Bränt över 1200 kalorier

Tillbaka från gymmet. Jag är DÖD. Herregud, har alltid svettats så här mycket. Utfall, hopp, springa ja ALLT. Attack mot kroppen helt enkelt ;) Innan jag åkte till träningen åt jag wok med kycklig för att hålla mig. Efter det vidriga men roliga passet tränade vi på gymmet. Snacka om att jag är helt slut..
 
Nu när jag kom hem har jag duschat och ätit grovt bröd med tonfisk. Som liten efterätt har jag ätit grönt äpple med kesella. Mumma! Så taggad nu för att träna. Mår så otroligt bra! Idag var jag + 4 grymma tjejer och tränade. Älskar att träna med sina vänner, då peppar man varandra!
 
Tumblr_mgznzl6wzy1rjfr64o1_500_large
This_will_be_my_year_50e3202c9606ee727fdd043a_large

Du är allt bra du


"Just put a cherry on top"

Under my shades har rullat i mina öron den här torsdagen. Var på tingsrätt med klassen igår (gjorde inget brott om ni trodde det,haha) och därför var jag ganska taggad på skola. Har min andra dag i skolan idag så var inte allt för trött. Nu sitter jag på bussen till stallet. Ska gå på en promenad med Pottis. Han har haft en skada i ena benet och tydligen har han varit väldigt stel där så ville inte anstränga honom idag utan låter både han och mig promenera lite i det fina vädret!

Mamma kommer sedan och hämtar mig och så ska jag plugga lite för svenska prov imorgon (JIPPEY). Senare ikväll blir det Body Attack pass på gymmet. Har aldrig gjort det men det låter aggressivt, haha. Hoppas ni får en bra eftermiddag!


Ni får se frågestunden svaren innan Ponnysannings läsare gör..

Japp, ni får lite förhandstur pga ni läser min blogg. Svaren på frågestunden på Ponnysanning kommer här!
 
Och om ni undrar varför jag ser så trött ut är det för jag har ingen mascara, haha!
 
 

Nu ska jag bli fitness!!!!

När träningen är igång är allting igång. Vi hörs om jag inte är helt död!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2013/pic_510955a9ddf2b311553b64f9.jpg" class="image">


Tisdagsmys

Hej alla fina människor! Har inte varit i skolan idag utan jag har dragit ut ännu en tand. Räls here I come, haha! Längtar bara tills jag har satt i den så den kan försvinna igen för då ska jag ha Colgate leende ;) Nu sitter jag och pluggar men innan dess har jag och mamma tittat på en film. Och det där jag sa om kost igår? Idag är det ett speciellt tillfälle då jag har fruktansvärt ont i munnen och måste kyla ner den och även fira att jag var så duktig, är så fruktansvärt spruträdd men har gått en "kurs" nu så är inte alls rädd för att dra ut tänder. Så medan jag nu jobbar matte får Ben & Jerry fira med oss lite. Mums! 
 
By the way, imorgon ska jag till tingsrätten, oups... Undra vad jag ska göra där?
 
 
 

Mobbning och eller inte?

SÅ många inlägg har på sistonde skrivits i hästbloggvärlden om att mobbning är FEL. Moraliskt beteende och hej och hå. Ändå händer det här igen. Ett bloggbråk om vems häst som är bäst. Hur låter det? Låter så barnsligt så det inte är klokt. Jag är dock Sweitzerland i det här och kommer alltså inte utrycka mig i bloggen vem som har rätt eller fel. Det här "lilla" bråket som pågick under en dag har gjort att en storbloggare nu stänger ner sin blogg, Youtubekonto och Instagram. Ska det gå så här långt? Det är skrämmande hur folk uttrycker sig i bloggar om att det är fel att mobba osv osv men så fort något händer så blir det PANG och ett bråk skapas. Bråk skapar åsikter och åsikter skapar mobbning. En ond liten cirkel. Detta ska inte accepteras. Varesig om du procoverar eller om du blir provocerad - det ska aldrig så gå här långt. Båda partnerna blir ledsna och det gör ingen gott. Jag står som sagt inte på någon sida utan jag tycker bara att det här bråket har gått onödigt långt över internet på väldigt kort tid.
 
