Ben & Jerry

Himla skönt att åka iväg till Frillesås. Tänka på annat och ha kul! Nu kollar vi OS och sen ikväll blir det film och B&J. Har någon av er smakat The Vermonster? Har inte gjort det och tycker den verkar äcklig men har man inte smakat vet man ju inte..
 
*obs INA.W om du läser detta, kolla din mail!

Shopping i Falkenberg

Åkte till Falkenberg för att käka lunch och sen köpa en jacka. Kingsland höst/vår jacka. Jätte skön och fin! Vad tycker ni?
 
 

Blickar framåt

3 hästar ska provridas nästa vecka. Blickar framåt. Rider kompisens häst innan för att få in flowet igen. Dock står ju Sammy i stallet jag stod i nyss. BE STRONG. Snackar med fina Linn Olsson som pushar mig framåt då hon vet hur jag känner mig. Tack!
 


Hoffmans skada

Tusen tack för alla kommentarer. Tar åt mig och läser alla! ♥
 

Det var några som frågade vad som hade hänt. 18 juli red jag ett dressyrpass. Vad jag då inte visste var att det skulle bli mitt sista. Det gick så JÄVLA bra. Han gick som en klocka och jag red bra! Ingen var med mig när jag red, helt tomt. Fattar ni då att jag tog upp min iphone och filmade mig själv? Jag har faktiskt filmer och lite bilder från mitt sista ordentliga ridpass och det värmer så otroligt:
 
19 juli är jag supertaggad för en hoppträning. Jag är med en kompis och vi ska gå och hämta Hoffis. På väg när jag hämtar honom ser jag ett sår. Det är ganska smutsigt så tror först det är ingen fara för det såg litet ut och han haltade inte i skritten. Skölde av såret riktigt ordentligt och såg hur läskigt djupt det var. Min tränare kom och jag travade Hoffman i paddocken för hand och gud vad han haltade. Fick ont i magen men trodde ändå att det såret borde läka. Han ställdes in i boxen och vi åkte hem.
 
       Ber Dan, som jobbar som djursjuksvårdare, att kolla på såret. Får ett sms att jag ska tillkalla veterinär direkt då han har feber och svullet ben. Ringer och får inte tag på min veterinär men akutjouren sa att dom skulle komma dagen efter. Så Dan lindade såret och veterinären kom nästa gång. Pang! Hoffman ska ha boxvila och går inte att rida på. Linda om bandaget flera gånger per dag och vara i stallet 3-4 gånger för att fodra och röra på benet. Såret blev bättre och han haltade inte lika mycket längre. Han fick också smärtstillande 1 gång om dagen. 
 
Fattar ni hur underbart det var att få sitta på hans rygg igen när vi skulle fota. Kändes helt fantastiskt. Nästan som om han var frisk förutom hans blåa bandage på vänster framben. Jag fick sitta på min andra halva, min älskling. Även fall det bara var några steg räknades det och det var så underbart. 
 
Drog allting lite snabbt men det var ungefär detta som hände..

Besällt

Kommer i veckan, längtar!!
 

Bild från http://horsetail.blogg.se/

Min fina

 

Hoffman innan jag hämtade honom
 
 
Hoffman innan jag lämnade honom

Svar

ååånga frågor. Lite svar. Fortfarande känsligt att prata om det men ska försöka klarlägga det lilla för er. 
 
Varför lämnade du tillbaka honom?
 

Min hyrtid var över 4 augusti, bara att intala det till sig själv. Banka in det i sin lilla hjärna att man ska säga hejdå till sin bästa vän. MEN Hoffman fick en skada blev halt och oridbar och det skulle inte bli bättre innan 4 augusti. Stora veterinärkostnader och mamma tyckte att att hans ägare skulle kolla skadan så rätt som det var: 3 timmars bilväg till Jönköping. Mycket prat med hans ägare och pussade MYCKET på han. Grät ingenting under tiden då jag visste att jag inte skulle kunna sluta. Jag kramade om honom och sa hejdå, jag älskar dig, vi ses igen. Hela den kvällen fick jag ingen luft, grät så mycket så det var inte klokt. Låg i soffan i sadelkammaren med mamma och bara grät, grät, grät och grät. Ville bara dö.

 

Kommer du hyra om honom?
 

Ja, det kommer jag. Mer säger jag inte.
 
 
TUSEN tack för alla kommentarer! Jag och mamma kollar på dom och ler. Ni betyder tjejer. Helt otroligt att jag inte känner vissa av er. Vill bara ge er allihopa en stor kram som tack för att ni hjälper mig..
 
 

Världens perfektaste häst

Jag kunde inte få ha mer tur. Hur perfekt ni än säger att era hästar är så kommer jag ALDRIG hålla mer er för Hoffman var en perfekt första häst. Jag kom ihåg när jag läste ett inlägg på Speakinghorse. "En första häst är en häst man aldrig tänker "tänk om" med". Och DET har jag aldrig någonsin gjort med Hoffman. 
 
Jag tänkte på det när vi åkte och lämnade honom till sin ägare. Jag kommer inte på något jag inte har gjort med Hoffman. Jag har varit i stallet varenda dag och aldrig låtit mamma åka dit för att jag inte orkar eller att hon ska stå och mocka medan jag borstar utan jag har gjort allt själv. Jag har tillbringat 3 timmar, mer eller mindre, med Hoffman varje dag. Ingen vintervila pga jag inte orkar utan jag fortsatte för att jag tyckte det var så himla kul. Jag tyckte det var kul att åka till stallet i snö och regn. Det spelade ingen roll. Det är som att tacka nej till en kompis för att det snöar. Who cares?
 
Jag har tävlat, hopptränat regelbundet, dressyrtränat, löshoppat, hoppat själv, ridit dressyrsjälv, tolkat, galopperat på en äng, badad över 15 gånger, ramlat av mååånga gånger, misslyckats, lyckats, myst, galopperat så snabbt så man inte får någon luft, ridit barbacka, tömkört, longerat, tagit många kort, njutit, ridit utan utrustning, hoppat högt, hoppat lågt på skoj, ridit gymkhana, ridit baklänges, lekt med H, ridit på spontana turer, ridit i centrum, ridit på fotbollsplaner, fått skäll när jag ridit, suttit kvar när han bockat, inte suttit kvar när han bockat, ridit på natten, ridit på morgonen, visat min kärlek för min bästa vän, låtit mamma rida på honom, gjort han fin, skengalopperat på äng, hoppat över diken, hoppat över diken och ramlat av, ridit kadrilj, ridit stilhoppning, skämt ut oss på tävling, lärt honom puss, lärt honom halvt buga, lärt honom kram, vart med honom när han haft kolik, behandlat kolik, behandlat hans dåliga ögon, behandlat hans sår och hälta och mycket mer. Jag har gjort allt som går att göra på en häst. En sak jag är så himla glad över att få ha gjort är att gå på en veckas ridläger. Det kunde inte bli mer perfekt,
 
Världens bästa häst som jag har haft ett sådant band mellan så det är inte riktigt klokt. Nu ses vi igen älskling. Antingen innan, eller om 320 dagar. Jag längtar.
 
En sådan vardagsbild som är så mysig och beskriver min kärlek till honom. PUSS var ett trick jag lärde honom och PUSS var ett trick jag använde hela tiden. Finaste Hoffman ♥

Åker till frillesås

Dålig uppdatering här på bloggen men ni förstår nog varför. Var på Liseberg igår med hela ridläger gänget och sen träffade jag Matilda en stund. Nu åker jag först till en fotoaffär för att skriva ut foton på H och sen åker jag direkt till Kungsbacka ridsport och prövar lite saker och sen blir det "semester" i Frillesås. Skönt..

Min själsfrände

Hejdå, vi ses igen ♥
 
 

5 timmar kvar med dig


Bild från idag


Fler bilder

Medan jag åker till stallet får ni se ännu fler bilder! Puss på er ♥
 

Smakprov från idag

 
Kommentera om ni vill ha fler bilder, nu får ni faktiskt anstänga er lite mina små turturduvor..

Mot landet!

Kom hem vid 1 på natten igår från bion (som var riktigt bra) och vaknade 07.16. Jävligt trött då jag sov 4 timmar när vi sov i stallet dagen innan. Nu är jag uppe på benen i alla fall och är på väg till tåget för att spendera dagen på mitt sommarställe i Frillesås. Ska bli jätte kul! Har varit i stallet redan med mamma. Vi lade om bandaget, fyllde på nytt spån i boxen, fixade mat och släppte ut Hoffman i sjukhagen. Ska dit senare ikväll för att mocka och sen ska Joanna ta kort, wiho! Vänta er GRYMMA foton från världens bästa fotograf! Under dagen kommer manna åka till stallet för att ge H lunch. Måste tacka mami som är med mig 3 gånger om dagen i stallet, så snällt! Men nu får jag skynda till tåget. Såhär ser jag ut today: Linne - Monki Skor - Spanien Jacka - Lindex Örhänge - HM Kjol - Gjort själv


The dark knight rises

Gissa vem som har biljetter till Batman idag?! Le premier! Jag och Disa har pratat om det här länge då vi båda älskar Batman så den blir det att se idag. 21.00 börjar den, kommer typ dö av skräckblandad förtjusning antagligen ;) På trailern verkar den otäck.. Pappa blev imponerad att vi hade fått biljetter för den är såklart efterfrågad att se! Så det blir bio-dejt idag. Nu ska jag till stallet och sen direkt till Stenkullen station. Bye!
 

TUSEN TACK

Tusen tack http://caseapp.se/. Betyder guld i dagsläget att få ett sådant här <3

24-25 juli

Här ser ni några bilder som jag tog under vårat mysiga ridläger! 
 
