Biljetter:

Till Breaking Dawn premiären med Ina! Härligt ♥


Dagens ridpass x2

Baileys: Red i paddocken 40 minuter. Bytte galopp och hoppade studs. Mycket skritt pauser då han är såpass gammal. Gick fint i galoppen. Det var jätte fint väder och riktigt kul att vara på Stålebo! Nyttigt att rida andra hästar också så att jag rider hästen och inte bara lär mig rida EN häst.

Hoffman: Red ut 50 minuter. Riktigt mysigt att bara vara vi 2. Red till en äng och galopperade lite där på volter. Tänkte inte så mycket på form utan hade bara roligt. Började mörkna lite redan vid 2. Usch! Var duktig också att putsa hans utrustning och göra ny bädd i boxen.

Gamle Baileys

Imorgon drar jag till Baileys! Där jag spenderade hela sommaren med Joanna och Bullen. Hoffman stod på Stålebo hela sommaren med fina, stora sommar hagar och där stod även Baileys. Är kompis med hans ägare och hon behövde hjälp imorgon och självklart ställde jag upp. Har inte varit där på 2 månader snart. Känns jätte bra att äntligen åka dit! Har ridit Baileys många gånger. Hoppat 90 cm som högst med honom och har ridit en hel del uteritter. En 21 årig (?) vallack på höga centimetrar i manken. Når knappt nedanför schabraket typ... Detta ska bli alltså super :D


Tur...

Herregud vad det var tur att jag hann beställa utetäcket som låg på rea. Fick det för 299:- (ordinarepris 599:-). Hon i affären sa idag att det tog slut direkt. Amen ;)


Nordstan shopping och hästsaker..

Åkte in till Göteborg med Amanda men så missade vi tåget till Kållered precis så vi tog en runda i Nordstan istället. Fick hem en riktigt snygg tröja och ett par tjusiga örhängen. Sedan tog vi tåget mot Hööks. Snabbt och enkelt! Blir så jäkla shopping sugen när jag är på Hööks och fick verkligen hålla i mitt köp sug. Fick hem en fin och mjuk fleece tröja och ett stilrent schabrak. Nöjd med det jag köpte faktiskt! :)








Gårdagen + idag

Igår hände inget speciellt. Vi drog till gården och satt där med några och kollade på film, mysmys. Sen spontan åkte jag och Amanda till Tollered men det hände inte så mycket där så mamma kom och hämtade oss. Hemma hos mig åt vi glass och chips och kollade på film. Myspys. Ställde bak klockan också så vi la oss typ runt 11. Tidigt värre. Men hade morgon fodringen idag så ;)

Nu ska jag och Amanda chilla på livet lite och sedan drar vi in till Kållered för att strosa omkring på Hööks. Sedan drar vi nog till gården ikväll också. Har ändå inget att göra. Hoppas ni har en trevlig dag :D


Rasthagar

Hoffman har tre stora hagar som vi har möjlighet att stå i. Just nu står han i en gräshage med sina 2 kompisar. Jag skulle egentligen stått på Ryggebol Gård i början men det som gjorde att jag ändrade mig var rasthagarna. Jag hade inte klarat av att komma till stallet och se min häst stå i en liten rasthage som han inte kan röra sig i alla tre gångarterna i. Hagarna är väldigt viktigt för mig när man letar stall. Ingen bra hage - ingen bra häst. Jag fattar inte vitsen med att ha en häst i en liten hage med massa täcken på och lindor på alla benen. En häst är ett djur, ingen liten prydnad.

Bild från Google.

Hur står din häst på dagarna?


Tävling hos Karin


Jag tävlar hos grymma Karin HÄÄÄR

Finns ju inget finare

Får lite dåligt samvete för varje gång man varit sur på sin häst eller liknande. Det är ju inte för att hästen vill vara dum utan en häst är ett djur och har alltid en orsak. Älskar den här filmen. För efter varje gång jag ser den behandlar jag Hoffman med ännu mer respekt. Tycker ni också borde göra detta!


Sliten chey

Efter träningen är jag nu ganska seg. Ska strax städa Vilgots bur. Sen ska kvällen spenderas med Amanda. Får se vart vi drar men jag hoppas det inte blir hemma hela kvällen. Ska ni hitta på något roligt ikväll? :)

Btw hoppas jag att mina täcken kommer strax. Fyy vad jag inte orkar rida med fleecetäcke när jag rider fram..


Osminkad och vidrig, men jaajjjaa!!


Dagens ridpass

Tränade hoppning för Louise idag. Ridpasset var riktigt tufft. Började med lite öppna och det lossnade faktiskt i slutet. Sedan körde vi galopp arbete och lite sådant. En duktig och fin Hoffis. Blev himla svettig... Hoppade därefter. Tränade på snäva svängar (lite omhoppnings). Efter lite hoppning blev han ruskigt trött och började slarva så då fick jag rida som en galning. Slutade på 1 meter men därefter fick vi sluta då han var halvt död. En jätte duktig H blev det idag. Vi var två riktiga kämpar! Nöjd med oss båda <3


SJUNGER

Är nu med Ina och Matilda och har en mysig tjejkväll. Har ätit tacos, Ben&Jerrys och nu sjunger vi singstar. Sjukt kuligt. Love you!!♥

Gick skit

Gick skit med Hoffman idag. Longerade honom och usch. Gick förfärligt...

Just nu:

Ligger just nu i sängen med favorit tidningarna i handen. Soft!


Inches


Tråkigaste bloggen ever

Just nu har jag nog den tråkigaste bloggen någonsin. Inga roliga inlägg och ingen inspirtion. Vet inte om jag pallar fortsätta blogga. Har lixom ingen motivation till att fortsätta nu när jag inte har några bilder..

Bara för allt är så dystert tänkte jag länka 3 av mina favoritbloggar:

Carlssonpataket
AmandaLiljevall
Dressyrmupparna

Torsdag 07:13

Har nyss gått upp, packat väskan för idag och ska snart klä på mig. Idag blir det vatten palatset på eftermiddagen. Nice, älskar att bada :D Sedan ska jag åka till stallet för att jag har lunch. Segt värre.. Det kommer väl vara min dag, ska till tandläkaren också om det låter intressant.. Men vi hörs under dagen. Pussis!!

