Avlider!!

Ni MÅSTE hjälpa mig! Vet ni någon Grönt Kort kurs i Västra Götaland som kommer pågå snart? Är i stort behov då jag kommer tävla i höst och kanske starta något med Hoffman. Hjäääälp

En nissevideo

Filmar lite när jag promenerar med bästis <3


Flikar in

Blir himlans glad när en 14 årig tjej mailar mig efter clear rounden och säger att hon inte vågade gå fram och att både hon och hennes kompis ville ha autograf. Haha, blir bara så glad! ♥

Uppdaterar inte

Blir ingen uppdatering mer ikväll. Får se om det blir imorgon. Ligger bara och gråter och gråter och orkar inte tänka på bloggen


Clear round

Tog 1 timma att lasta, blod på benet, lös Hoffman på tävlingsplats, 2 rundor, en clear round, en pigg häst, ett träns som gick sönder, fick rida hem. Det var min dag på jutagården..


Kaos

Kvällen slutade med att jag grät i stallet och kom inte hem förren 11. Vissa har mer otur än andra. Idag blir det att tävla på hacket. Tror knappast att jag kommer kunna styra på överladdad häst. Allting känns jävligt surt..


Nu drar jag till stallet

Hejdå med er! Lär vara borta ett bra tag. Ska fixa ALLT för tävlingen imorgon. Transport, knoppa, putsa osv. Sedan ska jag också ut och skritta, mocka och allt. En lång stall kväll helt enkelt. Underbar Lördag ju!
Hoffman och sin söta kompis Ceasar!

Shopaholic

Blev riktigt nöjd med sakerna jag köpte. Snacka om smashing outfit imorgon!
Schabrak, huva, 2 fotoramar, träns, pälsglans och två blusar

Skämmer ut mig själv

Berättar vad jag har köpt


735

Slängde nyss 735 kronor i sjön... Känns ju bra ;) Vad tror ni jag har köpt?


Just some..


Tripp till Hööks

Idag som sagt ska jag och Amanda åka till Hööks. Har fått både barnbidrag och blogglön. Fett! Ska köpa ett schabrak från den nya kollektionen, glansspray och något hvpolo plagg kanske? Självklart får ni bild på allt sedan men till dess får det vara en överraskning!

Fredag i lite tråkiga bilder

Är hemma nu och Amanda sover här. Imorgon drar vi till Hööks för jag ska köpa schabrak. Najs! Godnatt <3


Dagens Hoffman

Idag slipper min pöjk gå med mig på ryggen. Han får vila idag, det är han såååå värd! ♥


Fredag

Vaknade. Hade morgon i stallet. Åkte hem. Fixade sig. Gick till skolan. Överlevde skolan. Sitter hemma. Sjunger. Ska snart till stallet. Mocka,fixa mat och mysa. Sedan hem. Vad då? Jo något festligt hoppas vi på!



Spex

Såhär ser min nya profilbild ut på fejjan, yeeeah ;)

Är i skolan nu och har franska. Otroligt segt. Hela fredagen är seg egentligen. Idag ska Hoffman vila och imorgon ska vi ut och jogga i skogen. Tagga Söndag :)


Rosetter

Just nu har jag verkligen inte alls mycket rosetter. Har mest klubbtävlings rosetter. Sen har jag 2 rosetter från Clareberg när det var stilhoppning och sedan 1 från Nääs. Jag älskar mina rosetter och medaljer. Dom är ett minne i sig. Glömmer lätt bort dom tävlingarna jag har failat på då jag bara ser rosetterna och ser tillbaka på dom.

På söndag hade det inte skadat med 2 till rosetter på väggen. Även fall det bara är en P&J vill jag ha rosetterna som ett slags minne. Brukar ni också vilja ha det så? Även fall det är resultaten och hur kul man har det som räknas så tycker jag rosetten ger en sådan känsla. Tänk att papper kan göra mig så glad ;)

Igår

Igår sov jag hos en kompis och pluggade Franska glosor. Samtidigt käkade vi gott med godis! Härligt med vardagsmys :)


Hööks lyckas

Jag är ett fan av Hööks och tycker deras produkter är bra för min lilla budget som 15 åring. Den här nya vår kollektionen är ju bara så snygg! Så fort jag får blogglönen ska det shoppas. Vad tycker ni var snyggast?
Jätte kul att Nellie Berntsson var modell den här gången. Vissa 11 åringar lyckas mer än andra...



Tjusigt

Var i stallet efter skolan och gav hästarna mat och fixade mat. Ska till stallet om cirkus en timma igen och rida i det kalla ridhuset. Usch! Blir bara skritt och trav idag med massa varmt på oss. Han har hållt igång hela veckan och jag vill helst att han ska vara pigg och fräsh på Pay and Jumpen på Söndag.

På tal om något annat så gick jag ut och tog lite foton på mig själv. Så tråkigt men lite nödvändigt ibland ;) Nu ska jag käka lite mackor och sedan läsa 38 olästa inlägg på Bloglovin skulle behöva plugga Franska också men man kan väl stryka ett ämne?


Mitt arbete i bilden

Såhär ser min framsida ut i bilden. Jag blev faktiskt nöjd. Vad tycker ni? :)

(och ja, vi behövde sudda böckerna för att vi inte hade råd med vita böcker..typ)


Bilder från idag

Red på ängen idag med Annelie och tog lite foton. Var svin kallt ute och red med tjockis kläder. Super pigg Hoffman som drog som fan. Imorgon blir det att skritta i ridhus. Han har fått jobba lite i snön nu så får variera underlag lite.

Mammor och minimodeller

Kollar just nu på Mammor och minimodeller med Joanna och käkar chips med kladdkaka. Gottigt! Dock är inte synen på programmet lika gottigt. Riktigt förfärligt. Rakar benen när dom är 7, blir tvingade att bli fotade och blir sminkade. Hur ser ni på detta? Jag tycker detta är så himla hemskt :(


Du är mitt allt

Du är anledningen till allt underbart, det är du som får mig att le, jag älskar dig mest av allt på hela jorden och jag har 7 månader kvar att spendera tillsammans med dig. Det är i augusti allt blir svart och ett tomt hål lämnas efter dig. Kommer jag någonsin sluta gråta?


