27-28 oktober

0
Där jag klättrade i trädet letade vi fikon och det hittade vi! Då lade vi dom i ugnen med rom i och åt grädde till. Ljuvligt! Bilden längst ner är från en av våra goda frukostar. Poolbildern och havbilderna är givna eftersom det ligger 1 minut från huset. Love life!!

Nay naglar!

FFixade naglarna idag i Spanien! Inte gjort några inlägg pga bilderna går typ inte att ladda upp men dessa gick! Ska pröva igen att lägga upp alla härliga bilder! Det är super kul här och vi har gjort massa roliga saker. Shoppat, badat, solat, promenerat i bergen, ätit på restaurang 2 gånger och gått på marknad. Helt underbart! Skriver mer när bilderna går att ladda upp!

I Marbella

Hej kalla Sverige! Har fått sms av mamma att det har snöat hos er! Haha, tycker det är kul att jag äntligen får vara i värmen när sådant händer. 25 grader varmt här, dock lite vind men det skadar inte. Har redan fått färg (eller fräknar?) och nu ligger redan Ellen och steker vid poolen. Bor lite utanför Marbella hos Ellens mormor och morfar som är så himla underbara. Vi landade i Fredags hemma klockan 01 på natten och somnade strax därefter. Cool känsla att vakna upp med palmer utanför! Igår var vi först på en stor marknad. Köpte ett jätte fint halsband, solglasögon och nyckelring. På onsdag ska vi till en annan marknad så det blir najs! Vi var även och kollade på ett bögbröllop (haha) och badade igår. En riktigt rolig dag!
 
Idag ska vi först sola hela förmiddagen och sen promenera uppe i bergen och se alla fantastiska hus som har pool och vakthundar så det blir coolt. Antagligen står också en riktigt god tapas på schemat. Me love SPAIN!!
 
Bilder kommer i mängder ikväll!!

1 timma kvar!!

¡Hola amigos! ¿Es su casa después de la escuela y han sido comprados y dulces para el viaje con Elena, la chica con la que me voy a ir. Estoy tan emocionado y todo se llena! Ir al aeropuerto cerca de 1 hora y tener tiempo para comer antes de tiempo así que es corto. Pero por suerte, hay equipo en el que se le informará de todas las buenas fotos que voy a tomar! Creo que estoy en un país diferente hoy?!
 
Hej kompisar! Är hemma nu efter skolan och har varit och köpt godis till resan med Ellen, tjejen jag ska åka med. Jag är as taggad och allt är packat! Åker till flygplatsen om 1 timma och ska hinna käka innan så tiden är knapp. Men som tur är finns det dator där så kommer uppdatera er med alla fina bilder som jag kommer ta! Tänk att jag är i ett annat land idag?!
 
Marbella: 
 
 

Dagens ridpass

Lovade Linn att jag skulle ta Coppen vilket jag gjorde. Åkte till stallet efter skolan och fixade ordning först allt i stallet så som att mocka och fixa mat. Sedan tog jag in pollen och longerade han fram han innan ridpasset med inspänningstyglar. Longerade i cirka en kvart och när jag satt upp var det en riktigt stor skillnad. Ryggen var höjd ordentligt och han hade ett schvung i steget som var riktigt kul att känna. Coppen jobbade på bra under mig och i galoppen var han även avslappnad och byte rent när jag bytte varv vilket var kul att känna. Pia (tränare på profilen) sa att det är bra att longera en spänd häst innan ridpasset då och då vilket jag idag gjorde. Jag är nöjd med våran insats och det var ett effektivt ridpass som var noggrant upplagt!
 

Tja


Ett inlägg som berör

---> http://hardhatmedia.se/08/21/allt-blir-battre/#comment-1076
 
 
 

"När jag var tretton år var jag kär i en tjej som hette Sophie. Hon hade de blåaste ögonen jag sett. Hon doftade fläder och när hon gick förbi kunde det hända att jag blundade och andades in. Jag skrev hennes namn i mitt block om och om igen. Sophie. Sophie. Sophie. En gång kom hon fram till mig på rasten. Hon gav mig en ihopvikt lapp. När jag vecklade upp den hade hon redan börjat gå därifrån. Jag läste febrigt och darrhänt. ”Du är söt.” Vet inte varför. Men jag ropade efter henne. ”Men du är jävligt ful!”

