens. Det blev mest astfalt. Träffade på Johanna och hon ledde oss till en sjö i Tollered. Helt perfekt sjö där jag och Joanna ska bada mycket snart. Gick ner med Hoffis till magen och jag blev dygn blöt, haha. Mycket djupare än i Lensjön. Träffade på Samuel och Gabbe så dom fick rida. Jätte duktiga! :D Ramlade av en gång på Hoffis också. Var ganska mycket gräs där så jag galopperade runt och så gjorde han världens bock och jag satt barbacka. Lyckat där ;) Ramlat av han 6 gånger nu. Wiho... Men sen var han über duktig. Travade och galopperade lagom mycket. Dock lite spänd när det var lite mycket folk där. 

Red sedan hem på långa tyglar och kom till stallet halv 12. Härliga sommar ♥

Spånet, Annelie och Joanna

Drar till spånet strax med Annelie och Joanna. Blir en barbacka tur på kvällen, mysigt värre! Blir lite galopp men mest skritt. Tror också att Joanna och Annelie ska sitta två på Bullen. Mysigt värre :D



Bad teacher

Drar till bio nu med Annelie och Joanna. Ses ikväll! ♥


Prinsen ♥

Galen häst

Bilderna är tagna från när jag red Bullen tillsammans med Emma. I slutet tröttnade han och det slutade med ett bråk, haha ;) Jag ville fram medan han ville sparkas. Det ser lite aggresivt ut va?


Fredags planer

Idag är det fredag! :) Ska på bio med Annelie och Joanna, sjukt mysigt. Sedan ska vi till Hoffis och Bullen och sedan sover vi hos Annelie. Får se sedan om vi sticker med till Sid, annars går jag hem en stund. Sedan Hoffis Moffis för att hoppa! Wie.

Härlig helg!