Så sant som det är sagt

”You eat, you’re fat.
You don’t eat, you’re a freak.
You drink, you’re an alcoholic.
You don’t drink, you’re a pussy.
You read, you’re a nerd.
You don’t read, you’re stupid.
You tell a secret, you’re an attention seeker.
You don’t tell a secret, you’re still attention seeking.
You let someone in, you’re easy.
You don’t let someone in, you’re too uptight.
You smoke, you think you’re cool.
You don’t smoke, you’re a loser.
You’ve had sex, you’re a slut.
You haven’t had sex, you’re a frigid little bitch.
You wear make up, you’re a slag.
You don’t wear make up, you’re ugly.
You can’t please anyone.
Ever.”


Beställt

Har nyss beställt hem åter igen ett vintertäcke fast med hals. Blir nog gott. 300 gram. Min lilla bästis får inte frysa!

WTF?

932 har sett när jag sjunger? Och jag har bara lagt upp den på Facebook. Vad hände där lixom..

Jordnötsringar med mjök

Red på ängen idag i mörkret. Men det var väldigt gropigt i snön och hårt så jag valde att rida i 30 minuter. Han var galet pigg och jag var så satans rädd att bebis skulle skada sig. Så slutade med 2 galopper och sedan skrittade jag av. Ville inte att han skulle sträcka sig eller fastna i något hål.

Nu sitter jag och har nyss pluggat svenska och engelska. Ska ha lite fritid och blogga lite med jordnötsringar och mjöl och sedan ska jag fortsätta plugga. Lite kul måste man ju ha :)
image description

Kladdkaka

Igår vispade jag ihop en kladdkaka efter middagen. Alltid lika uppskattat. Åt dom inget av den då jag var så sjukt ledsen över en sak, men det går vi inte in på nu..

Har nyss varit och tagit ut hästarna. Vattnet i hagen hade fryst. Hur gör ni med erat vatten?


Från sommar till vinter

Juni:


Senare:


Dålig uppdatering

Är på väg hem från stallet nu. Vi släppte alla hästarna i sommarhagen idag då vi trodde ridhuset skulle vara upptaget. Herregud vad hästarna brallade! Fullt ös medvetslös typ. Bockningar hit och dit och mycket spring i snön. Alla hade överskottsenergi så det var nödvändigt!

På tal om något helt annat hade vi ganska bra statestik igår på Ponnysanning :-)


Underbar dag

Var i stallet i 6 timmar idag. Länge? Ja! Kom dit vid 9 och var hemma vid 3. Jätte mysigt att tolka. Tolkade i 2 timmar och skrattade hela tiden. Hoffman njöt i stora drag och kunde inte få stopp på honom. Himla stolt över killen!



Efter stallet gick jag och Joanna hem till henne. Där pratade vi, sjöng, åt massa gott, kollade Ponnyakuten och myste. Riktigt härlig söndag om jag får säga det själva. Och alla ni som har Söndags ångest? Tänk istället att ni har haft en underbar helg och ta det bara lugnt, det gjorde jag!

"Rida är kul men jag föredrar att tolka"


På gång

Har nyss tränat Amanda vilket gick super bra. Kan visa övningen vi gjorde sedan. Nu är jag på väg tillbaka till mitt stall för att rykta Hoffman, sadla och sätta på tolkselen. Vi är 3 stycken så ni kommer få filmer och bilder idag! Är jätte mycket snö så jag tror det kommer gå super :)


Fullt hus

Imorgon är det fulla muggar som gäller. Halv 9 på morgonen drar jag till stallet för att brodda och släppa ut hästarna. Sedan ska jag gå och vara tränare för
Amanda i hoppning. Sedan blir det att gå tillbaka till stallet för att tolka efter H med Joanna och Amanda. Sjukt kul och spännande! Sedan ska jag åka till stan för att träffa en underbar kusin. Ska bli super mysigt. Västtrafik kommer antagligen lagga också... Men,men. På kvällen sedan ska jag åka pulka och mysa med en kompis. Om jag har någon söndagsångest? Öööh.. NEJ

Bild lånad från Google


Klicka på länken nedan och bli medlem!


I min iPhone

 

1. Julbord på Farshatt en riktigt blåsig dag.

2. Fick ett ryck och sprang in i stallet på nyår. Var tvungen att mocka lite snabbt innan vi fortsatte att fira 12 slaget, haha..

3. Fotade mitt smyckesträd när det inte ens var fullt. Nu är det SPRÄNGT med smycken. Kan visa er det om ni vill.

4. Mitt hår innan jag färgade det brunt första gången. Disa frågade lite spontant om vi skulle göra det och självklart tackar jag inte nej. På bilden ser det förjävligt ut. Tur att jag färgade det..

 


Älskar henne

Kolla in Annas blogg: http://annaellinor.devote.se/

Just like me


Hemlis

Visste ni att jag och Joanna ska ha på oss ett par snygga tjocktröjor på Göteborgs Horseshow helgen? Tröjorna är såååå oss. Visar inte hur dom ska se ut men ni får kolla på bilderna för att få ledtrådar!

En film när jag sjunger

Blev utmanad av cirka 100 på facebook att jag skulle sjunga så varför inte? Ni får inte skratta åt mig. Tog inte precis detta seriöst så det får inte ni heller göra ;) Första gången någon annan hör mig sjunga..
Och jag VÄGRAR medveka i bild ^^

Nytt skal

Köpte ett nytt skal av Emelie idag i skolan. As nice är det! Rosa blingbling. Tycker skal är jätte roliga att köpa. Tycker om dom "tjejiga" med blingbling och så. Ur snyggt. Nu har jag ett rosa "slätt", ett guldigt blingbling, ett silvrigt blingbling och ett rosa blingbling. Meeee love! <3


En bild säger mer än tusen ord


Ridprofil

Nu har jag sökt in till gymnasiet. Mitt första val blev Ekonomi-Juridik på Lerum. Jag valde också att söka idrotts profil. Ridning såklart! Eftersom jag inte har Hoffman i höst kommer jag inte vilja börja på ridskola. Så då blir det ridning på Gråbo på skoltid. Så super bra. Känns riktigt bra faktiskt. Även fall jag önskade till 1000000% att jag hade kvar Hoffman men jaja. Vill inte skriva mer om det då jag blir ledsen! :(

Hurtiga jag

Kände mig underbart hälsosam nu faktiskt. Jag är på väg hem GÅENDES från stallet. Valde att spara pengar, tid och få mer motion istället för att ta bussen. Om nu platta converse skor är det bästa att promenera 2 km på är en annan femma. Har i alla fall gjort klart allt i stallet nu. Åker väl till stallet igen vid 7 tiden senast. Måste passa dom där bussarna hem (en moppe, ja tack)!