Hoffman 26/10

Red i ridhuset idag. Det duggade ute så hade ingen lust att rida i paddocken. Var ju på hoppträning så där fick jag inspiration från en övning, dock gick det inte fullt lika bra för mig som det gick för dom ^^ Jag värmde upp i trav och galopp. Där lät jag honom mest rulla på. Inga större krav. Sedan kom jag in på små volter. Jag hade ställt upp 4 upphöjda bommar på en volt med 16 m avstånd på diametern. Runt varje bom gjorde jag små volter och där fick han jätte fint. Sedan kom jag in på volten i galopp. Han slarvar så otroligt när det är så lågt så jag fick använda spöt några gånger och peta på rumpan. Övade också på att byta galopp. Det gick väl..sådär ;) Jaja, han blev svettig och trött och han skötte sig fint delvis.

Paint skills:


Hoffmans vecka

Måndag: Red ut med intervaller
Tisdag: Lugn uteritt med nästan bara skritt

Onsdag: Red bommar i ridhuset (visar övningen sedan)
Torsdag: Rider i paddocken (dressyr)
Fredag: Longering
Lördag: Louiseträning
Söndag: Promenad/vila


Oturs Hoffman

Asså allting händer med Hoffman känns det som. Han fick knivsår i hagen av en sjuk person, skor som ramlar av, kolik, ögon infektion, gör sönder grimmor osv,osv. Bara detta på 4 månader. Ganska sjukt faktiskt. Nu har han även drabbats av blodmask SÅKLART. Han har även STYNGMASK (ni vet sådana flugägg som sitter på hästen). Detta ska avmaskas imorgon men det känns så synd om honom. Maskar som tar all hans näring så idag fick han ökat kilo till 9 kilo och sedan lite extra mineraler i kraftet. Lille bebisen fattar ingenting :( Så klumpig som han är får han ju små sår, går in i elstaket och rymmer till äppelträd och får kolik. Bra lilla gubben! Jaja, jag älskar han för den han är men seriöst. Allt detta är ju knappast normalt...


Avec Joanna

Har varit i stallet direkt efter skolan tills klockan 7 ungefär. Jag och Joanna red på en 45 minuters uteritt i lugnt tempo. Mestadels skritt men också några små sträckor trav och en enstaka galopp. Sedan drog vi hem till mig åt och sjöng singstar. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra ;) Har ju mammas dator men får inte hålla på så värst mycket med den. Har heller inga bilder så tar från arkivet hela tiden...


08:11

Har haft morgon fodringen idag som vanligt på Tisdagar. Hoffman var ruskigt geggig i ögat, får snart ringa veterinären för jag orkar inte detta. Idag är det som sagt elevens val och sedan väntar en lugn och härlig uteritt med Joanna. Vet inte vart det bär åt men antagligen ner mot natur reservatet. Blir nog att rida barbacka, mysigast så.

Måste påminna mig själv att anmäla mig till tävlingen på Gråbo den 13 november. Antagligen ska jag hoppa 70 och 80 cm men det lutar också mot 80/80. Det är bara en Clear Round men det är också kul :D


Svar på tal

Jennie Ohlson ([email protected]) om Har nyss trimmat Hoffmans man. Mycket snyg...:
hej! vilken storlek är det på ditt gröna schabrak från hööks och vilken storlek på sätet har du (på sadeln)? och tror du att strl. full på huvan kan passa en stor c eller liten d ponny med "normala" öron? :)

Hej Jennie :) Jag har storlek full och en liten sadel men det passar alldeles utmärkt. Jag väljer att ha storlek full på alla mina schabrak för att det passar på både ponnys och hästar! På huvan tror jag du ska vara försiktig. Jag har en grön huva från Hööks (hör ihop med det gröna schabraket) i storlek full. Hoffman har gigantiska öron men ändå är huvan något stor. Han är också stor häst så välj hellre cob! Kram :)



Elevens val

Har nu elevens val i skolan vilket betyder schemabrytande dagar. Valde hästar och har nu det med Joanna och några till. Idag var vi på en dressyr clinic på Alingsås Ryttarsällskap. Riktigt lärorikt och skoj. Fick mycket motivation till dressyren nu så nu ska jag göra ganska hårt på dressyr fronten. Imorgon ska vi åka till GFRK för att kolla på hoppträningar. Det ska också bli bra för då får jag nya tankar inom hoppningen och kan göra massa roliga övningar :D På Onsdagen sedan så ska vi typ kolla film och sedan kommer en tränare inom hoppning som vi kan ställa massa frågor till. Ett roligt och intressant elevens val som nog kommer bli lärorikt :)


Hoffman 24/10

Red på travbanan. Intervaller. Riktigt fin i galoppen, höll formen och framåtbjudningen mycket bra. Red i 50 minuter med galopp och skritt. Några travbitar men endast i början och slutet av ridpasset. Han skötte sig super och jag är nöjd!


Nyss beställt

Har nyss beställt två täcken från Hööks. Ja, jag kommer att bli lite små fattig men det är därför man jobbar ;) Köpte ett marin blått ridtäcke från Hööks för 199:- och sedan ett vintertäcke som var 50% rea så det kostade 299:- Värt!

Såhär står det om båda täckena:

Rutigt utetäcke i 600D polyester ripstop. Nylonfoder för att inte dra åt sig smuts och hår. Höga bogveck, två t-spännen i bogen, kryssgjordar och bensnören.
  • Tvätt 30º.
  • 3000 mm vattenpelare.
  • 3000 MVT andasfunktion.
  • 300 g fyllning.

Perfekt ridtäcke för kalla eller regniga dagar. Mjukt fleecefoder som håller din häst varm och torr. Praktisk reflex i kantband samt reflextryck på vänster sida. Avtagbar svansrem. Kardborre på manken för fastsättning. Praktiska reflexer.
420D nylon.
  • Fleecefoder.
  • 3000 mm vattenpelare.
  • 3000 MVT andasfunktion.
  • Tvätt 30º.


Har nyss trimmat Hoffmans man. Mycket snyg...

dsc06868 (MMS)

Har nyss trimmat Hoffmans man. Mycket snyggt resultat ;-) förhoppningsvis får jag en dator idag. Då blir det uppdatering :d


Vad som ska göras här näst..

dsc06867 (MMS)

Vad som ska göras här näst..