 
- Vi började ridlägret med att gå och handla i Stenkullen saker för övernattningen. Mat och flera kgs godis.. Efter handligen var vi sugna på att grilla god korv. Korv med bröd är som allra godast ute och på engångsgrill, yummy!
 
- Åkte sedan och badade och sen när vi kom tillbaka mockade jag & Emelie 2 boxar + en sjukhage. Medan vi mockade så fick Hoffis stå i paddocken! Han tyckte det var överdrivet kul. Helt random började han trava och galoppera. Dock fick vi sätta stopp direkt då han inte ska slita på bandaget men det vill säga att han mår 100 gåner bättre. Sötnosen ♥ 
 
Sen åkte jag hem för att hämta lite grejer och Lina hopptränade (sugen blev jag..). Efter det var vi FETT hungriga. Klockan blev 8 och vi gick till Stenkullen för att äta pizza. MEN pizzerian hade stängt för tidigt så vi hade ingenting att käka. Klockan blev 20.50 och vi var VRÅL hungriga. Men som tur var kunde Portobello i Floda göra pizzor och min låtsas pappa kunde komma och lämna det till oss. Kan säga att det var den godaste pizzan jag någonsin smakat!
Efter massa hästfixande gick vi och lade oss i sadelkammaren. Vrål åt godis och spelade spel. Somnade inte förren 3 eller något. Mysigt!
 
Sen idag avslutade vi med en pangfrukost tillsammans ute. Annanas, mackor, yougurt, nutella osv. Smakar som goast när man är på ridläger, inte sant? ;) Sen så red Lina i paddocken och Amanda & Emelie red ut. Medan som gjorde det mockade jag, borstade Hoffman i minst 1 timma, lade om bandaget och plockade 1 kg gräs!
 
Härliga dagar med härliga tjejer ♥

Onsdag morgon

Hej! Är uppe med tuppen medan mina 3 lägerkompisar fortfarande snarkar ;) Har redan hunnit göra mycket vid den här tiden! Tog först tempen vid 08.00 på H och den var normal och bra. Sen gick jag och hämtade en till häst ur hagen så att det skulle stå 3 inne för då kan jag gå ut med Hoffman eller liknande samtidigt som det inte behöver stå en själv i stallet. Släppte sedan Hoffman i paddocken. Har fixat ordning den så att lera inte ska vara tillgängligt pga hans bandage. Han tycker livet leker där och haltar knappt längre. Så jävla skönt! Medan han har gått runt och betat i paddocken nu så har jag mockat, fixat vatten och gjort hans mat tillsammans med smärtstillande. Gjorde allt detta i min ziperall, SNYGGT! Hahaha. Får endast användas hemma eller i vissa fall i stallet. Vädret är i alla fall super bra idag och jag hoppas brudarna går med på ett till dopp i forsen. När dom har vaknat vill säga!


Godnatt


Tisdag

Hej! Är på mini ridläger med 3 tjejer från stallet nu! Super mysigt! Har badat, grillat korv och nu står jag och betar med Hoffman. Han ska snart få komma ut i rasthage. Måste bara bli lite kallare så att inte hans sår frodas i värmen. Snart ska jag mocka i hans box och i sjukhagen. Men sen blir det rolig volleyboll, kolla på Linas träning och den pizza. En bild från idag i forsen på mig och Lina!


Snabbinlägg


Gash vad jag är trött! Hoffman har fått komma ut i sjukhage idag vilket känns super bra! Såret läker bra, dock hade han lite högre kroppstemperatur idag men får se om den höjs ännu mer. Fick lägga bandage 4 (!) gånger idag. Skit kompressen ramlade ju av hela tiden men nu fick vi låna en av familjen Johansson, tack igen!

Känns som vårat stall har en förbannelse över sig, haha. Corre, en valack, har ett sår på benet som gjorde han halt, Hoffman likadant och nu Boppen. Boppen har jätte hög feber och svullna ben och idag när veterinären kom låg han i boxen. Usch, tycker så synd om ägaren. Värst är det ju när man inte vet!

Hoppas alla blir friska tids nog! Ska lägga mig och läsa "Fatta eld" nu - andra delen av Hungerspelen. JAG DÖR vad bra den är! Har några få sidor kvar och kan knappt slita mig ur den.

 

Put the blame on me

Haha knarkar den här låten! Lyssnade på den 24/7 när jag var liten och lyssnar på den fortfarande. Diggar texten och gillar att sjunga med!
 
---> http://www.youtube.com/watch?v=Q6Qq-t4F4zc
 
 
Visste ni btw att jag nästan bara lyssnar på Nicki Minaj, Akon, Eminem eller liknande för jag gillar rapp och snabbare låtar? Klarar inte av sorgliga låter. Bryter ihop på låtar som Miley Cyrus har gjort t.ex. Nä, håller mig till "tuffare" musik ett tag till..

Hoffmans skada


Hos min älskling

Har varit hos Hoffman för andra gången idag. Mamma var där vid lunch och betade honom i 1 timma och jag var där nyss och betade + mockade lite igen. Sent ikväll ska jag dit igen och ta in sällskap till Hoffman så han får det mys. Tog lite självutlösarbilder! 
 
 
13 sms, samtal och meddelanden på Facebook + Instagram. Ni är äkta ♥

21 juli

Har varit i stan nu ett tag med min killkompis och kollat gothia finalen. Skönt att få tänka på annat i åtminstone en timma. När jag gick av tåget ringde jag ett samtal till Linn Olsson. Känns som hon förstår mig någorlunda eftersom hon sålde Winnietoo. Kunde förstås inte hålla mig för gråt men kändes skönt att få prata ut. Tack för alla fina sms och meddelanden, betyder mycket!


Tårarna bara rinner

Får ingen luft. Har inget att hålla fast i.
 
Bloggar när jag känner för det
 
 

Veterinär hos oss

Pang. Där rök mina sista veckor med Hoffman. Fyfan vad jag hoppas att han blir frisk snart. AVLIDER.
 
Blablabla. Ni vet hur såret blev till. Såg att han hade ett skrapsår på mulen idag också - vilket måste tyda på att han har gått umkull och slagit emot mulen. Tack och lov var det bara ytligt. Idag kom veterinären vid 11.30. Vi hälsade och han hälsade på min polle. Han rakade bort håret först runt såret (vilket Hoffman inte alls gillade) och tvättade rent såret. Sen visade han mig hur jag skulle lägga bandage korrekt. Han tog tempen (som hade sjunkt från 38,3 till 37,2). Sen gav han Hoffman smärtstillande och jag visade Hoffman för hand och vi konstaterade ännu en gång att Hoffman är halt. 
 
Jag och mamma fick recept att ta ut (han ska få smärtstillande 1 gång om dagen) och sedan lite dyrare konpresser som tydligen var super bra (dom hade glansig uta så att det inte fastnar i såret). Sen fick vi lite instruktioner osv så jag kommer, tillsammans med mamma, vara i stallet 3 gånger om dagen. Alltså försöka hitta bussar/åka bil/gå/cykla. 
 
Han kommer vara i en sjukhage from Söndag. Han kommer gå och betas gångerna jag är där under dagen och jag ska byta bandage varrannan eller var tredje dag och tempa 2 gånger om dagen. Om det blir infektion = veterinär direkt. Får hoppas på att det håller sig friskt. Ska behandla det som guld, tvätta och vara RIKTIGT försiktig. Pratade med Hoffmans ägare idag över telefon. Hon bor i Jönköping och kanske kommer för att kolla på såret - om inte så löser veterinären och vi detta.
 
Drar allt detta i korthet. Är inte direkt på humör för att skriva allt, sorry..
 

I Alingsås

Hej! Har varit i Alingsås nu med Amanda och hennes familj. Tog en fika (snickers kaka/kaloribomb) och hämtade också hö med mamma inne på Sussies. Ringde runt till ALLA jag kände om dom hade hö att sälja men hittade ingen. Till slut kunde Sussie sälja av sitt egna hö (tack!)
 
Ett långt inlägg kommer senare om vetrinärens åsikt om Hoffmans skada. Kan ju i alla fall säga att han har boxvila nu och går på medicin :'(

ÄLSKLING

<333333 :'( Veterinären har varit hus snutten nu..


Sår - varnar känsliga tittare

Gick till hagen för att hämta min pålle och var himla taggad för hoppträning för Jennifer! Visste att hindrerna skulle vara skyhöga och Hoffman skulle säkert vara på hugget. Det första jag ser är att Hoffman står längst bort i hagen i skuggan, SJÄLV, och vilar. Går och hämtar honom och då möts jag av en seg Hoffman och ett vidrigt sår över kronranden. Tänkte varje gång jag inte kollade på såret att det inte var någon fara men sen när jag kollade på det igen visste jag att det var det. Jag kom in till stallet, tvättade rent såret i en lång stund och försökte få i Hoffman vattnet. Han brukar alltid dricka när han kom in men nu gjorde han det inte.
 
Smsade min tränare och hon kom genast till stallet för att kolla såret. Först tyckte hon inte heller att det var någon fara men när hon såg hur djupt det var så bestämde vi direkt för att skippa tävlingen. Jag tog ut han i paddocken för att se om han haltade i traven och det gjorde han. Rejält. Jag smörjde in vaselin ovanför såret så att det inte huden skulle spricka.
Såret är alltså ca 3-4 cm brett och x cm djupt. Vet verkligen inte hur han har fått detta. Eftersom det är ett snitt och hår har åkt av måste han ha fastnat... Jag smsade Dan (jobbar på Ale klinik) om han kunde kolla på det. Han tog tempen på Hoffman och konstaterade att det var en kraftig hälta på vänster fram. Sedan såg han att han hade feber. Jag ringde min veterinär som skulle kolla vidare men hon hade förstås semester så fick ringa akut jour i Alingsås. Veterinären där berättade att vi skulle tvätta såret och lägga bandage + kompress över såret. Sagt och gjort. 
 