Men nu ska jag njuta av godsaker, kolla på The Hills och blogga. Det är jag värd :) plugga franska få bli efter..


Torsdag

Är i skolan nu och slutar om 2 timmar. Efter skolan drar jag direkt till stallet för att ge hästarna lunch, mocka och fixa mat. Sedan åker jag till stallet senare på kvällen och rider. Måste trimma för att han ska chilla lite. Fast egentligen vill jag att ska vara pigg, det är ju roligast ;)


Tävling

Jag är med och tävlar HÄR om en Kingsland mössa :)

Hoffman (sjukaste)

Seriöst. Vet inte vad som hände med Hoffman idag. Red på hacket och det stod hinder i ridhuset så jag passade på att hoppa. Det började med att han stack när jag fixade hindrerna. Det brukar han ALDRIG göra. Jag höll då tummarna på att han skulle vara pigg och ställde fram 4 hinder. 1 på 60, 2 på 1 meter och 1 på 110. Vet ni var det sjukaste var? H var så jääääävla pigg. Han flög över hindrerna och jag fick knappt stopp. På en bom kanske han hoppade 1 meter? Var nära på att flyga av ett x antal gånger kan jag säga. Men det var så otroligt kul! Hoffman är den slags häst som travar när han ska trava, hoppar när han ska hoppa osv men nu hade han 1000% livsglädje, hahaha! Han hoppade som om hindrerna låg på 150. Kanske borde hoppa med hacket mer och låta han vila? Haha nejdå. Men sjukt kul var det! Älsklings häst <3


Duktig flicka

Har nyss gjort klart alla läxor för hela veckan. Känns ju bara så skönt. Har bara tagit det lugnt nu. Kollat på The Hills, ätit och pluggat. Go eftermiddag. Ska till stallet runt sex för att rida, mocka och så. Känns väldigt skönt att ha tid på sig. Att verkligen vara hemma ibland också. Brukar oftast åka till stallet direkt efterskolan men nu har jag degat hela tiden.
Men nu blir det några till The Hills avsnitt innan det blir yadayada stall! Hörs :)

Svar på tal

Anonym om Min lilla bebis :(:
Var det på bränås i lerum? Där blev iaf min häst knivskuren...

Nej, det var inte vid Brännås. Brännås red jag förra vintern på en medryttarhäst men Hoffman blev skuren i Tollered. Blä :(

Visste du att..

..Jag och Joanna ska stå i bloggmontern i år? En riktig upplevelse. Vi är jätte glada att vi blev tillfrågade. Så nu kommer ni kunna stå och snacka med oss och ha allmänt skoj! Göteborgs Horseshow helgen kommer nog vara den bästa.
Torsdag: Bloggmonter + mässan
Fredag: Horseshow + Fest på kvällen
Lördag: Bloggmonter + något på kvällen
Söndag: Horseshow + Bloggmonter.
How naaaajs?!


Tidsbrist

Släppte bara H i paddocken idag på grund av att jag hade en tid att passa. Han tyckte det var überkul och sprang som bara den. Han blir alltid piggare när han inte är inomhus.

Nu ska jag dra iväg till Lerums öppet hus för att gå där med 2 goingar. Även fall jag vet redan att jag ska gå där tycker jag det är kul. Lära känna skolan lite och se vilka som ska gå där.

Ryttarmosaren

Nu är Ryttarmosaren borta. Skönt är väl det. Gillar inte internet mobbning. Har dessutom snackat en hel del mes Lisa som drev bloggen innan. Var väl lite bråk där men jaja, det löste väl sig :) Dock kan man inte säga att man inte tycker det är underhållande. Samma med Gangsterponnyn. Jag läste den men ville samtidigt inte, det blev som en liten drog. Men nu är det goooonnneee.

Bloggträffen

Den här filmen kommer från Nicholais bloggträff i somras och herregud vad vi bjöd på oss själva! Och gud vad v har förändrats på så kort tid. Känner knappt igen oss. Så som jag ser ut, mitt hår är förskräckligt...
Nu:
image description

Dagens ridpass

Red som sagt övningen nedan och det gick super. Han var på hugget och det var kul att ha sällskap i ridhuset. Hoppade lite studs och där hoppade han super. Känner bara att han blir starkare och starkare i kroppen, innan kunde han knappast galoppera i en paddock. Jätte stolt över våran utveckling. I slutet tränade jag också på några byten och som vanligt faller han in och får korsgalopp. Ska träna på förvänd galopp på Torsdag. Imorgon släpper jag honom i ridhuset med Flisan då jag ska på öppet hus på Lerums gymnasium. Tiden räcker inte till ibland då ;)

Eftermiddag

Hej allesammans! Är hemma nu och njuter bara av livet till musik. Käkar yoghurt med flingor + passionsfrukt + banan = underbart ♥ Ska sedan som sagt till stallet med Joanna, ska sedan hem till en kompis och plugga. Viktigt och bra :) Hur har ni det?

Bokat :)

Har bokat transport nu och anmält mig till P&J nästa vecka. Tog 70 och 80 cm. Satsar på felfritt . Har hoppat 4 starter och bara fått en cr. Är man sämst så är man, nåja! Bättre att ha kul än att få en rosett..;)


Bommar

Idag ska jag rida markarbete med Hoffman. Joanna ska göra samma övning så vi tar fram bommar och så tillsammans, tar sådan tid annars. Jag hoppas det kommer går bra idag! Jag har inte ridit i ridhuset på en vecka så det ska bli spännande hur Hoffman är! Hörs senare =)


Hiss

Måste bara hissa bloglovin appen till iPhone! Har börjat följa massor med nya bloggar just för att det är så mycket enklare att följa bloggarna. Följer hela 18 bloggar! Ska vi följa varandra? Kommentera detta inlägget isf :)


Nordstan

Var i stan med en väldigt nära kill kompis idag. Snackade en massa och köpte lite saker. Köpte ett guldigt iPhone skal, nagellack och ett armband. Tog en fika på EH också. Alltid lika gott!

