Valborg

Idag är det valborg! Fett som fan. Undrar dock varför ALLA fester läggs på den här dagen? Varför inte bara en vanlig Lördag lixom? Kanske för att fira in våren, antagligen.
Idag blir det fest hur som helst. Vet dock inte om det blir lokal eller hemmafest and only the future will tell.. Nu ska jag kolla lite Glee innan 7 tjejer kommer hem till mig. Puss!

"En del"

Kolla sikken mysig sak jag fick idag. Dock väldigt överskattat, tycker inte det är speciellt mycket bättre än mjukisbyxor och tjocktröja lixom.

Gårdagens långritt


Fixar ordning mig

Nu ska jag bara duscha, sminka mig och sedan drar jag till Joanna för att käka god mat och ha kul med mina fina vänner. Kameran följer med så blir bilder senare imorgon. Puss och hej lever pastej!

Uteritter..

Har ridit ut 5/7 gånger den här veckan. Är riktigt nöjd för att jag har gjort det. Jag kan känna att det blir lite FÖR mycket men då brukar jag tänka att det ökar hans kondition vilket det verkligen gör så det gynnar arbetet i paddocken och ridhuset. Jag tycker uteritt är SÅ viktigt. Kan inte förstå hur man kan ta sin häst och arbeta varje dag i sand eller inom 4 väggar. Hoffman är född i skogen som Joanna så bra sa idag. En tre timmars uteritt blev det idag med fika och bilder kommer imorgon. Imorgon får Hoffman vila. Efter dessa ansträngande uteritter är han VÄL förkänd en vilo dag.
Ute♥

Glee

Har laddat ner säsong 2 av Glee! Äntligen säger jag bara. Har säsong 1 som box och skulle köpa 2:an men hittade ingen så äntligen kan jag sätta mig ner och dyrka av några avsnitt. Kollar du också på Glee?

Imorgon

Imorgon blir det långritt med Joanna + fika. Mysig lördag! Senare på kvällen ska jag + 5 andra ha grillkväll, mysigt. Hörs imorgon, puss!

Grym cover


Lista

När vaknade du imorse?
Svar:
06.40, skulle iväg och fodra hästarna.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Hitta mjukiskläder, haha

Vilket humör är du på?
Svar:
As chill! Love life ♥ Skrattade så jag grät idag på uteritt med Alicia. Herregud vad det var kul..

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Mjukisbyxor och en randig tröja

Har du ont någonstans?
Svar:
Nej, smärtfti =)

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
Kött med bearnessås!

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Jag får barnbidrag på 800 och sedan blogglön

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Köper inte på mitt kort utan tar ut pengar ifrån det..

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Facebook har jag som startsida så!

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar-
Sängen

Vad borde du göra idag?
Svar:
Jag borde städa mitt rum!

 



Äntligen..


@Amanda

Nu är jag hos Amanda och kollar lite studentklänningar åt henne. Sedan ska vi rida ut med Flisan och Hoffman i spöregnet (thanks Joanna♥!). Har inget plugg alls idag då vi har härliga nationella imorgon så ingen franska, wiho! Flyter på ganska gött nu i skolan!

Kommer fler inlägg sedan..

Beställt

God kväll! Har beställt 2 saker idag på nätet!. En skolavslutningsklänning och en vanlig top. Är jätte nöjd. Hoppas bara min klänning passar! Skitsnygg med djup v-ringning i ryggen som är toppen. Längtar tills dom kommer. Nu saknas bara ett par klackskor och ett par ballerina, sedan har jag både baloutfit och sedan skolavslutnings outfit.
Tröjan jag beställde:
TOPPAR - AX PARIS / USA VINTAGE TOP - NELLY.COM
TOPPAR - AX PARIS / USA VINTAGE TOP - NELLY.COM
TOPPAR - AX PARIS / USA VINTAGE TOP - NELLY.COM
TOPPAR - AX PARIS / USA VINTAGE TOP - NELLY.COM

Tjo tjena

Kom nyss hem från mormor. Är mätt som tusan. Igår sov jag hos Ellen och läste jätte fina kärlekshistorier (låter smörigt..). Bl.a fick jag med den här meningen som jag ALLTID kommer tänka på.

Istället för att dö och tänka hur bra jag hade det och att jag aldrig kommer uppleva det igen låg jag och grät av lycka att jag hade fått upptäcka det.



Mot gym

Sorry för den dåliga uppdateringen men ska iväg direkt nu och träna på gym med Ellen. Arrgh, det var längesen och jag är fett otränad! Åt en nutella macka innan också, typiskt mig.
Senare ikväll longerar jag Hoffman, kan behövas lite på marken också. Puss och hej!