 

Jag var femton år. Vi hade haft gympa och vi stod och duschade i en ångande rad. Det tjoades och hoades. Så där som det gör i grabbiga duschrum. Någon virade ihop sin handduk och pisksnärtade mig på stjärten. Ytterligare en gjorde samma sak. Till slut stod fem personer och snärtade mig. Jag skrattade så där som man gör. En kvart senare stod jag i ensamhet och grät i skolans källare.

 

Jag var sjutton år. På något sätt hade jag fått tag på en flaska Rosita till festen hemma hos Martin som hade föräldrafritt. Jag drack för mycket. För snabbt. Jag kräktes och sen somnade jag, helt utan kontroll. När jag vaknade var festen fortfarande i gång. Någon dansade i soffan jag låg på. Jag upptäckte att jag var naken. Jag fick panik. Rusade upp ur sängen och ut i garaget. Folk skrattade vilt. När jag stod där i garaget kände jag att skavde i stjärten på mig. Något satt fast där inne. Jag försökte få ut det. Krafsade vilt med fingrarna. Efter en stund föll en tampong ut ur mitt anus.

 

Jag var fjorton år. Och befann mig i en period i livet då jag onanerade väldigt ofta. Intensivt. Minst fyra gånger per dag. Ibland sju. Det fanns ingen hejd på mitt runkande. Och jag började inrätta mitt liv efter min vilda onani-frekvens. Vid ett tillfälle frågade pappa mig om jag ville följa med till Paris för att se Franska Öppna i tennis. Jag älskade tennis. Men tackade nej. Hittade på något svepskäl. För jag såg att en resa med pappa till Franska Öppna skulle äventyra min onani.

 

Jag var sexton år. Hade just flyttat från Stockholm till en liten ort på västkusten. Försökte ta mig in i kulturen. Gjorde allt. Pratade till och med göteborgska. Efter några veckor var jag på fest. Den största killen på högstadiet kom fram och tryckte sin armbåge under min haka. ”Du ska inte tro att du är något, fitta!” och så slog han. En gång. Två gånger. Tre gånger. Blodet rann. Det rann blod på själva linsen i mitt ena öga – mitt synfält blev rött. Jag  svimmade och vaknade av att någon torkade mig i ansiktet med en binda.

 

Jag var tretton år. Bästis med Johnny som var tjock. Han var ofta retad av de andra i klassen. Jag umgicks med honom i smyg. På en rast när vi spelade landhockey ramlade jag. Johnny stod alldeles bredvid men hade inget med mitt fall att göra. Jag reste mig och sprang efter honom. ”Du fällde mig din feta jävel” och slog honom i ansiktet.  Jag träffade perfekt. Han började gråta. Inför alla.

 

Tonåren. De där jävla tonåren. Det är först nu som vuxen jag förstår hur vidriga de var. Hur elaka alla var – hur elak jag var mot alla. Kanske befinner ni er mitt i skiten? I så fall vill jag bara säga en sak. Kämpa. Uthärda. Det blir bättre. Kram. Calle"


SÅ HIMLA GLAD

Har fått ett samtal nu som gjorde mig så jäkla glad! Silken möjlighet! Kan än så länge säga att det handlar om en häst!!!


Jag kommer aldrig få en ätstörning:


Börjar packa

Hej allihopa! Igår sov jag hos Disa. Börjar 12.40 idag så chillar nu hemma och ska strax gå ner och äta lunch. Sen ska jag börja packa lite smått för Spanien. Åker ju på Fredag tillsammans med Ellen och det ska bli så himla kul! Idag ska jag inte göra något speciellt. Ska åka och spela fotboll och sen kolla på Hollywood fruar, givet! Imorgon blir det ridprofil och på Torsdag ska jag ta hand om Coppen och även fotboll så mitt schema är fullt!
 
Ha en grym Tisdag så hörs vi!

Måndag

Hej alla pigga människor. Hoppade ur sängen vid 6 och hade helt glömt av att jag började vid halv 9 idag. Jaja, extra lång tid på mig idag på morgonen då. Har på mig skjorta, höga jeans och massa smycken idag. Idag blir en go och glad dag. På lunchen drar jag till min mormor och käkar pannkakslunch, kan det bli bättre? Efter skolan blir det plugg och chill. Var i stallet igår och red 2 hästar. Såg också att Gucci inte var halt längre och herregud vad hon busade i ridhuset. Unghästen kom fram i henne. Ska skriva ett långt inlägg för er snart hur det egentligen ser ut på hästfronten så ni förstår!
 

Jag och Coppen


På mina naglar

Fixade mina naglar igår ordentligt. Filade och klippte dom i en snygg form. Sedan penslade jag på ett royal blue nagellack som har skimmer i! Hiss!


