Pannband

Ska införa ett pannband till hästen i sommar. Ett strass då jag inte vill lägga pengar på ett swarowski. Även fall det är dö snyggt tycker jag strass är minst lika snyggt. På Charlies Häst & Hund hade jag tänkt beställa ett ifrån. Storleken skall i så fall vara i storlek full tror jag. Färgen är jag lite osäker på. Det står mellan silver, turkos, äppelgrön eller regnbåge. Detta skall införas! :O

Ser ni mig?

Sir Walter Cup Torsdagen den 2 Juni 2011

 

Preliminär startlista
Första start kl 15.00. OBS! starttiden!!

 

Klass 1 Inbjudningstävling LC:1

 

1. Linnea Gustavsson – Östrahults Alfa – GRK
2. Märta Dahlberg – Flying Mimosa – GRK
3. Emma Johansson – Solhagens Jupiter – GRK
4. Amanda Parkström -  Börsgårdens Figaro – GRK
5. Emy Andréasson – Overgaardens Zafira – WRK

 

 

Klass 2 Inbjudningstävling LB:0

1. Märta Dahlberg – Flying Mimosa – GRK
2. Emma Johansson – Solhagens Jupiter – GRK
3. Amanda Parkström -  Börsgårdens Figaro – GRK
4. Emy Andréasson – Overgaardens Zafira – WRK

 

 

Klass 3 Lektionshästar  Sir Walter cup LC:1

 

1. Hanna Johansson – Kattinka
2. Joanna Tengros – Brunte
3. Ella Svalin – Fatima
4. Sofia Andeberg – Miss Felizia
5. Viveka Stenhede -  Kattinka
6. Alice Tennmark – Brunte
7. Moa Svensson – Fatima
8. Emma Salqvist – Miss Felizia
9. Sara Simmergren – Kattinka
10. Johanna Eklund – Cheyenne
11. Klara Kihlberg – Fatima
12. Nanna Stenhede – Miss Felizia
13. Lisa Dahlin – Russin
14. Pauline Söderberg – Cheyenne
15. Maria Hellman – Wallero
16. Maria Block – Odin IV

 


DisaFisa

Hela dagen har spenderas med Disa. Sjukt kul och mysigt har det varit. Efter skolan så satt jag, Disa och Klara och snackade och åt godis. Roligt värre. Jag och Disa var väl ute i snackade i 1,5 timma innan vi stack hem till mig. Där solade vi lite och snackade och sen satt inne vid datorn. Och herregud vilka skratt anfall! Har aldrig haft det så roligt i mitt liv typ ;) Tack för dagen Disa!



Shopping

Var i stan idag med Joanna. Träffade söta Disa en stund också ♥ 

Shoppade:
- Bh
- Trosor
- Deoderant
- Spets korta leggins

Någon som är intresserad av att jag tar kort på det? =)

Inte helt fel

Hade inte direkt varit helt fel att se ut som Adriana Lima. Eller vad säger ni? ;)




Stålebo

Tog 1,5 timmas promenad mot Stålebo där Hoffman ska stå i sommar. Skulle se hur långt det var dit. Kan ju säga så här.. kom inte fram. Det tog för lång tid. Kommer bli biff i sommar, eller inte. Kommer ta bussen 24/7. Haha. Nejdå. Men det tog en halvtimma för att komma till själva Tollered. Då var vi ändå inte i Stålebo. Så vi tog en tripp tillbaka och det tog en tid. Pratade om bara killar just all the time. Myyyys!


Ögongodis


Älskar honom..

@ Audrey

Sov hos Audrey igår så sorry för den hemskt dåliga uppdateringen. Idag händer inget speciellt. Ska strax ta en powerwalk runt Floda i extremt roffiga kläder, haha. Ska se Step Up ||| också förhoppningsvis :) Hörs senare.

Check

√ Skickat in intresse anmälan till Nääsrf

Hovslagare

Jag och Joanna har äntligen hittat en hovslagare som vi ska ha i sommar. Han var med i stallet när vi var på elevensval och jag och Joanna gillade honom starkt! Han var riktigt snäll mot hästen och skicklig på att sko. Tog hans nummer så antagligen blir det honom som får sko Hoffman i sommar :D I så fall kommer jag känna mig 100% trygg!

En bild på när Håkan (hovslagaren) skor Charlie Brown.


17 dagar kvar..


