Dagens ridpass - Ängen

Dagens ridpass gick väl sådär. Blev väldigt mycket flängridning men oj så kul det var! Red på en äng vid vägen och bästa Annelie tog kort. Kan ju säga att det var otur att jag inte hade på mig väst. Ramlade av tre gånger! Spånet bockade av mig fast jag bara skrattade och satte upp igen. Inga skador då han stannade direkt och jag ramlade i gräset. Blev dock lite små irriterad på mig själv som har så dålig balans. 

Det var nog bra träning för Hoffman att galoppera i uppförs backar i ganska högt gräs. Han blev ordentligt svettig och pustade ganska långt efteråt. Han var lite stojjig när Rulett gick en annan väg på ängen och jag ville åt ett annat håll för då stack han dit han ville. Men sen så kunde jag gå längst bort och han brydde sig, men inte så mycket. Galopperade tillbaka sen och fick hålla upp huvudet så att han inte bockade. Haha! Om det hade varit Tilly hade jag nog varit ganska rädd ;) Men Hoffis litar jag på, min bebis. Blev alltså inget seriöst av det hela. Det var ju första gången för både mig och Hoffman som vi red på den ängen och vi har inte ridit seriöst ute heller. Det får bli nästa gång. Och som sagt. Jag mår prima, även fall jag ramlade av ;)

Tog en lång avskrittning sedan, duschade av honom och gav han mat. Sen blev det hagen.
Så smarta vi var missade vi bussen fast det blev något positivt av det då vi stack till Annelie till halv 12 och stack sedan hem med andra bussen. Sen satt jag och Joanna och snackade till 12, mysigt ♥

Dagens shopping

Gick ner till Djurnära en snabbis för att köpa Solhelosan till Spånet för att han har så dåligt pigment på mulen och i armhålorna. Så där blir det att smörja in dagligt. Köpte också ett guligt nosludd som passade perfekt på honom! "Kelen" står det på det och det är ljusblått och gulligt. Blir att sätta på hans grimma så alla ser hur snäll han är, haha :DDuscha Hoffman

Har duschat av Hoffman efter några ridpass ett par gånger och han är verkligen jätte duktig. Ibland blir han lite stissig men annars står han lugnt och låter mig dushca av hela kroppen. Jag kan till och med blöta ner ansiket. Han älskar att bada ansiktet när man badar. Tar ner huvudet och frustar. Söta prinsen ♥
Bad + uteritt

Vilken gudomligt härlig ridtur det blev idag! Jag, Joanna och Pernilla red ut till Lensjön. Pernilla är en tjej som äger Baileys som är en 21 årig vallack. Bailyes står med Hoffman och Rulett i en stor hage och det fungerar super. Men till saken. Vi red som sagt ut och hästarna skötte sig super. Första gången alla 3 red ut tillsammans så vi visste inte riktigt hur mycket man ville trava/galoppera. Så i början var det ganska lugnt. Hoffis var snäll och gick där bak men kunde också gå längst fram. I skogen tog vi en trav som gick fint fint. Fattade redan då att Pernilla gillade fart. Travade i ner förs backar, men det var jätte kul. Sen kom vi fram till sjön och som tur var red jag barbacka.

Det var tänkt att vi skulle bara doppa tassarna men sen sa jag att jag ska ta av skorna och då gjorde Joanna och Pernilla också det. Sen så tog dom av sadlarna och Pernilla lämnade sin mobil och hej vad vi badade! Baileys hade aldrig simmat förut så han lät precis som en traktos "ööööö". Haha. Vi skrattade jätte mycket och hade en underbar dag.

Hoffman är så rolig när han badar för att han drar ner hela huvudet under vattnet och sedan börjar han galoppera i vattnet, haha. Han var jätte duktig när han simmade. Första gången jag simmar med en häst. Skit kul! ♥

Vi har redan planerat att vi ska göra om detta igen nästa vecka och då ska ett fyra årigt sto också få följa med. Pernilla är verkligen helt underbar och Joanna min bästa kompis så en perfekt kombination! :D

Fick inga bilder från idag. Bilden är från en annan gång.


Stranden

Ska ner till stranden med Joanna, Matilda och Ina för att äta glass och bada strax. Härligt värre. Med den här värmen blir det ett måste och det är faktiskt premiär. Dock har jag badat i havet 8 gånger i år, kallt värre..Köpa eller inte?

Funderar på att köpa dom här snygga ridbyxorna från Hööks. Dom helskodda tycker jag är snyggast men jag hatar att rida i helskoddt så jag satsar nog på knäförstärkta. Kostar 499:- och dom är sjukt snygga! Kärlek till röda ridbyxor. Kommer nog slå till faktikst. Men vill åka och prova dom så att dom sitter perfekto :)

Rätt lika Jw? Super ju!

Ms charmig

Här kommer två charmiga bilder på mig och Felizia. Alltid lika fotogeniska! Men älskade Flizan är söt som vanligt :)
Ålder på häst

Om jag hade köpt en ponny nu hade jag inte velat ha en ponny som är född på 1900-talet. Jag hade mycket hellre letat efter en yngre ponny som är född runt 2003-2005 då jag uppskattar mer att rida yngre hästar än hästar som är 14-17 år. Visst, dom kanske är läromästare. Men jag hade velat utvecklas med hästen, inte att jag utvecklas utan hästen. Man ska vara ett. En yngre häst har mer tid på sig att lära sig tillsammans med ryttaren.

Därför hade jag letat efter en ponny som är 6-8 år. Enligt dom hästarna jag har ridit som är yngre som t.ex. Hoffman och Sid så känns dom mer livliga och formbara. Äldre hästar blir nästan åt det tråkiga hållet och "för snälla" tycker jag. Men det är min åsikt! :) Självklart finns det äldre och helt underbara hästar och samtidigt unga och dumma hästar!


Gamle Lad på 25 år ♥

8 saker som gör mig glad

♥ Hoffman
♥ Min familj
♥ Mina vänner
♥ Frillesås
♥ Äta god mat
♥ Frihet
♥ Roliga personer
♥ Paradise Hotell

Det är massa saker som gör mig glad, tog bara några saker ur "arkivet" ;)

Dagens ridpass

Dagens ridpass blev en 2,5 timmars långritt ute i skogen till badet. Red till lensjön barbacka och hade verkligen as kul. Joanna är ju tillbaka i Sverige! :D Vi red ner till stranden och badade med hästarna. Vi simmade med dom och det var sjukt kul. Fick dock lite skäll men whatever? Hoffis doppade huvudet och simmade duktigt, min lille pojk. Ville dock dra in mot stranden men efter mycket hej och hå kom vi längre ut.