Uteritt

Idag blev det en timma uteritt med Joanna. Flummigt och jätte kul var det! Vi och hästarna var lika spralliga så vi var nära att flyga av några gånger. Badade lite och plaskade i vattenpölar i slutet också så direkt när jag släppte han i hagen, vad gör han då? Kolla bilden.

Måndag

Hej! Måndag ljuva måndag. Idag har dagen varit skön faktiskt, inga sura miner någonstans! Joanna, Matilda och Ina kom hem till mig efter skolan och fick massa kläder, skulle annars slängas så då ger man till dom fattiga (hahaha).

Sitter nu och äter mellanmål och åker till stallet om 1 timma. Ska rida ut en stund med Joanna vilket uppskattas av alla fyra. Men nu ska jag kolla BB. Hörs!

Mer bilder från igår

Såhär såg det ut när jag hoppade igår med mitt hjärtegull. Annelie tog dessa kort, tack! Det var en annan kille som hade ställt upp 4 hinder men valde att bara hoppa 2 av dom då dom andra låg på lite högre än vad jag hade tänkt att hoppa!

Våffeldagen, eller?

Idag kör jag på våffligt hår. Ville inte ha bara platt så drog fram min våffeltång och började våffla lite hår på morgonen. Kör dock inte hela håret då jag tycker det blir för mycket utan körde bara några slingor!

Ryser


Räcker med smycken nu

Kanske borde inskaffa mig ett nytt träd? Har även smycken i 2 lådor till som är fulla. En tripp till Åhlens i veckan hade inte skadat!

Perfekt Söndag

Idag hade jag verkligen en helt perfekt söndag. Blir verkligen lycklig av att umgås med en sådan som Jolene ♥ Pratade om allt verkligen. Satt och njöt av en god natchotallrik till en början på Danilo och sedan såg vi En gång i Phuket vilket var jätte lyckat. En liten salong med en stor film så att säga! 

Söndagen kunde inte bli mer mysig och jag är jätte glad nu. Ska prova kläder nu och stänga av datorn och kanske mitt sinne så att jag inte ska dra upp massa negativa saker. Den här söndagen ska hålla sig GOOD!

Dagens outfit

Ny duschad och klar, nu drar jag mot Göteborg för att kolla bio och hämta massa kläder. Nom nom! Ska bli kul att se hur mycket jag får. Jolene som jag ska gå på bio med sa att hon hade en hel garderob. Må det vara snyggt ;)
Lite slapp outfit med endast puder på idag!

Smakprov från idag


Söndag

Imorgon kommer bli en jätte bra dag har jag bestämt. På förmiddagen ska Annelie (som jag inte träffat på åååår) hänga med mig till stallet så ska hon ta kort och vi prata ut om saker som har hänt osv. Kuligt! Sedan ska jag åka till my big sis och hämta 1000 kläder och sedan gå på bio. Härligt med söndag! ♥
Nu ska jag se på film. Pussiduss



Bild från GBG HS. Saknar enormt! Nicholai, Genne, Joanna och Meee!

Lördag kväll

Uppdateringen blir torr när jag umgås med mina fina vänner. Hörs imorgon då jag uppdaterar med bla. frågor ang. foderhäst jag har fått :)


True


2,5 timmars ritt

Har nyss varit på en 2,5 timmars tur med en i stallet. Gick jätte bra och hästarna skötte sig (efter ett x-antal bockningar). Red även till en sjö för att plaska lite vilket verkligen uppskattas. Härligt med sådana långa turer ibland. Imorgon blir det nog markarbete/hoppning i paddocken.

Makeover

Från en slit och släng t-shirt till ett kort linne. Nice eller? :D

16.29

Har redan varit i stallet och fixat allt. Passade även på att promenera med H så att han kunde beta. Min fina vän Joanna hängde också med! Regnade som tusan plus att hästarna inte får äta så mycket så vi var bara ute i en kvart och betade med dom. Dom var som två bergsgetter, helt galna. Gick över ALLT för att få grönt gräs. Nomnom!



Dagens outfit

Såhär ser jag ut idag, FREDAG!!

Hoffmans breda ben

Kolla hur Hoffman hoppar! Så himla breda ben har han, haha. Det ser man även när man travar mot en spegel. Benen går ut, ut ut. Jag tycker det är väldigt charmigt ♥ Som Dressyrmuppen Linn säger så är bredbenta hästar bättre på att göra skänkelvikningar. Då borde Hoffman vara BÄST på det, men.... det är han inte ;)


Helt underbar


Kladdkaka

Bakade kladdkaka med lillebror förut, nonom! Har dock inte smakat den, tror dock den är super god då den ser hur god ut som helst. Receptet hittar ni HÄR.


Vadå normal?

Sprid, sprid, sprid..