Vid 6 åkte jag direkt från Gbg till Ina. Är här nu och ikväll har vi bakat, snackat och kollat på film. Mys <3


Jelly beans

Den här filmen tog dom 1 år att göra. 2 personer. Så sjukt duktiga! Förstår ni vilket arbete? Se den i hög kvalité så ser ni att ALLT är gjort av underbart goda bönor (ända bönorna jag gillar, hehe). Duktigt va?

Från igår


Oseriöst


Word


Mumma ♥

Hur snygg och hur bra?!

Höjder

Jag har ingen aning om hur högt jag ska hoppa på LORF sista januari. Men det lutar främst mot 80/80. Sist jag var på Gråbo hoppade jag 70/80. På 70 cm rev JAG hindret. Klantigt, jag vet. Men min fot stötte emot stödet väldigt kraftigt (kom snett). Sedan rev han på 80 då han var trött och KLUMPIG. Fick också ryta på varje hindet då han är så låg med tassarna. Men den här gången ska jag åka senare så att jag är i mindre god tid så att säga. Då håller han sig pigg. Dessutom ska hans älskade fru Flisan vara där så då kanske han blir på bättre humor. Möjligvis hoppar högre över hindrerna och bockar och busar? Som han gjorde när vi var på Nääs skulle inte skada ;)

Apflickorna

Håller på att ladda ner Apflickorna. En film jag viljat se länge och nu är den tillgänglig ;) Massa häst med vilket är superduper! Sen ska jag sova. Blev lite ändrade planer för imorgon, men det berättar jag sedan för det är inte så intressant. Vi hörs imorgon. Puss!

Ååh <3

Längtar till imorgon då jag ska träffa en kille som jag inte träffat på typ 2 år nu. Saknat han så jävla mycket! Perfekto ♥

I sitt nya täcke

Såhär ser lilla H ut i sitt nya vintertäcke. Var ruskigt kallt idag så jag satte på honom det. Visst var det fint?


Scary


Deppigt

Just för att det är fredag den 13:nde känner jag och Disa oss extra deppiga så det blir seg hemma kväll så kör vi imorgon istället ;)


Min lilla älskling

Hur söt är han inte? Är kär!


Känner du lycka genom sorgen

Dagens planer är först att dra in till stan med Disa (har inte träffats på typ 3000 dagar) och sedan partaj :) Är det fredag så är det om något. Vad gör ni den här underbara fredagen? Själv har jag fortfarande lov känsla så det känns väl som vanligt ;) Puss!

En favorit

Imorgon blir det ridhuset för Hoffman. Vet inte vad jag ska göra än men tror det blir dressyr! :)

Klockrent!


Hål

Är på väg till Irene nu efter en rolig tripp på stan. Käkade en extremt äcklig fika, köpte godis och tog hål i öronen. Blev faktiskt väldigt nice. 198 kronor blev det för 2 hål. Nästa vecka ska jag hänga med Joanna när hon ska ta hål i öronen/naveln, najs!


Stan

Nu drar jag till stan med Irene. Ska fika och antagligen ta hål i öronen. Najs! :) Sedan får vi se vad som händer men förhoppninsvis uppdaterar jag under tiden!


Svar på frågestund del 3

1. Hur många täcken har du?
Jag har 8 täcken bara..

2. Festar du?
Ja det gör jag väl, ibland mer och ibland mindre.

3. Vem har gjort din design?
Jag tog den från: http://designbloggar.com/

4. Hur länge red du på ridskola och hur ofta?
Jag red på ridskola från april 2007 till juni 2011. Jag red på två ridskolor och oftast red jag 3 gånger i veckan på ridskola och sedan hade jag ju medryttarhästar. Så jag var i full gång. Jag slutade för att jag fick Hoffman och sedan slutade jag lära mig saker. Hela tiden samma sak typ. Men dom åren jag fick lärde jag mig massor!

Herregud. En dressyrtävling 2010.

Hur mycket kostar det att hyra hoffman? vad är det för kostnader du får stå för och så?
Hoffman kostar ju att hyra. Ett år kostar 10.000 och på sommaren kostar det 7000. Så sammanlagt innan jag lämnar tillbaka honom kostar han 17.000. Sedan är det kostnader utöver det. Torv, mat, utrustning, träningar, transport, veterinär osvosvosv. Han käkar pengar rent ut sagt. Jag betalar hans utrustning. Mamma köper väl grimmor och kanske små saker men jag betalar täckena, schabraken och all "onödig" utrustning. Jag tackar mina föräldrar <3

Hur många sadlar har du?
Jag har en allround sadel som är som en planka att sitta på. Men eftersom den ligger bra på Hoffman vill jag inte lägga pengar på någonting som bara gynnar mig.

Hur många schabrak har du?
Jag har inte många. 6-7 tror jag..

Varför använder du benskydd, om du inte hoppar/varför använder du damasker?
Förstår inte riktigt frågan men jag använder oftast alltid benskydd då H är väldigt klumpig och kan tyvärr inte lyfta på benen så bra. Så helt enkelt använder jag benskydd för att han inte är den smidigaste. Annars hade jag gärna viljat skippa dom. Men dom är ju snygga också ;)


Bad weather

Våra hästar står inne idag men jag ska dit snart och se om jag kan släppa ut dom en stund. Dom kan åtminstonde stå ute i någon timma. Sen ska jag till stan med Irene för att ta hål i öronen om jag har råd. Måste göra det då det ska vara avbockat från pengar listan ;) Vi hörs sen!

Dagens träning

Idag gick träningen hyper bra idag. Han kändes fin, dock gjorde jag misstaget att göra han för kort i halsen istället för att låta han galoppera och sträcka ut sig och verkligen hoppa. Vi var bara 3 i gruppen så det var härligt att kunna få tränarens uppmärksamhet. Älskar verkligen Pernilla, så himla pedagogisk och duktig på att lära ut. Vi övade mycket på att länga hästen och få rätt galopp. Vi skulle också komma på bommarna med bra tempo och få fina vägar. Raka linjer, cavaletti, galoppbommar och ett hinder på en sväng var det vi övade på. Riktigt roliga övningar och jag ska vara med näst, nästa onsdag igen!