Är på väg hem från stallet efter en härlig...

dsc06860 (MMS)

Är på väg hem från stallet efter en härlig uteritt med Amanda. Träffade bla på en älg, jag fick typ panik, haha. Ska nu försöka få på min dator och äta. Sedan blir det dusch och fix för kvällen :)


01:19

Kvällen har varit super :) Var i någon lokal eller något med fint folk och snacka och så. Nu sitter jag, Annelie och Disa och kollar på film. Dock halvsover vi alla 3. Ska nog gå och lägga oss snart. En lyckad Fredag i alla fall. 

Imorgon blir det stallet vid lunch för att rida ut med Amanda och sedan tacoskväll hos Ina. Feeeettt! :)
Random bild

Dator helvetet fungerar inte.. Kan inte up...

dsc06857 (MMS)

Dator helvetet fungerar inte.. Kan inte uppdatera. Har nyss varit i stallet och ridit en uteritt med Jennifer. Blev mest skritt och prat. Ska duscha och dra till Tollered om en stund för att sova hos Annelie. Disa är med också <3 Ska bli mysigt. Hoppas ni får en härlig Fredag!


I'ts friday

Skit asså. Det är redan fredag. Idag blir det nog en uteritt med Jennifer och sedan ska jag nog vara med Disa och Annelie. Hela helgen är fullbokad vilket ska bli riktigt roligt. Älskar att inte sitta hemma och undra vad man ska göra nu.
Har varit och morgonfodrat under den stjärnklara himlen idag. Ohja, det var kallt. Ni kan nog inte ens föreställa er xD Vad gör ni idag?

OMG

Jävlar vad allting blir bra nu med Ponnysanning. I'ts like a dreeeeam! :D

Skogens guld

Gjorde en kantarell macka igår för första gången. Sjukt gott var det. Ett riktigt måste nu under hösten. Det är super enkelt! Så här gjorde jag:
  • Stek kantarellerna i mycket smör tills dom blir mjuka och varma
  • Häll i 1 msk matlagnings grädde
  • Stek 2 röstbröd i mycket smör tills dom får en "bränd" yta
  • Så där!! Lägg på kantarellerna och det är klart!

Hoffman 20/10

Igår blev det en uteritt med mig själv och H. Red i stövlar och allmän fin outfit. Fokuserade mest på skritten. Klättrade i uppförsbackar och formade han i skritten. Men vi gjorde även roliga saker så som att hoppa över vatten pölar (så jäkla kul) och travade lite. Red i cirka 30 minuter.

Internet

Igår fungerade varken internet eller min dator! Men nu fan ska jag uppdatera!

Skolfotot 2011


Brun-röd outfit


Morgon fodring + lite annat

Har varit uppe som vanligt kvart över 6 för att ha min morgonfodring på Tisdagar. Förjävligt rent ut sagt. Dock hjälper min snälla låsats pappa mig så det är fett! Hoffman står med sitt 100 gr regntäcke nu när det är höst. Perfekt enligt mig. Nästa täcke som står på inköpslistan är ett 200 gr med hals. Alltså ett täcke man kan ha på den lite varmare vintern.

Idag ska mamma köpa "kolla masken". Ett träckprov måste göras och det är nu!! :) Men nu måste jag skynda mig som fan. Ha det!

-


Hoffman 17/10

Kom till stallet ganska sent idag för att vara mig. Red först i paddocken i typ en kvart. Sedan drog jag på en uteritt med Amanda. Det var mörkt men vi hade pannlampor och reflexer. Riktigt kul var det. Men sedan blev det läskigt ute ,haha. Då tog vi en tripp till ridhuset. Amanda "tränade" lite för mig. Hoffman stod vi min sida och jag sa vad Amanda skulle göra. Det var sjukt flamsigt och jag låg på marken för att jag skrattade så mycket. Skööön brud Amandus ♥ Red länge idag så imorgon blir det en välförtjänt vila för bebis. Bara massa mys och stretching. Det ska ändå regna så vi dör inte av det ;)

En regnig tisdag

Det är väldigt höstigt väder idag. Känns skönt med knappast några läxor men dessvärre går jag omkring med nackspärr. Av någon konstig anledning får jag det när jag mockar. Gör ruskigt ont. Har varit med Ellen en stund nu och ska strax iväg till stallet.
Ska rida först i paddocken en sväng och sedan ta en skritt tur ut med Amanda och snacka. Härligt. Dock är det väldigt mörkt idag så det lutar mot att använda pannlampa. Skoj...

Nu händer det grejer

Som ni säkert läst på Ponnysanning så vill Joanna hyra ut Flisan eftersom dom fungerar inte så bra ihop. Hon är endast 5 år och jag själv tycker att hon är lite för klurig att rida. Lite opålitlig. Tror man måste vara ruskigt duktig för att rida henne perfekt. Joanna rider henne dock väldigt bra i dressyren men nu har hon börjat krångla där också.
Har hoppat henne 2 gånger nu. Första gången gick helt amazing. Hoppade 80 cm utan problem. Men igår så bockade hon och ville verkligen inte. Hade gärna viljat läsa hennes tankar och se vad hon tänker på.
Men idag ska Joanna åka till sjois och provrida 2 stycken hästar. Jag hoppas det går suuuuper bra så att hon kommer hem med en fining i veckan. Nu rider vi nästan aldrig ut längre men jävlar vad vi ska busa om Joanna byter häst. Låter kanske ganska elakt men jag tycker Joanna gör helt rätt mot både henne och Flisan. Detta blir nog super!!

Några bilder från idag

Annelie var så söt att fota några bilder. Vi ser helt knäppa ut, men ändå. Hans teknik är ju super, haha...Bebis! ♥
Älskar dig världens bästa häst. Du är helt fucking underbar!

Dagens sköna


Hoffman 16/10

Idag blev det hoppning på schemat. Eller ah. 2 hinder som låg på 70 och sedan låg dom andra på typ 30. Men det är också bra med lite småskutt. Mycket roligt :) Hoffman kändes riktigt pigg och mjuk. Hoppade allt som kom framför honom ;) Dock så hade han tungan över bettet ibland. Någon som vet något bett, eller hur man ska göra? Tacksam för svaaaar :) Jaja, ett härligt ridpass!