Denna filmen gjorde jag, Joanna Matilda när vi hade tema vecka i skolan. Vi hade temat ”våld- och främlingsfientlighet” och vi skulle välja ett ämne som tex. mobbning, rasism, hets mot folkgrupp eller vad som helst att göra en film om. Vi valde att göra ett projekt vid namn ”vaddå normal?”. Där är syftet att få fram att alla är lika värda och att man inte ska döma ”hunden efter håren”, alltså att alla är normala bara man trivs med sig själv.

 

Titta på den vet jag! Den kan faktiskt ge en riktigt självförtroende boost!



Mindre än 3 månader

Nu är det mindre än 3 månader tills jag ska på ridläger med Hoffman! Om detta hade varit för 2 år sedan hade jag räknat ner sekunder. Nu tar jag det CHILL och väntar på att just den dagen ska komma då vi ska lasta på min lilla polle och övernatta hela 7 nätter. Ridlägret jag ska vara på heter Stuteri MW (http://stuterimw.com/) och verkar vara ett riktigt TOPPEN läger. Blandade med ridskoleryttare och privatryttare. Kul som tusan. Bad, träningar, uteritter och nya vänner. Kan det bli bättre? Att det nästan är fullbokat gör det inte sämre. Wie!


JÄVLA TELEFON

Går ju f*n inte att blogga från telefonen. SKIIIT! As dålig uppdatering. Har nyss varit i stalllet och ridit och fixat så är hemma tidigt idag! Skolan var helt okej, förmiddagen bestod av Nationella i Engelska som jag klarade galant, jätte nöjd faktiskt :)
Liten bild från när jag gick från gymmet (idrottslektion)
image description
HÖRS

Dagens outift

Såhär ser jag ut idag =)

En bild säger mer än tusen ord

Såhär bra gick det idag. Bilden är ifrån en film som kommer upp imorgon. Idag hade jag och Hoffman en helt fantastisk kemi och vi båda jobbade på bra. Han var avslappnad och jag tryckte ner mig i min platta allround sadel och jobbade som ett svin! I slutet var Hoffman som en banan, kunde böjas hur som helst och gick fint i alla gångarter i lång form. Red på mjukt utan hårda metoder såsom stark hand, spö eller sporrar. Älskade hästen var grym idag!

Outfiten (tydlig bild va?)

På mig:

Ridbyxor - Pikeur
Hjälm - Lamicell
Väst - Hv-polo

Hoffman:

Lindor - Globus
Schabrak - Globus
Träns - Hööks


Mot träningen

Nu blir det dressyrträning. Önska oss lycka till, haha!

L y s s n a

Vad tycker ni?¨

Sofia tipsar - Listan

Mamma kom hem med den här boken som finns att köpa på Design Torget. ÄLSKAR den verkligen! Finns hur många listor som helst i den som man ska fylla i. Det står t.ex. "Dina främsta talanger" eller "Hårfärger jag har haft". Allt från himmel och jord. Jätte kul att läsa om 1-6 år lixom. Den ska jag spara hela mitt liv och fylla i eftersom. Nöjd!

Mot stallet

Åker till stallet nu för att luncha hästarna och fixa i stallet. Lyckades fixa så att mamma filmar mig en kortis en dag på träningen, så den kommer upp imorgon i think :-)

By the way, ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? "sofiaanderberg" heter jag där och där kan du följa mig i stort sätt hela tiden.

Bilden nedan är från träningen för 2 veckor sedan!


Dagens outfit

Idag har jag bl.a på mig ett par gröna chinos som jag beställde från Nelly förra veckan!

Onsdag

Hej och hå vad fort veckan går! Redan onsdag. Vaknade 20 i 8 av någon anledning och jag behövde duscha så nu är jag lite sen till skolan, yay. Idag ska jag till stallet efter skolan för att ge lunch, sen ska jag vara med Ellen en liten stund innan jag har DRESSYRTRÄNING. Woppa! Får la se hur det går om man säger så. Kanske fiskar med någon som kan ta kort :-)

Men nu ska jag gå in på lektion, ha en go i onsdag så hörs vi!

Bild från igår.


Shopping

Beställde nyss ett par palladium från Nelly, härligt med ett par nya vårskor. Nu blir det att kolla vidare på festskor som jag ska ha när jag går ut 9:an!

Såhär såg det ut..

..när jag red och fixade med Flisan i söndags. Hade på mig den snyggaste outfiten nåååågonsin. Haha! Blunda för outfiten om det är så och för min stolsits men tyvärr så var inte sitsen numero uno när jag red det här "lilla" stoet.