Imorgon kommer distriksveterinären och kommer ge Hoffman pencilin och antibiotika. Helt sjukt vad snabbt allt går asså. Ena stunden går ett ridpass super bra och andra stunden är min älskling halt, har feber och kommer gå på pencilin. Vad händer härnäst?
 

Veterinär

Alltid ska det vara något :'(


Wavin' Flag

Tjoho! Gårdagen var super bra! 4 underbara vänner sov hos mig i natt, åt mat och spelade spel ända till 4 på morgonen. Så relativt trött nu men efter en dusch på morgonen så försvinner tröttheten! Har fixat oss nu och vi tar 11.46 mot Göteborg. Dagen kommer spenderas med friends på Gothia vilket kommer bli mysigt! Fotboll är kul att kolla på - när det är snygga männsikor som spelar, mohaha.
 
Efter Göteborg åker jag hem en stund innan jag drar till stallet för att träna. Hoppträning står på schemat och min tränare har fått nya hinder så känns som jag kommer få hoppa högt idag (ueäk..). Ska se om någon vill ta kort!
 
Dagens outfit:
 

Dagens ridpass

Skulle egentligen rida ut idag men det blev ett ordentligt ridpass. Körde med gummisnodd idag vilket jag bara har gjort 1 gång innan. Gick verkligen jätte bra!
 
Skrittade fram först i 20 minuter för att han skulle värma upp ordentligt. Skrittar ALLTID fram/av ute då jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt för både mig och hästen att skritta på långa tyglar runt,runt och runt i ridhuset eller paddocken.
Sen longerade jag Hoffman. Tog bort stiglädrerna då jag är allergisk mot att dom skumpar åt alla håll. Satte på longerlinan och gummisnodden och satte igång. I början hade jag knappt inspänd han alls då jag inte vill att han ska sågas när utan lät han ta stöd då och då. Longerade han i 10 minuter i båda varven i trav och han började släppa fint i slutet.
Sen satte jag upp och började trava. Gud vad mjuk han kändes! Efter den bra uppvärmningen var han redo att köra. Travade runt på volter nedsittandes och lösgjorde honom vilket gick galant. Genom att jag hade hjälp (snodden) så kunde jag fokusera mer på min följsamhet och min sits och ju bättre sits jag fick desto bättre gick han!
Spände snodden när jag skulle galoppera då han lätt blir väldigt lång och där gick det också super! Tog bara en galopp i varje varv och båda dom galopperna gick väldigt bra. Han har en tendens att vara väldigt stel i vänster och den fick jag loss bra idag!
 
Sen travade jag av utan snodd och då var han lika lösgjord om inte MER. Sammanfattningsvis var detta ridpasset ett VÄLDIGT bra ridpass och jag är nöjd med oss båda. Satte upp iphonen på en mur och fick lite kassa bilder. 
 

18 juli 2012

Hej och hå, vad tiden går! Känns alltid så när jag skriver datumet i rubriken. Kanske ska sluta med det? Skolan börjar om 1 månad och 2 dagar (lite smått ångest). 
 
Snart åker jag till min mormor för att käka lunch och snacka lite. Sen åker jag vidare direkt till stallet för att antingen ha sitsträning eller rida Hoffman med gummiband (välbehövligt då jag gör det väldigt sällan). Så det ska bli riktigt kul! Taggad för ett ordentligt träningspass. 
 
Ikväll har jag lite fina gäster. Blir att bjuda på mat och annat gött. Imorgon får vi hem 2 hundar, WALLA. Vad hände där? ;) Nej, men ska bara passa Joannas hundar ett tag då dom är i Frankrike. Men det blir ju kul, har ju drömt om att få ha hund länge så kan ju pröva på lite!
 
Bild från ridlägret. Miss it!

Sikken kano(i)n morgon

Hela morgonen har spenderats med min kanin. Det var nödvändigt! Fick en fråga här på bloggen vad det var för någon och det är en dvärgvädur. Han är snart 2 år och är av färgen madagaskarbrokad. 
 
Har städat hans bur, plockat maskrosor åt honom, fixat i hans rum (ja, han har ett eget rum, haha), borstat honom, släppt ut honom i uteburen och sen klippt klorna. Han var helt slut när jag släppte in han i hans rum igen, la sig i första bästa hörn.
 
Min lilla kanin (han ser helt galen ut på första bilden)
 
Såhär fin blev burem ;)

Visste ni att..

..min läsarbild publicerades i Hästmagazinet en gång? Bilden var på mig och Flisan som jag hade som favorithäst i 2 år och red henne konstant. På bilden hade vi ridit en maskerashoppning på 65 cm och jag var så stolt, haha.


@Audrey

Är på väg till Audrey nu! Tog en promenad tillsammans med Nicki Minaj. Alltid lika roligt att höra vad hon har att säga ;) Är mätt som en idiot. Åt äckel snabbmat förut och jag mår illa när jag tänker på vad "kött, potatiskroketter, grönsaker och sås". ÖNSKADE jag kunde vara mindre lat och kunde laga någon pang måltid för variationens skull!


På en tur på hästryggen

Är ute och rider på Hoffman ute i det fina vädret! Tänkte rida ner till en äng och köra ett ridpass där. Jobbar nog mest i skritt idag då jag är lite lat på den biten. Målet idag är att få honom lösgjord och att jag ska kunna använda små hjälper, även utomhus!


2 nya nagellack

Dessa två nagellack fick jag med i en Veckorevyn tidning (värde 119:-) när jag åkte hem från Skåne. Ett rosa och ett orange. Vet inte hur dom sitter på men som det ser ut gillar jag mest det rosa då det orange nagellacket är mer senapsgult vilket jag tycker inte är så snyggt. Återkommer när jag har provat lacken på naglarna ;)
 

Saker jag älskar


Dagens ridpass

Red med Lina i stallet idag och hennes d-ponny Gismo. Jätte rolig ridtur med mycket skratt. Hoppade även några hinder i skogen som alltid är lika uppskattat. Höll även på att käka grus när Hoffman bockade som en galning! Herregud, tack och lov att jag har förbättrat min balans...


Bilder från igår

Tog några söta bilder igår innan vi skulle in i hagen. Världens finaste häst ♥
 

HEMMA - Allt om Falsterbo

Hemma från en grym 3 dagars upplevelse i Skåne med mamma och Disa. Riktigt härlig show har det varit! Kom inte hem med något då jag varken hade pengar eller var särsklit shoppingsugen som jag skrev i ett inlägg innan. Beskriver dagarna i korthet..
 
Fredag:

Kom till våran villa vid 15.30. Var väldigt smidigt att komma dit. Tåg och buss & det var billigt! Jätte bra system hade dom med deras "Jojjo kort". Hälsade på härliga tjejerna vi skulle bo med (7 stycken). Bytte sedan ganska direkt om till tunnare kläder och gick till havet som låg en kvart bort. Var ganska blåsigt men det blev en glass och lite sol med inget bad. Sedan gick vi till mammas hotell som låg 40 minuter bort (en himla promenad) och hälsade på henne och sen åkte vi tillbaka till våran stora och fräsha villa. Där blev det tacoskäk med många människor och lite film. Sedan drog typ 10 pers till krogen medan jag, Disa och Sofia Genne stannade hemma och myste. Sen somnade jag vid 2 ungefär. Riktigt trött! Blä..
 
 
Lördag:
 

Vaknade vid halv 8 ur våra sköna och varma sängar. Därefter hämtade mamma oss och vi åt frukost på hennes hotell. Åkte sedan gemensamt in till Falsterbo Horse Show med en helpackad buss. Har ju aldrig varit på Falsterbo och måste säga att det är en riktig show verkligen! Vi var där på den allra bästa dagen. Lördagen! Hade inga sittplatser så när vi var där vid 10 började det bli lite folk på ståplatserna men vi fick väldigt bra ståplatser så jag och Disa bad mamma passa dom medan vi SPRANG och letade efter stolar (alla hade stolar så vi ville också ha). Gick in och frågade i alla affärer om vi fick köpa deras stolar, haha. Men tillslut hittade vi 3 billiga stolar. Så vi satt bekvämt och väldigt nära hopparenan hela dagen. Riktigt bra utsikt! Valde att sitta vid hoppläktarn hela tiden så dressyren var KNÖKAD. Så bäst att sitta vid hoppningen! Grymma främträdanden så som rollerblades efter häst, derby (med terränghinder osv), 4 & 6 - bars där ponny och hästryttare hoppar riktigt höga hinder på raken. Även en hund som rider på en shettis och kaninhoppning. En riktig show! Sista "uppträdandet" var fotboll men jag hatar att kolla på det så vi tog bussen hem och var hemma vid 10. Gick och la oss och kollade Solsidan som var jätte mysigt :)
 
 
Söndag:
 

Vaknade vid 8 för att vi skulle lämna lite väskor till mamma som hon kunde ta med sig i hennes bil för vi åkte ju tåg. Åt sedan lite frukost och kollade film i sängen. Sen började det dra ihop sig och våran grymma helg var över. Tog bussen mot tåget, käkade på stationen och sen åkte vi hemåt. Var hemma vid 22.40 för var i stallet innan med Amanda (bilder kommer sen). Skit vilken helg, ska bli skönt att sova :)
 

Mer the typical Hästmänniskan

Vad tycker ni om mina bilder? Visst är dom lite roliga ändå? ;)
 

Första gången jag red

Första gången jag red. 30 april 2007. Det var där allting började. Wiebo ridskola. Min första privatlektion innan vi bestämde att jag skulle börja nybörjargrupp. Hästen Fatima som jag red, var en liten c-ponny. Den här lektionen som ni ser på bilderna, red vi i paddocken. Jag hade min bästa kläder jag kunde ha. Ett par mjukisbyxor och ett par stövlar. Här var jag 10 år. Jag kom verkligen ihåg hur mycket jag ville lära mig. Jag tyckte det var så fruktansvärt svårt på den här lektionen att veta vad höger och vänster varv var. Det var också svårt att hålla tyglarna men jag VILLE lära mig. I en bok jag har hade det stått att det läskigaste jag har varit med om var när Fatima började trava några steg på privatlektionen.
 