Prat

Har nyss varit och pratat med bästa Joanna. Ska sjunga lite Sing Star nu tror jag och prata ännu mer. Känns skönt ♥

Stalldagen

Har varit i stallet länge idag. Från halv två till 6 någonting. Red ut med Amanda. Kunde dock inte rida mitt inne i skogen så vi red på ängen. Sjukt kul var det. Mycket tjejsnack! "Badade" lite med hästarna också. Finns en liten damm eller liknande på ängen. Det är väldigt blött så vi fick ta det lugnt men i dammen så kunde vi galoppera. Riktigt kul tyckte hästarna att det var eftersom det kom en del bocksprång. Den härliga uteritten varade i cirka 1,5 timma.
När jag kom tillbaka fixade jag alla saker, fodrade, fyllde på vatten osv. Skurade även Hoffis äckliga box väggar. Så nu är det gjort. Måste hissa mina fantastiska lösnaglar som har hållt i stallet, när jag ridit, när jag sovit, ja- nästintill överallt! Grymma är dom. Jaja. En härlig stalldag utan något stress. Det gillar jag! :D

Dagens diss


-Går faktiskt till Tretorn stövlarna. I början älskade jag dessa stövlar men nu har dom rent ut sagt blivit otroligt ut tjatade. I princip alla har Tretorn och jag börjar bli trött av att se dom överallt. Kanske är det också så att jag har "mognat" i min utrustnings väg och gillar stilrent på ryttaren? Hm.. Kanske är så?  

Det sprids dessutom ett rykte om att det kommer att sättas regler för nästa år att man inte får tävla med Tretorn stövlar längre, varken orginalet eller Falsterbo stöveln. Vet någon om detta är sant? =)


Tacoskväll

Matilda och Ina sov hos mig idag(igår?). Det var jätte mysigt. Vi åt god tacos, B&J, chips, choklad, spelade spel och sjöng Singstar långt in på natten. En riktigt härlig natt med favoriterna :D Nu ska jag strax dra iväg till stallet för att rida ut med Amanda. Myyyyys! ♥


Moi et Matilda!

Gårdagens ridpass

Red ut som sagt med 3 andra. Mest skritt och en del snack men också lite trav. Hoffman skötte sig som vanligt och vi hade riktigt tur med vädret. Soligt men lite kyligt!

Ny profilbild


Dagens planer

Är hemma hos Emelie nu och ska strax hem för att byta om och åka till stallet. Ska rida ut med några som sagt. Kanske inte blir en sådan lång runda eftersom det är både kallt och älgjakt. Men Hoffman måste röra på sig. Sedan blir det vila för honom på söndag tror jag. Han har tagit det väldigt lugnt så det gör inget att han inte har vilat tidigare den här veckan.

Kvällen kommer spenderas med Ina och Matilda. Tacos kväll och idol står på schemat. Grymt stavas det. Så härligt att inte ha morgon fodring i morgon. Yeeeeah!


Finaste fotot

Är nu hos Ellen efter en ganska go dag i stallet. Vi har nyss ätit Subway kaka och ska nu kolla film. Snicig Torsdag. Imorgon ser det inte ut att hända något speciellt. Antagligen uteritt med 2 stycken men det blir chill :) Såhär ser jag ut 19:17

Åker till stallet

Åker till stallet nu och funderar lite på vad jag ska göra med Hoffis. Funderar på att skritta fram ute och sedan rida en stund i paddocken. Eller så får han vila idag, men han tog det lugnt igår... Men sedan ska jag rida ut med en imorgon. Haha, gud vad svårt. Jaja! Jag får fundera ett tag till :)

Btw så tänkte jag visa er en enkel och simpel bild på stallet. Det gula är busshållplatsen. Det stora röda är den hagen dom går i nu (finns 2 andra). Och det lite mindre röda är stallet som är ganska enkelt att lista ut!


Inte min dag

Missade tandläkaren idag igen. Så jävla typiskt. Men annars är det faktiskt min dag om jag ska vara ärlig. Fick halv MVH på en svenska uppgift, min lärare säger att jag har väldigt fina och höga betyg i idrott, engelska redovisningen gick super och jag var grym på No:n. Kanske var lite min dag ändå? :)

Nu äter jag bulle, som vanligt...

12 oktober

Slutade halv 1 idag och stack direkt till stallet med Annelie. Hade väldigt bråttom då jag skulle hinna med bussen som gick 1 timma efter. Det brukat vanligtvis ta 2-3 timmar att vara i stallet. Men jag hann faktiskt med att longera Hoffman i 20 minuter, mocka, fixa mat och fylla på vatten på 50 minuter. Det är helt sjukt. Var helt genomblöt av svett.

Därefter blev det buss till stationen och sedan tåg till Göteborg. Satt med min vän Lisa som gjorde tågresan något roligare. Sedan träffade jag Audrey och stack ganska direkt till gymnasiemässan. Gick runt där och pratade med elever och lärare med Audrey, Frida, Rebecca och Ulrica (några vänner). Tror jag blev mer snurrig efter jag har varit där än innan...

Gick sedan på donken och tog en glass med Audrey och snackade massa. Sedan blev det såklart spontanshopping. Ä N T L I G E N till mig själv... Blev ett par trosor och ett par lösnaglar. Bara lite men ändå. Glad blev jag :) Pluggade sedan på vägen hem och nu är jag bara chill. Hoppas ni har haft en lika underbar Onsdag som jag!


Hoffman 11/10

Red lite runt travbanan på världens spännis. Varken han eller jag blev lugnare när en hel drös med hästar galopperade runt en hagen av typ panik? Trodde att det var en älg eftersom det är älgjakt men jag fortsatte. Jag var helt bombad med reflexer men när jag hörde ett skott i närheten stack vi ;) Red då tillbaka till Tullängen (fotbollsplaner) för jag hade bara ridit i en halv timma. Där red jag runt lite i ett bostadsområde och hade as kul :D Ett roligt ridpass!

Såhär såg det ut när vi red. Mysigt va?