75920_10150282640834978_2071088449_n_large

Träningsinspirerad - KOST

Jag har otroligt svårt att äta nyttigt. Det spelar ingen roll om du tränar hela tiden för 70% för att få en snygg och välmående kropp är kosten. Jag hade ett tag då sötsuget var borta men efter några sötsaker kommer det som ett monster igen. Försöker att skippa det men min kropp skriker tyvärr efter det vilket betyder att jag måste stilla det. Jag måste hitta på något sätt att härda ut så jag kan hålla mig undan från småätande och överdrivna sockerintag så att det håller sig. Sötsuget försvinner efter två veckor enligt forskning så jag måste alltså hålla mig undan från allt som stavas onyttigt. Men hur ska jag klara det här? Ska man inte käka något på myskvällar med kompisar eller när man går på bio eller liknande? Känns ju skit tråkigt! 
 
Men har nu sagt till mig själv att godis/chips/whatever är okej vid "speciella" tillfällen. Alltså inte bara när man sitter hemma. Då kan man lika väl ta en frukt. Jag måste verkligen ta tag i det här nu. Har blivit en tjock liten soffapotatis, haha! Ska även börja träna på gym nu vilket jag tror ökar motivationen mer att äta nyttigare. För jag syftar mest på kosten i det här inlägget för jag äter alldeles för dåligt. Tror inte min kropp mår speciellt bra av det om jag ska vara ärlig. Har tittat runt på lite bilder nu på We♥It för att få lite mer motivation vilket jag fick. Gäller bara att hålla mitt löfte och kämpa för att äta bra och träna. 2013 ska bli träningensår, tyvärr (haha..)
 
 
 

Att driva en skvallerblogg

Vi började som en tjej som kallade sig "Michaela Pettronela" med vita hästen Solataire. SÅ rädda var vi, 14 år, att bli avslöjda. Ja, visst är det sjukt. Från att ha startat en skvallerblogg januari 2011 helt spontant ligger vi nu på topplistan 2 år senare. November 2011 avslöjade vi oss och det betyder att vi har bloggat som Joanna och Sofia på Ponnysanning i lite över ett år. Samma månad vi avslöjade oss flyttade vi till .com domän och strax därefter kontakta Horsespot oss. Vi har blivit så stora så jag tror inte jag inser det själv. Ponnysanning är en blogg som vi driver och bloggar för ett företag som heter Horsespot. Där tjänar vi månadslön och får även erbjudanden genom bloggen. Vi har samarbetat med Hippson, Mountain Horse, Personlig almanacka, Madlady, Caseapps, Libresse osv. Ett flertal företag som hört av sig till oss vilket är super kul!
 
Första två månaderna som anonyma på bloggen drev i verkligen på och tryckte folk på tårna ibland. Var sådär skönt elaka när ingen visste vilka man var. Vi var fjortisar som lekte runt helt enkelt! När vi skulle avslöja oss var vi SÅ rädda. Hade ont i magen och mådde dåligt. Vi trodde ju att vi skulle bli hatade av hela Sverige. Vi hade fel och det var en lättnad när alla visste vilka vi var. Vi orkade i spela längre utan ville ha fairplay. Första dagen fick vi över 200 vänförfrågningar och det blev kaos. Tjejerna var avslöjade!!
 
Som sagt lekte vi runt som anonyma några månader men att genom vi har mognat har bloggen gjort det garanterat. Jag har ångrat saker jag har bloggat om men har alltid lärt mig något ifrån det. Vilken resa den här bloggen har gjort och oj vad det har blivit reaktioner! Både positiva och negativa. Men ärligt så känner jag mig trygg på portalen jag bloggar för och tillsammans med min bloggpartner. Bloggarna vi skriver om har lärt sig att ta saker med en nypa salt. Vi bloggar trots allt för våra läsare och "storbloggarna" har "lärt sig" att våran blogg är just en nyhets/skvallerblogg och att vi bloggar objektivt = inga åsikter. Det är våra läsare som har sprudlande åsikter i kommentarsfältet!  
Från att vara ovän med både den ena och den andra är jag idag god vän med väldigt många av "dom" vilket jag tycker är super kul. Älskar att se minerna på folk som tror att jag och Joanna är rena rama bitchar för att vi driver den sortes blogg vi gör men ack så fel ni har! Flummigare tjejer får man leta efter. 
 