What?

Vem har jag blivit länkad av? ♥

Ego

Egoistisk bild <3

Är Adsettnings bra?


En fråga jag fick in om vad jag tycker om Adsettnings. Jag började med det igår och har ingen aning om hur mycket man tjänar. Jag tjänar ju pengar på Horsespot men vill tjäna cash här också. Hur nice? Klicka på länken ovan för att ge mig lite pengar och samtidigt bli medlemma själva. OJA!

Hos Emelie

Är hemma hos Emelie nu och kollat på Paradise Hotel. Grymmaste dokusåpan ever! Åker hem med bussen senare för att käka och byta om och så och sedan tar jag bussen till stallet!


Skor

Var i stallet förut för att ge hästarna lunch, mocka och släppa ut dom. Fick stressa men annars gick det bra. Dom hade blivit skodda så dom var inne ;) Fina och fräscha skor. Han dock inte ta kort på dom men ja, dom var fina. Och mega stora som Hoffmans hovar är ;)


Blurry

Drar till skolan nu den här härliga onsdagen! Allting är fixat och i skolan ska vi nog bara filma och chilla. Göttigt mos. Sedan drar jag hem till Emelie och sedan till stallet. Braaao!
Ai se eu te Pego ♥

Svar på frågestund del 2

Hanna:
1. Varför startade du Ponnysanning ?
Jag ville få många besökare och tyckte att det var en smart idé att skapa något nytt. I början sög bloggen men fick ändå några hundra läsare. Nu ligget bloggen på en helt annan nivå och jag gillar den riktigt mycket!

2. Hur lång är du ? xd
Jag är 164 cm lång. Tycker det är ganska perfekt faktiskt :)

3. På hoppträningar, hur högt hoppar du vanligtvis ?
Hoppar inte så jätte högt, Hoffman är väldigt slarvig och har ingen wow teknik lixom. Men runt 110 brukar dom ligga på i slutet.

4. Vad är det högsta du hoppat med din ponny ?
115 cm som högst. Han är faktiskt en storhäst kan jag väl tillägga.

5. Har du någon gång startat en lokal tävling, eller liknande ? :)
Nej, har inget grönt kort utan har bara hoppar clearrounder eller klubbtävlingar tyvärr.

6. Känner du någon storbloggare ?
Känner gör jag inte. Men jag har träffat väldigt många, dock vet dom nog inte att det är jag som driver Ponnysanning. Har smsat och pratat i telefon med Linn Olsson och sedan har jag träffat på Klara Skatt, Elisabeth Ågren osv.


Trök

Ser på Abduction och försöker sova lite. Imorgon blir det hoppträning med Hoffman. Tagga taggtråd!

Tjäna pengar??

Klicka på bilden nedan för att tjäna fett mycket pengar O.o

Tusan

Blev ingen träning idag då Louise var sjuk. Ska istället hoppa med i Pernillas hoppgrupp imorgon. Så nu blir det åter vila för Hoffman, ska dock promenera och strecha han lite så han får ut och röra lite på fläskigt. Måste brodda också, det enda negativa med snön är väl att det blir så halt.

Publish


Skolan

Tyvärr är det just skolan jag måste till idag.. Hoppas att ni sov gott, jag somnade runt 1 och vaknade halv 7 för att ta hästarna. Såhär ser jag ut den här måndags morgonen. Pigg & glad!


TAGGA

Imorgon taggar jag för hoppträning för Louise Kruse. Har inte tränat hoppning för henne på ganska länge så det ska bli riktigt roligt. Hoppas Hoffman är på hugget för det är jag.
Har också bokat transport för Pay&Jump på Lorf! ;)

Stan

Åkte som sagt in till stan med en kompis. Tog en god fika på Expresso house och gick sedan runt och shoppade. Bytte tröjan till min bror men köpte även örhängen och ******. Det får ni reda på imorgon eller snart i alla fall. Spännande va? ;) Riktigt mysig dag!

The city + stan

Ska först nu åka till stallet och mocka lite snabbt och kanske hinner jag fixa maten ;) Ska nämligen hinna allt på 20 minuter då jag ska ta bussen till stationen och åka till stan med en kompis. Ska lämna tillbaka en tröja (present till min bror) då den var för stor. Kommer säkert ta en fika också. Hur gott är inte det lixom? Kanske hittar något till mig själv också!


Skol-DM

Visste ni att jag vann Skol-Dm på Clareberg i höstas och gick vidare till final nu i vår? Ska bl.a möta Elin Wessberg som tävlade i Gp-ponnyn i Scandivavium 2010 och vann. Tror inte jag har jätte stor chans men man kan ju alltid hoppas på att i alla fall bli placerad. Det är stilhoppning och inte omhoppning. Så något duktig måste jag varit! Såhär såg det ut:


Gårdagen

Igår tog jag, Joanna och Ina ut Matilda på restaurang för att hon fyllde 16 år! Mycket snack och ganska mycket åldersnoja på allas håll. Vi är ju trots allt snart kärringar ;) Väldigt god mat blev det och en mysig söndagskväll. Sov sedan över hos Ina. Sov dock knappt då vi låg fyra stycken i en 140 cm säng. 35 cm smal behöver man vara för att ha det bekvämt! Vaknade runt 12 och åt en väldigt god frukost men yoghurt, mackor, ägg osv. Gottigt!


Dagens ridpass

Red ut i 30 minuter idag med Hoffman tillsammans med Annelie och Ceasar. Blev ganska mycket skritt och trav men någon enstaka galopp. Var ganska dålig runda vi tog men det är väl nyttigt det också. Han ska bara få vila imorgon och på tisdag är det hoppträning för Kruse =)


För ett år sedan

Tänkte visa er 2 klassfoton. Ett är från 2010 och ett är från 2011. Alltså är jag 14 och 15. Jag tycker jag har förändrats ganska mycket, vad tycker ni? :)


Igår + idag

Godmorgon allesammans. Har nyss ätit tacos till frukost och ska snart dra till stallet för att rida ut med Annelie. Igår var vi i gråbo på fiiiesta. Det var kulkul :) Hade på mina nya klackar och dom gjorde satans ont asså, haha!