Skol dm

Såhär såg det ut när jag red skol-dm. TYVÄRR. Babbsan som ponnyn hette var fullkomligt off på framridningen. Ingen framåtbjudning alls. Sedan när jag skulle hoppa hoppar den super fint. Men innan dess fick jag inte ifrån hennes kompisar så DÄRFÖR rider jag dessa vägar och DÄRFÖR får ALLA smacka. Otroligt vilken social häst alltså. Det är stilhoppning = man ska rida ordentliga vägar. Men när det ända jag vill klara, är att hoppa alla hindrerna utan stegringar kan jag inte koncentrera mig på långa tyglar eller en sne häst. Vafan, dommaren satte 48 poäng! Blir cp irriterad, tänk på omständigheterna ^^ Kom 5a just för att jag inte kunde koncentrera mig på min sits so whatever. Kändes konstigt också att rida ponny, speciellt en segis STO. Blä ;) Jaja, live with that säger jag bara..

Vilka bloggar jag läser..

Desa bloggar läser jag. Har du en blogg? Kanske jag börjar läsa den också!
amandaliljevall.blogg.se Sluta följa

Sluta följa
Baby Senorita - Göteborgs stolthet Sluta följa
Darios.se Sluta följa
Dressyrmupparna Sluta följa




Sluta följa

Sluta följa
joannaatengros.blogg.se Sluta följa
KENZA Sluta följa
Linn Olsson Sluta följa

Sluta följa
Ponnysanning.se



TINKERBELLA foto,stil&personligt http://tinkerbella.blogg.se Sluta följa
Warnmarks.se -Officiell bloggare GHS 2012 http://warnmarks.se/

Skola

Yay, finally school så att säga! Dagen är så intressant att jag har morgonen i stallet nu och sedan gympa och slöjd. Sedan får vi se vad dagen erbjuder. Idag kommer bilder på vad jag beställde från Nellie, skol-dm resultat, vilka bloggar jag läser och bilder från mig och Flisan i Söndags!

SÅ SJUKT NÖJD

Visar er imorgon, jääävlar vad snyggt!


Hoffmans aktivering

Idag blev det en kvälls promenad för Hoffman! Skönt att det fortfarande var dagsljus även fall klockan stod på 20.00! Hoffis var helt galen idag! Han har nog inte sett gräs på länge kan jag tänka mig, trava, trippa och åt som en galning. Om 1 månad kommer han på sommarutsläpp, H längtar nog. Eftersom han var så pigg och glad släppte jag han i en gräshage i slutet och där sprang han så att det räckte och blev över, sötnos.

Var i stallet lite senare idag vilket var himla skönt, gjorde ordning allt i lugn och ro. Dock åt jag inget innan så nu när jag är på väg gåendes hem hungrar jag ihjäl.


Ny keps

Den här snygga kepsen köpte jag idag. Vad tycker ni om min outfit? :)





Iväg från stan

Var i stan förut för att träffa min kära kusin Emma en kortis. Tog en fika och köpte en grej som jag visar med en bild sedan. Nu är jag på väg hem igen för att ta hem lite bilder från Joanna och sedan dra till stallet. Grym Måndag!

Skol dm berättar jag om sedan när jag får upp filmen!

Bilden nedan är tagen av Emma när vi fikade.


SKOL DM

Nu är jag på Clareberg och ska tävla skol-dm i stilhoppning. Har packat fett mycket fika, nomnom. Ska hoppa ponny och jag får ju hoppas att jag vinner! I första del-tävlingne vann jag så nu håller jag tummar och tår. Filmen kommer senare idag såklart. Men så länge kan ni se på filmen jag red i november.

Svar på frågor

Hanna Kaisto ([email protected]) om Frågestund:

1 - Favorit musik nu?
2 - Bästa blogghästen? ( inte Hoffman)
3 - Bästa filmen?

 

1. Länkade min spellista nedan, kika in den!

2. Då får det bli Braven (http://ponilovers.blogg.se), har inte så mycket koll på dom andra.

3. Bästa filmen är Super8


 

Malin ([email protected]) om Fråga deux:

har du & joanna samma hjälm?

Japp!



Jag och Hoffman

Bilden är från tidigare idag. Blev en uteritt på 30 minuter i jogging hela tiden.

Meeen vad söt han är min älskade häst ♥ Mer bilder kommer imorgon!

Bloglovin byte

Nu när statestiken är på topp måste jag fråga, vill någon göra Bloglovin byte? Då är det bara att följa mig och skriva att ni har gjort det så följer jag er direkt. Simpelt :)


Bilden ovan är på mina underbara vänner på Linn Olssons ridevent. Vi var så jävla snygga ;)

24/7

Haha Gud! Kalla mig desperat men nu har jag gått och blivit med Big Brother barn. Har skaffat 24/7 så håller uppsyn på dom hela tiden. Kollar du också på Big Brother? Min favorit är Camilla och Amandus. Må alla vara på min sida och rösta på Amandus idag då han är nominerad.

Visst är hon snygg?