Drar till min ny skodding

Nu tar jag bussen till stallet till min sötnos. Saknar han så mycket :) Ska rida på travbanan idag då det inte finns några älgar idag. Både han och jag vill ut så då kör vi på det. Kommer säkert upp en videoblogg om ni har turen! :)



Mina tankar inom gymnasiet

Var ju på gymnasiemässan idag och det var ruskigt intressant men också väldigt mycket information att bearbeta. Jag har väldigt mycket funderingar nu men känner mig ändå ganska säker. Detta är vad jag tänker på:

Donner gymnasiet - Samhäll inriktning beteendevetenskap

Lerums gymnasiet - Samhäll inriktning beteendevetenskap
Lerums gymnasiet - Samhäll inriktning media
Lerums gymnasiet - Ekonomi inriktning juridik

Drottning blankas gymnasiet - Samhäll manegment

Dessa tre skolor verkar riktigt bra men som sagt är Öppet hus väldigt, väldigt viktigt. Då går man på magkänsla och väljer det gymnasiet och den linjen man vill spendera i 3 år. Detta kommer bli riktigt spännande och jag är taggad till 1000. Om jag väljer Donner så är det höga intagningspoäng. Men vill man kan man!!


Gymnasiemässan

Har nyss varit och fodrat hästarna. Hoffman fick stå inne då han ska skos idag. Ska strax göra ordning mig för att gå till stationen och åka på gymnasiemässan. Sjukt nice. Måste få reda på lite mer gymnasium. Tar med en lite större väska för alla broshyrer osv. Hoppas vi ses :D



I'm number 1


Såhär gick det:


Nu drar jag!

Medan ni sitter på era trästolar kommer jag sitta i en lädersadel. Livet är göööttt! :D Önska mig lycka till. Jag ska rida som en GUD och få så högt stilpoäng som möjligt. Ha det!



En utmaning...

Detta kanske jag borde pröva med Hoffis på nästa träning? 2 studsar som en oxer? ;) Jo men det är lätt ska ni se. Haha...

Skol-dm 2010

Jag tävlade skol-dm förra året och ska göra samma sak imorgon. Skönt att missa skola för att rida ;) Jag vet och hoppas att det kommer gå något bättre än förra året. Gick sjukt dåligt. Red en väldigt seg ponny vid namn Shannon. Seriöst, hon gick knappt framåt. Jag stod i lätt sits innan hindrerna och var ganska hopprädd. Det roliga var att jag fick minus poäng för att Shannon bröt av till trav, men det var snarare jag som gjorde det för att få rätt galopp. Pust... Jaja. Ni kommer få film imorgon kan jag lova er ;)

Ska bli kul att se om jag får ponny eller häst. Har inte ridit ponny på år och dar och jag pallar verkligen inte en seg häst när jag rider en sådan pigg häst till vardags. Let's see helt enkel ^^

Hoffman 9/10

Red en riktigt lång ritt med Annelie. Det var ruskigt kallt ute (vattnet i hagen hade fryst) så Hoffman fick ha på sig ett ländtäcke så att han inte skulle bli allt för kall. Det var riktigt skoj och vi hade högt tempo. Red i 2 timmar på en runda som vi nu kallar "Galna rundan". Undrar ni varför? ;) Annelie rider en b-ponny så jag kände mig ganska hög för en gång skull. Men bara för att man är liten är man inte långsam tycker Ceasar. Han sprang som faaaan. Sjukt kul tror jag alla 4 tyckte. En härlig uteritt nu innan älg jakten!
Charmig mobilbild.

Hööks säljer:


Så mycket att köpa, så lite pengar

Okej. Jag är i stort behov av otroligt mycket saker. Kom på det idag typ. Hoffman är rakad och behöver därför mer täcken. Ländtäcke och stalltäcke är väl det främsta jag kollar på. Jag hittade ett ruskigt bra ländtäcke från Hööks idag, 199:- och det är mitt! Skyddar mot regn och är fleece fodrat. Gosigt värre..
Sen vill jag ha ett par till ridbyxor, helst JW då dom är snygga. Sen måste jag ha pengar till nästa tävling som är i Gråbo ev. Alingsås. SEN måste jag egentligen ha ridskor. Alltså listan är lång... Jag vill ha pengar, NUUUUUUUUU


Morgonfodring - IGEN..


Drar till stallet nu på morgonen för att morgonfodra och sedan ta en långritt med Annelie. Riktigt mysig start på Söndagen! Ska se om det blir någon film eller liknande. Puss!

Hööks säljer:

1 949 Kr

SOFT'UP är stigbygeln som kombinerar komfort med säkerhet. Den flexibla utsidan underlättar för ryttaren att komma loss från stigbyglarna vid ett eventuellt fall. SOFT'UP ger ett mycket bra stöd för foten och skänkeln hamnar i en bra position.

Resultatet

Klippningen blev jätte lyckad. Tur att Jennifer kan klippa, go tjej det där ;) Klippte hans man lite också ;) Han fick klippas på hela kroppen förutom benen och halva ansiktet. Ur snyggt :D Nu äntligen kan jag börja rida ordentligt. Fit for fight ;)

INNAN:
EFTER:
Och fruktansvärt skönt att Jennifer har smak för hon rakade bort hans skägg också. Blir mycket snyggare än när man klipper. Åh så snygg han blev:


I stallet för 3:dje gången

Var i stallet förut igen för att mocka, fixa mat osv. Red också ett dressyrpass med 2 galopp bommar. Provade ett tvådelat eggbett vilket sög på honom. Han lyssnade inte alls och det var som en klump i hans mun. Men man lär sig av sina misstag ;) Nu ska jag till stallet igen för att han ska klippas. Måste bara tacka Nelly som gav bästa förslaget till en symbol. Vad det kommer vara får ni se sen... ;)



Hoffman = klippas

Nu är det dags för att Hoffman ska klippas. En i stallet ska klippa honom och jag har lite funderingar om hur han ska klippas. Hel klippning är ganska onödigt då vi inte tränar så ofta och det tar mycket tid att fixa snyggt. Det kräver också en mängd olika täcken. Det står mellan en sådan här klippning:
Här sparar man benen och en liten "padd"

Sen skulle jag kunna tänka mig "Filtklippning"
Här ska man klippa som om det låg en filt på hästens manke, kors och rygg.