Dagens lite mer roliga händelser:

Joanna ramlade av när en bil kom. Jag såg henne i ögonvrån att hon klamrade sig fast och skit var kul det var!

Joanna ramlade av när Bullen bockade galopperandes. Mitt på rumpan ramlade hon av och då skrattade jag nästan ännu mer. Plus att det kom 2 människor precis.

Jag skulle vara lite rolig och precis när jag gick förbi massa människor gjorde jag en galoppfattning och jävlar vad han bockade högt. Men jag höll mig kvar men jag fick hans huvud mot min hals och det gjorde lite ont. Men shit happens så då fortsatte vi galoppera! :) 

Vidrigt rolig dag ♥

Motiv:


Dagens ridpass

Ni tycker säkert det är jätte degt med "Dagens ridpass". Men jag kommer ha bloggen som en liten dagbok att läsa sedan!

Red en väldigt lång ritt med Johanna i skogen. Red till lensjön i ett bostadsområde och vissa var trevliga medan andra kollade lite snett på oss. Helvete vad många blinningar det är! Jag och Johanna skrek varannan sekund för att dom satt lite överallt. Hoffman var lite tjurig i munnen, hade ingen nosgrimma så han suger mer i bettet då. Red ner till sjön i alla fall med en fin strand. Först vägrade spånet att gå i så jag fick hoppa av och leda i honom och så hoppade jag upp och gud så skoj det var tyckte Hoffis. Skruttade runt och slafsade och drack och Gud vet vad.
Ska bli kul att bada på riktigt och simma med honom. Han ville längre och längre ut! :D Sötnosen.

Sen stod han lös medan jag satte på mig skorna och han var så duktig så. Red sedan vid vägen och vare sig bussar eller lastbilar störde spånet. Sötnos! Badade sedan honom med slangen medan han stog och njöt. Provade att stoppa in slangen i munnen, haha. Och vad gott han tyckte det var! Drack som bara den. Älskade häst ♥

Dagens hiss

Dagens hiss går till säkerhets stigbyglar. En sån himla billig försäkring. Ett skräckexempel är att man fastnar och släpas bakom hästen medan hästen skenar. Terese (joannas mamma) red ut med mig på en uteritt i skogen och så när vi var på väg hemåt tog vi en snabb galopp. Bullen började bocka och han har dressyr stigbyglar på sin sadel = inga säkerhets stigbyglar. Så istället för att foten löstes ut så vred sig hela benet och stiglädret åkte av och hamnade i ett dike. Och nu kunde inte Terese rida mer den här veckan och går på kryckor. Kul? Nej.

Så därför är det väldigt mycket bättre att ha säkerhets stigbyglar. På ridskolan har vi säkerhets stigbyglar med snodd men jag föredrar faktiskt australienska stigbyglar på unghästar. Jag har det på Hoffman och foten åker av lätt men sitter ändå kvar när man rider vanligt. Men om något skulle hända kan jag lova er att mina fötter hade åkt ur. Dagens hiss helt enkelt!
ProduktbildProduktbildProduktbild

Dagens ridpass

Red ut med Emma (som knappt aldrig har ridit). Blev väldigt lugnt då Emma inte galopperar. Men lite galopp gjorde jag och sen var det ganska mycket trav som blev! Emma var jätte duktig och det var super kul. Var ju ganska varmt så det var nog skönt för dom. Hoffman var super som vanligt. Ganska pigg men kunde fortfarande rida utan händer om man säger så!

Fest hos Mange

Haha, fan vad sköna!

Imorgon:

Imorgon ska jag vara med världens bästa Johanna! Gud vad jag har saknat henne. Blir en mysig långritt i skogen med bad med hästarna eftersom det ska vara bra väder. Wie! ♥Pengar

Nu har jag äntligen fått lite pengar + massa saker till Lisaberg av min bror så nu kan jag åka mycket gratis! Pengarna kommer nog ta slut fort. Jag har massa saker jag vill köpa. Imorgon ska jag i alla fall köpa sol helosan till min lilla prick. Cirka 200 kronor går bort där, svider! :( Med dom resterande 600 kronorna (typ) bir det väl bio, mat, schabrak och pälsglans tror jag. Vill nog också pröva på dom där magicbrush. Men får se! :D

Dagens ridpass

Red ut Hoffis själv idag för första gången och man kan ju säga att han var lite små spänd ;) Gick och trippade och gnäggade. Men han skötte sig jätte bra ändå! Galopperade och travade i skogen och skritta lite i riktig skogsmark med massa grenar och mossa så att han fick lite hjärn gympa. När jag sedan skulle galoppera hemåt så stack han iväg med bettet sugandes och typ sken-galopperade. Så snabbt! Men fick stopp som tur var :D Duktig häst! Lyssnade ändå jätte bra. Övning ger färdighet. Right? Han är ju trots allt 7 år :D

Emma är bäst på att rida:

Smal häst?Frillesås

Drar till Frillesås nu för att sova där idag :) Kommer hem sedan imorgon med Emma och så ska vi rida Bullen + Hoffis både Lördag och Söndag. Får väl se hur det går :) Kul blir det nog i alla fall. Ha en trevlans midsommar!
Moi et Emma


Min prins

Att inte vara hos dig idag känns surt.

Dagens ridpass

Idag gick det super med Hoffman. Red ut först med Amanda och gud vad kul det var. Hon red Bullen sjukt bra och han tuffade på mycket bra. Kanske det som resulterade att jag hamnade på backen? Men gullig som Hoffman är så stannar han direkt. Sen red vi i paddocken. Hoppade och Hoffman blev ordentligt svettig. Hoppade väl som högst 65 cm. Amanda fick pröva honom och jag tycker det såg riktigt bra ut! :) Duktiga Hoffis. Skrittade sedan ut.

Gick att få på huvan idag också! Lilla prinsen har ju skav bakom öronen på grund av ett opassande träns från början så han är väldigt känslig där. Man jag tog det lugnt, lät han lukta på det och vips så var den på. Hur snygg som helst blev han.

Det blev en riktigt lyckad dag i alla fall och Amanda är så skön! Catania är ju inte den fulaste ponnyn i världen heller... Antagligen hänger Amanda upp igen på måndag! :)
Cattis!