2 bilder från Fredags



Outfit

Såhär ser jag ut idag med en chill klädsel. Osminkad med endast ifyllda ögonbryn (dom syns inte ett piss annars). Drar mig in mot stan för att kolla på min brors lägenhet. Där blir det även middag med hela familjen. Senare ikväll kommer Joanna som sover hos mig. Tidsinställda kommer! =)

Rider Flisan

Här ser ni en film där jag rider Joannas häst Sjöstjärnans Rob Lisa. Ett sto med MYCKET sto i sig. På väg till ridhuset knäppa hon sig några gånger och ville inte gå framåt men det gick bra eftersom jag var envis.
Skulle egentligen hoppa/markarbete men ridhuset var fullt så då ändrades planerna. Istället blev det dressyr i paddocken och ni ska se en film som är en minut av en timma ridpass. Har ridit henne enstaka gånger men den här gången gick det bäst!
Bättre bilder kommer ikväll/imorgon.

Sofia

Hej allihopa! Wow vad hög statestik jag har nu, riktigt kul! Hoppas ni fortsätter kommentera och kolla in :) För er som inte vet vem jag är så heter jag Sofia Anderberg, är 15 år och bor i den lilla orten Floda. Mitt största intresse är min älskade häst Hoffman. En 8-årig vallack som kommer upp ofta här på bloggen. Jag driver också en av Sveriges största hästbloggar med flera tusen läsare varje dag. Ponnysanning.se heter den. En kort beskrivning om mig.
VEM ÄR DU? VAD HETER DIN BLOGG?

Blingar min hjälm

Ska ju tävla imorgon så passade på att blinga min hjälm ännu mer idag. Ett litet hjärta där bak är väl alltid fint? Är tips för alla er med tråkiga hjälmar, blinga dom! Det blir så himla mycket snyggare. Hela min hjälm är sönder blingad. 20 kronor på någon hobby butik!

Extremt repig dock.



Rida Flisan

Är i stallet nu med Joanna. Filmen igår var super bra, såg project X förhandsvisning! Så himla värd!
Nu ska jag rida markarbete/hoppa Joannas häst. Kommer en liten filmsnutt sedan!
Tråkigt inlägg men ville bara säga vad jag gjorde :-)

Frågestunden del 3

Favoritmat?
Bästa vän?
Hur sminkar du dig till vardags

Skickad av http://fannygustafsson.blogg.se/
Jag gillar nästan all mat men favoriten är bl.a den på bild nedan. Så fruktansvärt gott. Jag och 2 andra goa tjejer gjorde den i Frillesås helt själva. Köpte allting själva och så vidare. HUR GOTT.

Alla mina vänner är ju BÄST så det blir bästa vänner. Dom vet vilka dom är! ♥

Kommer en sminkvideo inom kort i think. Vänta ni bara.



Dagens outfit

Såhär ser jag ut idag när jag drar in mot stan för att se på bio med mina goa tjejer Disa och Joanna. Får se vilken film det blir men någon bra blir det garanterat. Puss!♥

Min musiksmak

Tycker ni borde kolla på världens grymmaste lista jag har på Spotify. Där ser ni all min musik smak. Några låtar som finns är...

Genom eld - Oskar Linnros
Party all day - Sean Kingston
Ju mer dom spottar - Kapten röd
Emmylou - First Aid Kit
Everybody jump - KMC


Bara några exempel. Klicka på ikonen nedan för att komma till la musiko:

Mot stallet

Fy vad det regnar här, regnkläderna på: CHECK.

Nu åker jag strax till stallet. Ska rida ut med Joannas medryttare, Alicia. Blir en vanlig uteritt i alla gångarter i guess. Kommer inga bilder/filmer idag eftersom vädret suger men det får bli imorgon istället.
Bild från igår

Ny design

Idag kommer en ny design upp som är gjord av en grym tjej. Kommer upp senast ikväll, ser fram emot det :)

På bar gärning

Har du sett serien "På bar gärning"?
Har du inte sett den kan du ser den NU. Det är skrämmande hur vi beter oss i Sverige. Om en pedofil skulle kommit till en lekpark och pratat med barnen hade typ 1 av 100 gått fram. Resten tror att det hjälper med långa blickar. Jag vill vara med om det här för efter den här serien har jag insett att man måste bli mer hjälpsam i detta avlånga landet.
Ett annat exempel var när det var en kille som fick blodtrycksfall på gaten och 2 av 50 kommer fram. Resten kastar blickar bakom sig. Asså vad gör VI?! Det hjälper inte att kolla eller reagera, vi måste AGERA.
Nästa gång du ser någon som behöver hjälp, HJÄLP. Du förlorar ingenting på att fråga hur personen mår, du förlorar ingenting på att hjälpa en gammal tant över gaten och du förlorar ingenting på att vara snäll. That's it.