 
Jag ångrar verkligen inte dagen jag skaffade Ponnysanning.blogspot.com. Den bloggen kom att bli en blogg med .se domän och flera tusentals läsare varje dag. Vi har fått över 1600 kommentarer på inlägg vilket var sjukt! Det visar hur stor den har blivit. Idolbilder, autografer, vänner och nya kontakter har skapats tack vare den här bloggen och jag tycker fortfarande det är kul. Självklart har man haft vissa svackor men nu är jag verkligen inne i en bloggperiod. Kollar bloggen flera, flera gånger per dag och bloggar så fort något smaskigt kommer upp. Kanske retar upp någon/några och vi kanske provocerar lite ibland men såklart har vi fortfarande pressetiska regler som vi måste hålla inom.
Horsespot kallar Ponnysanning för Wildcard och det tycker vi med. Vi har både haters och lovers precis som alla andra. Men vi bryr oss inte om våra haters utan kommer kämpa med Ponnysanning och göra den ännu större. Vi har haft bloggen i 2 år och jag hoppas ni är med oss på minst ett år till!
 
image description
Kanske blev ett flummigt inlägg men vill avsluta med att tacka allihop som gjort bloggen möjlig. Ni läsare alltså!♥
 

Några favoriter:


Zara gör det igen

Som ni vet avgudar jag Zara Larsson och har gjort ett tag. Snyggare tonåring får man leta efter. Snyggaste kroppen och ett sjukt fint ansikte. Nedan ser ni hennes nya musikvideo till en låt som hon har släppt (finns på Spotify om ni söker på hennes namn)
 

Gose Pottis


Sjukaste uteritten

Har ridit sjukaste uteritten på ponnyn Sammy tillsammans med Emelie och hennes storhäst. Hinner inte skriva om uteritten nu då jag ska till Jackpot men kan säga att den innehöll sken och älgar, hjälp...


Restaurang lördag

Igår hade jag en riktigt mysig lördag. Var först på restaurang tillsammans med tre härliga vänner. Åt jätte god pasta och vi satt och tjötade ett bra tag. Sedan var vi sugna på efterrätt men det fanns väl ingen höjdare så vi åkte sedan till ett café i stan och satt där några timmar och då kom också Disa och var med oss! Runt 11 åkte vi till några killar i stan men var inte där så värst länge då vi behövde hinna med tåget 00.45. När vi väl kom till stationen var det dock inställt så då tog vi en glass på donken (muuums) och sedan tog vi tåget hem en halvtimma senare.

Sov hos Angelica som var med och nu ligger vi i sängen. Ska snart upp och göra en god frukost. Dagens planer är att hoppa med Jackpot senare och på dagen ska jag förmodligen vara med en kompis och rida med henne! Mys söndag!


AJ VAD KALLT


Fredag - äntligen!!

Äntligen fredag säger jag bara! Har dock haft en toppen vecka med massa mys med kompisar efter skolan. Tycker det är jätte viktigt att blanda skolarbete med härliga vänner och såklart underbara stallet. Tror det förenklar plugget väldigt mycket. Självklart gillar jag att bara mysa hemma med familjen men vänner och hästar blir en grym kombo!

Idag har jag varit och lunchat med 3 tjejer i klassen. Åt god pizza med jätte god salladsbuffé. Gott! Sen efter skolan gick jag direkt till frisören. Har äntligen fixat mitt hår vilken var välbehövligt! Ser mycket tjockare ut nu och det är fortfarande relativt långt. Nu har jag varit hemma en stund och ätit mellanmål i form av yougurt med äpple och kanel. Yummy! Ska iväg till Lisa sen för att sova hos henne. Hon sa att skaldjursoppa står på menyn så tror inte det blir en allt för tråkig, snarare väldigt mysig! Ska även färga Lisas hår och äta massa gott. Men vi hörs lite senare gott folk!


