Finaste Hoffis <3

Tack för bilderna Ebba!
 
Grisiga bebis, haha!

 

Mot ridprofil

Har haft en jätte bra dag och det blir absolut inte sämre. Ska åka till ridprofilen (Gråbo) om en halvtimma för att träna markarbete med en ny ridskolehäst. Ska bli så kul! Fick fina ord på mitt utvecklingssamtal med mina tränare så är super taggad! Hörs sen :)

Dagens outfit

Godmorgon! Har varit i 2 timmar och är på toppen humör! Har hunnit plugga, blogga, äta god frukost och fixat mig. Kör på converse för första gången i pr! Halva skolan har redan börjat använda vårskor så jag är inte den som backar. Hann även locka håret idag och har även fina naglar som jag fixade själv igår!


Beställt

I veckan kommer dessa fina skor till mig. Jag dööör vad snygga. Från Nelly.com. Perfekt till en vit klänning på sommaren på party. Me love!

Söndagsmys

Har spenderat hela dagen hos hästarna. Red ut på en riktigt mysig uteritt på Jackpot. Jobbade igenom han i skritt och han blev riktigt mjuk och fin. Solen sken och det kändes nästan som vår! Åh vad jag längtar till man kan galoppera ute utan att man behöver sätta på hästen skridskor, haha...
 
Har precis suttit och pluggat matte i en timma. Pjuh! En läxa som ska in på Tisdag men mycket skönare att slippa göra den efter man kommer hem från en vidrig måndag. Klapp på axeln, höhö. Har köpt Disas säng som är en 120. Har sovit i en 90 säng hela mitt liv haha så detta kommer bli så skönt, äntligen säger jag bara! Ska bli skönt att få lägga sig i den efter den här effektiva söndagen. Men innan det ska jag färga mitt hår (hmm, undrar vilken färg?) och sedan sätta mig framför Ponnyakuten. Standard!
 
Pottis idag. Lindor och allt (jag vet att tränset är något stort)..

På tävling

Sov hos Lisa igår och idag är vi på tävling. Gick upp vid sju så var lite som en mumie kan man säga. Lisa har hoppat en runda och fick tyvärr ett pet men såg jätte fint ut. Hon startar igen om 10 minuter så ska heja! Är väl på Nääs igen vid 13.00 och då blir det en uteritt och även i ridhuset. Hörs sen!


Helt okej :O

 

Goa hamstrar


Mot Göteborg

Godmorgon på er! Har varit vaken nu i en timma och det är så fruktansvärt skönt att ha tid på morgonen. Har gjort inlägg på Ponnysanning och duschat. Ska strax ner och äta frukost och sedan städa i mitt rum lite. Vill ha det fint till helgen! Igår red jag ett dressyrpass på Jackpot. Han var något stel (pga vilan) men löste det ganska bra tycker jag. Han var fin i galoppen men jobbade mest i skritt och trav igår. Ställde inte så många krav då han som sagt har haft en kortvarig vila nu och behöver mjukas upp.
 
I helgen har jag inga direkta planer och det är skönt faktiskt. Tar dagarna som dom kommer och får se vad som händer! Ska i alla fall till stallet och även gymma. Men idag så ska jag till Göteborg först. Ska till Ungföretagande mässan med klassen eftersom jag går Ekonomiprogrammet. Otroligt skönt att skippa tråkiga lektioner haha.. Efter mässan blir det fika med tjejerna i klassen ♥
 
 

Tack Nalle Puh <3

 
Har så fruktansvärt ont i munnen av alla skav som jag får av rälsen. Har knappt ätit något idag och tränade MRL så kanske inte var bästa kombinationen? Nu har jag borstat tänderna med 3 (!!!) tandborstar och även skölja med flour. Vill man vara fin får man lida pin, inte sant?
 

Imorgon blir det stallet hos älsklings Jackpot. Han är äntligen frisk så blir ren dressyr i ridhuset. Ska verkligen jobba igenom honom ordentligt i varje gångart. Ska bli roligt!
 

Tredje största hästblogg

Tack som tusan alla läsare. Just idag räknas vi som Sveriges tredje största hästblogg. Vi har flera tusen läsare per dag och över 3000 mail av dom i inkorgen. Vi är bäst Joanna!

True or not true om JB?

 

Tandställning och VS saker!!


Ett sista leende..

Godmorgon! Nu får ni ett sista inlägg där jag inte har skrot i munnen för idag sätter jag i räls. TUFF TUFF när kommer tåget? Haha!


Jackpot = förkyld

Var i stallet igår och ska till stallet idag igen. Tyvärr är plutten förkyld och ska därför inte ridas på några dagar (råd av veterinär). Så det blir bara fix i stallet, borsta och mysa idag. Blir mysigt. Har lite sysslor som ska göras idag. Ska städa mitt rum och kaninens bur (bästa på hela veckan..eller?) och även träna på gymmet. Är taggad för att kötta!
 