 
Jag bokstavligen klättrade upp i grupperna. Det gick så fruktansvärt snabbt, lättlärd som jag var! Gick från nybörjargrupp 1, till 3, till fortsättnings grupp 1, till fortsättningsgrupp 2, till fortsättnings grupp vuxna och till sist till avancerade. Red även på Toleryd 2010-2011. Var först i grupp 2 och sedan flyttades jag direkt till grupp 3 och red med folk som hade ridit i 8-11 år medan jag bara hade ridit 3 år. DET är häftigt. Och nu sitter jag här. 5 år senare med en häst som heter Hoffman.
 

13.01

13.01 kommer det upp ett inlägg om FÖRSTA gången jag red. Skillnaden på idag är enorm. Mer säger jag inte utan ni får kolla in här klockan ett, alltså om några timmar. Åker hem från Falsterbo HS nu. Långt inlägg om helgen kommer upp ikväll eller imorgon morgon.
 

Läskigt sant

Något jag tycker är skit häftigt är Teenagerpost. Något man tror man är ensam om känner flera tusen andra också. Nästan lite läskigt hur dom kommer på allt. Det är kanske så - alla tonåringar känner samma sak?
 
Stämmer någon post på dig?
 

Jag och Daniel

1 autograf 2011 och nu ett kort 2012. Jag och Daniel Zetterman är best friend nu ;) Så jäkla charmig är han va! Livet leker här och vi ska vara här på showen i flera timmar till! Slutar inte förren sent idag så det blir kul! Har inte köpt något än och vet inte om jag kommer göra det heller, har inte så mycket pengar eller shoppingsug..


Mina uteritter filmer

Har gjort 2 uteritter filmer som jag har lagt upp på Youtube. Båda är fixade i Windows Movie Maker som jag fixat och trixat i. Diggar dom här filmerna starkt och är riktigt nöjd med resultatet. Låtarna passar perfekt i.
 
http://youtu.be/Sj-X9WVCWdQ
Första filmen är riktigt glad och man blir på riktigt UP humör och vill ut och rida direkt. Låten passar bra med rörelserna och filmen är bra gjort tycker jag =)
 
http://youtu.be/7f6K5r_ELgM
Andra filmen är med sad då detta var när Joanna skulle lämna tillbaka hennes häst. Därför är låten passande om man lyssnar på texten och passar också till rörelserna i filmen.
 
Vilken gillar ni mest?

Vilka står i Hoffmans hage?

Vilka är det egentligen som Hoffman står med i hagen om dagarna? Här är en bild med alla hästar. Kort presentation nu då!
 
 

1. Den här hästen heter Cordyline men kallas för Corre. En unghäst på 4 år som ägs av tvillingarna Emelie och Amanda som är födda 1994. Dom har precis fått hem honom så han rids inte så mycket ännu. Han är super fin och ganska låg i rang.

2. Den här hästen heter Samuraj men kallas för Sammy. Han är född 19 år gammal och ägs också av Emelie och Amanda. Han är d-ponny men väldigt hög i rang. En riktig tuffing i hagen! Han rids och tävlas i hoppning (vet dock ej hur mycket)

3. Den här hästen heter Gismo och är 14 (tror jag). Han är av okänd ras och är d-ponny. Han ägs av Lina som också är född 1994. Han och Hoffman diggar varandra ibland och ibland inte. Gismo kan väl ge en spark ibland men ibland står dom faktiskt och kliar varandra. Han är chill i flocken. Hänger mest med alla andra och har ingen speciell rang.

4. Den här hästen är en arab och heter Moses och är 6 år. Han ägs av Jessica som är vuxen. Han rids inte förfället utan har sommarvila. Han är en riktig buse och gillar att jaga stackars Hoffman. Super fin!

5. Den här hästen är också en arab och heter Hale Bop men kallas Boppen. Han är född 1997 och är triangelmärkt. Ägs också av Jessica och har sommarvila nu! Super fin! Boppen är hög i rang och gillar att jaga andra hästar på deras bekostnad tillsammans med Moses, haha.

6. Den här hästen heter Markus och är en travare. Han ägs av Dan som har stallet. Vad jag vet har han också en go sommarvila! Han är storhäst och gillar Hoffman tror jag :) Sätter ner foten om någon kaxar med han i hagen men annars snäll.

7. Ja, har inte direkt satt något nummer på Hoffmans rumpa. Den här bilden togs när Hoffman släpptes i hagen efter ett ridpass. Alla galopperade fram och hälsade. Moses och Boppen började jaga honom lite men slutade ganska tvärt. Hoffman är lägst i rang men jag tror han trivs med det. Han behöver aldrig ta några beslut och kan äta i lugn och ro.

 


Gnägg - tidsinställt

Hej allihopa! Ni blir säkert förvånade, men jag kan faktiskt skriva! Sofia hjälper mig dock lite för jag får inte riktigt plats på tangentbordet. Gud vilken skön vecka det har varit för mig nu! Först en veckas ridläger i fullgalopp och träning och nu har jag chillat i min stooora gräshage tillsammans med 6 andra kompisar. Dock tar Sofia in mig varje dag för att borsta mig och ge mig min underbara kraft, mums! Har även lekt med henne lite i paddocken och även blivit riden av en liten krabat men det är ju bara lugnt. Inga krav den här veckan nej! 
 
Så nu blir det ytterligare 3 dagars vila för nu ska min matte iväg på äventyr i Skåne. Så nu blir det party!!!! Nä, kommer ta det chill som vanligt. Beta lite här, beta lite där. Men nu kan jag inte skriva så mycket mer för nu ropar kompisarna på mig. Sofia får ta över här nu.
 
Gnägg!
 

Hejhej Skåne <3

Är på Kämpingbadet nu! Har letat upp det alldeles själv! Stoltis :-) Vädret är på topp, sol och blå himmel. Dock blåser det lite i havet men vad gör det? Ikväll blir det tacos med 7 tjejer, partaj, haha! Imorgon blir det heldag på Falsterbo. Himla underbart, gick jätte smidigt att komma hit också. Puss på er!


Dagens bloggtips - tidsinställt

 
 
 
Numero 1 enligt mig för att gå in på en blogg regelbundet är en blogg med SNYGG design. Om bloggen har en snygg design är det ett STORT plus. Går knappt in på bloggar som har rörig eller ful design. Är du inte duktig på att fixa och trixa med stilmallar eller kodmallar? Be någon kompis om hon/han är duktig på det hen gör. Om du har otur och varken kan fixa snygg design eller har en kompis som kan göra det kan du köpa/tävla/få en design av någon kunnig. Av mina erfarenheter är dessa riktigt duktiga på att fixa med designer. En design kostar allt från 50-300 kronor. Ju snyggare den är, desto dyrare blir den.

Anna Form (http://annaform.se/): Hon har gjort otroligt snygga designer. Hon har bl.a gjort våran design på Ponnysanning! Du kan välja precis hur den ska se ut och hon gör den. Fantastiskt va?
 
Linn Strelin (http://ztreliin.blogg.se/): Linn har gjort min design vilket jag är väldigt nöjd med. Ville ha en stilren men samtidigt ett varmt intryck när man går in och kollar på den.
 
Sara Carlsson (http://carlssonpataket.se/): Hon gör riktigt snygga designer, trock dock inte hon lägger designer på prio 1 listan då hon får in en hel hög. Men värt att testa!
 

Några människor som har snygga designer då? Självklart måste vi kolla in dom lite närmare. Jag skulle faktiskt kunna kolla in på en blogg BARA för att den har snygg design!
 
Tyra Sjöstedt (http://darios.se/) har en riktigt fin design. Stilren men ändå riktigt fräsig!
 
Josefine Pehrson (http://fantasias.blogg.se/) har härlig design. Lite rörigare men på ett bra sätt. Ljuva färger och fina bilder!
 
Laura Kvist, som var på mitt ridläger (http://nessona.blogg.se/), har en riktigt snygg design. Ett stort plus för att designen runt headern också är stilren och fina färger!
 
 

Mot Skåne

20 minuter kvar innan vi är i Malmö. Skit vilken go resa detta är. Har suttit och läst och käkat godis medan tåget bara flytit på. Snart är vi i Skåne och är på en av Sveriges största hästfester! Ses vi? :-)


Stuteri MW - dag 7 (hemkomsten)

Hej! Idag hade vi "sovmorgon" fram till 07.30 på grund av att vi hade spökkväll igår och la oss senare. Jag var väldigt trött, som ni borde förstå. Gick och åt frukost med alla 17 andra kompisar och njöt av sista frukosten på lägret. Alla var lite deppiga men samtidigt glada över den fina tiden vi hade fått tillsammans. Vi passade på att öva till vårat uppträdande som vi hade bestämt oss för att göra. Vårt uppträdande skulle vara att alla stod i en ring och gjorde ett "klappuppträdande". Kan passa på att säga att det blev RIKTIGT lyckat! Sedan fixade vi i alla fall hästarna och gjorde genrep till dressyrkadriljen som jag hade valt. Det var 12 på dressyrkadriljen och 6 på hoppkadriljen. Red bredvid Johanna på kadriljen eftersom hon också har en skäck så vi såg nästan identiska ut. Vi valde också låt till programmet vilket blev Dansa Pausa  och det passade grymt bra till våran kadrilj. 
 