Film från hoppträningen - tränarens ord

Tack Emelie för filmen ♥ Ha på ljud för att höra och höj kvalitén på kugghjulet!v>

Jackpot *2004

I december började jag bli sugen på att bli medryttare på en häst. Inte bara rida Louises hästar utan ha något mer eget som man själv kan sätta upp mål med, tävla, träna, rida ut och busa, få ett band med och ta hand om en egen häst. En egen häst stod inte på schemat då jag inte har tid och det gör att jag inte har någon lust att stressa mig igenom 7 dagar i veckan i stallet. Istället tyckte både jag och mamma att jag borde leta medryttarhäst igen.
 
Kollade på Hästnet men fick även mail från olika personer att dom ville att jag skulle pröva just deras häst. Provred en häst nära Göteborg men det var otroligt långt att ta sig dit. 4 byten med buss ungefär. Min blivande medryttarhäst (fina Frenchie) blev skadad så jag tittade runt ännu mer. Fick till slut napp på en annons där hästen stod på Nääs. Hade inga förhoppningar utan åkte dit samma vecka som när vi fick mailkontakt och PANG. Ägaren, ägarens mamma och jag & mamma klickade direkt. Vilka underbara människor! Såg Jackpot och tyckte han var så gullig i sin bruna björn päls. Provred sedan i paddocken och wow vilken trav! Galoppen slängde vi runt med några steg men Malin (ägaren) sa att han behövde träna upp den. Men jag brydde mig inte så mycket, vilken häst att ha som medryttare!
 
Är ofta van vid att få halvkassa hästar som inte ägaren vågar rida eller att ägaren vill göra allt själv (vilken man förstår i och för sig) och man själv inte har några förmåner. Så när vi var på väg hem från Nääs kände jag och mamma oss nöjda. Härliga människor att ha och göra med och en fin häst. Sedan fick jag bestämda dagar men får alltid vara där utöver dom. På vinterlovet var jag där nästan varje dag och myste och red. 
 
Just nu är mina mål med Jackpot ganska små. Ska antagligen hoppa en CR på söndag på 60 cm alt en till runda på 70. Mina mål är att främst träna upp hans galopp då det kommer göra framsteg i både hoppningen och dressyren. Hoppade studs idag och efter det var hans galopp otroligt fin. Bakbenen släpade nästan ingenting. Älskar när man ser resultat för det gör mig bara ännu mer motiverad. Mina andra mål med Jackpot är att få ett starkt band och leka från marken men även att komma ut på lite fler Clear Rounder nu till våren för att någongång kunna komma ut på lokala. 
 
Så det här är min medryttarhäst. Ett halvblod/varmblod på 160 cm (säger Emelie, haha) som är snart 9 år. En häst jag kommer att jag kommer kunna utvecklas på länge för jag börjar tycka om han riktigt mycket!
 

Vad som kommer på bloggen ikväll

Imorgon kommer det komma ett långt inlägg om Jackpot. Vem han är, varför jag rider han osv. Svar på frågorna nedan helt enkelt. Har ju inte berättat det än så det kanske är dags? :)
 

Sommar och sol..

Var i Spanien med Ellen i höstas som ni säkert kommer ihåg och jag saknar det väldigt mycket när man tittar ut genom fönstret. 17 minus var det när jag gick till bussen. Brr.. Idag ska jag till stallet och rida markarbete på Jackpot. Fokus ligger på att förbättra galoppen vilket vi förhoppningsvis kommer uppnå efter ett tag!
 

Tack SF bio

Fick hem ett brev idag från SF bio och trodde bara det var reklam men det låg faktiskt ett guld kort där! Tydligen har jag lyckats samla ihop så mycket poäng tillsammans med andra som fått låna det att jag har nu guldkort med mitt namn skrivet, snyggt ;)
 
Kommer få gå på "exklusiva" förhandsvisningar, få 20% rabatt på menyer, förboka biljetter, inbjudningar till medlemskvällar bland annat. Väldigt värt!
 

Girlythings

Saker man känner igen som en tjeeej
 
link of video here

Sooooo groooosee, har ni sett den? Om inte - se den inte xD
 
Mumma!
Så man kan kolla ut när man reser utomlands. Given plats för att kunna se allt i det nya landet när man landar!
One less lonley girl. Åh, i april SKA jag bli det!
Prinsessans dagbok är en standard film (två stycken finns) som troligen alla tjejer har sett!
Gulle Vilgott och fina Jackpot!
- CHEEEECK :D
 
Har snart fyra bröder, ville ju ha en syster, haha :('
Vackraste och naturligaste kvinnan jag vet om just nu tror jag!
Ett mål jag vill nå..om jag orkar, hehe.