Fredag

Fredag igen! Herregud vad tiden går fort. Någon som håller med? Om två veckor är det november - vad hände med året lixom? Nej, men mina ångestladdade inlägg får komma någon annan dag när jag är deppig! Idag är det fredag = helg = en glad Sofia! Har varit hemma nu i några timmar och kollat på tv och bara chillat. Skönt! Senare ikväll ska jag iväg och möta 3 tjejkompisar och sen iväg på en 18-årsfest. Det ska bli kul! Min helg ser ut att bli en riktigt bra helg med vänner och familj. Imorgon blir det antagligen bio med några eller tjejkväll och på söndag står det som vanligt solsidan och plugg på schemat. Självklart ska jag till stallet i helgen - ÄNTLIGEN! Sista helgen innan Spanien tillsammans med min kompis så den helgen är super, hoppas ni får en lika fin! 

Jag & Ellen


Nytt i skafferiet

ALLT mitt smink blev snott när jag var på lokalfesten i Floda, tragist tyvärr. Men,men. Inget att göra åt så det blev att åka in till Nordstan tillsammans med Ina och köpa Fit Me foundation, ögonbrynspenna och foundationpensel. Jag får börja så, mascara hade jag 1 hemma så det prioterar jag inte. 

Imorgon åker du

Imorgon åker du min fina vän. Borta i två hela månader. Älskar dig!


Plugg, plugg, plugg

Efter skolan (var hemma 16) satte jag mig ner och tog ett mellanmål framför en film. Behöve pusta ut ordentligt, har haft en riktigt lång dag idag! Efter min lilla avkoppling blev det back to plugg igen efter en timma. Historia prov imorgon = plugga på ordentligt. Pluggade en timma och sen bar det åt fotbollsträning i duggregn. Helt okej träning, skönt att röra på fläsket! Nu sitter jag här framför datorn, nyduschad och fräsh. Hann inte göra så mycket efter att jag klivit ut duschen utan direkt till datorn för att först blogga och sedan sitter jag nu här och blir förhörd av mamma (har en liten paus nu dock). Snart ska jag nana! Nöjd att jag pluggar, i högstadiet pluggade jag ALDRIG hemma. Bokstavligt ALDRIG. 
 

Snygga naglar

548831_452735858101776_1207320635_n_largeTumblr_m06ki5cjk81qlnq25o1_500_large65384_156457694497982_805096034_n_largeTumblr_m0suvcvswv1r7m3suo1_500_largeTumblr_mang0gxp0y1r8oc0mo1_500_large
 
Blir jätte sugen på att åka och fixa mina naglar när jag läser på Kenzas blogg och sen kollar We Heart It. Önskar att jag var lika duktig som dom och hade orken att sitta och pyssla med min naglar. Så himla snyggt! Ska spara ut till en fin form och sen måla dom med en snygg färg!

Jag och Coppen

Tog ju hand om den fina skimmeln i 5 dagar och Amanda lyckades klicka några fina bilder på oss så visst ska jag lägga upp dom här :)
 
Har varit så kul att ta hand om den här killen. Visst är han snygg?!

Här grät man nog inte:


Gårdagen i bilder

Ja igår var det lokalfest med över 300 pers och det spårade rejält. Många man kände och även gamla klasskompisar från 9:an så det var kul!
 

Några mer bilder


Tredje hästen


Bilder från idag

Har varit med Joanna lite idag och tog massa fina bilder. Här får ni ett smakprov!
 
 

Ridit på Gråbo

Red på Gråbo idag (ridprofil) och red samma häst som jag red sist jag red där. Gick mycket bättre idag men tänkte göra ett mer utförligt inlägg imorgon då klockan är mycket. Hoppade på lektionen och har några filmer så det ska bli kul att visa!
 
Imorgon ska jag åka till sjukhuset och dra ut en tand, anledningen att jag åker till sjukhuset är att jag ska bli lite lullig så jag kan enklare dra ut den. Är väldigt nojjig med sprutor som säkert många vet. Men,men. Sängen kallar och jag börjar bli redigt trött. Hörs imon :*
 

Onsdag morgon

Har på mig Kenza jackan idag en kall dag som den här! Och jag dör vad skön och varm den är! Har bara t-shirt under och den är hur varm som helst ändå! Gossigt i 3 minus (!!?!!????????!?!!) Hela outfiten får ni senare för nu ska jag äta frukost i skolan <3


Planering för dagens hopp pass


Gårdagens ridpass

Res ut med Sofie igår och det gick jätte bra. Red Coppen och han var något stissig ute och var rädd för allt som var i skogen (inklusive alla träd), haha. Men riktigt härlig häst att rida! Det blev en regnig men riktigt rolig ridtur. Hästarna var svin pigg och lilla Sofie hade inte så mycket att säga till om på Gucci för den gamla hästen galopperade snabbt! Rolig ridtur och jätte mysigt att ta hand om Coppen.