Ikväll blir det *********** *** Matilda som fyller 16! <3 Härligt slut på lovet.


Mina bett

Jag har bara 3 bett men det räcker för mig.

Hackamore: En bettlös variant som jag använder då och då. Inte för ofta då Hoffman är väldigt känslig över ansiktet. Använder det någon gång ibland när jag rider ut eller dressyr. Vill inte rida med det när jag känner att det inte kommer gå bra för jag vill absolut inte hålla i honom med ett hack. Men annars fungerar det super!
3 delat med platt mittdel: Anledningen varför det är en platt mittdel är för att det ska bli något skarpare. Vill inte ha för snällt men ändå ett vanligt tränsbett. Hoffman går super på detta. Använder det främst i hoppningen men också i seriös dressyr. Gillar det starkt då han blir mjuk och inte biter sig fast.
Rakt bett: Detta bettet använder jag som variation. Mest när jag rider ut men också om jag tömkör, longerar eller inte rider så seriöst. Detta är för att han biter sig fast i det och kan bli väldigt springig vilket resulterar till en fight mellan oss två. Därför använder jag inte det när jag vill rida ordentligt.
Jag varierar nosgrimmorna också varenda dag tillsammans med bettet. Pullarnosgrimma, remont eller ingen. Tycker inte om att vara fast i samma mönster och jag vill att hans tryck i ansiktet ska fördelas så mycket som möjligt. Därför gör jag det :)
Hackamore-

Pay&Jump

Idag ska vi boka transport och så för en Pay&Jump på Jutagården sista januari. Hoppar ju bara Clear Rounder och så nu det ska bli riktigt kul. Höjderna blir antingen 70 och 80 igen eller 80/80. Ska hoppträna för Louise på Tisdag så då ser vi hur han är :)
Sist när vi var i Gråbo

Hoffmans planer:

Idag ska jag tömköra Hoffman. Har gjort det en gång men det gick ju helt okej och idag ska jag prova att göra sidvärtsrörelser och så. Ska rida med Joanna så vi drar ut på en skritt tur efter att vi har gjort lite i ridhuset. Sounds perfekt! :D
Helt random bild och ser ut som en sopsäck xD

Bilder från igår

 

 

 


Frågestunden del 1

Det går fortfarande att fråga frågor i DETTA inlägget.
Frida:
1. Vart kommer Hoffman ifrån?
Hoffman kommer från ett uthyrningsställe som heter Ölandsberg. Deras hemsida hittar du HÄR.

2. Hur länge har du ridit?
Jag har ridit sen april 2007. Alltså snart 5 år! Mycket har hänt på vägen. Från ridskoleryttare till att ha en egen häst ♥

3. Hur känns det att driva en av Sveriges största hästbloggar?
Jag tänker inte på det. Mest på kvällarna när jag gör tidsinställda inlägg tänker jag på bloggen. Ibland skriver många till mig på Facebook och sen är ju statestiken skrämmande hög ;) Om man skulle ställa upp alla på ett led skulle jag nog fatta hur stor blogg Ponnysanning är.


4. Vad är din favorithäst i varje kategori?
Oj det var svårt. Men jag tror det är såhär (tar inga kända hästar nu)

A-ponny: Har ju inte ridit någon A-ponny, men den HÄR hade jag velat ha.
B-ponny: Det får bli Nellie Berntssons Bellman.
C-ponny: Min favorit c-ponny är Felizia som jag ALLTID red på ridskolan. Underbar häst!
D-ponny: Brave Heart som Victoria på Ponilovers har.
Storhäst: Vem tror ni? ;)

Felizia

En ängel från ovan


Dressyr
[x] Du har fått en häst att jobba i önskvärd form
[x] Du har ridit i öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning
[x] Du har gjort en galoppfattning från halt
[x] Du har gjort ett galoppombyte
[ ] Du har ridit en galoppiruett
[ ] Du har ridit i piaff
[ ] Du har ridit i passage
[ ] Du har tävlat mer än klubbtävling/clear round
Totalt: 4

Hoppning
[x] Du har hoppat med över 10 hästar
[x] Du har hoppat 50 cm
[x] Du har hoppat 70 cm
[x] Du har hoppat över 1 meter
[x] Du har hoppat studs
[x] Du har hoppat en kombination
[x] Du har hoppat ett stigsprång
[x] Du har hoppat en oxer på över 100 cm
[ ] Du har tävlat mer än klubbtävling/clear round
Totalt: 8

Western
[x] Du har ridit western
[ ] Du har gjort en slide stop
[ ] Du har gjort en spin
[ ] Du har ridit en trailbana
[ ] Du har ridit ett reiningmönster
[x] Du har ridit på en hand
[ ] Du har ridit roping
Totalt: 2

Uteritt
[x] Du har ridit på långritt
[x] Du har galopperat över ett fält med andra ryttare och hästar
[x] Du har ridit ut med fika
[x] Du har sett djur som älg, rådjur, harar m.m. vid uteritter
[x] Du har hoppat över fallna träd, stenar osv.
[x] Du har haft kapplöpning med ett annat ekipage och vunnit
[ ] Du har ridit och sovit i tält
Totalt: 6

Skador
[x] Du har ramlat av och skadat dig
[x] Du har fått ett stort blåmärke när du ramlat av
[x] Du har flugit av på ett hinder
[ ] Du har gått omkull med en häst
[ ] Du har brutit något när du ridit
[ ] Du har svimmat när du ramlat av
Totalt: 3

Frihetsdressyr
[x] Du har löslongerat en häst
[x] Du har ridit en häst utan någon utrustning och den har lyssnat på dig
[ ] Du har fått en häst att lägga sig ned
[ ] Du har ridit i spansk skritt
[ ] Du har suttit på en häst som stegrat på kommando
[x] Du har fått en häst att galoppera efter dig
Totalt: 3

Utrustning
[x] Du har ett par ridbyxor
[x] Du har en egen hjälm
[x] Du har en säkerhetsväst
[x] Du har fler än ett ridspö
[x] Du har ett par ridskor
[ ] Du har en hoppsadel
[x] Du har en allroundsadel
[x] Du har ett par benlindor
Totalt: 8

Hästar du har…
Gjort galoppombyte på: Hoffman

Hoppat över 1 meter: Hoffman

Tävlat: Ms Felizia, Hoffman mfl.