Tisdag // 22 januari

Tjenixen på er alla! Har precis kommit hem och bytit jeansen mot mjukisbyxor=rutin. Håller på att laha mat mu för att sen plugga engelska. Sedan blir det kärleksmumsbak! Ska nämligen ha hit några tjejer ikväll så ska vi kolla film och mysa. Älskar vardagsmys, får dagarna att bli lite roliga. Så det ska bli toppen! Har fått massa roliga erbjudanden idag till bloggen så det är ju kul om något! Vi hörs senare!


Godnatt världen

Ja då får jag väl snart släcka ner. Har haft en helt sjukt bra helg och idag var jag ledig. I fredags sov jag över med en kompis, åt massa gott och kollade film. I lördags kom hela lägergänget hem och vi hade det otroligt kul, längesen faktiskt! Igår var jag i stallet med älskade Emelie och hade även en grym hoppträning. Och nu idag har jag myst med mamma framför en go rulle med B&J. Har även jobbat matte som en galning för att kunna nå dom lite högre betygen. Jobbade väl cirka 6 sidor (!) Även träffat gosisen Joanna för lite prat, Top Modell och planera en föreläsning. Livet känns stabilt och jag är allmänt glad. Verkligen fått energi av människorna jag träffat på och det är  jag riktigt glad över, kan behövas. Imorgon ska vi också boka hotell för Justin Bieber så då återstår det bara att längta! ♥
 

Film från hoppträningen

Ja ni kanske ser mitt skratt vissa stunder? Inte världens vackraste träningspass men roligt och lärorikt var det! Vad mer kan man begära på första hoppträningen på en häst som inte har gått något i hoppning? ;)

New in

Har varit borta från skolan idag för att dra ut en tand pga tandställning, ouch ;) Åkte sedan till Ica Maxi med mamma för att hyra film och köpa Ben&Jerry (myyyys). Passade då på att köpa en kalender till stallet. Allt för att ha mer koll på vad Jackpot gör. Både för hans hållbarhet, variation och planering är en kalender(eller liknande) A och O i stallet om det är fler som rider. Ingen jätte snygg men den duger! Har alltid haft en kalender under tiden med Hoffman så man kan utvärdera sina ridpass på bästa sätt!


Hoppträning

Hej! Har varit länge i stallet men ack så mysigt, haha! Jag och Emelie har inte träffats på evigheter så det var super mysigt att prata och ha en catch up. Träningen gick jätte bra. Min första träning och jag är så nöjd. Förstod vad jag skulle träna mer på och fick saker svart på vitt liksom. Hans galopp behöver vi verkligen träna på. Galoppera över bommar och även hoppa studs så han övar upp sina bakben. På så sätt får vi enklare att hoppa och även en finare galopp att rida och jobba med. 
 
Vi gjorde roliga men kluriga övningar idag. Slingerisnok vägar som Sanna (tränaren) själv kallade det! Behövde verkligen ha hästen vaken på innerskänkeln och kunna ha den uppmärksam för svängar och byten. För att vara första gången gick det SÅ bra! Jackpot är väldigt ny vid ordet träning och har endast hoppat några småsprång så hans taxering är inte hans starka sida och heller inte själva språnget. Men han kämpade som en gud. Hoppade ALLT med glädje och var pigg på alla hinder. Fick även fina byten över hindrerna. Kändes super bra verkligen. Över studsen var han också bäbis och rev lite men klappade han hela tiden och Sanna tyckte han var super duktig för att inte ha gått något.
 
Hon sa att han hade precis rätt inställning - han vill hoppa! Sen behöver jag få in min sits på honom och även träna mer på att hoppa då jag är lite ovan på det, precis som Pottis. Men vad nöjd jag är över honom. Hoppade inga höjder idag utan vi tar det i en lugn takt. Träffade även på ägaren till Jackpot i stallet. Underbara Malin som äger honom! Berätta om träningen och andra saker kring stallet pratade vi om. Hon är ju så peppad på att jag ska träna och tävla honom så det är så kul. Kunde inte ha hittat något bättre faktiskt.
 