Sedan åt vi lunch som var korv med bröd. Sista måltiden för i år på Stuteri MW. Tror nog alla fick anstränga sig lite för att få ner maten. Sen passade jag på att mocka ut min box när jag hade lite tid över. Jag släppte ut Hoffman i sin rasthage och hans box var nu redo att överges. Efter ett tag kom föräldrar och släkt (som var måååånga) för att kolla på vår avslutning. Jag fixade ordning Hoffman och red iväg till paddocken för att rida fram. Sedan roppades vi in och kadriljen gick super bra! Helt enligt planerna och Hoffman var inte ett dugg spänd och gick väldigt fint. 
 
Sedan tog vi emot applåderna och jag tog in Hoffman i en box och fixade med hans utrustning. Medan alla tog ut sina lägerhästar för sista gången gick jag, mamma och Peter för att lasta Hoffmans transport. Kändes riktigt tungt faktiskt. Hade en klump i halsen som inte gick bort. Sen när Alice, Laura, Karin och Kajsa kommer och gråter gör det inte saken bättre. Då släppte det och vi alla stod och grät. Sista dagen. Vi torkade alla tusen tårar och vi hade prisutdelning. Kom 3:a i stilhoppningen. Jippie! Efter prisutdelningen gjorde vi vårat klappuppträdande och alla stod med öppna munnar. 18 tjejer som gjorde i samma takt. Önskade ni kunde få se det!
 
Sedan var det fritt fram och säga hejdå. Vi stod i en klunga, alla grät och kramade varandra. Sista gången på Stuteri MW som vi ALLA var samlade. Mamma som stod bakom berättade att hon t.o.m hade börjat gråta, haha. Sådan stämning var det! Maria, instruktören torkade också sina tårar och vi alla var ledsna för att vi skulle åka. 
 
Efter många kramar och många mobilnummer gick familjen för att lasta Hoffman. Kom ni ihåg att vi kom först till lägret? Vi hade 6 medhjälpare för att lasta Hoffman och efter ett bra tag fick vi på honom. Lägret var tomt och plötsligt var det ingen annan där än jag och Julia, en av lägerdeltagarna. Julia sa såhär till mig när jag äntligen fick på Hoffman: Först hit, sist ut. 
 
Lägret är slut. 7/7-12. Vi fick låna varandra och vara riktigt tighta kompisar i en vecka och vips - Hejdå, ha ett bra liv. Förstås ska vi träffas igen på Liseberg nu i juli. Tack alla för ett underbart läger. Vi ses nästa år igen! ♥
 
 

Mot Falsterbo

 
Nu drar jag till Skåneland! Uppladdad med godis, mackor, bullar och vinddruvor. Tillsammans med gosiDisa kommer detta bli riktigt fett. Vi hörs igen på Söndag men kommer även tidsinställda och blogg från mobilen så missa inte det!
 
Visst är det en fin bild på mig och Hoffman? Love it! ♥

20 april 2013

Datumet jag, Joanna och Johanna kommer se Justin Bieber. Det känns ofattbart. Äntligen har vi biljetter!

The typical hästmänniskan

Gjord utav mig!!
 
Ansikte: http://wilmafur.blogg.se/
 
Hahaha, så jävla roligt..

Ridoutfit

Såhär blåa såg vi ut idag! 
 
 
 
 

Hjälm -
Lamicell med egen bling på
Handskar - Hööks
Tröja - Ponnysanning
Ridbyxor - Hööks
Strumpor - Kingsland
Ridskor - ELT
 
Skydd - Equi-Guard
Schabrak - Globus
Tränset - Hööks
Flugpannband - Häst och hund i Lerum
Nosludd - Djurnära i Floda
 
 
Riktigt bra att rida med flugpannband när man rider ut tycker jag! Tycker det är extra kul om det matchar och det gjorde det idag! När jag ändå var igång med det blåa tog jag ett gulligt nosludd där det stod "Kelen". Köpte det för ganska längesen just för att Hoffman är så gullig och kelen ♥
 

I mitt andra hem

Är i stallet nu tillsammans med bästis Hoffman. Har tagit in han och borstat han ordentligt. En liten smutsgris är han! Ska snart sadla honom då jag och Amanda (http://amarona.blogg.se">http://amarona.blogg.se) ska rida ut tillsammans! Mysigt värre. Skönt med en lång uteritt innan jag åker till Skåne! Har dragit på oss en riktigt blå och praktisk outfit. Den får ni se senare när Amanda tar kort på mig ;) Så länge får ni se en bild på Hoffman när han skickade lite på saltstenen nyss. Sötnosen!


Min första header

Kolla min första design här på bloggen! Det var precis när jag hade hyrt Hoffman och skulle endast ha honom över sommaren. Riktigt grön och somrig. Flisan, som är i mitten, var ju min absoluta favorithäst på Wiebo innan jag fick Hoffman så hon var ju tvungen att hänga med, red henne ju nästan hela tiden förra året. 
 
Men självklart tycker jag mer om designen som jag har nu! Fortfarande härligt grön och med världens bästa häst som header. Kan det bli bättre?

Åker mot Lerum

Hej! Ska iväg med bilen nu för att handla mat till Falsterbo som jag kan ha på tåget/i stugan. Men innan dess ska mamma på ett ärende så kommer sitta i bilen ett tag och vänta och då ska jag klura på ett inlägg som jag kan lägga upp här. Det blir väl spännande? Hörs så länge med ett långt inlägg =)
 

Stuteri MW - dag 6

Hej! Idag var vi uppe med tuppen klockan 07.00. Idag red vi ut alla tillsammans i skogen i 1 timma. Var endast i skritt så att hästarna fick komma ut lite och röra på fläsket. Kom sedan tillbaka och åt lunch och sedan fixade vi oss och hästarna för idag var det TÄVLINGSDAGS! Man fick välja mellan hoppning eller dressyr och hoppgalning som jag är så valde jag såklart att skutta. Valde 80 centimeter då det var stilhoppning och ville hellre hoppa lite lägre och snyggare. Hoppningen gick skit bra! Kändes toppen och Hoffman gick som en klocka. Kände att jag kom snett på vissa hinder. Var så himla spänd men det gick bra ändå. Det bästa var att vi fick ett protokoll så att man lärde sig något av rundan. Big like!
 
Efter tävlingen hade vi ridteori när Fia skulle hoppa hennes hingst Feno-Me. Alla åt macka och njöt av utsikten. Fia rider ju så fruktansvärt bra så att man nästan sätter mackan i halsen. Sedan var det sista stalltjänsten för lägret. Jätte mysigt var det! Sedan öppnade kiosken redan vid 6. Köpte upp mina sista pengar och vi hade lite fri lek. Det regnade ute (det regnade 1/7 dagar, alla andra dagar hade det varit 25 grader och sol så det gjorde ingenting) så vi befann oss mest inne och pratade. Sedan var det sista middagen. 21.00 serverades det grillat. Nomnom! Riktigt gott. Alla satt vid samma bord och skrattade och pratade. Sedan var det...
Spökkväll. Är alltid det 1 gång i veckan på Stuteri MW lägrerna vilket jag ger en stor hiss till! Alla satt i mörkret och berättade först spökhistorier och skrämde upp varandra. Efter det var det en berömd spökrunda som var det vidrigaste jag har varit med om! Gick tillsammans med Victoria och Emma-Nellie och ströp dom typ. Klängde och hängde och ville knappt gå i mitten för jag var så rädd. Skrek som en stucken gris dessutom, fy fan.
 
Efter spökrundan skulle jag säga godnatt till Hoffman. Klockan var runt 00.00. Då ser jag något som hoppar in i stallet. Gissa vad det var? Precis, en j*vla padda. Fyfan!!!! Skrek lika mycket då. Schasade ut den ur stallet och kunde gå tillbaka igen med bra samvete.
 
Sen lade jag mig i sängen efter att sagt godnatt till alla och skrev i min dagbok (som jag skriver av nu) och tänkte sedan att detta var sista kvällen på Stuteri MW. Sa godnatt till Karin och Sofia och somnade sedan.
 

Stuteri MW - dag 5

Hej! Dagen har varit riktigt rolig! Red först dressyr klockan 09.00 på morgonen. Dressyren gick riktigt bra. Red öppnor i skritt och trav och red nästan ingen galopp idag. Tränade på att flytta bogarna och övade på att få bättre följsamhet och lydigare hästar. Hoffman blev svettig och jobbade på riktigt bra nu på morgonen. Sedan kollade jag på när dom andra red och sen var det lunch. Sedan var det hoppning. Herregud vad bra det gick. Banhoppning stod på schemat och jag och Hoffman var taggade till tusen. Jag red Hoffman riktigt bra idag och var väldigt noggrann. Hoppade allt som kom i vår väg med en bra galopp och en bra sits över hindrerna. En riktigt bra hoppträning. 
 
Sen åt vi middag som var grillade hamburgare. Satt inte fel efter 2 hårda pass. Efter maten hade vi stalltjänst som var tufft idag. Alla var trötta efter dagens 2 ridpass men det gick bra ändå. Efter det var det fri lek och kiosken öppnade. Senare på kvällen var det lekar i ridhuset. Alla var super flummiga och hade jätte roligt. Stafetter, springa baklänges, irländskjulafton osv.osv. Det var riktigt roligt! Man skrattade hela tiden. Det var ju inte sämre att mitt lag kom 2:a. Ni vet väl, 1an förlora, 2an vann, 3 tappa byxorna.. lala. 
 