Ridit på långritt med: Baileys, Hoffman m.m
Tävlat på skoj i kapplöpning med: Bullen och Hoffman
Ramlat av på ett hinder: Felizia och Hoffman
Ridit utan utrustning: Hoffman och Gwen


Sakerna jag köpte igår

Blev faktiskt ganska nöjd med det jag köpte. Blev ju egentligen mest små saker men ändå.
Lösögonfransar, 2 trosor, hårspray, skal och skor. Har ni några frågor vart jag köpte detta kan ni fråga i frågestunden HÄR så alla frågor samlas på samma ställe.

Visste ni att?

Visste ni att jag har varit utomlands ganska många gånger? Kommer inte ihåg hur många länder jag har varit i men ska försöka rabbla upp :)

Europa:
- Norge
- Danmark
- Belgien
- Frankrike
- Holland
- Tyskland
- Italien
- Spanien

Asien:
- Förena Arabmineraterna (fujariah)

Afrika:
- Marocko
- Kenya
- Jordanien
- Egypten

Bilden är när jag var på en National Park i Kenya. Upplevelse för livet!


My day (my dog)

Idag har jag morgonen hos hästarna. TYVÄRR. Riktigt segt, det positiva är väl att det är bara 3 hästar :) Sen blir jag hämtad av mina föräldrar och så drar vi iväg till hundmässan mydog. Kommer nog vara ganska sliten men det ska vara roligt ändå! Sen får jag se vad jag gör med Hoffman. Ska nämligen ha tjejkväll med några hemma hos Amanda så vi får se vad jag hinner. Hoppas ni får en trevlig förmiddag! :D


Löshoppning

Löshoppar B-ponnyn Gwen nu. Kan ni fatta att jag red henne igår? Så fin liten dam är hon! Har ni några frågor kan ni ställa dom i frågestunden längre ner :)


Dagens ridpass

Det gick riktigt bra med Hoffman idag. Gick så otroligt dåligt igår så kändes super! På väg till ridhuset satte jag upp små mål som jag skulle uppnå. Brukar inte göra det så ofta men idag gjorde jag det och kan verkligen rekommendera det! Man blir mer fokuserad och man har mål man vill klara av. Jag hade simpla mål men dom är svåra för mig och Hoffman. Han är ganska outbildad men det går bättre och bättre.

Målen var: Få till en ryggning jag är nöjd med, få till hyffsade skänkelvikningar i skritt, perfekta galoppfattningar, snabb i övergångarna och att han skulle lossna i vänster (han är stel som en planka där). Och vet ni vad? Jag och bästis fixade allt!! Så himla underbart att uppnå sina mål. Kom tillbaka lika nöjda båda två till stallet. Jag visade det med en morot till honom och han rullade i boxen av belåtenhet. Så himla härlig kemi <3


Shopping

Blev en runda på både stan och Allum. Köpte trosor, hårspray, lösögonfransar, mobilskal och ett par skor. Skorna kostade 600 kronor och var för små men vad gör man inte ;) Bilder kommer senare!


Allum

Skulle egentligen ha lunch hos hästarna idag men snälla Joanna fixade det <3 Sov nämligen hos Audrey och var lite för lat för att orka upp..

Ska åka till Allum nu med Amanda. Ska köpa klackar och underkläder, beeehov!
Sen får vi se vad som händer, träffa 2 goa tjejer maybe. Fast först måste jag åka till älsklings Hoffman <3 Vi hörs sen!


Spa

Visar er lite hur chill vi hade all alone på ****** ***..


Frågestund

En läsare bad om en frågestund och visst kan jag ha det. Tror dock knappt det kommer bli några frågor. Men det behövs inte heller. Fråga om ni vill :)
image description

Ta hand om sig själv

Hej allesammans! Såhär ser det ut just nu för mig och Audrey. Riktigt härligt. Har peelat, haft inpackning, badat osv. Härligt att jag får ta hand om mig själv lite och inte bara Hoffman :)


Dagens JUMMY

Något jag verkligen har börjat älska är keso, cottage cheese, ost.. Tacka min vän Audrey som bjöd mig på en knäckebrödsmacka med keso på. I love it! Förut när jag var lite yngre hatade jag det. Det var som bönor, värsta som finns typ ;) Men nu äter jag keso till allt. Tacos, pasta, kyckling, ja you name it. Ett tips till alla ostälskare där ute eller bara ni som vill få lite färg på vardagen (dock är den vit..)
Titta var fiffigt, man till och med spela musik på den:

<3

Så om någon sa till mig
Att du inte var underbar
Skulle jag berätta
Att du är det bästa jag har


Drar till stallet nu för att rida i ridhuset. Går ju absolut inte att rida ut i den här stormen. Funderar på att leda han upp då det tar 10 minuter och han antagligen komma vara riktigt spänd. Men det får vi se då. Ska nog be Amanda filma lite när jag rider. Markarbete står på kartan, ska leta upp en bra övning på Hippson appen medan jag rider till ridhuset. Väldigt bra tips till er som har brist på övningar :)

Tävlingsryttare:

Hej mitt namn är tävlingsryttare. Jag har två egna hästar och min syster har en. Min mamma är tävlingsinriktad och står alltid lutad mot alla staket på tävlingar och håller tummarna. När jag rider fel blir hon irriterad, när jag vinner blir hon glad. Jag får allting av mina föräldrar. Kingsland prylar, Glen Gordon schabrak, Mountain Horse stövlar osv. Det jag och min syster pekar på har vi dagen efter på oss eller våra hästar.

Mina hästar står i rasthagar. Detta för att jag vill nå dom högsta höjderna och att dom ska hålla så långt som möjligt. 8 till 3 är en rutin att hästarna står ute. Mina föräldrar hjälper mig oftast med mina hästar, mockar och fixar vatten t.ex. Dom betalar mina träningar och tävlingar så att jag ska komma långt. Varenda helg tävlar jag och 1 gång i veckan tränar jag. Jag tar alltid varannan häst så att ingen ska skada sig.