Nästa träning blir antingen den här söndagen igen eller så ska jag prata med min dressyrtränare Pernilla om en träning. Vi får se helt enkelt!
 
Ni får film på lilla valpen imorgon ;)

Återträffen

GUD vad härligt det var att träffa alla sina underbara vänner igen. Helt otroligt att vi kan vara så tajta. Vi har haft två återträffar nu och det kommer garanterat bli fler. Vet inget annat ridläger gäng som har hållt kontakten så bra som oss! Alla kom förutom tre stycken igår. Vi var alltså 15 tjejer i min stora kvarterstuga. Jag och mamma handlade mat för hur mycket som helst på dagen så att vi verkligen kunde skämma bort dom, haha!
 
När alla tjejer hade kommit så vi dom först cider och sen grönsaker med dipp. Sen fick dom gav sig ut på en tipspromenad jag hade ordnat runt området med 10 renodlade hästfrågor. Medan dom var ute och gick så fixade jag och mamma fram tacosen som vi hade förberett innan så när tjejerna kom tillbaka från kylan satte vi oss och åt tacos. Så himla gott och mysigt! Efter vår måltid gick vi ner till stationen för att köpa godis. Vi var många tjejer i en liten affär, haha. Månadens köp typ ;) 
 
Sen fortsätte kvällen och vi spelade spel, sjöng Singstar (som ni hörde på filmen, hehe), berättade skräckhistorier och somnade alldeles för sent. Alla sov på luftmadrasser och tog upp hela lokalen. Super mysigt! Somnade efter tre och vaknade vid 9. Jippy ;) På morgonen hade mamma gjort ordning en pangfrukost med pannkakor, nutella, glass, banan, sylt och mackor. Så gott! Alla åt sig lagom mätta om man säger så. Sedan vid 12 så började dom fixa för hemgång, tog gruppfoton och vår lilla klappramsa som ni ska få sen ;)
 
En grym återträff! Så härligt att nästan alla var samlade. Blandade åldrar från 12-18 men ändå passar alla så bra ihop. Grymt härligt gäng med olika sortes människor. Underbar helg med underbara människor ♥
 
 
 

Hoppträning

Kommer berätta om kvällen igår men tar det ikväll med bilder.
 

Idag blev min dressyrlektion inställd pga jag inte hann med till 13.00 och det var bara då min tränare kunde. Men Johanna frågade mig idag om jag ville vara med på en hoppträning och varför inte? Ska bli jätte kul att visa upp lille Jackpot för en tränare!
 
Innan dess kommer min underbara vän Emelie som jag stod i samma stall med i somras. Hon ska hänga med mig och kolla på när jag tränar. Var egentligen tänkt att hon skulle rida men det kan hon göra nästa vecka eller något. Perfekt söndag! ♥
 
Jag och Emelie♥

Myyys


SLEEPOVER


Sleeepover


Ridläger återträff

Planerna imorgon blir att det blir fullt upp! Inget stall för mig inte. Sover hos min granne Julia idag och ska upp relativt tidigt imorgon. 15 tjejer kommer nämligen hem till mig imorgon och alla är från ridlägret. Kommer bli så kul! Ska storhandla med mamma, städa, fixa lite secret stuffs och sen laga mat. Måste vara redo på eftermiddagen. Kommer bli jätte kul att träffas igen då senaste gången var i somras på Liseberg. Tycker det är kul att vi har haft återträff redan då det betyder att vi verkligen vill fortsätta vara vänner! ♥ Vi hörs imorgon för nu är jag och Julia super trötta. Har med kameran så ni får se bilder tomorrowww! Puss.
 

Fredag - stallet

Bestämde mig för att åka direkt till stallet från skolan. Kom dit och mockade och fixade då jag tycker det är så mycket skönare att bara ta in hästen i en ren box när man har ridit. Blev en uteritt idag på 40 minuter. Joggade honom och jobbade på övergångar och att han ska stanna kvar i formen även när man ökar. Han lyssnade bättre och bättre men behöver fortfarande jobba på det.

Ikväll har jag myskväll på schemat. Har varit förkyld i 2 veckor och är inte jätte sugen att festa när jag snörvlar som en gris och hostar som en häst (bra jämförelser??). Ni för höra morgondagens stora planer senare ikväll!