Imorgon:

Imorgon ska jag vara med Amanda Liljevall! Trevlans :D Planerna är att vi ska först åka till hennes sötis Catania och sen åka till Hoffman. Det blir säkert superb! Bilder kommer antagligen imorgon :)

Ej passad utrustning

När jag fick hem Hoffman hade han verkligen inte ett passat träns. Jag fixade faktiskt allting idag men har fixat med hål hela veckan. Remontet var alldeles för högt upp på nosryggen. Ungefär lika högt upp som en engelsk nosgrimma så remontet har jag nog längt 5 hål nu tror jag. Sen så har nackstycket tryckt mot öronen och jag tror det har gjort det ett väldigt långt tag då han verkar ha ont där och är väldigt känslig. Så det fixade jag idag och äntligen får jag plats med en hand. Var mycket, mycket enklare att tränsa honom idag.
Tur att han kom till mig så att han får lite mer passad utrustning ;)


Ser ni hur högt remontet sitter eller?..

Uteritt

Red ut med Terese idag i 2 timmar och en kvart. En riktig långritt med andra ord som bestod mest av skritt på långa tyglar men självklart också lite trav och galopp. I början var Hoffis så seg att jag kunde sms:a medan jag galopperade. Det ni! :D Men i slutet så taggade han till ordentligt. Fick klamra mig fast då jag red barbacka. Terese ramlade av Bullen också då han kickade! Då galopperade vi som snabbast och han lade i en extra växel och började kicka. Jag red framför och märkte ingenting. Hade full sjå att hålla i mig :D Vi hittade också en fin sjö och massa fina ridvägar. Ska lätt bada där i sommar!

Dagens planer

Har väl inga direkt planer för idag. Ska väl strax fixa mig för att träffa Ina och Matilda och sen senare på kvällen drar jag till stallet. Vet inte vad jag ska göra idag faktiskt. Antingen rider jag ut barbacka eller så rider jag ett pass i paddocken. Men det lutar mest åt att rida ut.

Igår var jag faktiskt en sväng hos Hoffman på kvällen. Han var smått stressad av att vara själv, gick runt och gnäggade hela tiden. Och Bullen rymde, haha. En meter typ för det goda gräset på andra sidan ^^. Fick ta han i luggen och gå tillbaka. Haha, så det kan gå ;)

Gårdagens outfit


Lindor - Globus
Schabrak - Globus
Ridbyxor - Hööks
Skor - Hööks
Caps - Hööks
Väst - Tre hästar
Hjälm - Lamicell

Suuuuper snyggt. Host ;)

Hoppning

Gick super idag att rida Hoffman. Red i ungefär 40 minuter och hoppade lite. Tredje gången jag hoppar honom och första gången jag hoppar över 50 cm, haha. Han lyssnade jätte fint och vägrade en gång, vilket jag är jätte nöjd över. Hoppade 80 cm plank som högst och han hoppade det hur lätt som helst. När jag hoppade ett 90 hinder gick det väl inte jätte bra. Han galopperade mot det och sen var det som om "oj, här var visst ett lite högre hinder" och så hoppar han in i hindret och välter hela det. Haha man kan ju säga att jag ramlade upp. Men lika snabbt som jag ramlade av satt jag upp. Alltså ingen skada skedd! Kollade ju såklart hans ben innan jag satt upp, vilket är en självklarhet! :)
Hahaha, så söt är Hoffman som stannade direkt och fattade att det gick snett :pDrar till Annelie och Disa

Kommer upp dagens ridpass + film ikväll/inatt! :)

Paradise Hotel - Danmark

Besatt som jag är sitter jag nu och kollar på Paradise Hotel Danmark! Paradise Hotel är lätt det bästa Gud har skapat men jag kan inte hålla med om att Danmark är den bästa. Men bättre än inget och nu ska jag kolla igenom alla avsnitt på tv6 play :D

Dagens ridpass

Red ut med Hoffman en långritt på 2 timmar. Red till lensjön och träffade på en förra bästkompis mormor. Jag blev faktiskt väldigt rörd och glad att se hur bra hon mådde. Jag och Terese (Joannas mamma) red lite fel, därför tog det en sådan tid men tillslut hittade vi ju tillbaka. Vi badade dock inte i sjön men har planer att göra det i veckan! :) Hoffman skötte sig super som vanligt och imorgon blir det ett markarbete pass i paddocken. Superb!

Åringar

Bilder fotade av Joanna Tengros.

Funderar

Jag funderar på att köpa ett träns till Hoffman på Hööks för 200 kronor. Ett komplett accheen träns. Billigt och bra. jag tycker nämligen hans träns trycker bakom öronen och lite här och där. Så jag tror det blir skönare för honom att ha lite variation. Men jag får se. Om jag har pengar över lägger jag nog faktiskt pengar på det :)Dagens diss

Dagens diss går helt klart till flugpannband. Helt meningslösa. Jag har två stycken och har bara använt det ena en gång. Flughuvor är så mycket mer värt, hållet längre, enkla att sätta på och sitter kvar på hästen. Både Hoffman och Rulett drar av/kliar bort sina flugpannband på en halvtimma. Det känns mycket mer jobbigt också mot hästen och irriterande på något sätt. Nej! Dagens diss är sååå uppenbar.

19 juni - Hoffis

Gick som en dröm idag. Hade små mål hela tiden som jag ville uppnå. I början så skrittade jag fram i typ 10 minuter = uppvärmd och fin häst. Red först i skritt ganska länge för att allt skulle sitta perfekt. Hans form, min sits och hans bjudning. När det satt bra började jag gå över en bom och han skulle gå i mitten av det, sen började jag med mer avancerat. Så fort det gick dåligt började jag om igen. När allt var bra satte vi igång i trav. Gjorde samma sak här. Allting skulle gå perfekt innan jag började med bommen. Till slut kom vi till galopp, han var riktigt pigg och fick fel galopp några gånger. Men väntade tills det skulle gå bra tills jag började med bommen. Sen travade jag av en stund och sen skrittade jag. Hur bra som helst! Nu vet jag hur jag ska rida för att det ska gå lika bra nästa gång.