Att hästen vägrar är BARA hästens fel. Spö direkt eller ryta. Skrik över hindrerna så att jag ska VINNA. Det är det som är huvudsaken. Vinna,vinna,vinna.

Mina hästar kommer ut i skogen högst 1 gång i veckan. Då är det bara skritt på asfalt. Detta är för att jag anser att hästarna skadas ute. Tänk om dom skulle galoppera ute, usch! Mår illa bara jag tänker på det.
Men hej, jag heter inte tävlingsryttare. Jag heter Sofia som tur var :)

Avramling

Detta visa er ett klipp från andra gången jag hoppar Hoffman. Kan nu bara skratta åt det! Ser ju rent ut sagt förjävligt ut. Rider snett på hindret och Hoffman lyfter knappt på benen. Det var då jag nyss hade fått honom och han hade inte blivit riden på hela vintern knappt. Jag vågade inte fatta galopp heller i rädsla att han skulle fatta fel. Det gjorde han ALLTID. Han kunde inte bära upp sig eller fatta galoppen direkt. Nu kan han fatta båda galopperna klockrent och gör även fina byten. Men,men. Kolla och skratta ;)

Observera också hur jag ropar ojojoj och Hoffman bara står stilla, plutten ♥

Göteborgs Horseshow helgen

Snart är det GBGHS. En av årets höjdpunkter? Många av alla hästgalna människor ska dit och även jag. På Fredagen är det även en hästfest som Linn Olsson anordnar. En rolig och annorlunda sak som jag tillsammans med några kompisar ska gå på. Festfestfest♥

Fredag: Jag, Amanda och Joanna ska gå på Horseshow förmiddag och sedan blir det då party på kvällen.
Lördag: Jag och Joanna hänger på mässan och shoppar galet.
Söndag: Jag och Joanna går på Horshow på förmiddagen.



Ska ni dit någon dag?

Min Daniel Zetterman autograf på Fred Perry skon. Gooosh vad het Daniel var då. Jag var kär i honom och hade skrivet överallt på mina armar. Haha, old crush..

Bloggarna jag läser

Läser jag din? ;)
Häst
- http://linnolsson.se
- http://ponnyochryttare.se
- http://gennes.se
- http://dressyrmupparna.se
- http://disagustafssons.blogg.se
Vardag
- http://nattstad.se/lisamellert
- http://nattstad.se/sofiepettersson
- http://nattstad.se/ireneelinelisabeth
- http://kenzas.se
- http://paow.se

Dagens diss


..Går till: Idioter på tävling.

- T.ex. på Ponny SM i somras var ganska katastofalt. En funktionär glömde en kratta framför ett hinder i MSVA. Tjejen kom på ponnyn och såklart vägrar den. Alla skriker till innan och suckar SÅKLART. Pinsamt värre. Hon fick 4 fel för det där. Orättvist och katastrofalt.
- En annan dressyrtävling ropar dom fel namn till bl.a mig när jag var inne på banan. Varför skulle jag lyssna till namnet Alice? Kolla på startlistan innan ni börjar ropa ut namn. Pinsamt..
- På Ponny SM i somras hoppade en tjej på banan medan en annan red smått fram inne i samma paddock. Tror ni inte hon rider framför hindret som tävlingsekipaget ska hoppa? Hon som tävlar får göra en tvär sväng men klarar det ändå. HÅLL KOLL!

- Människor som inte kan ridhus reglerna. På en tävling på Nääs ska jag hoppa och jag ropar "Oxer". Då ska såklart en tjej bara rida framför i SKRITT. Irriterad..
4Moi et Annelie dissar! ;D

Black Swan

Såg Black Swan ganska nyss med Amanda. Tack Joanna för att du tipsade mig (VERKLIGEN.........). Så himla sjuk film. Riktigt läskig och skum. Rykte till flera gånger, även fall jag satt med handen framför ögonen hela tiden, typ. Rekommenderar den inte. Dålig, ful, äcklig, dum, läskig och allmänt bajs. Usch! I will always dream nightmares nooooow :(


Sjöodjuret

Visste ni att varenda gång jag är ute och rider i skogen med Hoffman ska han alltid dricka. Om det är ett dike, en sjö eller en pytteliten vattenpöl spelar ingen roll. Han älskar vatten! Han dricker alltid upp allt sitt vatten i boxen, måste ha koll varenda dag så att han inte slutar dricka eftersom det är ett tecken på kolik.

Idag till exempel red jag förbi en gigantisk vatten pöl (liknade mer en liten sjö) och han bara tvärvände och galopperade till den. Jag kan ju inget annat än att skratta. I sådana stora vattenpölar brukar han också krafsa och försöka simma. Ska försöka få det på film.

Gillar era hästar vatten?


Myys

Har haft en väldigt mysig runda på stan med Johanna och Joanna. Fikade och shoppade! Sedan drog jag, Ina och Joanna hem till mig och lagade tacos. Jummy.

Nu sitter jag och ska snart sova. Ska upp 8 imorgon då jag och Amanda ska rida ut tidigt. Fett!
Nyår

Ute och rider

Är ute och rider just nu med Amanda. Dagens planer är först stan med Johanna och Joanna! Sedan ska jag träffa Ina en stund. Verkar som det blir en grym dag!


Uteritt


Dagens planer

Är med Amanda nu och ska strax iväg för att köpa godis. Sedan blir det stallet för att trimma lite i ridhuset. Go seg söndag. 1 januari 2012. Sjukaste?!

1 januari 2012

Igår blev det väl sådär lyckat. Runt 6 var vi hos Irene, fixade oss och åt god mat. Pratade en massa och hade mycket trevligt. Sedan hittade vi ingen fest där 6 tjejer fick plats så vi splittrade på oss. Så 4 tjejer stack hem till Amanda och tig det lugnt där innan det blev kalabalik. Vid 12-slaget stod jag inte och skålade utan sprang efter en packad och ledsen tjej på vägen. Herregud! Helt galet var det! Men allt löste sig till slut. Sjukaste nyår..