Sedan märkte jag av en mindre kul sak när jag skulle lägga mig. Hade VÄRLDENS största blinningbett. Kan visa er i paint hur det såg ut. En lägerkompis, Kajsa, hade med sig saker då hon också var överkänslig mot det så jag fick kylsalva och kortison på bettet. Aj vad det kliade. Men ondast hade nog lill-Julia som fick åka in på sjukhus idag pga magont. Stackarn!
 
Mitt bett:

Packar för Falsterbo

Hej! Har gjort flera tidsinställda för sofialovee.blogg.se nu och imorgon ska jag göra tidsinställda för Ponnysanning.
Ska börja packa nu lite smått för Falsterbo Horse Show som jag och Disa ska till Fredag-söndag. Imorgon kommer det vara fullt upp så vill vara klar med så mycket som möjligt innan vi åker! Kommer nog bli skoj att åka dit, speciellt med Disa ♥
 
Men nu måste jag slita mig från datorn, har suttit med den i 3 timmar och gjort tidsinställda så att ni har något att se fram emot när ni klickar in här i helgen. Ikväll kommer det upp ett inlägg dag 5 från Stuteri MW!
 

Saker jag älskar

Vilken stämmer mest in på dig?
 
 
 

Följ mig på Bloglovin!

Följ mig på Bloglovin som 75 andra gör för tillfället. Jag gör även Bloglovin byten om du är intresserad av det. Följ mig i så fall och skicka sedan en kommentar så gör jag detsamma :)
 
Tryck på bilden eller länken under för att börja följa mig!
 
 
---> http://www.bloglovin.com/sv/blog/2532871/sofialoveebloggse

Liten brud rider

Har varit i stallet nu med mamma + mammas kompis och hennes dotter. Ida på 7 år hade inte kunnat somna och var SÅ spänd idag. Gissa varför? Jo för att just hon fick äran att rida Hoffman idag. Oj vad duktig hon var! Hade ridit på 3 olika ridskolor och tjejen kunde rida lätt, stå i lätt sits och ha bra kontakt med munnen. Först så drog hon i munnen och bankade i sidorna men då sa jag till henne att han var väldigt känslig och genast lydde hon och hade lätt kontakt i munnen och tryckte bara med skänkeln när vi övade övergångar.
 
Hon hoppade även första gången idag på Hoffman vilket hon älskade! Hon skrattade och log hela tiden och berättade efteråt att det var det bästa hon varit med om. Och det var i trav/galopp på cirka 50 cm. Riktigt duktigt! Hoffman var suverän och fick mycket morötter och äpplen efteråt. Klickade även en bild på Ida när hon red. Matchad outfit va? ;)
 

Stuteri MW - dag 4

Idag var jag jättetrött när jag vaknade. Alltså riktigt trött, fick knappt upp ögonen. Hade bara ett ridpass idag som var en långritt på 2 timmar. Tyckte det var skönt för Hoffman att bara gå ute och luffa runt och galoppera. Vi var 7 stycken som red iväg och kom hem till lunch och då åt vi pastasallad. Sedan kollade vi på när dom andra red och hade fri stund då alla snackade och hade kul. Sedan runt 15.00 åkte vi till havet för att bada. Vädret var helt blå himmel och solen stekte på så alla tyckte det var jätte skönt! Vattnet var super långgrunt och varmt som en bastu. Herregud vad skönt det var. Inga brännmaneter så det var ett jätte skönt dopp.
 
Sen åkte vi hem, duschade och snackade med Alice ett bra tag. Lärde känna henne lite mer vilket var super kul! Sen körde vi vattenbrännboll igen som vi aldrig tröttnade på under veckan. Toppat lag och vi ägde verkligen! Sedan var det middag och sen öppnade kiosken för alla godisgalna barn. Vi låg uppe ganska sent idag och jag lärde mig massor med svordomar på finska, danska och norska. Oj så exotisk jag är!
 
Dagen var slapp och skönt att slippa ett ridpass på eftermiddagen! Bildern är tagna av gosi Johanna (http://jooojos.blogg.se/)
 
 

Chillar med min fina vän

Är hemma från två jätte härliga dagar med Emmie. Är i stallet nu och har lekt som en galning med Hoffman. Herregud vad han sprang och bockade, någon var glad att se mig =) Ska strax hem igen för att äta 3 rätters hemma med hela familjen för en gång skull. Inte illa! Sen ska jag träffa Ina och Matilda. Men vänta er ett inlägg om Stureri Mw ikväll också! Kram


Godmorgon

God morgon allihopa! Är vaken nu här på Paradisvägen. Idag blir det en lång hemresa med buss, tur att jag har en grym bok att läsa (fatta eld)! Innan jag åker hem blir det dock en uteritt igen. Kanske kommer en videoblogg om ni har tur! Btw... Är allergisk mot blinningbett och har fått 3 stycken stora bett. Ett är på handen så min hand ser ut som en liten boxningshandske. Snyggt..


Tårta

Har precis gjort tårta med Emmie. Gick och köpte massa gott på Willys så blev det en trevlig tårta, har dock inte smakat på den än men för er som är intresserade är receptet såhär: 1 lagret på en tårtbotten: - Grädde, drottningsylt, maränger och smält choklaf 2 lagret på en tårtbotten: - Grädde, banan, chokladkross glass och smält choklad 3 lagret som var på toppen: - Grädde, NonStop och strössel OBS: ÄT INTE OM DU GÅR PÅ DIEY ELLER VILL BLI SMAL :-)


En lista - tidsinställt

UTSEENDE
Hur lång är du? 164 senast jag mätte mig!
Ögonfärg? grön
Hårfärg? Sandré men nu har jag färgat det så många gånger så nu är det slingat
Stil? Olika. Men gillar färgade shorts, någon tuffare tröja och min keps!
Är du nöjd med ditt utseende? Nej det är jag inte, men ska ju inte slösa tid på att klaga eftersom jag kommer se ut såhär dom närmaste 90 åren typ.       
Är du mogen? Om jag vill vara det så!
 
 
FRITID
Du har varit på läger? Löjligt om ni inte har märkt det ännu, haha. Har varit på 3 läger under min livstid + småläger med fotbollen.
Du kör handboll/basket? nope!
Du kör fotboll/innebandy? Har spelat fotboll i många år men har tyvärr slutat..
Du är ofta med kompisar? Yes, gillar inte att vara själv så mycket ;)
 
DU TYCKER OM ATT…
Kramas? Ja!
Prata? Älskar att prata ju ;)
Sova? Jag gillar det, dock känns det som om man sover bort dagarna..
Gå upp tidigt? Ja, om det är något kul som sker under dagen!
Lyssna på musik? 24/7 i mina öron. 
Vara ensam? Nja, ibland är det skönt.
Att vara kär? Ja det är alltid kul :)
Vara i skolan? Alléskolan var kul att vara i, får väl se vad som händer på gymnasiet
Kolla på film? Kollar aldrig på film förrutom med familjen ibland. Den måste vara stört bra, gillar att kolla på bio dock.
 
HYGIEN
Hur ofta duschar du? Varannan dag
Använder du deo? Ja
Brukar du borsta tänderna varje dag? Yes
Använder du parfym? Ja! Älskar min parfym från Hollister som jag köpte i Stockholm!

BADGIRL/BADBOY
Kysst en främling? Jao
Har haft oskyddat sex? Nix
Pussat en tjej? Ja ^^
Gråtit inför mer än 10 personer? Herregud, hur många var det egentligen på skolavslutningen? ;)
Sovit bredvid någon av samma kön? Ja? 
Sovit brevid någon av motsatt kön? Japp
Älskat någon så du skulle kunna göra vad som helst för den? Ohja..
Gråtit dig till sömns? Haha, händer..
Gråtit framför någon du älskar? Men JA!
Vaknat av att du gråter? Nej, faktiskt inte..
Skrikit ord som hora och slampa till någon? Ja O.o
Slagit någon på skoj? Fightcluuuub! Haha, ja det har jag.
Blivit slagen på skoj? Varför ens fråga ;)

ÖVRIGT

Varit på sol semester? JA! Underbart som faen.
Badat i havet? Det är det enda rätta. Sjön är skabb..
Har haft snöbollskrig? Ja, annars har man inte levt.
Inte sovit på en hel natt? Ja. Dygn med Annelie, Disa och Joanna. Glömmer aldrig och gör aldrig om det, hahah!
Varit på sjukhuset? Ja, asså. Onödig fråga. ALLA har ju varit på sjukhuset när dom föds så varför fråga? ;)
Sovit i över 12 timmar? Ja, efter jag hade dygnat somnade jag 7 och vaknade 2 nästa dag. 17 timmar, den ni ;)
Sett en film mer än 10 ggr? Nej men nästan..

Bråkat med en vän? Ja, men är man vänner på riktigt så löser man det, right?

 

DU FÖREDRAR
Cola/Fanta? Fanta Pineapple en varm sommardag!
Tv/Data? Dator framför TV i ALLA lägen
Blå/Rosa? Rosa! :)

 

HAR DU NÅGONSIN…
Varit medvetslös: Ja
Gjort något riktigt dumt: Ja, klart man har..
Gjort något du verkligen ångrar: Ja, faktiskt. 
Varit nykter på någon nyårsafton: Nä du vet. Jag har firat nyår snart 16 gånger och varit full varenda år, eller?
Åkt ambulans: Nej
Gjort nåt olagligt: Jaa
Skämts över dina föräldrar: Klart man har
Sagt jag älskar dig och menat det: Ja? :)
Vilka kläder sover du i: Stor t-shirt
Vad hatar du verkligen: Att bråka, tysta människor som inte vill prata och överflöd med skryt..
Har du varit kär i någon du inte haft chans på: Ja, hallå, JUSTIN BIEBER?