Att inte ha för stora mål gör det enklare att nå sina mål. Ha hellre många små mål än ett svårt mål. Som när du hoppar, ha inte mål att hästen ska hoppa direkt och gå precis som du vill. Utan ha istället mål att hoppa 30 cm men att hästen ska gå mitt på hindret. Sen kan du göra mer avancerat! :)

Resultat

Det gick hur bra som helst! Verkligen jätte nöjd. Vi kom till sista hindret i grund omgången, där tog det stopp vid en stor vatten pöl. Men herregud! Vad gör det? Så jävla nöjd över rundan och fick massor med beröm över hur fint det såg ut :) Min lilla pärla! Var väldigt lerigt och blött i paddocken och lilla prinsessan tål tydligen inte vatten så hon hoppade över vatten pölar hit och dit och vägrade över ett hinder för att det var just vatten där. Men jag är så stolt över henne och jag litar verkligen på henne nu. Driver bara på framåt och peppar henne och vips! Vi klarar det :)


Film från idag: (haha, kan inte sluta skratta när jag hör bl.a mamma och joannas mamma prata...)


Avslutnings hoppning

Tjolahopp! Nu drar jag iväg med mamma till Wiebo för att hoppa hela 65 cm omhoppning med Felizia. Får se hur det går men jag hoppas att det går bra såklart! Vädret är inte på topp så antagligen är paddocken inte det vackraste Gud har skapat. Men vi får la hoppas att den inte är allt för lerig. Have a nice day! Och önska mig lycka till :DHoffman - 18 juni

Även idag blev det en uteritt barbacka, tredje dagen i rad. Så sjukt skönt att rida barbacka både mysigt och extremt roligt! Idag red vi väldigt långt, var ute i ungefär två timmar i hopp om att försöka hitta till Lensjön, vilket inte gick så bra då gick in på olika stigar men hittade ingen sjö. Men helt underbara vägar ändå. Men i slutet typ skulle vi försöka få hästarna att tagga till lite när vi skulle galoppera. Vi backade dom samtidigt som vi smackade på. Dom blev ganska taggade kan man säga! Dom sprang snabbt som vinden och tävlade och det var underbart! Hoffman var jätte duktig och när jag smackade på gick det sjukt snabbt medan när jag kramade om tyglarna gick han lite lugnare.  Jag tränade även på att gå i vatten pölar. Läääskigt tycker Hoffman. Men bra gick det ändå. Hoppade också 2 hinder innan vi skrittade av. Världens bästa!


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Tänkte börja med min hästlista redan idag då. Min häst är då min sommarhäst, Hoffman. Kommer ju inte kunna presentera så där jätte mycket eftersom jag hämtade honom i söndags. 

När jag fick reda på att jag fick Hoffman blev jag jätte ledsen då jag ville ha en ponny. Men gud vad jag är glad att jag inte ville byta ändå. Hoffman är en liten häst på 152 cm och nätt. Dom få cm som skiljer åt mellan ponny märks inte. 

När vi hämtade Hoffman för snart en vecka sedan dog jag typ när jag såg honom. Så himla söt. Jag kunde inte bli mer lyckligt lottad. Vi fick reda på att han aldrig hade åkt transport själv. Det tog en liten stund att få in honom men till slut gick han upp snällt. När vi väl åkte sparkade han lite och hade sig. Hörde även honom gnägga en gång och fick så jäkla dåligt samvete. I bilen var det knäpptyst och mamma var spänd som en fjäder. Vi stannade för att titta till honom en gång och då mådde han prima! 


Nu är Hoffman hemma på Stålebo och trivs alldeles med sin bästa kompis Bullen. Snart ska dom flytta ihop med andra vallacker på stor bete. Härligt värre. Hoffman och jag tycker jag passar alldeles utmärkt ihop. Han är en sådan häst som alla ska få ha någon gång i livet. Pigg men samtidigt känslig. Jag trodde aldrig jag skulle våga rida ut barbacka och rejsa den första veckan. Men oj så fel jag hade. Jag pysslar om han så mycket jag hinner och jag älskar min lilla prins ♥
Hoffman kommer jag ha i 3 månader och jag ska njuta av varje sekund, åka upp så ofta jag hinner och kan. Världens bästa häst. Bättre kunde jag inte få...Häst lista

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Dag 2 – Min första häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Dag 10 - Mina drömmar

Dag 11 - En bild på stallet

Dag 12 - Det här saknar jag

Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst

Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Tävlar hos Ponnysanning


Tävlar hos den bästa skvallerbloggen (enligt mig) :) Bilden är länk!

Busiga Tilly

Ja...Men kan ju inte påstå något annat än att Tilly (min medryttarhäst en gång i tiden) var lite smått busig/knäpp ;)Rejsa

Var lite spontan med Joanna och stack still stallet vid 9. Bestämde oss för att rida ut en tur barbacka i mjukis dress och converse. Hur skönt? Det var helt perfekt väder. Lite blåst, perfekt värme, solen strålade lite diskret och det var helt tyst. Kan ni gissa vad vi gjorde? Rejsade sönder! Så fort det gick att galoppera, galopperade vi. Hästarna var så duktiga att dom galopperade bredvid varandra. Sötnosar. Skrattade så mycket att jag var nära på att ramla av. Detta är verkligen livet. Typiskt oss:
Joanna - Ska vi trava?
Sofia - Visst

Och så ser vi på varandra och bara far iväg i galopp. Hästarna gick det knappt att få stopp på. Vi galopperade till och med i nedförs backe en gång ;) Sen skrittade vi av en lång stund och hästarna frustade nöjt, vi likaså. Perfekta ridturen så sent på kvällen ♥
Vi är bäst (bild tagen från 14 juni)


Fredag

Känns skönt att behöva fundera vilken dag det var innan jag skrev rubriken.

Nu ska jag börja packa och sedan sover jag hos Joanna. Blir nog toppen uppdatering idag då jag har med mig datorn. Får la inte hoppas att jag vaknar lika sent imorgon som idag. Vaknade halv två idag av att både Peter och Joanna stod i mitt rum. Joanna hade tydligen ringt mig och knackat på rutan och gjort jag vet inte vad. Mamma var totalt orolig och Peter hade åkt från Göteborg och trodde jag har typ dött. Snacka om att överreagera ;) Lite ovanligt för mig att vakna så sent kanske...
Bild på när jag är nyvaken. Bjuder..

Dagens ridpass - Hoffman

Hoppade tre hinder på rad idag. Gick väl int så bra. Var inte rätt avstånd och han vägrade ett x antal gånger. Blev lite sur men sen gick det bra och då avslutade jag. När det går som bäst. Jag vill alltid fortsätta när det går bra, men det är egentligen då man ska sluta. Jag och Joanna tog sedan en avskrittning i skogn vilket alla 4 uppskattade. 