Sedan vet jag inte om jag ska ha en symbol eller inte på Hoffmans rumpa. Kanske 3 hjärtan, ett H eller en blomma. Jag är så himla tjejig mot honom, stackaren. Får gå med rosa saker och flätor i luggen. Allting för att han ska bli så lite manlig som möjligt, haha...
HÄR FINNS EN VÄLDIGT BRA ARTIKEL FRÅN HIPPSON OM KLIPPNING. LÄÄÄÄS!

Dagens fråga:

När börjar du använda dom olika täckena? När det är -10 använder du vintertäcke eller övergångstäcke osv?



Morgon fodring

Gick upp vid 8.00 idag och var död trött. Fick skjuts till stallet. Matade hästarna, satte på täcken, droppade Hoffmans ögon och släppte ut i hagen. Var tredje helg har jag morgon och idag var det min tur ;) Ska dock dit igen sedan för att rida lite dressyr i paddocken tror jag!



Snyggt grimskaft..nödvändigt?

Jag har två stycken grimskaft som jag har köpt på Hööks för 25:- och dom fungerar alldeles utmärkt. Grimskaftens funktion enligt mig är ett koppel och en sak man kan binda upp hästen med. För mig kan det se ganska rötet ut men såklart vill jag ha stilrent eller någon gullig färg. Även fall ingen bryr sig tycker jag att det är kul med någorlunda fint grimskaft. Men helt ärligt...ett grimskaft för 400 kronor? Det bara skriker "Hej kom och hjälp mig". Det skulle aldrig falla i mig. 

Alla tycker förstås olika. Men mycket hellre att jag lägger pengar på ett schabrak än ett grimskaft. Nu snackar jag om Dy'on grimsaftet som säljs på Cheval. Visst, grimskaftet är snyggt. Det kan man inte säga något annat. Men jag hade aldrig tänkt på det om någon inackordering hade ett Dy'on grimskaft. Ett BIG no för mig. Jag behöver inget sådant ;)



Mina sysslor i stallet

Alla vi hästägare vet hur mycket tid vi egentligen spenderar tid i stallet. Det tar så himla mycket tid och ork men det är faktiskt roligt också. Idag så vilade Hoffman men ändå tog det cirka 1,5 timma att fixa allting. Detta är vad jag i grund och botten alltid måste göra om han ändå inte ska ridas:
  • Mocka. Jag mockar alltid väldigt noga. Han står i torv så då mockar jag inte upp kisset men allt bajs ska bort. Detta brukar ta cirka 20-25 minuter om jag inte har bråttom. Om jag har bråttom tar det 10 minuter, men då har jag typ ångest för att det inte är så snyggt som jag vill ;)
  • Packa hö. Hoffman får frukost, lunch och middag. 8 kilo per dag.
  • Fixa kraft. Jag blöter ner pellets det första jag gör när jag kommer till stallet så att det är färdig lagt när jag har mockat och packat hö. Sedan ska mineralarna, saltet osv "läggas till"
  • Fylla på rent och fräsht vatten. Hästen ska ha vatten som du också kan dricka. Du vill väl inte dricka vatten med smuts eller gammalt spillt hö i?
  • Ta in Hoffman och kolla hur varm han är. Ta av/lägga på täcke
  • Droppa hans ögon med koksalt (han har just nu ögon inflamation)
  • Rykta honom och strecha.
Sådär. Sen om jag ska rida är det såklart väldigt mycket mer men det tar vi inte den här gången. Detta brukar ta mellan 1-1,30 h. Ibland kan det vara jobbigt men det är ganska nice ändå :)


Puss!


190 cm

Här hoppar Michael Whitaker 190 cm utan problem enligt min åsikt. Det är som om det skulle vara 90 cm för hästen. Han har en otrolig samling på hästen både före och efter och det flyter bara på. Jag fattar inte hur man vågar komma på ett sådant hinder. Måste ju kännas som en vägg...


Sjukt dålig film men w/e


Q&A

Louise om Berömma eller skälla:

älskar din hjälm! :D vart har du köpt den?

Haha, jag med faktiskt :D Jag har köpt den på Cheval Ridsport och blingat den själv. Den är ruskigt bra, sval på sommaren och hyffsat varm på vintern. Den heter Lamicell Transpormer och kostar 799:-

Alma om Q&A:

Hoffman, Olandsberg? 
Erkänn att du hyr honom från Åsa Linner. Rider på hennes ridskola Örks, Vad bor du? :) Jag har träffat Hoffman innan på ridskolan när han var där tror jag om det var han :)

Japp! Jag hyr han från Örks. Jag bor i Floda!

Anonym om Q&A:

Kan du berätta om deras regler?
har själv kikat på att hyra ifrån dom!

Det är lite konstiga regler, men du får ta reda på det själv! Inte så bra om det kommer ut och så...

Melina om Ganska så fett:

haha :> Har glömt att fråga dig vart din bildlänk finns? :) Skulle vilja ha den på våran blogg (a)

Min bildlänk finns i menyn vid alla bildlänkar. Min är högst upp och det står "Sofialovee" på :)


Hoffman 6/10

Idag var det som sagt Louise träning. Gick riktigt bra i dressyren och det bara flöt på. Körde förvänd sluta, spårade på volt, galopp i fyrkant osv. Ganska avancerat för att vara mig och Hoffman. Ren och skär dressyr körde vi i 45 minuter cirka och sedan blev det hoppning. Då var han ganska trött. Vi hoppade linjer och räknade galopp språng. Sedan hoppade vi studs för att bättra både min och Hoffmans urusla balans. Det gick jätte bra. Tror dock det hade gått 100 gånger bättre om han hade haft bättre kondition. Jaja, det kan inte gå perfekt. Joanna tog massa fina bilder men dom kommer inte upp förens imorgon. Men ni får 3 smakprov ;)

Ikväll kommer också film :D Någon som vill se?

Berömma eller skälla

En sak jag alltid vetat är att det är bättre att berömma än att skälla på hästen. Om den gör något rätt ska du klappa = berömmnings tekniken. Om den gör fel ska du skälla = skällnings tekniken. När många, många ryttare hoppar blir dom sura och spöar till hästen om den vägrat på ett hinder. Men tror du att det många som hoppar och ger beröm istället när den hoppar? Det tror inte jag.