Följ min kompis blogg!

 
http://elleneliasson.devote.se/

Dagens planer

Hej allihopa! Idag blir en riktigt bra dag. Slutar dagen med film i filmsalen och sen drar jag hemåt och byter om till ridkläder. Sen ska jag och min kompis Sofie dra till stallet för att rida ut med Gucci och Coppen som jag lånar. Kommer bli riktigt kul! Ska rida Coppen lite i ridhuset innan för att känna på honom innan jag går ut på en uteritt med honom. Kuligt! :) Vi hörs lite senare!
 
 
Kände för en bild på min älskling ;)

Passar Coppen

I veckan kommer jag passa en extremt fin 8-åring vid namn Coppen. Kommer passa han måndag, tisdag och torsdag pga att ägaren är utomlands. Kul att ägaren har ett sådant förtroende. Kommer rida och ta hand om honom precis som "en egen häst"! Ska bli kul!

Fotboll och ridning

Som ni såg på videoklippet var jag i stallet idag. I morse vaknade jag upp hos min kusin i Göteborg efter att ha haft en riktig myskväll. Släppte både Gucci och Caramelle, dock longerade jag C innan. Ett riktigt sto kan jag säga er! Busade och lät lite då och då. Tog också in Frenchie efter att ha fixat för henne. Fullt upp!
 
Sen hade jag fotbollsträning och efter det var jag och familjen och kollade underbara Solsidan och Hörnan. Gash vilken bra söndag!!
 
 

En GALEN Caramelle i ridhuset

Tänk att det är den här hästen jag sitter och rider dressyrpass på! Idag var hon en energiknippe som ville få utlopp av sin energi genom att galoppera och busa i full fart! Det är såhär hon gör när jag rider henne i galopp, inte lika extremt dock ;) Haha!


Samedi

Igår hände inte så mycket. Var i Göteborg med Olivia, Otto och Ellen och åt och chillade. Åkte hem sedan vid 8 tillsammans med Otto för orkade inte fest idag så jag var hemma med familjen istället <3 Nu är jag på väg till tåget för jag ska till min bror i stan och sen ska vi äta lunch med pappa som är i Sverige i helgen! Mysigt! Ikväll har vi gäster och sen kanske jag drar till min kusin och sover där. Diggar den här helgen!


Torsdag

Hej! Min kanelbulledag har varit underbar, även fall det inte innehöll någon ända kanelbulle. Vi hade en extremt chill dag i skolan - förutom springtestet på 5 km på 32 minuter. Men jag är nöjd och jag brände allt mitt onyttigt jag har ätit hela veckan, haha! Slutade en timma tidigare pga inställt lektion. Men jag och klasskompisen Angelica stannade kvar och pluggade för våra 2 prov till imorgon. Juridik och franska - kuligt! Senare kom Nonno och Felicia som går i skolan och hade med sig godis som vi käkade i Studiestugan. Mysigt som attan! ♥
 
Efter detta åkte jag hem och städade kaninburen och pluggade. Sedan åkte jag till stallet och red Gucci och tog hand om henne. Gick först en promenad och sen ett riktigt bra dressyrpass i paddocken. Super nöjd! När jag kom hem vid sju så satt jag och mamma och åt god middag, pluggade lite till och sen har vi suttit och kollat på Kockarnas kamp och nu kollar vi på Hela Sverige bakar. Ett riktigt bra Torsdag. Har även bloggat så nu efter programmet ska jag sitta och plugga lite mer juridik. Puss på er! :)
 

Dagens outfit

Idag har jag glidit runt såhär. Visar både inne och ute outfiten. Har inte börjat använda min Kenza jacka än men så fort temperaturen sjunker några grader kör jag på den snyggingen!


Höstens mode: Paljetter

Höstens mode är ju verkligen paljetter och självklart färger så som mörklila och senapsgult. Man får ju inte missa stickat, för hur snyggt är det inte?! Paljetter och glitter kopplar man oftast ihop med fest men inte i höst, då är det nämligen hett som attan till en stickad tröja över. Ha en stickad tröja över och allt kommer bli mer dämpat till en vardagsutstyrsel. 
 