Tack världens bästa Jennifer!

Tack Jennifer för designen! Blev verkligen sjukt snygg. Tryck f5 om ni inte ser :)
Här är Jennifers blogg: www.jenniferochklara.blogg.se! ♥

Sommarlov?

Är det bara jag som inte tycker att det känns som sommarlov. Det är tråkigt väder = man kan inte bada eller sola. Åh, jag vill komma igång med sommaren NU! Kul att det ska regna hela nästa vecka. Det känns så pepp :) Jaja, får väl göra det bästa av situationen. Ses senare.Oslagbar


Uteritt


Om jag var rik


Dagens ridpass - Felizia + Cheyenne

Red två lektioner idag. Både på Felizia och Cheyenne.

Felizia:
Hoppade självständigt, 4 stycken i paddocken då dom andra red ut. Tränade för på söndag att göra lite snäva svängar och prövade på några omhoppningssvängar. Kändes dock inte hundra och jag får väl rida + ryta hela söndagen, haha. Helst inte film då alltså ;) Tänkte inte ett skit på dressyren utan mer att hon skulle vara framme för skänkeln och spöt.

Cheyenne:
Hoppade med henne också. Dock var mer noggrann. Gjorde skänkelvikningar + öppna när vi red självständigt innan och hon gick faktiskt riktigt fint vissa stunder. När vi hoppade blev jag jätte nöjd med mina vägar och allting bara stämde. Hon var bra framåt och lyssnade fint för skänklarna. Duktig Cheyenne!

Jag och Cheyenne år 2009 :)

Status:

Nu ska jag fixa mig och äta lunch sen bär det av till Stålebo för att rida en långritt med Joanna. Joanna är sugen på mycket skritt medan jag är sugen på mycket galopp så vi får se vart jag rymmer ;) Haha, nejdå. Ska också pröva att ställa Hoffman i spolspiltan och spola benen. Får se hur det går...

Idag kommer faktiskt ett videoinlägg! Jag kräver så mycket som 4 kommentarer och ni får videoklipp när jag kanske galopperar också ;)


Veckans utmaning!

Nu kör vi på
Vad vill du att just jag ska göra? Kom med massa förslag så ska jag göra alla utmaningar jag får. Skriv vilken utmaning som helst (tänk relativt). Kanske vill du att jag ska göra ett videoinlägg? Lägga upp en outfit? Galoppera snabbt som vinden medan jag filmar? Vad som helst! Filmar/Tar kort på allt jag gör :)

Dagens outfit

Dagens outfit á la Sofia

- Adidas tröja
- HV polo väst
- Kingsland strumpor
- Denim byxor
:)

THE STABLE!

Blir nog videoblogg idag förhoppnings vis :D Skulle ni vilja det? Annars blir det kort som vanligt :) Ska rida fram ute och sen rida en stund i paddocken. Dock inte sålänge. Ska skritta av riktigt länge så han får lunka på lugnt i slutet!

Blå/Silvrig outfit

Klicka f5

Slängde ihop snabbt en outfit som jag inte skulle tacka nej till. Snygg?

Klicka på bilden för att få den större!

Flygande köttbullen

Här han ni han. Han som gett söt och fet ett ansikte! 
Nej nu ska jag inte vara elak. Visst är han söt? :)


Hoffmans bästa kompis!


Glädje

Så skönt när man får reda på att hästar man ridit mår bra på ett nytt ställe. Amulett, min förra medryttarhäst såldes ju (vilket jag är faktiskt ganska glad över). Gick in och kollade på hemsidan som äger henne och passade på att fråga hur hon mådde. Kan ni gissa hur glad jag blev när jag såg detta då?

Söker du en hyr häst ska du absolut satsa på den här prinsessan! :) Kolla här: http://www.xn--trnster-8wa2n.se/

New Forest sto -98 full stam Maxad C-ponny. "Nettan" en snäll och go ponny med massor av erfarenheter och meriter. Både i utställnings ringen och på tävlingsbanan. Många vinnster och placeringar i LA dressyr och hoppning LB. Har även placeringar i NF SM 2 år. Guldbelönad på utställning samt fått utmärkelsen BIR. Denna ponny är en riktig läromästare oavsett vad man ska göra. Nettan vill ha en ryttare som vill göra lite av varje för att ha roligt tillsammans.

Sommarlov!

Imorgon är det sommarlov. Hur. Skönt. Som. Helst. Bara en massa tid för kompisar, familj och hästar. Kan det bli mycket bättre? Självklart startar man upp sommarlovet med just det. Efter skolan drar jag och Joanna till hästarna. Ska nog rida fram ute och sen rida i paddocken. Fokusera på att han inte ska springa in i galoppen och pröva på några skolor. Sen drar jag hem, duschar och fixar mig och sen drar jag med några kompisar och grillar och ser på film. Myyys! 


Första ridningen

Red Hoffman idag för första gången. Först gick vi dock ut och gick med dom en liten stund. I paddocken gick det så jäkla bra för att vara första gången. Helt underbar är han! Ska bli riktigt kul imorgon att rida lite mer ordentligt. Idag var det inte tänkt att jag skulle rida så det var jeans, linne, utsläppt hår och vanliga strumpor som fick bli min outfit. Snyggt va? ;) Han var hyper pigg och super sköna gång arter. Dock ibland lite för pigg. Sen var det ju första gången så jag förstår misstagen som hände. Att han t.ex. sprang utanför paddocken, var lite stressad ibland och lyssnade ine perfekt. Men jag är i alla fall super nöjd :D Gillar verkligen min lilla Hoffman ♥

Super snygg!

Första dagen

Dagen har varit ett äventyr kan man lugnt säga. Kan börja med att säga att transporten var verkligen hur fin som helt. En boogie så den var stadig och bra. När vi kom dit så fick vi reda på att detta är första gången en 7 årig Hoffman ska åka transport själv. Men att gå på transporten var inte sådär jätte kul tyckte han. Men när bebis kommit in var det lugnt. När vi kom dit möttes vi av den här sötnosen:
Han var lite sur i transporten men inget farligt. Vi var hur spända som helst i bilen, mamma var nog värst ;). Kollade till honom en gång och han var cool lugn. Fick lite hö och massa pussar. När vi väl kom fram till stallet lastade vi ut honom. Hoffman gick lugnt av och kan ni gissa hur glad han blev av att se Rulett komma ut? Gnäggade som tusan.