I morse fixade mamma en jätte god frukost bestående av scones och smoothie så jag har verkligen börjat söndagen på bästa sätt. Tittat på filmen Savages också som får bra betyg av mig, spännande film! Måste också passa på att be om förlåtelse för uppdateringen hela den här veckan. Varit otroligt skönt att vara borta från bloggen lite så skippat att logga in här. Men helgen har varit jätte bra. Varit på fest och även umgåts med mina underbara vänner. 
 
Nu slutar lovet på bästa sätt. En vecka i Holland med Ellen och en bra helg. Glad över mitt sportlov men imorgon börjar allvaret..
 
 
 
 

Äntligen till gymmet

Har gått en vecka nu med relativt mycket skräpmat så som nutella, B&J, fika och restaurangmat. Men har kännt att jag verkligen har unnat mig det och har skitit i träning i en vecka. Kanske inte så bra men hur ofta är man "utomlands" (min pappa bor ju i Holland) med en kompis?
 
Men som jag har märkt nu under mina levnadsår så varierar min vikt otroligt snabbt. Kan skippa frukosten och jag går ner ett halvt kilo. Det är helt sjukt! Det låter helt osannolikt men förra veckan när jag tränade och åt bra så gick jag ner 3 kilo på en vecka!! Min vikt rasar så fort jag tränar och äter bra och jag går ner i vikt otroligt enkelt men baksidan av detta är att jag går upp hur enkelt som helst. Den här veckan har jag gått upp flera kilo. Det är nästan läskigt hur mycket det varierar. Vet liksom inte när det tar stopp? Hur mycket kommer jag väga om jag tränar och äter bra veckor i streck? 
 
Någon som känner igen sig i detta viktvarierande? Låter säkert skumt men så är det! Men nu ska jag i alla fall till gymmet med några vänner. Har på mig mina nya shorts och ska även inviga mina turkosa/rosa gymskor. Nice! Taggad till tusen!
 

Vem fick jag länk av hahaha

Offer som jag har jag knappt några läsare så vem länkade mig igår om jag får fråga? Fick över 20 kommentarer inrullande på mitt Amsterdam inlägg så tacksam för svar hahaha xD
 
 

Åker hem


Amsterdam

Hela dagen har spenderats i Amsterdam - Hollands huvudstad. Höga byggnader och en riktigt fin stad. Såg lite annorlunda saker när man gick i stan som t.ex. en cannabis affär och ett sexmuseeum. Även ett flertal som går och röker på, det är lagligt i Holland haha.. 
 
Vi var på Anne Franks musseum som var SÅ häftigt. Var inne i hennes hus där dom gömde sig, läste utdrag från hennes dagbok osv. En riktig upplevelse och man kände verkligen att allting var som vi såg det fast på runt 1940. Helt sjukt! Riktigt glad att vi fick den möjligheten, dock fick man inte ha kamera med sig så tyvärr inga bilder.. Var även på två cafén. Först när vi kom till Amsterdam åt vi second frukost och sedan åt vi lunch. Riktigt härlig dag helt enkelt!
 

Holland shopping exkl. VS

Lite shopping har det allt blivit här i Holland. Tar kort på VS prylarna när jag har köpt på hemvägen alltså.

Korta springbyxor// Iphoneskal // Gymskor // Bh


Glöm inte att följa mig

Glöm inte följa mig på Videofyme! Då får ni mina videos direkt på mobilen. Ni kan ladda ner appen och enkelt börja följa mig under namnet "sofiaanderberg"


Gårdagen i bildregn

Här ser ni några bilder när vi var i stan!
 
 
Och 3 bilder till från VS..

PÅ VATTENPALATS

Har spenderat 3 timmar på ett vattenpalats på tre våningar. Sjukt kul! Åkt dödens ruchkanor och badat i bubbelpool. Riktigt bra förmiddag! Nu ska vi kolla Lost och mysa och senare ska vi handla ingridienser till scones. Mummmms!
 

Hoffman 2013

Min finaste kärlek som jag fick låna i 1,5 år. Du har förändrats..<3 Bilden hittade jag på http://northons.blogg.se/.


Shopping


Mot Ikea @Holland


SÅ JÄVLA BÄST

@Holland med Ellen


Lackat

Dagens nya nagellack. B-young i färg nummer 87. Fräsht och fint! Målar först ett undernagellack från OPI, sedan två lager av B-young och sedan ett överlack av OPI. Det lär hålla ett tag i alla fall!
 