Stall, stall och åter stall

Först var vi i Nettans stall (lärare) på dagen. Slutade runt 12 för att sedan åka till Floda. Väl där tog jag, Joanna och Annelie en trip till Lerum och sedan till Ryggebol. Där fixade vi med Sid och red osv. Kollade också när andra red. Och vissa människor ska inte ha häst.. Sjukt mysigt var det! Och nu sitter jag här med mackor i handen. Tjoooockt!

Ska strax iväg till Wiebo för att rida lektion. Hoppas verkligen jag får Felizia då jag behöver träna för Sir Walter. Hoppas på det bästa :D

Härlig väder

Åh. Grymt härligt väder. Verkligen. Inte alls 8 grader och regn. Vad ska jag ha på mig i stallet? Tänker inte gå på tåget som en bonde igen fast det är ju nästan det enda alternativet... Ska dock gå i tofs idag då jag har lärt mig att inte ha utsläppt hår när det blåser. See you later. Hoppas ni har en grym dag! :D



Sir Walter Cup

 

PROPOSITION för WIEBO RIDKLUBBs

inbjudningstävling i dressyr för ponny till Stålebo Ridklubb och Gråbo Ridklubb

Torsdagen den 2 Juni 2011

 



Jag taggar till Wiebos årliga dressyrtävling. Förra året hade jag Cheyenne och jag var ju inte sådär über bra om man säger så. Hoppläder, sporrarna på hälarna och kassa vägar. Detta året har jag min älskling, Felizia. Och den här gången ska vi vinna! :D

Förra året..


Svar på kommentar

Linnéa:D om Börja på Nääs?:
Haha hur vet du att det inte är bra hästar där om du inte rider där?^^ verkar lite fördomsfullt.
Självklart har jag tagit reda på lite saker innan jag skrev inlägget. Jag pratade med en tjej som heter Molly som rider på Nääs. Och hästarna verkar jätte fina och så men det finns inte så många ponnys. Men jag får väl helt enkelt leva med det då? :) Det är inte säkert att jag byter men jag menade inte att hästarna var dåliga!

Brownie från Nääs

Börja på Nääs?

Jag och Joanna har faktiskt funderingar på att byta ridskola. Jag rider ju på Wiebo och Toleryd och jag tänker i så fall att jag ska sluta på Toleryd och börja på Nääs. Dock är det inte så bra hästar där men det verkar vara riktigt bra grupper och aktiviteter! Men vi får helt enkelt se. Skriver såklart hur det blir här i bloggen :)



Down to earth


JB

Är hos Joanna och har nyss sett Never say never. För ovanlighetens skull ;) Lika bra som alltid! 
Ska strax hem för att äta och göra pannkakor till imorgon, gott! Imorgon är vi i stallet igen, då ska vi se när vår lärare rider, hur man lindar (inte för att jag inte kan det.. :P )osv. Blir säkert roligt. 


Glöm inte Bloggsvars tävlingen längre ner :)

Neeever say neeever

Ska fixa ordning mig och sedan se på Never say never för fjärde gången. Kärlek.



Easy A

Har nyss sett klart på Easy A. En riktigt rolig och bra film med bra budskap. Tips till er som letar efter en film att kolla på! Jag suger på att förklara filmer så sök på Google or something :)

Snyggingen Emma Stone var såklart med!



Bloggsvar

Fick ett mail idag från bloggsvar att man skulle lotta ut sina inbjudningar så fort som möjligt då det ska komma en uppdatering på fredag. Tänkte då att jag kunde lotta ut 3 stycken här på bloggen för er som är intresserade :)

Kommentera detta inlägg om att ni är med. Glöm inte mailadress! :D Jag lottar ut 3 stycken och presenterar dom innan fredag förstås! 




Prinsesstårta

Sitter nu med Joanna som fyller 15 år idag ♥ Bääääst! Därför ska jag tipsa er om hennes hemsida: http://joannatengros.weebly.com! Kliiiicka.

Imorgon ska vi till Stenkullen till ett stall med elevensval. Blir säkert roligt. Bara lite segt när det ska regna hela dagen... Men heter man Sofia överlever man :D



Sommarplaner

Ja.. mina sommarplaner. Vad har jag för planer egentligen. Sommaren 2011 vill jag ska vara spontan och fri. Kunna göra vad jag vill på kvällarna, gå och bada mitt i natten, sova ut, vara spontan helt enkelt. Dom sakerna som är bestämda är väl att jag har en alldeles egen häst att ta hand om och att vara i Frillesås. Sen kommer dagarna fyllas med bad, kompisar, familjen, glass, sol och massor med annat. Sommaren 2011 kommer bli så bäst.