Sen släppte vi dom i hagen och Hoffman var bara så fin. Helt underbar och dom tyckte verkligen det var super kul. Hela miljön där dom är är perfekt! Vi packade ut sakerna, hälsade på dom flesta och sen gick vi in till hagen igen för att jag skulle mysa med honom och sätta på flughuva. Hon stod blickstilla och följde sedan efter mig vart jag än gick. Hur underbar?
Önskade jag kunde slippa skolan imorgon. Vill bara till min häst ♥

Världens bästa häst

Jag är redan kär. Helt överlycklig. Han följer mig vart jag än går. Super lätt att leda. Jätte fint steg. Underbar teckning. Nyfiken. Snäll.
Helt fucking bäst.


Har massa bilder. Någon som vill se? Visa intresse annars skiter jag i det :)

Mot Gränna!

Vid 2 åker vi till kära staden Gränna. Inte för att köpa polkagrisar utan för att hämta min första hyr häst, Hoffman. Kommer bli så jäkla kul och jag har inte fattat att det är sant än. Jag tänker knappt på det för att det känns helt overkliget. Från 8 månader dagar till idag. Det är ganska mycket jag har suttit och längtat. Men nu är det äntligen sant! Väskorna är packade och jag är absolut inte redo. Måste äta, duscha och faktiskt packa lite till. Kommer ta bilder idag så vänta er att få se antagligen världens sötaste köttbulle :DKolla

Jag tycker ni ska klicka här. Min lilla vän är ganska mobbad och har typ fyra läsare. Så gå in på länken och gör mig glad!

Imorgon:

HÄMTA HOFFIS :D

Längtar som tusan, ska bli så jäkla kul! Är ni avundsjuka?

F E L I Z I A


Egoist

Drar nu till Joanna för att sova där med tjejerna! Sjukt kul. Vi hörs imorgon! :DPirates of Caribbean

Var idag på Pirates of Caribben 3 på bio med klassen. Myspys var det! Filmen var riktigt bra och vem kan klaga på Johnny Depps utseende? Ska inte avslöja något av filmen till er som inte har sett den, men den är verkligen värd att se. Som alla PoC var den riktigt bra gjord. En härlig känsla att se på helt enkelt. Niiiiiice!Långa läder/korta läder

Jag trivs nu oftast med att rida med väldigt långa läder. Älskar när det är på gränsen att man kan rida lätt. Jag rider en liten nätt c-ponny som heter Angelo. Förra hösten så var jag rädd att se för stor så jag hade hur korta läder som helst. Jag skäms! Nu för tiden har jag längre läder på honom för att jag anser att man ser för stor ut när man har kortare läder. Då ser man verkligen att personen är ansträngd att försöka att inte se för stor ut. Jag tycker dessutom det är fint med långa läder. Tycker ni jag hade långa läder här på Angelo? Haha, jämför bilderna. På den andra bilden har jag dock inte jätte långa läder ;)Born to be somebody

Snart kommer Disus hem till mig och vi ska se Pirates of Caribbiean. Mys! Sen vid 7 drar jag till Toleryd för att rida.Nice. Kommer ett tidsinställt inlägg senare idag om vad jag tycker om stigläder. Ha en underbar dag!


Fula barn.

Mina medryttarhästar del 1

Hur många har jag haft egentligen? Inte så många jämfört med många andra men faktiskt också ganska många om man jämför med mina år jag har ridit. Jag börjar med Tilly. 

Tilly:
Min första medryttarhäst. Herregud vad glad jag blev när en tjej mailade mig om henne. En 6 årig Nordsvensk som behövde kärlek och tid. Jag tackade självklart ja till "jobbet". Tilly stod i Brännås med Joannas dåvarade medryttarhäst. Brighton, en 11 årig tinkerhingst. Vi fick reda på att dom stod tillsammans, vi blev överlyckliga och tänkte: vi har medryttarhästar. 
Dagen kom då vi skulle provrida. För Joanna gick det väl sådär. Hon kom upp på Brighton och red runt. När jag såg Tilly blev jag överförtjust. Jag tog in henne och började borsta. Hon var lite bråkig, gjorde inte som jag ville. Vi tog ut henne. Eller rättare sagt. Tjejen som ägde Tilly tog ut henne. Hon var för stark. Jag skulle precis sitta upp när Tilly sliter sig. Ett väldans liv. Jag var ledsen och orolig men tänkte fortfarande, en medryttarhäst. Alltid något. Nästa gång vi kom dit var vi där själva. Joanna hade Brighton och jag Tilly. Hon var snäll att ta in och kom när man ropade. Men var hon lätt att leda? Nej. Det var vinter och väldans kallt. Vi gled runt på isen. Jag och Joanna tyckte det var fruktansvärt kul att fixa mat, mocka och pyssla. 


Jag släppte alltid Tilly i paddocken innan jag skulle rida då jag rent ut sagt var smårädd. Man ska aldrig vara rädd. Det resulterade att Tilly hade övertaget. Efter ett tag vande sig Tilly att jag släppte henne i paddocken. Hon sprang in och jag gled efter. Hon vann.

Disa red Tilly en gång och hon vann över henne. Det gav mig självförtroende och fick mig att alltid vilja vinna. Jag blev mindre rädd och fick övertaget. På ryggen. Jag testade henne. Lade spöt på bogen för första gången. Provade att galoppera. Lade skänkeln till ordentligt. Jag vann lite. Fick lite övertag. Jag fick lite mer självförtroende. Tilly blev lite underlägsen och blev busig. Men jag var inte lika rädd längre.Jag tränade lite små Horse Manship övningar. Hon lärde sig puss, vinka och skaka på huvudet. Hon var otroligt lättlärd och rolig att öva med. I paddocken gick hon snällt bredvid mig. Ett tag. Innan hon hade övertaget på marken. Jag hade fortfarande lite övertag på ryggen. Men hon var ung och hade inte efarenhet att stå still. Hon sprang bredvid mig. Men hon var snäll och ville inget illa. Hon visste bara inte. Jag övade lite i paddocken att hon skulle stanna. En dag gick det som en dröm. Jag var jätte glad och hon såg nöjd ut med alla godisar inproppade i munnen.Jag märkte efter ett tag att hon reagerade när man tryckte på ryggen. Hon var ju ganska ung så jag tänkte att hon inte satt muskler där. Men eftersom Tilly var barfota så började mamma spekulera att Tilly kanske hade ont i ryggen. Tilly hade dåliga hovar och ibland när man lyfte ena hoven i gången för att kratsa hovarna gjorde hon försök att lägga sig. Jag började tömköra. Tilly var jätte duktig på detta. Problemet var när man tog in henne i paddocken. Det var halt och snö och hon var busig när det var kallt. Tilly hade ju också lärt sig att man alltid släpper henne i paddocken innan man rider. Därför kunde och springa iväg och tömmarna efter. Vissa gånger var jag livrädd. Men oftast var jag både livrädd och arg. Men Tilly var den hästen som jag lärde mig tömköra på. En riktig pärla var hon! Dock kunde hon inget men hon tyckte om att lulla runt med mig bakom springades.