Jag försöker hålla mig så mycket som möjligt till att berömma när Hoffman gör rätt. En klapp, en mjuk röst eller en godsak räcker för att stärka ens vänskap och få båda att tycka det är mer roligt. 

Sen förstår jag inte när folk rider ut på sina hästar och hästen blir rädd för något. Då KLAPPAR ryttaren häst när den trippar runt istället för att klappa hästen efter den läskiga processen. Visste du att du bara uppmuntrar din häst att vara rädd om du klappar hästen när den är rädd? "Bra gubben", "duktig tjej", "duktig kille". Precis dom där orden ska du inte använda när den trippar omkring där och inte vill gå förbi. Utan beröm istället EFTER du har ridit förbi det läskiga objektet. Om du ändå har gjort detta är det inte så konstigt att hästen är rädd för just den saken när du rider ut för hästen tror att den gör rätt!

Så tänk på det jag skrev nu. Tänk att berömma när hästen gör rätt istället för att skälla på hästen när den gör fel. Tänk också på att inte klappa din häst när den är rädd utan klappa när den har slutat varit rädd. DÅ är den duktig!



Just nu:

Har slutat för dagen efter en ganska rolig men hemsk orientering med underbara Ina. Obligatoriskt i skolan 1 gång om året. Tog alla 8 kontroller, dock inte helt rent mjöl i påsen så att säga ;)

Ska nu äta mackor med nutella och en stor fet bulle. Så nyttig som jag är, men det är jag värd. Måste tagga för träningen snart också. Gosar lite med min lilla kanin nu också... Puss!



Hoffman 5/10

För det första vill jag bara säga att jag var med i Postkodmiljonären i publiken. Kommer synas förjävla bra då dom filmade mig hela tiden. Rätt svarade http://ladyamandas.blogg.se/ :)

Tog en väldigt spontan ridning idag. Åkte direkt från stationen till stallet och hade då på mig vanliga kläder. Borstade av Hoffman och red iväg med Joanna. Red i skogen och sedan lite på travbanan. Red barbacka i det kassa vädret. Blev ganska lugnt då det är träning imorgon. Såhär såg lilla bebisen ut:



Ganska så fett:

Ibland finns det ju vissa positiva saker med att avslöja sig, haha...

Nej men oj. Vart är jag någonstans?? Den s...

dsc06838 (MMS)

Nej men oj. Vart är jag någonstans?? Den som gissar rätt får länk! :)


Dör lite...


Ponny-SM

Ett minne som jag inte glömmer i första taget var resan till Ponny-SM. Fan vad kul det var. Jag, Disa och Joanna åkte dit från Alingsås med tåg och buss. Vi har aldrig varit där men det tog inte alls lång tid att hitta. Vi bodde på ett rötet Ryttar hotell som var svin kallt. Men med dom bästa vännerna var det sjukt kul ändå. Grymt fina ekipage!! Älskar ju att se på b-ponnysarna. Absoluta favoriten. Dom enda vi kände där var ju Nicholai och Alex. Men vi såg en hel del som vi kände igen. Bl.a Sofie, Nicole, Olivia och Lisa från Ponnyakuten. Sen såg jag Elvira, Klara och Isabella. En skön resa och extremt roliga tävlingar som måste göras om!


'

Q&A

Linnéa om Hoffman 4/10:
Lycka till på din träning! Ska du hoppträna eller dressyra?:)
På Louise träningar så tränar vi alltid dressyr den första halv timman. Helt ren och skär dressyr. Sedan den andra halvan kör vi hoppning. Men då försvinner inte dressyren helt utan det är alltid inblandat dressyr i hoppningen. Därför gillar jag att träna för Louise då det är 50/50!

Anonym om Hoffman 4/10:
Hej!

Vart nånstans har du hyrt Hoffman? :)
Fin blogg! ;D
Jag hyr Hoffman från http://www.olandsberg.se/. Egentligen inte ett ställe jag rekommenderar då det är extremt konstiga regler... Egentligen var det inte alls tänkt att jag skulle hyra ett hel år. Utan det bestämde vi 1 vecka innan sommarlovet var slut och vi skulle lämna tillbaka honom. Det var pga att mamma inte kunde släppa taget. Jävlar vad tur jag hade...;)

Bästis♥

My opinium:


Hoffman 4/10

Red i ridhuset idag då det var ganska mycket regn. Körde igenom honom i 1h dressyr plus småskutt på volt. På volten blir han så himla stark och vill helst inte springa runt där eftersom han inte har dom musklerna att sätta sig i svängningarna. Det blir också lite svårt att vara lätt i handen samtidigt som han har rakt och snällt bett. Men annars gick det väl hyffsat bra. Längtar tills jag ska träna på Torsdag O.o



Kanelbullens dag


På väg mot Ryggebol

Det blåser typ storm ute men det hindrar mig inte från att åka till stallet. Fixade så att min underbara vän Johanna tar kort när jag rider! Super :) Antingen blir det i paddocken eller på ängen. Får la hoppas att det inte regnar...



Spänningen tätnar

Nu har Nicholai och Alex kommit ut med vad dom tycker om Ponnysanning. Vill ni höra min åsikt i det hela? Alltså i deras svar? Då måste jag veta lite hur många som vill så vi kör på den töntiga stilen. 20 kommentarer! Om ni har tur kommer det i ett videoinlägg ;)

Tävlar

Jag tävlar om detta snygga schabraket i detta inlägg i samarbete med www.chevalridsport.se! :D

Hiss eller diss?

Vad tycker ni om att Hööks härmar? Finns ju väldigt olika åsikter om detta. Vill höra vad ni tycker! Sedan ska jag skriva ett inlägg om vad moi tycker :)



Failbilder på hög nivå

Alla failar vi någon gång på bild? Eller hur?! Dagligen lägger jag upp failbilder på Ponnysanning men nu tänkte jag att det är dags för mig att också bjuda på mig själv lite. Have fun ;)

Den här bilden över är egentligen galopp. Vet ni hur mycket jag skrattade när jag såg den bilden? det ser ut som om han nästan står helt stilla. Egentligen såg det ut såhär steget innan:


Hoffmans vecka:


Mitt mellanmål innan stallet


Godmorgon världen

07:03. Jag har gått och upp duschat och nu ligger jag i min säng och vill bara somna om. Inte gå till skolan och låsats att det är helg. Hur skönt hade inte det varit om jag får fråga? Men nu sitter jag här i skiten och måste ändå gå till skolan som hundra tusentals andra. Jaja, jag är ju inte ensam om det ;) Strax ska jag gå ner och äta frukost men först måste jag sitta vid datorn och ta det lugnt...