I'm in love with a fairytale



Ina pina

När jag hade varit hos Audrey hela morgonen så stack jag till Ina. Där ifrån åkte vi till Tollred för att kolla på hennes lillebrors match. Men istället för att kolla så plankade vi. Haha så himla kul var det. Har nog aldrig skrattat så mycket. Ni som inte vet vad planking är kolla här
Sen så åkte vi till Nääs bomulls fabriker och kollade runt. Lika mysigt det :) SEN (hatar att berätta en dag såhär..) så åkte vi tillbaka till Ina och spelade spel och plankade lite till. En sjukt rolig dag i vilket fall!


Nu ska jag städa och fixa lite. Sen så blir det filmen Karate Kid. Love till Jaden Smith ♥

Hoffman

"Hej! Hoffman är en väldigt nyfiken kille som är positiv till allt, både det han kan och det som är nytt för han. Han är ingen häst som brallar iväg om det är nåt okänt han möter, positiv som sagt. Så du kommer få en ur go kille att ha hand om i sommar. Mvh Madde"



A u d r e y S o f i a

Sitter hos Audrey just nu och ska strax hem för att kanske träffa en kompis. Senare ikväll ska jag fixa med lite hemliga saker, mohaha ;) Hörs!


Skeeeevt

Shopping

Har nyss varit med mamma på Hööks och shoppat! Tog slut på cirka 600 spänn, hade kunnat köpa myyyycket mer! :)


Sårspray som är gjort av 99% Alovera från Zoofix, svamp och flugmedel

Hovkrats och fästingplockare

Grimma och grimskaft

Hovborste och huva


Höpåse


Ett CRW linne

Det var allt! :) Super nöjd med det jag har köpt. Nästa köp blir nog ett pannband..men får se :)

Hööks

Imorgon bär det av till Hööks med mamma. Har cirkus 600 kronor att röra med mig med så det blir bra! Det jag tänker leta efter är:
- Flugmedel
- Huva
- Transport grimskaft
- Grimma
- Borstar
- Medel

Kommer bli super! Lägger förstås upp allt här sedan. See you tomorrow!

Never say never

Har nyss sett klart på Never say never. Herregud. Bästa filmen jag har sett! Rös och grät mig igenom filmen. Sååå värd att se! Har du inte sett den? Se den! :D


Upplev musik på riktigt

Klicka på ikonen för att komma till min spotify lista :)

Mamma, kan jag få en ponny?

Snygg blickfångare! *FILM*. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2004
Korsningsponny Imp Polen. 145.5 cm. Född 2004.
Vacker ponny som drar många blickar till sig och. 
Snäll i all hantering, lasta, sko, klippa osv. Pigg och lagom framåt med en egen motor. Mest tränat och tävlat hoppning pga. ryttarens intresse men säljs nu främst som dressyrponny då hon har ett väldigt fint steg!
Gör byten och skänkelvikningar. Har tre mycket fina gångarter! Går stadigt i form.
Säljs till dig som vill ha en bästa vän och en trevlig ponny att utvecklas med.
100% trafiksäker. Går bra både ensam och i grupp.
Kommer kunna gå långt med rätt ryttare och träning. Regelbundet vaccinerad, avmaskad och skodd. 
Säljs pga. övergång till stor häst.

Pris 43 000 kr

Me and Joooo

Sitter i ett grupprum nu och är äntligen klar med ALLT arbete. Jag är så nöjd :D Sitter med Joanna, Ina och Matilda och bara chillar just nu.



Captain

Sitter nu helt duschad och även nyklippt :D Slingade ju det idag och det blev toppen resultat. Imorgon kanske det kommer bild. Nu ska jag strax börja plugga franska. Jag vet att jag är ute i god tid inför provet som är imorgon. Bra va? Mums, älskar VERKLIGEN franska. Fast nä.


Foto taget i Frillesås :)

To-to-toleryd

Drar iväg till stallet för att hoppa på Toleryd. Mycket nice. Ska rida Alf och det kommer säkert gå supero. Sporrar på och det löser allt ^^ Nejdå. Ska välja häst för nästa gång också. Blir antingen Alf eller Tittut. Lutar mest åt Alf. Nog med det nästan FÖR intressanta pratet. Nu drar jag :D



Vilgot ♥

Fotona är tagna av Joanna Tengros :)

Slingning

Gissa vad jag ska göra idag? Jo jag ska slinga mitt hår blondt! Spännande. Dock blir det lite stress mot tiden då jag rider vid sju och jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att slinga sig. Men jag hoppas att jag hinner :D Snart måste jag pallra mig bort från sängen och börja göra ordning mig för skolan. Vet inte om jag orkar sminka mig idag, är inte på humöööör!
Såhär känner jag mig nu...