Uteritt

Hej och hallå! Är hemma hos Emmie nu på hennes fina gård och har ett litet ridläger här själva, mohaha! Ska iväg på en ridtur med Bego och Mumin, Emmies två d-ponnys! Spännande att rida ponny för en gång skull! Återkommer mer ikväll för nu ska vi rida (tillsammans med alla insekter, därför flugskyddet)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2012/pic_4ffad6729606ee2e330007d8.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2012/pic_4ffad6729606ee2e330007d8.jpg" class="image">


Stuteri Mw - dag 3

Redan Tisdag, gulp vad tiden går snabbt. Vi vaknade upp klockan 7.00 och gick upp och mockade boxen. Sedan var det frukost som tidigare dagen. Klockan 11.00 red jag hoppning* med 8 stycken andra i ridhuset. Vi gjorde en hoppövning där vi kom in på en serie med först studs, sedan ett räcke och sen en oxer. Hindrerna var ställda mot väggen och sen var det löshoppningsband bredvid så att hästarna var tvugna att hoppa. Vi tränade balans och följsamhet och det gick otroligt bra! Maria frågade till och med sig själv det passet vad vi skulle sätta upp för mål med det ridpasset gick helt perfekt! Oups, glömde skriva till detta. Linnéa på Jasper fick åka in till sjukhuset på den här dagen. Jasper vägrade på ett hinder och hon hoppade. Drog med tränset och landade med all sin tyngd på armen. Så stackarn fick en inre blödning i armen men klarade sig fint ändå och fick komma hem samma dag! Lill-Johanna på b-ponnyn William ramlade också av idag. Dock ingen fara med henne!
 
Sedan avr det lunch och sen kollade vi lite när Fia red Feno-Me. Andra ridpasset var en uteritt. Valde själv att rida det då jag ville ha en omväxling för Hoffman. Med 7 andra galopperade vi och busade ute på en åker. Jätte roligt var det och skönt att få rida ut, skogsmulle som jag är. Efter uteritten borstade jag av Hoffman och släppte in han i boxen. Han stod ute i rasthage från 10.30-14.00 och sen 18.00-21.30 varje dag vilket var väldigt bra och jämna tider!
 
Innan middagen hade vi sedan en ridteori där Fia red utan sadelgjord och visade balans och följsamhet vilket var otroligt lärorikt! Sen var det middag i form av kassler och potatisgratäng. Sen kom världens bästa mamma och lämnade resten av höt, godis till Hoffman och till mig. Tack! Efter det körde vi vattenbrännboll som var så SJUKT kul! Vill köra det varje dag men inget kommer vara så kul som på ridlägret. Istället för en kona vid varje "station" är det en hink med vatten som man ska doppa huvudet i innan man springer till nästa station för att inte bli bränd. Vi var lika blöta som om vi hade badat med vi ville bara köra hela tiden. Synd att man måste sova...
Sedan var det kvällsmacka och vi gjorde sedan ordning oss för sängen. 
 
 
* Idag fick vi välja ridpass. Uteritt/hoppning/dressyr på förmiddagen och samma valmöjligheter på eftermiddagen.
 
 

Mot Emma-Nellie!

Åker långt bort till ingenstans nu. Både tåg och buss för att komma till Älvängen (?). Ska sova hos Emmie idag till imorgon vilket kommer bli jätte roligt! Hon var en av dom 17 som var på ridlägret. Om ni inte visste det redan så är hon faktiskt en av dom som var med i Ponnyakuten 4 i år så något borde jag kunna luska ut idag, mohaha. Men oroa er inte, kommer även upp ett inlägg idag om dag 3 från Stuteri MW!
 
Kommer bli galna uteritter idag och imorgon också. Hon har två ponnys på hennes egna gård så det kommer bli fräsigt. För Hoffman blir det vilodag idag igen :)
 
Emma-Nellie och Bego
 

Videoblogg


Fotat

Har varit och fotat med Amanda på Hoffman och mig! Höll även en träning för henne och hennes travare innan dess. Gick verkligen skit bra för dom! Jag löste deras problem hur dom skulle få galopp, det ni!
 
Nu är jag hos Amanda och har precis kommit hem från stallet. Solen stekte på så blev inte jätte bra foton i direkt solljus men det blev ändå bra. Hoffman kommer vila nu några dagar så att han får in allt han har lärt sig, dessutom blir det en bra paus för mig också att lära mig in allt och låta allt skjunka in. Men nu ska vi fixa med en bloggdesign till Amanda. Ha en bra kväll!
 
 

Stuteri MW - dag 2

Vaknade kvart i 7 av att Sofia satte klockan. Sofia fodrade alla privathästar medan jag fixade ordning mig för dagen. Borstade av den spåniga Hoffman. Mockade i Hoffmans box, jag var tvungen att göra det direkt när bajsade för annars pickade fåglarna sönder det, haha. Åt en god frukost som höll ända fram till 12 utan att man blev hungrig. Vi red sedan ett pass klockan 09.00 där vi red dressyr. Mycket grunder så som att man rider raka hörn utan att hästen bestämmer att man ska svänga i hörnerna och många övergånger. Hoffman var väldigt fin!
 
Kollade sedan på när dom andra 2 grupperna red och sedan släppte jag ut min häst i hagen där han fick stå i några timmar. Sen var det lunch i form av god tacos och sedan tog vi fram bommar till vårat markarbetspass. Äntligen lite bommar som förgyller dagen! Hoffman reds på hackamore på det passet vilket Maria tyckte var jätte bra att variera med! Jag berättade för henne att jag brukare variera med 4 bett och 5 nosgrimmor varje dag. Rider aldrig med samma, kanske ni inte visste? Passet var ganska svårt. Hoffman var väldigt pigg och jag brukar inte vilja dra han på nosryggen när jag rider på hacket så jag red med sätet vilket han lyssnade otroligt bra på! Vi tränade även mycket cavaletti och i början hoppade hoffman över ALLA, sen kom han in i jätte kort galopp och hoppade det. Haha, skrattade bara åt situtationen men efter ett tag så gick det jätte bra. Det var väldigt kort avstånd mellan bommarna så det var bra att han fick lyfta lite extra.
 
Sedan släppte jag in Hoffman i boxen och tog inte ut han i hagen förren klockan 18.00. Vi åt middag och sen öppnade kiosken. I kiosken fanns massa gott godis och jag shoppade loss varje dag. Bra priser och smart system, hiss! Till kvällsaktivtet hade vi poängjakt. Var i lag med 5 andra som jag inte hade pratat med så mycket så det var jätte roligt! Poängjakten gick ut på att lägerledarna hade skrivit upp många saker vi skulle hitta i området. T.ex. en röd hovkrats, 7 olika sortes blommor, skohorn osv. Vi hittade allt förutom 2 saker och vi vann! Tur det, annars hade jag nog varit bitter ;)
 
 Sedan gick vi och lade oss (låg förstås och pratade en lång stund innan). En väldigt bra måndag!
 
Visste du att Maria har 16 hundar på gården? Bilden nedan är en av dom..
 
 

Aldrig hästens fel - ny kunskap

Något jag lärde mig på lägret var att vad som än händer (nästan) på ett ridpass så är det inte hästens fel. Maria som har varit åratal i hästvärlden och avlat fram väldigt fina hästar har väldigt stor erfarenhet inom hästar. Det jag lärde mig främst under veckan på Stuteri MW var att det inte någonsin är hästens fel när man rider.
 
Några exempel:
 
När hästen kommer snett på ett hinder - Du måste styra bättre
 
Om hästen river på ett hinder - Den lyfter visst på benen, du måste bara förbereda den rätt och rida fram till hindret
 
Hästen går med näsan rätt upp - Du kan inte säga sen i slutet av ridpasset att "Brunte" var stel och dålig att rida idag, det är DU som inte har ridit tillräckligt bra. Den hästen skulle antagligen gått fint under en annan duktigare ryttare den dagen.
 
Om du ska välja häst på ridskolan och du säger att du vill ha en lätt häst? Alla hästar är lätta om man sätter upp låga mål. Men om du vill komma någonstans i ridningen är ingen häst lätt.
 
Jag hoppade en 80 cm bana och visste att Hoffman skulle kunna klara av 1 meter bana lika lätt men JAG skulle inte rida lika bra. Han skulle kanske hoppat men jag hade förmodligen varit lite i vägen eller varit för spänd så jag valde att rida en runda som gick bra och lite lägre. Sedan på utvärderingen av rundan berättade jag för Maria att JAG hade ridit lite fel. Mina armbågar stack ut på vissa hinder, jag la honom snett MEN jag red också många delar bra och det var därför vi kom runt felfritt.
 
Rider DU bra kommer hästen gå bra. Hur dåligt utbildad den än är. Vill du ha en lättlärd häst? Varför? Om du gör fel kommer den lära sig det lika snabbt som när du gör rätt. En häst vill inte göra fel, om du sitter på hästen med ett stadigt säte och fina hjälper kommer du lika väl kunna rida LA dressyr samma dag.
 