3 sommarfavoriter

- Min, Joannas och Emmas middag i Frillesås. Vi köpte in allting själv och lagade ALLTING själva. Fy fan vad gott det var. En underbar middag som man inte glömmer. Vitlöksbrödet, salladen, såserna, köttet, sour cream potatisen och osten. Allting blev som en hungrig dröm!

- När jag och Joanna red ut med Bullen och Hoffis. Jag hade chill outfiten och skulle bada i sjön. En underbart varm dag då det är perfekt att svalka sig. Sedan får man ju inte glömma all fart som var på vägen...

- När min favorit bror tog studenten. Många tårar som spilldes den dagen. God mat och härlig släkt. Ett gott minne i början av sommaren. En 19 årig bror och en 14 årig jag. Tänk att det är 4 år kvar tills det är jag där...


En vinnare


Några bilder från idag


Hoffman 2/10

Red lite oseriöst markarbete. Han var riktigt pigg men blev väldigt svettig snabbt då han börjar sätta päls. Körde ganska intensivt också. Hoppade lite små studs och galopp bommar. Han flög över allting och tyckte att livet var toppen så att säga. Bilder kommer upp senare när jag redigerat dom och fixat. Tack Sofie ♥



Har nyss varit hos min bror i stan och har...

dsc06426 (MMS)

Har nyss varit hos min bror i stan och har snackat. Inte om vad som helst utan om Ponnysanning! Detta verkar bli sjukt grymt och jag tror detta kommer bli något som kommer bli stort. Önska oss lycka till.. ;-) Puss!


PLASK




Pryder min vägg

Amanda var så gullig och tog med några bilder som hon hade framkallat på mig och Hoffman :D Så jag satte upp några på väggen och såhär gulligt blev det:



Risig outfit

Slängde ihop en väldigt slarvig outfit. Några saker jag skulle kunna tänka mig i alla fall. Har alltid älskat Scapa schabrak men skulle nog aldrig veta vilken färg jag skulle välja. Haha...



NU HAR VI FIXAT ALLT

lagt alldeles för mycket tid på den, alldeles för sent på natten men nu är den klar!
ser du inte det nya designen , klicka på F5!
xoxo amanda

Nu fungerar tydligen inte internet så inge...

dsc06787 (MMS)

Nu fungerar tydligen inte internet så inget mer inlägg idag på varken ponnysanning eller den här bloggen för min del, sorry :-( Godnatt på er!


Jag saknar dig

Är med Amanda nu och pratar om allt mellan himmel och jord - bokstavligt talat. Äter Ben&Jerrys, godis och dricker cider och har det allmänt mys. Ska se filmen Jag saknar dig. Har sett den innan men den är så otroligt bra så vi kör på 1 gång till. Hoppas ni har världens bästa Lördags kväll och njuter av att ni lever :)



Gissa vems

Gissa vems autograf jag har på mina slit och släng stallskor? Jag kan säga att jag var väldigt glad när jag gick den och visade autografen för alla. Vem tror ni har skrivit på min sko? ;)



Är ute i det fina vädret med min fin, fina...

dsc06826 (MMS)

Är ute i det fina vädret med min fin, fina vän. Som ni kanske ser på bilden är han lite spännis. Kanske då inte det bästa valet att rida barbacka på men är det sol och varmt ute så är det ganska skönt att skippa skydden. Hade tänkt ta det lugnt idag, kanske hoppa ett och annat skutt i skogen. Alltid lika uppskattat. Men nu måste jag hålla i mig. Ha det :)


"Planering" á la Hoffman

Visste ni att jag skriver upp varje gång vad jag gör med Hoffman i en kalender? Vad jag gör, hur länge jag rider och hur han kändes. Bara så att jag håller mig uppdaterad och kan se vad jag gör varje vecka. Jag försöker variera så mycket som möjligt och vill då se att jag t.ex. inte har ridit i paddocken 4 dagar i rad förra veckan eller liknande. T.ex. när han hade kolik fick jag skriva i punkt och pricka hur han var och hur han mådde. Jag har fått in en rutin att jag gör det när jag kommer hem och det är enligt min åsikt skit bra! :)



Catago skydd

När jag gick hem från Ina nyss så gick jag förbi Djurnära. Köpte ett par Catago Sports skydd till Hoffis. Inga speciella utan bara ett par enkla. Var i behov av ett par bakskydd så nu köpte jag ett par för 149:- Billigt och bra ;)



Jobbig ryggning

När jag tränade för Louise förra onsdagen så fick jag som läxa att träna ryggningar med Hoffman. Han är inte alls så full lärd som han borde vara vid 7 års ålder. Så nu har jag ryggat varenda dag och verkligen tränat. Och nu går det faktiskt super bra. I början svängde han runt och bara tog tag i bettet och sprang medan nu backar han "fint". Annelie tog faktiskt en väldigt bra bild igår som visar hur jobbigt han tycker att det är. Som ni ser har jag väldigt lösa tyglar när jag visar att han ska rygga och ändå ser ni att han är ganska irriterad och tycker det är jobbigt. Men vi ska öva och öva och öva och tillslut sitter det väl riktigt bra förhoppningsvis! :D



2. När & varför jag rida

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Jag började rida 30 april 2007 för att vara exakt. Jag började rida privatlektioner på Wiebo. Varför började jag rida? Hm, jag ha alltid älskat djur och även där var hästar inräknade. Jag hade en kompis som red där så då blev väl jag också intresserad antar jag! :)


Hos Ina

Vaknade hos Ina idag. Kvällen igår blev riktigt lyckad. Åt på restaurang, sedan drog vi till ett café och sedan hände en annan sjukt rolig sak, haha. Maten blev dock inte så lyckad för mig. Beställde inte helt rätt grejer om man säger så, haha. Men,men. En härlig kväll som ska göras om igen!
En fin morgon bild...Kommer upp massa roliga inlägg som jag har planerat idag! Hörs :)