Tävling

Jag är med och tävlar om ett välbehövligt bloggsvar hos hastoponnyskvaller.blogg.se!


http://hastoponnyskvaller.blogg.se/2011/may/tavling.html#comment

Random

Dagens humör: Väldigt glad!

Dagens borde: Plugga franska..

Dagens frisyr: Platt och boooring

Dagens smink: Rouge, mascara och eyeliner.

Dagens klädsel: Jeans, blus och linne.

Dagens favoritlåt: For the first time - The script

Dagens planer: Sova, haha ;)

Dagens vill ha: Pengar, massor av pengar.

Dagens längtan: 12 juni, vad annars?

Dagens tråkigaste: Mamma kunde inte hänga med på Sir Walter :(

Helgens bästa: Sova över med Audrey och Hööks.

Dagens motto: Även en resa på 1000 mil börjar med 1 steg.


Ridpasset

Ridpasset idag gick hur bra som helst! Fick Flizan som jag hade önskat. Hon var jätte fin. Kunde dock vara lite sen för hjälperna men jag orkade inte sätta på mig sporrar. Hoppas på lektionen och skulle vara noga med vägarna och att rida mycket med ben. Hoppade som högst plank på 65 cm. Var faktiskt ganska högt när jag satt på Felizia, haha. En nätt c-ponny ;) Det gick jätte bra i alla fall och hon vägrade bara 2 gånger, wiee!


4 hjärtan av 5 idag. Kände att hon kunde hoppat alla gånger och att jag skulle få fram henne lite mer för skänkeln. Annars toppen :D

Mot stallet!

Drar mot stallet nu med Joanna. Hoppas på att jag får min älskade Felizia idag eller Cheyenne som jag inte har ridit på evigheter. Blogger mer när jag kommer hem! 


Flizan ♥

Outfit

Gjorde en snabb outfit. Den här oufiten skulle jag lätt kunna tänka mig ha på träning. Gud så snygg. Tycker att schabraket är ett av dom snyggare schabraken. Älskar Eskaradon. Supreme High Rider är ju ett måste om man har pengar. Mycket snyggare än Tretorn är min åsikt! :)


Klickbar

Redigering

Tänkte visa några före och efter bilder som jag har redigerat. Lite kul att se kanske? :)

FÖRE:


EFTER:

FÖRE:


EFTER:


FÖRE:


EFTER:


Så! Nu fick ni några bilder att förundras över. Men visst blir det mer levande när man redigerar? Dock ska det inte gå till överdrivt :) Det ska se natuligt ut!

Väst

DAGENS VILL HA:

En ny väst. Hur snyggt hade det inte varit med en racesafe? Är så avis på Joanna som ska få en... Hade varit nice att ha en om man ska börja tävla i höst. Vill inte ha min tjocka,klumpiga väst. Okej...nu var jag taskig. Den är faksikt väldigt bra men inte så värst snygg! Vill någon köpa en racesafe till mig? :)


Baka kladdkaka

Kom hem för en stund sen från skolan och var så galet sugen på något. Så jag slängde ihop en kladdkaka. Mums! :D Nu ska jag plugga lite SO och franska. Hur tråkigt? Sedan bär det av till Wiebo för att rida lektion. Mer roligt! :) Ha det göööööttt!



Presentation

Tja :) Det är jag som heter Sofia! Jag driver en annan blogg som heter sofiajoanna som jag  då driver med min bästa kompis, Joanna. Tänkte att jag kunde prova på att ha en till blogg. Får se hur det blir men det är en värt ett försök! För er som inte vet vem jag är så är jag 14 år och ska fylla 15 år i höst. Går då i 8:an i en sjukt skön klass om jag helst inte vill lämna om ett år! Min blogg kommer handla om allt mellan hästar till kläder. Jag har två medryttarhästar som jag delar med Joanna. Sen rider jag 2 gånger på ridskola så man kan säga att stallet är mitt andra hem. Om jag inte är i stallet är jag med mina underbara vänner eller pluggar. Mitt liv är fullt upp och jag älskar det. Hoppas att du kommer gilla min blogg! :) Glöm inte följa mig via bloglovin om du gillar den!

bloglovin