Jag löshoppade också henne och hon var riktigt duktig. Innan hon blev rent ut sagt aggresiv och ledande när jag var inne i paddocken. Hon sprang mot mig med öronen bakåt. Jag blev ledsen och rädd. Jag gillade ju Tilly så mycket. Hon hoppade bra och tyckte det var roligt så jag fortsatte med det, fast utanför paddocken.


Jag ramlade av Tilly 3 gånger. Båda gångerna slängde hon av mig. En gång var när vi hoppade. Sen dess har jag alltid varit lite spänd när jag hoppar. Lite små rädd. Vilket jag inte vill. Jag försöker komma undan detta och i sommar ska jag verkligen göra detta. En gång ramlade jag av i skogen. Vi red ut med våra mammor. Tilly var jätte duktig. Men sen gick det inte så bra när hon tyckte det var lite för kul när mamma sprang framför.

Droppen rann över glaskanten när jag alltid hade en klump i magen när jag åkte till stallet. Det var kul, men jag kom alltid hem ledsen. En dag skulle jag trickträna med Tilly i paddocken. Hon drog mot paddocken och jag var irriterad och rädd. Efter att hon stannade och var duktig gav jag henne en godis med skakande händer i minus grader och inga handskar. Hon bet tag i mitt finger, höll kvar. Jag var rädd att jag skulle förlora mitt finger men jag fick loss det. Nu är dock min nageln ganska förstörd. Det är en buckla och i början såg den förfärlig ut. Efter den dagen bestämde jag mig för att sluta på Tilly. 

Jag slutade inte för att hon bet mig. Jag slutade för att jag var rädd. I stallet var det inga problem. Det var jätte kul att vara där med Joanna. Men så fort jag tog ut henne på stallplanen var jag lika rädd. Darrande händer och orolig. Det var inte rättvist mot Tilly att jag inte kunde lära henne rätt. Men hon var en häst jag har lärt mig otroligt mycket ansvar på. Hon lärde mig att ta hand om en privat häst. Jag trodde ju nästan att alla hästar var änglar och gjorde allt man ville. Men jag fick lära mig att handskas med hästar med lite problem. Så tackar jag för tiden Tilly. Du var faktiskt underbar ♥

Jag måste passa på att tacka Marie som hade Tilly. Hon var en sådan som alla ska ha till sina hästar! Jag fick pengar att köpa saker, hon hängde med på uteritter och undrade hur det gick för mig och Tilly efter varje ridpass.

Nu har Tilly flyttat till Olofstorp och jag hoppas att jag får träffa henne någon gång. Hon var ju trots allt min första medryttarhäst.


Om jag vill ha en egen häst?

Vill jag ha en egen häst?

Asså helt ärligt vet jag inte. Jag älskar hästar och kommer alltid göra. Men jag vet inte om jag pallar ansvaret. att behöva åka upp till sin egna häst varenda dag. Spöregn, 20 minus eller en dag då alla kompisar ska ha grillkväll. Hade jag haft medryttare? Om jag hade en egen häst hade jag först försöka att inte ha medryttare. Man köper ju ingen häst för att man ska ha medryttare på den. Man köper en häst för att man har tid
Om jag fick chansen att ha en egen häst hade jag tagit chansen att ha en hyr häst från början. Känna på lite att ha en egen häst i 9 månader t.ex. Som min kära vän Disa hade. Då har man ju möjlighet att lämna tillbaka hästen. Men självklart drömmer jag om en egen häst, vem gör inte. Men jag vet faktiskt inte om jag tänker efter. Nu tycker jag att jag rider på gränsen till lite. I höst vill jag rida 2 gånger på ridskola och sen ha en medryttarhäst.

I sommar ska jag njuta av att ha en "egen" häst och ha roligt på sommaren i 25 plus grader. Men vill jag ha egen häst? Det får stå skrivet någonstans för jag vet inte...

Vilgot

Vilgots vanliga äta mat plats. Mysigt va? ;)

Privat ryttare vs Lektions ryttare

Jag har känslan att privat ryttare är sämre än lektions ryttare. Det gäller absolut inte alla men en hel del. Själv tycker jag att jag ser många privat ryttare som har fel sitt ben, dålig sits, sågar ner hästen i form och bara styr mot ett hinder utan kontroll. Vad jag har lärt mig på ridskolan för Tove är mycket, och då menar jag mycket. Jag ser en hel del privat ryttare som rider axel brett med händerna när dom helst ska hållas tätt,tätt. Jag menar absolut inte att alla lektions ryttare är duktigare än privat ryttare men själv tycker jag att jag är duktigare än många andra som har egen häst. Det är min åsikt och jag stör mig så mycket att jag är bättre än vissa och inte får bevisa det...Charlie Brown

Är ni sugen på en underbar ponny? Vi var ju på elevens val och träffade på en brun d-ponny valack när han skoddes. Han är en pärla. Hur lugn som helst men taggar till när man rider. Kolla in annonsen här!
Guldponny!. Hästar säljes

Ridlektionen

Red Felizia idag och det gick väl sådär. Det var 20 grader och ganska kvavt och hon var jätte trött. Krävde ganska mycket av henne så resultatet blev inte jätte bra. Hoppade lite, typ 65 och det gick inte alls bra. Hon travhoppade och det blev lite klängligt då det var en bom strax innan som man skulle skritta över. Jaja, helt okej ridpass. Inte mer...