Nyttigt men oj så gott

Ikväll har jag varit på ett riktigt svettigt pass på gymmet. Tränade bodyattack igen och det känns så bra! Ska plugga lite för ett ekonomiprov till imorgon så håller på att försöka ta tag i det. Och till plugg måste man ha något gott och eftersom jag inte äter sötsaker gjorde jag en fruktsallad (passionsfrukt, äpple, banan och blodapelsin) med vaniljkesella till. Ack så gott!


Dagens ridpass

Idag var jag hos Pottis och red tillsammans med en jätte gullig tjej i stallet! Började med att släppa honom i ridhuset då han var väldigt pigg att ta in. Höll på att gå över mig några gånger = INTE OKEJ. Innan vi gick tillbaka för att sadla passade vi på att lägga fram bommar för dagens agenda var markarbete! Hade upphöjd cavaletti och även ett litet hinder på volt. Red på hackamore idag vilket gick super bra!! Han brukar alltid vara lite spänd med det men väntade verkligen innan jag ställde några krav. Detta resulterade att han gick som en klocka hela ridpasset. Så nöjd!! Han lyfte fint över cavalettin (trots ovan) och rullade bra över "hindret". Så idag gick Jackis galant!


Mår dåligt - VÄRLDENS FINASTE

Ärligt!!!! Jag blir helt käääär. Jag dööööör. Kom fram till mig i April när vi ses, jag tar insiativet kan jag lova ;)

2 dagar kvar

Två dagar kvar till jag åker med världens goaste vän till Holland. Kommer nog bli bästa sportlovet! 7 dagar spenderar vi utomlands. Kommer bli så kul!
 
Tumblr_lw824dc8vp1qcqsb1o1_500_large
Tumblr_llv1trjwhl1qc8rdho1_500_large
Displaypicture_large
5698454287_80b39c3c0b_z_large
6_1221_3735_p1_large
2416202772_541a3c9810_z_large

Historia prov - CHECK

Yes! Äntligen klar! Har skrivit klart historia provet och det gick så bra. Plugget igår och i förrgår lagrades i hjärnan och jag kunde mer än jag trodde. Svarade på alla frågor med bra motiveringar så jag är verkligen jätte nöjd. Länge leve imperialismen! ;)

Nu har jag två lektioner kvar. Håller på att skriva en insändare om "Höj studiebidraget" i skolan som jag kan publicera lite senare och min sista lektion (som slutar vid 4) är matte. Gillar matte så det ska faktiskt bli helt okej. Den här onsdagen tycker jag är riktigt mysig. Ikväll blir det ju bio så det blir ju inte sämre. Historia satte verkligen gräddet på moset då nu är jag verkligen motiverad till allt!

Blondieees

Hinner inte blogga

Historia prov imorgon som jag måste plugga till och jag kom hem halv 8. Ska försöka lägga mig i tid idag också och vill hinna se den nya serien - Maria & Mindy (best friends forever) innan jag ska sova. Imorgon kommer en kort utvärdering om longeringen. Ska även på bio imorgon (EGO) med min älskade vän Emelie. Älskar vardagsmys. Men,men. Nu hinner jag inte skriva mer. Ha det bäst!!

Things I loveee..

Follow our instagram! :) @therealjustgirlythings or http://instagram.com/therealjustgirlythings

Afternoon

Kom hem vid träningen vid kvart i åtta ungefär. Körde ordentligt idag och svettades som en gris haha, så det kändes skönt! Efter träningen gjorde jag en super enkel men mättande middag bestående av tonfisk, keso, tomat, avokado och lingongrova med ost. Mumma! Har suttit och pluggat imperialismen nu i 1-2 timmar också. Har prov på onsdag så jag satte mig och gjorde mindmaps för att punkta upp det viktigaste, lär mig jätte mycket av det! Men nu ska jag försöka sova innan klockan hinner slå tolv. Är faktiskt trött redan och det är ganska ovanligt.

Imorgon ska jag förresten till Gråbo. Ridprofilen har börjat igen så på schemat står det longering för att öva upp sitsen. Tycker det är jätte viktigt med en stadig och korrekt sits så det ska bli roligt. Självklart får ni en kort utvärdering senare. Men som sagt så ska jag sova nu. Första lektionen imorgon är idrott, TAGGA ;)


Music for life

Klicka bilden för att komma till min grymma chill lista. Lyssnar på den när jag rider, går till skolan, sitter på bussen, pluggar, sitter hemma osv. Nästan hela tiden! Undantagen är när jag ska på fest eller något annat kul då jag behöver lite mer pepp och tagg musik. Då kan ni hitta den HÄR.
 