Följ mig på Instagram!

image description

Frågestunden del 2

1. Hur många besökare har du dagligen?
2. Sofialovee.blogg.se/Ponnysanning.se?
3. Vad är det bästa respektive sämsta med Hoffman?
4. Vem är din idol?
1. På den här bloggen har jag cirka 100 läsare varje dag. Konstigt då jag tycker inte bloggen är bra, haha!

2. Jag gillar bäst den här då jag får skriva om mig själv, men Ponnysanning kan vara kul då det är fler som läser den.

3. Bästa - Att han är genomsnäll och känslig för skänkeln
Sämsta - Att han inte har den bästa hopptekniken

4. Har ingen direkt idol och inspireras mer av andra. T.ex. Kenza är ju min Gud så att säga. Hade gärna haft hennes liv. Men också mina vänner ♥




Gårdagen

Igår var vi hemma hos Amanda med 4 andra tjejer. Det var verkligen hur roligt som helst. Sjung singstar, spelade spel, pratade och allt möjligt. Underbara vänner ♥ Natten slutade med att vi typ hade skrattat så mycket så vi var helt down! Klickade lite dåliga bilder också.

Dagens outfit

Såhär ser jag ut när jag drar mot Alingsås för att sova hos Disa! Vi hörs med en videoblogg senare ♥

Frågestund

Ni glömmer väl inte att ni kan ställa frågor i frågestunden HÄÄÄÄÄR? Ni får länk =)

Dagens ridpass

Idag blev det hoppning i paddocken! Körde lite banor på 80 cm vilket gick bra! Har inte hoppat ordentligt på flera veckor så jag är nöjd. På dom svart vita hindrerna stannar han innan och sen hoppar just för att han inte ser dom lika tydligt som dom färgglada. Kan ju inte klandra honom lixom ;) Båda var duktiga idag och det var ett jobbigt pass!


Fredag den 13

Tja bloggen! Aj aj aj vad dålig uppdatering det var här då. Har precis följt min kompis Liljevall till stationen då hon har fotat när jag hoppade. Så bilder kommer upp senare! Hörs när jag kommer hem med roliga inlägg. Puss


Fråga deux

Beskriv Hoffman lite kort. Lat/pigg, snäll/busig och så vidare! :)
Vad tycker du är roligast, hoppning/dressyr/western/uteritt eller något helt annat?
Tricktränar du med honom?
Skickad av http://www.lovis.grote.nu/

Hoffman är världens snällaste häst. Kan stå i stallet medan jag hämtar sadeln helt lös med öppen dörr. Det kallar jag duktig (korkad?). Han är dock en väldigt knäpp häst. Mitt i ridpasset utomhus kan han gå ner och dricka, springa rakt in på en stig eller stanna. Sådana konstiga hyss. Tycker nästan lite synd om honom, haha. Att rida är han ganska springig om man inte kan rida honom ordentligt. Han blir lätt stressad och stark i galoppen vilket jag får lägga mycket tid på. Men han är VÄRLDENS bästa häst. Kan göra allt. Rida baklänges, rida ut med grimma, rida utan träns, hoppa utan händer, galoppera samtidigt som jag smsar, haha. ALLT ♥

Det jag tycker är roligast är att flumrida med Amanda. Det går GALET fort och det hur kul som helst. Hoffman älskar det också. Tycker det är roligast att rida ut alltså. Bada, hoppa terräng hinder, you name it. Efter det kommer hoppa. Dock inte att hoppa själv utan antingen med kompis eller träning.
Och visst, jag tränar lite trick med honom. Men inte fullt seriöst. Innan/efter ridpasset kanske jag tar fram en godis och ber honom göra ett trick. Han kan pussas, kramas och ta ner huvudet mellan frambenen och lyfta på ena benet. Jag skulle säkert kunna lära han mer trick men känner väl inte att jag har den fantasin riktigt och han kanske inte riktigt har det viljan, haha ;)


Dagens outfit


Dagens plans

Förresten alla ni 9:or, kom ni in där ni ville på gymnasiet? :-)

Är på väg hem och ska till stan efter jag har fixat mig. Ska kolla skor och fika med en kompis. Senare ikväll är det tjejkväll för min del, vad ska ni göra?


12 april

Godmorgon alla barn! Ska åka till stallet nu. Joanna, som jag egentligen skulle rida ut med, har lags in på sjukhus :'( Så jag rider ut på en kortis med Amanda istället. Igår var han ruskigt spänd och rädd för allting. Hoppade studs för att han skulle bli trött och det visade sig vara en bra metod för då gick han i alla fall med lång tygel hem. På vägen dit så darrade han av rädsla pga en insident innan som innehöll en hund. Usch :(

Jaja, så idag blir det en uteritt med en avslutning i paddocken troligtvis.