Blev istället Flizan på avslutnings hoppningen då Kattinka hade fått en böld i benet :(


Drar mot ridningen

Drar till Wiebo nu för att rida lektion. Är super sugen på att hoppa idag med Kattinka! Får väl se hur det blir med den saken. Jag väljer som 3:a och har faktiskt ganska stor chans att få henne :)(Sir Walter outfit)
- Roping byxor
- Kingsland show socks
- Hv Polo väst
- Wiebo tröja

Hund och Häst

Var ju på Hund och Häst idag. Blev köpt spån, 25 kg havre, hö, transportgrimskaft och flughuva. Helt okej ändå :)Tävling

Eftersom typ alla har ett samarbete med Libresse kontaktade jag också dom. Och guess what?! En tävling kommer upp här snarast! Kan säga att det är 2 saker som kommer lottas ut ;)

Sir Walter Cup

U n d e r b a r t! Världens bästa ritt ♥
Vill ni se bilder?

Smakprov
Avslutnings hoppning

Ska anmäla mig till avslutnings hoppningen med Kattinka den 19 juni. Blir 65 cm omhoppning då jag har bara hoppat henne en gång. Ska bli riktigt trevligt :D Hoppas att det går riktigt bra nu. 

Mer tävlingar framöver är väl att tävla Clear Round med Hoffman i mitten i sommaren på Ryggebol gård om allting går bra. Hope so :DAllum

Har varit i Allum med Emma och Joanna nyss. Trevligt värre :D Köpte ett halsband och ett par örhängen. Inget mer då jag är fattig som en bonde! Skulle köpa en foundation men hade såklart inte råd, tyvärr. Ni får inte bild på det för ni suger :D

Bloggar jag läser

Tänkte presentera mina tre favorit bloggar:

Sara Carlsson
Dressyrmupparna
Ponnysanning

Läser faktiskt inte lika många bloggar längre. Jag läser 3 icke hästbloggar sen läser jag väl 3-5 hästbloggar. Jag vet inte vad som har hänt, men dom över tycker jag är läsvärda. Resten läser jag om jag inte har något att göra. Förrut läste jag 11 bloggar tror jag. Jag var galen i bloggar! Nu är jag mindre inne på datorn = har inte tid längre...

Planering

Har massa att göra den här veckan. Några saker:

- Till Hund och Häst
- Allum med Emma
- Ridax2
- Till Saddlehorse? med Annelie, Disa och Joanna (?) + grilla
- Sova över med Joanna
- Hämta transport
- Hämta Hoffis

Wiee! Lovely week :D

Motiv @ Frillesås

Några bilder som jag har tagit. Copyright!

s e x d a g a r k v a r n u !

Des photos de moi et EmmaDet är sjukt nice väder här i Frillsås och vi badar typ 2 gånger per dag! Hur nice som helst. Vill vara kvar här hela sommaren om det gick. Men tyvärr åker vi hem imorgon. Snart ska vi kolla på Slumdog Millionare. Ha det! :)

Hund och Häst

Nästa vecka drar jag och Joanna till hund och häst för att ytterliggare "shoppa" inför sommaren. Jag ska köpa foder (havre), transportgrimskaft, spån, hö och medel/strumpor/pannband. Får se helt enkelt.

Varför jag ska ha havre i sommar är dels för att jag vill ha kraft. Typ 1 dl per dag men morötter för en belöning och för variation. Hoffman kommer ju stå ute hela dagarna och kan då vara gott att äta lunch inne som är kraft. Havre har jag för att det knappt innehåller socker. Om jag skulle ta müsli är det lättare för hästen att få fång eftersom det är gräs dom betar hela dagarna. Åsa tyckte också att det räckte med havre och jag känner också mig säker med det! Men havren kommer det kombineras med morötter/knäckebröd. Detta blir super!Frillesås

Sitter nu och sitter vid datorn första gången på dagen! ;) Chill att vara i Frillesås tycker jag! Hur mysigt som helst är det här. Har bränt sönder mig, kul... Känner mig som en räka eller något. Har tagit 2 dopp idag varav ett var ett kvällsdopp i solnedgången. Sommar? Eh..ja! Lovely var det. Puss!

10 dagar kvar

Helt skrämmande vad tiden går fort. Nyss satt jag och Joanna och hade över 100 dagar kvar tills vi ens skulle boka hästarna. Nu är det 10 dagar kvar tills vi ska hämta dom. Känns sjukt stort men också ganska skrämmande. Kommer bli super kul med Hoffman en hel sommar!Sir Walter Cup

Idag är det dressyr tävling på Wiebo som sagt. Ska ju ha min lilla robot som jag vet alla knappar på, lilla Flixus. På framridningen kommer det mest vara fokus på att hon ska lyssna framåt, att hon ska vara lydig och mjuk. Ska gå igenom några vägar så att jag är taggad på att få rätt vägar. Jag hoppas verkligen det går bra då det gick rent ut sagt skit förra året. Men jag är taggad till tusen och hoppas att Flizan också är det. På mig blir det vita ridbyxor och wiebo tröja förmodligen. Det blir snajs. Sen sporrar och skit då. Film kommer upp på måndag då jag är borta från datorn hela helgen. Pusss!

Student x4

Sjung om studentens lyckliga dag. Låt dom oss fröjdas i ungdomens vår. Än klappar hjärtat med friska slag. Åh din ljusnade framtid är vår. Åh, din ljusnade framtid är vår. Hurra!Tror ni inte att jag grät? Haha. Grät som en dåre ;) Sjukt kul och roligt var det! Nu blir det party här hemma så uppdateringen blir kanske inte den bästa. Ha en bra 1 juni!

Hade inte varit fel..

Häftig dressyr-hopp ponny. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 2004
Namn: Classic Hill
Nu ska jag sälja min underbara tävlingskompis Classic Hill. 
Han är född-04 och tävlad i 3år. Han är 139,5 cm i mankhöjd. Han är efter Rodlease Psalm ( New Forest )

Classic är en ponny som älskar att visa upp sig och att kröka på nacken.
Han är en riktigt bra tävlingsponny som älskar att vara ute på tävlingar.

Tävlad upp till LA hoppning med bra resultat. Placeringar upp till LB+5. Han är aldrig dum eller så, han ställer alltid upp till 110%. Tränat på enstaka hinder på 120cm.

Tävlad LB dressyr med placering varje start. Han har både vinster och placeringar. En ponny som domarna gillar!

Classic är okoplicerad och alla kan handskas med denna ponny. Lastar sig själv. Lätt att sko,klippa,rida ut på m.m.

En lättlärd ponny med glimten i ögat!!

Maila gärna om du har några frågor eller funderingar: lottasboutique@telia.com
LB dressyr (kommer kunna gå LA-MSV) LA hopp (kommer kunna gå MSV)
Pris 100 000 kr