Bild från http://poulines.se
 
I höst är det också populärt med manligt mode. Lite killigare skor och hatt är snyggt. Om du är klädd i något flickigt, passa på att bryt ner det med några tuffare skor (lårhöga skor är riktigt mode) och skinnjacka. Hösten 2012 handlar om att blanda stilar. Blanda stilar = snygg och spontan stil! 
 

Bild från: http://kenzas.se

 

Och höstens snyggaste jackor ÄR och FÖRBLIR Kenzas alla kollektioner. MUMS!

 


Gårdagens ridpass

Red både Gucci och Caramelle igår så tänkte skriva upp ridpassen:
 
Gucci:
 

Red ut med Linn och Coppen igår (några som står i stallet) med Gucci. Gucci blev plötsligt 20 år yngre och betedde sig som en unghäst. Trippade på tå hela tiden men absolut inte studsig utan trippade med hela tiden och var riktigt glad att få komma ut i skogen. Reflexer på och en extra jacka - hösten är ju så mysig! Var ute i en timma i skritt och trav, ingen galopp för den här gången utan känner att jag vill känna på henne lite innan. Efter ridpasset borstade jag av henne, la på fleecetäcke och tog in henne i en nymockad box med hö, gossigt!
 
 

Caramelle:
 

Caramelle red jag lite senare i ridhuset. Red ett kort, intensivt pass och red i ungefär 30 minuter i alla gångarter. Hon var lite trippig idag och bockade lite i galoppen men hon blev SÅ fin i galoppen och galopperade bra under mig i en fin form. Tänk att hon bara är 4 år! Jätte glad att jag få rida den här talangen, hon är så fin! Efter ridpasset gjorde jag precis som för Gucci. Gossigt!
 
 
 

Tisdag

Hej! Har fullt upp idag! Har massa plugg - franska & juridik prov på fredag och 2 inlämningar i engelska på torsdagen så det är fullt upp. Ska ta tag i allt när jag kommer hem (är i skolan nu) och ska sedan åka till stallet. Ska egentligen på fotbollsträning idag men hinner inte det då jag ska få rida Caramelle (4-åringen) idag. Så jag skippar träningen och åker till stallet och pluggar idag. Ikväll är också favoritprogrammet på tv - Project X och Svenska Hollywood fruar. Vi hörs sen!
 

Dagens ridpass

Först i stallet mockade jag 2 boxar och tog sedan in 3 hästar, inklusive Gucci. Det hade regnat hela dagen så hon var dyblöt! Så jag tog av det blöta täcket, spolade av benen och borstade av henne ordentligt. Sedan sadlade jag och gick in i ridhuset. Där red jag ett dröm ridpass! Tänk att hon är så gammal och att detta var andra ridpasset. Hon är, vad jag har märkt, väldigt emot tygeltag i början och går gärna "lite på tå". Men efter en 20 minuters uppvärmning börjar det släppa och i slutet gick hon helt otroligt bra! Bra i lodlinjen och slappnade av i hela kroppen och jobbade bra med ryggen. Rolig känsla! Men slutade när jag ridit där perfekt i 10 minuter då vi är i igångsättning. Efter ridpasset gick jag runt i ridhuset och tränade på att hon skulle följa efter mig och det gick galant! Sen tog jag in henne i spolspiltan och borstade av henne noggrant och klippte sedan man och svans då Louise bad mig göra det. Satte sedan på henne ett gosigt täcke och in i boxen med hö. Gucci trivs verkligen med uppmärksamhet! Hon var varit lite i skymundan sedan Louise började tävla med hennes andra hästar. Gucci och Louise gick 150 banor felfritt så hon är ju van med uppmärksamhet så hon älskar verkligen nu när jag tar hand om henne. Och jag tycker ju inte direkt dåligt om det heller ;)


Gucci!

Slutade tidigt idag pga orientering. Gick skit bra - dock var det otroligt geggigt i skogen men YOLO! Haha! Åkte sedan hem till en klasskompis med några andra men var bara där i en timma för sen böhövde jag åka hem vid typ halv 2. Har varit hemma nu lite och pluggat och ska med bussen om 40 minuter till stallet. Ska rida 23-åringen nu idag igen, haha! Hon blir ofta lite ensam berättade Louise då hon prioterar hennes tävlingshästar så nu medan Frenchie ska bli frisk tar jag hand om den här gamla damen. Så det blir att fixa och pyssla om henne och rida ett dressyrpass idag igen så det ska bli kul! Ikväll blir det mitt favoritprogram - X factor!