Fråga uno

Vilken hår färg trivs du bäst i blont eller brunt?¨
Skickad av: http://eequestrians.blogg.se/



Kul att du kommer ihåg att jag har haft blondt också! Hade dock mest slingat inte inte riktigt blekt. Just nu har jag färgat det väldigt mörkt. Min hårfärg är näst intill svart men samtidigt rödtonig och "flashig". Mitt naturliga hår var RÅTT färgat vilket ALLA ofärgade hår är, sorry. Innan 2011 hade jag färgat mitt hår 1 gång. Mellan 2011 och år 2012 har jag färgat det hela 9 gånger. Haha wicked. Är egentligen sugen på att bleka sönder det till blondt, hade varit spännande. Men kanske vill vara brunhårig trots allt till sommaren och inte vara som alla andra tjejer ;)
Oj, nu fick jag plötsligt panik!!! Det såg ju fan ganska bra ut (ignorera min fyllo pose). Kanske slår till och bleker det ändå....

BUS

Snart kommer svar på frågorna.


Var en sväng förbi ICA förut och köpte Brun utan Sol. Äntligen ska jag bli mindre osynlig och kanske mer åt den bruna hållet. Smörj, smörj och smörj. Har någon av mina läsare prövat BUS? =)

Till stallet

Nu är jag i soliga Sverige, kuuuuuul!! Eller?

Åker till stallet direkt typ för att rida. Jiho! Idag blir det studs hoppning, hoppas bebisen har lite mer krut i benen idag.

Ikväll svarar jag på lite frågor som jag fått!


HAHAHHAHAHHAHAH HEJDÅ HOLLAND


Dagens Hoffman

- Vilade


Shopping

Idag blev det inte sa mycket shopping. Fick med ett par jeans, ett skal och ett linne. Blev jatte nojd anda och nar jag kommer hem till Sverige ska jag fa ett par valfria skor. Blir nog ett par converse eller palladium! :)

Vand pa era tjocka huvuden!!!!!





Lunchar i stan

Är i stan nu och lunchar. Har hittills bara fått med mig 1 sak men ska strax till h&m och då jäklar blir det shopping! Vädret här är mycket bättre, dock ingen sol. Har ni det bättre i Sverige? Nu ska jag käka upp min goda lunch. Puss!image description

Ny design

Skit. Min design ar verkligen hur torr som helst. Finns ju inte ett piss att kolla pa. Jag som klagar pa andras inprincip hela tiden. Fuck it sager jag bara. En ny design ar pa vag, oj vilken battre sadan. Den har luktar trakig pa langa vagar.
image description

Skol-DM

Pa Mandag ar det inte skola for min del. Da ska jag namligen hoppa finalen i skol-dm. Oj vad spannande! Jag hoppas jag vinner hela ponny-skiten! Sahar sag det ut sist jag hoppade. Det ar stilhoppning for er som inte visste och man har inte ens luktat pa ponnyn innan man ska upp och hoppa bana.

Videoblogg - Holland


Sommaren med Hoffman

Har ser ni nagra bilder fran varldens basta sommar. Bade jag och Hoffman har forandrats pa ett sjukt satt. Jag vagade inte hoppa narmare 50 cm i borjan och travade alltid pa varenda hinder da Hoffman inte kunde halla galoppen mer an nagra meter. Jag grat efter varenda misslyckat forsok till et seriost pass. Dafor blev det nastan bara extremt flummiga och roliga uteritter. Dar vi har kommit nu till att kunna galoppombyten, 1 meter banor och enstaka 120 hinder. WOW. Jag ar sa himla stolt. Vart ar vi om annu 3 manader? ♥

Godmorgon!

Hur ar det allesammans? Har i Holland ar det super. Orkar inte halla pa med att andra sa att man far dom 3 sista bokstaverna i alfabetet, suger.
Idag star det nog stan pa schemat. Far hoppas att affarerna ar oppna sa att man kan kika runt lite! Vill hitta ett par snygga skor + jeans. Nagot tyngre maste min vaska vara nar jag aker hem i alla fall.
Min lillebror :)

Dagens Hoffman

Idag blev det en uteritt med Hoffis. Blev relativt långa sträckor i galopp för att öka hans kondition. Det ger verkligen resultat, han blev inte så svettig utan mer trstig nar vi kom tillbaka så konditionen blir bara bättre och bättre. Dessvärre red jag med mjukisklder så mina ben har ju skav som fortfarande svider...




Holland del 1 (huset, sen kommer landet..)



Utsikten från vardagsrummet. Detta är på andra våningen. Första våningen är inget att se direkt. En liten gata är precis utanför huset med många hus. Jag bor i Den Haag vilket är Hollands näst största stad vilket är lite mer kontrast till Floda.



Här sitter jag just nu och skriver. Det är en liten bit av vardagsrummet och sedan ser ni matsalen rakt in.




Nu ser vi det från den andra vinkeln. Alltsa rätt in sitter jag och bloggade nyss på den soffan.