Fia (Sofie) som är Marias dotter red sin hingst Feno-Me på en ridteori en dag och det såg så otroligt lätt ut. Hästen flög fram och Fia hade ett stadigt säte (så stadigt att hon har ridit utan sadelgjord veckan vi var där..). Julia, en lägerkompis, vann  en bajsplockar tävling och fick sitta upp på Feno-Me som är värd miljoner. Och vips. Där går Feno-Me och ser inte alls likadan ut som när Fia red. Julia skrattade bara och sa "Det här var ju as svårt, det ser ju jätte enkelt ut när Fia rider". Det var sådan skillnad och det var då vi förstod alla att hur bra häst du än har kommer den inte gå bra med en dålig ryttare på ryggen.
Jag lägger Hoffman mitt på hindret, han trampar av rätt, hoppar med bra teknik och jag har bättre sits.
 
Jag lägger Hoffman FEL på ett hinder, alltså inte mitten utan snett och vips så hoppar han med lite sämre teknik och vi får dessutom mindre poäng på stilhoppningen.
 
 

Godmorgon!

Godmorgon på er! Vad händer idag? Vädret är ganska kasst här i Floda så badsugen blir man inte direkt. Somnade runt 12 och vaknade vid 9 så lite småtrött. Fortfarande van vid att gå upp 7 varje morgon i Väröbacka.
 
Vid halv 12 åker jag till Amanda och pratar lite med henne, vi har inte setts på väldigt länge så ska bli skönt att prata ikapp. Senare idag har jag inte något speciellt planerat. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Älvängen till min kompis från ridlägret. Kommer bli toppen!
 
Senare idag kommer det upp ett inlägg från dag 2 på lägret. Spännande!
 

Stuteri MW del 1

1 juli: Jag var först på plats, 12.35. Alltså 1,5 timma innan lägret började. Vi hade beräknat 2 timmar att lasta men det tog bara 10 minuter i Söndags. Både bra och dåligt om man säger så! Men vi hade god tid på oss att lasta av allting och kolla runt i stallet.
 
Sedan kom allihopa till lägergården och vi samlades på Marias otroligt fina gård. En gård som är pedantiskt skött på grund av att det är ett stuteri. Vi var 4 privatryttare på lägret. Jag med Hoffman, Emma-Nellie med Bego, Sofia med Fibbla och Johanna med Anakin. Vi var i 2 stycken gäststall med stora boxar och bra utrymme.
 
Maria hade rundvandring för oss 18 tjejer och berättade regler som vi skulle följa. Reglerna var väldigt förstående och jag och mamma var överens om att det var väldigt bra regler! Jag flyttade in i mitt rum jag skulle bo i och hälsade på Sofia och Karin som var mina rumkamrater under veckan. RIKTIGT goa tjejer. Efter att vi hade sagt hejdå och varit oss tillrätta så sadlade vi (privatryttarna) sina hästar och red ett grundpass i ridhuset där Maria såg hur våra hästar var och hur vi red. Resten av gruppen hade sitsträning på lägerhästarna.
 
Kom även på att jag glömde hälften av höt hemma så mamma och jag bestämde att hon skulle lämna det på onsdagen. Bra va? ;)
 
En väldigt bra måndag! Har skrivit ner allt i en dagbok så vet precis vad vi gjorde varje dag! Dock var jag väldigt trött varje gång jag skrev i dagboken så har inte skrivit exakt allt men det gör väl inget? Lite bilder får ni förstås från första dagen!
 

Stueri MW sången del 1

Stuteri MW, det är ett läger som är bra.
Stuteri MW, gör att man blir glaaad.
Inga protester, till Maria idag.
Hashi Bashi, Marias kommentar
Det är en härlig tid, filosofi

Stuteri MW ( Melodi - Hakuna Matata låten)
 
 

Hemma!!!!!!

Tårarna slutar inte rinna, FYFAN vad deprimerande att vara hemma. Långt inlägg kommer antagligen ikväll med bilder. Det har varit den bästa veckan i mitt liv. ALLT har varit på topp. Flera kunskaper och 17 nya vänner rikare. Tack Stuteri MW!

Kommer ni ihåg Tilly?

Kommer ni ihåg när jag var medryttare på ponnyn Tilly? Ett nordsvensk sto med otroligt mycket humör. Hon var väldigt lättlärd och jag lärde henne puss, skaka på huvudet och "tass". Hon lärde sig otroligt fort och ville lära sig mer hela tiden. Kom ihåg när jag gick till den isiga paddocken och skulle göra lite tricks och hon nästan bet av mig fingret när jag gav godisen. Fingret blödde och det var kaos. Hela min nagel gick sönder och kunde inte känna fingret på 2 dagar. Fruktansvärt var det, fast något man skrattar åt nu.
 
Kom också ihåg när jag red i paddocken och Joanna filma. Skulle hoppa ett hinder på typ 50 centimeter i en hal paddock och Tilly hade sina skor med broddar på och jag satt i barbacka sadeln och var livrädd när jag kom på hindret. Detta var tredje gången jag ramlade av Tilly: http://www.youtube.com/watch?v=aLeuFg-7Low
 
Tilly var en buse och jag tror om jag hade verkligen velat och jag hade varit äldre och mer modig hade hon kunnat bli något. Hon hoppade relativt fint när vi löshoppade henne och hon var som sagt väldigt lättlärd.
 

Tävling nu!

Ska hoppa 80 cm stilhoppning nu! Önska mig lycka till så görs vi sen!

Världens bästa citat

People were created to be loved and things were created to be used. The reson why the world is in chaous is what things are being loved and people are being used.
 

Veckans hiss

Veckans hiss går till Hanna Widerstedt, jag menar. Hur cool är hon inte? Jag förstår inte varför alla låter sig provoceras av henne. Hon är riktigt grym tycker jag! Jag skulle gärna vilja ha hennes självförtroende och bara kunna skita i vad andra folk tycker. Jag tänker alltid "tänk om hon inte gillar det, eller tänk om han inte tycker det". Hon skiter i allt och det tycker jag är fruktansvärt ballt! Hon är även riktigt söt utan smink (som jag såg i ett videoklipp). Så bort med sminket Hanna, eller inte. För det kanske är just det som också gör Hanna till Hanna. Aja, veckans hiss går till Widerstedt :)
 
Den här videon älskar jag, tycker hon är as skön och söt här!
http://www.youtube.com/watch?v=awieFILqUoU

Bilder från träningen

Här kommer lite bilder från träningen i onsdags. Och även efter då vi spolade av hästarna eftersom dom var så himla svettiga.
 

Just nu:

Just nu är jag på ett STUTERI! Ridlägret är på världens finaste gård med otroligt fina hästar (7 föl...också). Lever livet med 17 andra tjejer! Hoffman trivs som fisken i vattnet. Står nu och betar med han i gräset medan dom andra tränar. Har haft 2 dressyrpass än så länge som gått sjukt bra! Hoffman är pigg och verkligen på hugget. Senare ska jag rida markarbete för en GRYM instruktör men innan det ska H ut i hage. Kram!

Skillnad på Hoffman

Min älskade häst!
 
Ser ni någon skillnad på Hoffman? Första bilden är tagen 13 juni 2011, andra bilden är tagen 26 augusti 2011 och sista bilden är tagen 23 juni 2012. 
 
 
 
 

Ser ni utstårlingen på Hoffman nu? Han mår SÅ mycket bättre. Pälsen, kroppen, ALLT! Så mycket har jag kämpat och allt är värt det!!
 
Kolla manen, hahha. Andra bilden är ju så rolig. Tyckte ju typ det var snyggt ^^
 

Falsterbo Horseshow - tidsinställt

Hur många taggar inte till Falsterbo Horse Show? Jag gör i alla fall! 13-15 kommer jag vara där med min fina vän Disa och vi kommer åka dit med tåg. Trök jag vet men med godis blir det kul, haha! Kommer sola, bada, kolla showen, träffa människor och framför allt njuta av Skåneland! Alltid kul med sådana här småtripper. Kommer gå på väldigt mycket pengar med boende och tågbiljett men,men. Vi kommer bo med några hästbloggare! Lamia, Emma&Anna Elfstrand, Sofia Genne, Rosanna Zimdahl med mera. Kommer nog bli galant!
 
Ska du dit?
 

Nu rullar transporten

Vi hörs och vi ses! Kommer uppdatera från ridlägret och sedan kommer tidsinställa varje dag. Vi hörs på riktigt på Lördag med förhoppningsvis nya vänner och mycket kunskap. Puss på er!
 

1 juli 2012

Hej! Idag är det är 1 juli 2012. 7 månader sedan nyår. Vad har hänt egentligen? Det sägs att när man har roligt flyger tiden iväg, jag antar att dessa 7 månader har varit funny as hell för jag har knappt hunnit andas så fort det går.
 
Vad hände nu i juni då?
 
Jag åkte till man pappa i början av juni och var på hans bröllop. Jätte fint och var riktigt glad för min pappas skull!
 
Åkte en vecka senare till Stockholm med Joanna. Bodde hos en tjej som heter Sara. Kollade Nicki Minaj och upptäckte Stockholm. En helt underbar tripp!
 
 
En vecka senare var det sedan klassresa och sedan var det en historisk bal. Kommer aldrig glömma den. Dansade tills natten gick ur och var så himla glad över min tid på Alléskolan. Alla var otroligt fina och jag hade svin kul.
 
Sedan var det skolavslutning. 9:an var slut. Tårarna tog inte slut och jag tror inte ni kan förstå där hemma hur mycket jag egentligen grät. Grät från början till slut. Sorgligaste jag har varit med om att lämna alla. Trodde inte jag skulle gråta när jag gick ur men det gjorde jag och det gjorde ont..
 
 
Sen var det sommarlov! Full fart med att fira midsommar, vara med vänner, åka till Frillesås och NU åker jag på ridläger. Min juni har varit fantastisk, hur har din varit?