MÅNDAG - FITNESS FOR LIFE

206132_440070886026418_1193388764_n_large
 
Måndag morgon. Goaste dagen att vakna klockan 7 på? Nja.. Sovit 5 timmar sammanlagt den här helgen så lite lagom trött när jag vaknade i morse. Men nej, smink och frukost i magen gjorde mig piggare och en promenad till bussen gör nog varenda levande varelse pigg av kylan. Morgonens första lektion var ridprofil där jag och två andra tjejer ska göra ett arbete om skänkelvikning. Kommer visa er det arbetet när det är klart! 
 
Nu har jag samhäll och det är dagens näst sista lektion. Efter skolan ska jag träna med min träningsbuddy Angelica. Ska kötta på pass och även på gymmet. Mycket roligare att träna med någon för man peppar varandra och då blir man mer taggad. Så idag är det träningsmåndag. Piggnar till ordentligt av det och hela veckan startar bra. På kvällen blir det sedan Top Model Sverige!
 
Mndag-009_195629571_large
 
Tumblr_mhgxgujrn01s40kuwo1_500_large408725982c6e6688df39753c41bd4ab4_large

3 februari - hoppfilmen

Som ni kommer se är Jackpot fortfarande väldigt grön i hoppningen och jag måste även lära mig att hoppa honom ordentligt. Vi fick mycket positiv respons idag då Jackpot lär sig väldigt snabbt. Han vill verkligen och har aldrig vägrat. Galoppen kändes bättre idag. Han var starkare på volt och även bättre på rakt spår. Fortfarande behöver vi träna på att rida mot ett hinder utan hjälpbommar, t.ex. när man rider bana eller liknande, då han lätt tappar galoppen. Men det är bara att fortsätta träna. Alltid lika roligt att hoppa honom då han tycker det är kul och försöker verkligen. Vart nu benen än är. Jag och Jackpot kommer kämpa, träna och ha otroligt kul tillsammans nu. Allt för att det ska bli så bra som möjligt. Tagga!
 
 

Hoppträning - utvärdering

Ska redigera den nu så den kommer upp imorgon eller sent ikväll. Träningen gick i alla fall super bra! Hoppade "5 och halvan" övning och även kombination med planka in, räcke, planka ut. Jackpot var jätte fin idag. Tränaren sa att vi hade utvecklats och att Pottis såg mycket bättre ut. Jag är super nöjd i alla fall!
 
Klipp från filmen:

Hoppträning

Igår blev det en sen kväll. Sov med Disa igår och några andra och gick inte och la oss förren runt 5 så är lite trött eftersom jag la mig vid 8 på morgonen igår. Ligger alltså lite efter i sömn så får la hoppas att jag somnar relativt tidigt idag!
 
Ska klä på mig snart och så ska jag och mamma åka till stallet. Ska fixa stallet och sen ska jag träna lite senare. Är jätte taggad och hoppas att mamma kan filma så ni ser hur det går. Har ju tränat upp galoppen lite mer nu så förhoppningsvis går det lite enklare idag. Ska fokusera mycket på min sits också så att jag följa med mer i sprången och så kanske han kan taxera lite bättre. Kommer säkert gå super!
 
Förra träningen:

AW SPORTHORSES

Hej alla goa hästmänniskor. Jag och Joanna har blivit sponsrade med ett Aw Sporthorses läger vecka 32. Lägret är i "Camp C" vilket betyder att man är på klubb/lokal nivå med sina tävlingsambitioner. Man får ha med egen häst och förhoppningsvis kommer jag ha med en mörk liten polle där. Men det får vi se. Annars får man självklart låna deras grymma ponnies. HÄR kan ni gå in på deras hemsida och läsa mer.

Mot Pottis

Godmorgon världen! Igår var jag på restaurang med några kompisar. Åkte sedan hem och sov hos Angelica. En mys fredag helt enkelt! Har dock sovit i cirka 4 timmar vilket resulterar en relativt trött Sofia...

Idag ska jag rida Jackpot, ska ha hoppträning imorgon så idag ska jag skritta fram ordentligt och sedan skritta över upphöjda bommar och även trava. Då blir han mjuk i bakbenen och efter det ska jag stretcha. Tror det blir bra! Vi hörs senare!


Tre talanger

Blev så glad över att höra dessa låter. Tänk att skrika ut några toner så kommer detta ut? Vissa föds verkligen med fina stämband, haha. Lyssna på brunetten, alla är duktiga men hon har något speciellt!

Jump for life

Johanna Ågren och 2 andra bloggare har nu dragit igång ett projekt som heter Jump for life. Det är en Pay and Jump på Göteborgs Horsepark. Alltså ett jätte event! Det kostar 150 kronor att vara med och allt överskott kommer skickas till Svenska Hästarnas värn. Skit häftigt ju :D
 
Klicka på bilden för att komma till Facebook sidan!