Trappan upp till tredje våningen. See you.. ;)

Ponnymorsor

Minnet tog slut sen men ni fattar vinkeln


HAHAHAH jag skäms

Kanske borde spela in en ny.

Frågestund

Fråga en/flera frågor som jag sedan svarar i ett videoinlägg :D Självklart får du länk!

Kvällen

Kvällen spenderades i stan med 2 fina vänner. Kom hem nu och ska inte lägga mig allt för sent då jag har morgon i stallet (jippieee). Sedan blir det direktooo flyg till Holland.
Mamma och Joanna är snälla och tar Hoffman dom 2 dagarna jag är borta, glad att man har människor som ställer upp ♥

Svar

Sofia om Imorgon:
Kan inte du ta med kamera och fota hur det är där din pappa bor? Väldigt nyfiken :D
Ofc! :D Kommer antaligen bilder redan imorgon. Puss!

Imorgon

Imorgon åker jag flygplan ned till pappa. Känns ju helt okej om man säger så. Ska shoppa galet mycket, wiee! Ska leta efter jeans, tröjor och skor först och främst men också underkläder. Nom nom!

Shopping

Har nyss beställt 2 saker från Nelly mycket billigt. En blus och ett par färgade chinos. Hoppas det passar bara, är ju så jädra kort ^^

Tävlar

http://ztreliin.blogg.se/2012/april/bloggtavling.html#comment

Bäst


The hunger games vs We found LOVE

KOLLA!!! Har ju sett Hunger spelen och my god vad bra den var!
http://youtu.be/NshRkMFFads

Naglar

Tack för målningen Klara!

Rött med silvrig topp med glitter som pricken över huvudet. N a j s


Torsdag

Oj vilken trevlig Torsdag jag har haft! Spenderade hela kvällen med underbara människor. Gjorde lite för galna och konstiga saker. Haha sminkade bl.a oss hela weird och gick ut och pyromanade lite. Kul som fasen.
Imorgon blir det att åka till Landvetter till några kompis för att käka gott och vara där till natten tar slut, typ.
Såhär ser jag ut idag :)

Schabraket

Vann en bloggtävling och idag kom schabraket. Hv POLO schabrak värde 629 kronor. Åh tack Hippoteket och http://josgeb.blogg.se!

Träning

Utvärdering kommer sen!


Löshoppningen i måndags


4/4

Hej allesammans :) Har ni haft en bra dag? Dagen har varit as soft i skolan, inget plugg utan hade Agenda 21 dag. Perfekto med andra ord.

Har varit hemma i 3 timmar snart och ska strax iväg till stallet för att träna för Pernilla. Ska prata med en i min hoppgrupp också om vart jag ska stå i sommar men återkommer om det. Kul om jag kommer med en film senare om träningen. Ska bara tvinga mamma lite ;)

Hej jag hoppar långt


Ego


My look

Osminkad med mjukbyxor. Nya trenden på Tisdagar! Är ej i skolan som tur är ;)




Sov hos en vän

Vaknade upp hos min kompis Ellen men drog snart hem då jag ska till stallet snart. Kollar på BB just nu men vid 11 drar jag till Hoffman för att släppa ut han. Han har nämligen blivit skodd så då måste han stå inne. Idag blir det nog bara skritt ute barbacka.  HÖÖÖRS

Tycker ni om min nya header? :)
image description

Löshoppning

Löshoppade hästarna idag vilket gick super. Hoffman är ingen hopphäst så han blir osäker så fort det blir 1 meter plus när han själv får taxera. Så när vi kom upp till 120-140 så stannade jag honom så fick Flisan showa framför oss. Oh vad duktig!! Ska hem till Joanna imorgon och hämta bilder. Nedan ser ni smakprov!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2012/pic_196649767.jpg" class="image">


Hemma!

Sorry för HEMSK uppdatering. Är hemma nu efter en relativt lång dag i skolan. Men det gör ju inget för imorgon är vi ju lediga, wooow! Skönt som tusan. Bara två ordinarie dagar den här veckan, gött.
Idag ska hästarna löshoppas, kommer film såklart. Men annars händer väl inget speciellt.
Älskade Amandus gick vidare i BB. DOG*



Dagens ridpass

Idag red jag i paddocken med inspänning för första gången. Hoffman söker sig oftast till en lång och rund form. Så idag ville jag prova mer lodrät och hög form. Han tyckte det var väldigt ovant men i slutet gick han jätte fint. Körde även förvänd galopp vilket gick över förväntan. Vi är långt ifrån stark galopp men vi övar på det. Blåste mycket idag men ville ändå inte rida instängt så det blev paddocken ändå. Tog lite bilder med min iPhone så klaga inte över kvalitén eller hur jag sitter för det var under lättridning under början av passet ;)