Buspålle

Idag var J riktigt pigg! Var lite jobbig att ta in så fick öva på att han ska stanna och även backa när jag säger till. Försöker ha så tydligt kroppspråk så att han verkligen ska lyssna på mig vilket han började att göra. Dock fortfarande krånglig så måste verkligen ta tag i det på marken så att han inte busar till det när jag står nära.
 
Lovade Ellen innan att jag skulle vara med på hennes släktkalas så skulle bli hämtad halv 5 ungefär så hann tyvärr inte rida. Sen har ridprofilen lärt mig klart och tydligt att man inte ska rida för att rida då det varken ger han eller mig något att lulla runt i ridhuset. Skulle heller inte rida ut då det började mörka så får ta det på helgen istället!
 
Men tog in J och fixade ordning honom för att kunna släppa honom i ridhuset. Mortion är alltid bra om han står stilla i hagen så han tog i för kung och fosterland i ridhuset och bockade och galopperade som galning. Måste filma nästa gång då han är så rolig att titta på. Låg även framme några bommar som han hoppade över frivilligt, haha. Sötnos! Tog sedan in han med mysiga täcken med massa mat och ren box. Härligt att vara i stallet!
 
 

Ellen 17 år!

 
Igår kväll bakade jag en svingod kladdkaka till min älskade vän Ellen. Gick upp vid 6 på morgonen för att vara klar hos Ellen vid 7 och hon visste inget. Kom dit med kladdkakan med ljus och sjöng för henne tillsammans med Ellens mamma. Ellenpellen blev super glad och vi åt en jätte god frukost med en kladdkaka som efterätt. Mys! 
 
Efter skolan åker jag till Jackpot direkt och ska släppa han i ridhuset. Han är väldigt pigg nu så vill inte sätta mig på en rodeohäst, haha! Ska sen rida ut han och sen kanske avsluta med lite dressyr i ridhuset. Behöver mjuka upp han lite för träningen!
 
Efter stallet åker jag direkt till Ellens mormor & morfar och firar henne där också. Kommer äta en pangmiddag och efterrätt. En väldigt bra Torsdag helt enkelt. Och ännu en gång - grattis min kära! ♥

Mina kvällsrutiner

Alla har olika kvällsrutiner men något jag nästan alltid gör är detta:
 
- Blogga. Jag bloggar 3-4 inlägg på Ponnysanning som ska bli tidsinställda. Accepterar kommentarer, svarar på frågor och kollar mail. Bloggar även här så fort jag har lite tid över.
 
- Göra ordning smoothie. En smoothie gör jag varje kväll till morgonen efter. Det är så himla enkelt att göra och väldigt gott att ha när man vaknar. Har vaniljyougurt, banan och bär i och det är super gott till lite Kspecial över och 2 mackor till. Yum!
 

Fixa ordning ansiktet. Först tvättar jag alltid av sminket. Sedan sätter jag på en återfuktande kräm och tillsist sätter jag på en finnkräm som torkar ut alla finnar och porer. Är super bra och hjälper verkligen. Det här steget missar jag ALDRIG.
 

Sedan måste jag alltid gå på toa, dricka vatten, ha fräsht och kallt vatten bredvid sängen och måste även alltid sätta på läppbalsam eller liknande på läpparna då jag inte kan somna om dom är torra. Måste ha något på! Precis innan jag somnar ligger jag alltid vid mobilen så det har väl också blivit en rutin, haha.
 
Så dessa är mina kvällsrutiner och det här händer varje kväll. Tycker det är skönt med rutiner men har det även såhär om jag inte går i skolan och har lov t.ex!
 
Favorit till läpparna. Elizabeth Arden slår allt!

Årets bloggfilm

Håller på med en bloggfilm nu. Hade tråkigt en söndag och startade igång att göra en film som endast mamma har sett. Alltså hemlig tills den kommer ut! Har tagit många timmar att göra den men den är absolut inte klar än. Har gjort olika delar och nu är 2/3 delar kvar så ska försöka se om jag hinner med den sista delen i helgen. Ska bli kul att visa den för er och jag hoppas alla tycker om den! :) 
 
Men för er som håller på med Natural Horsemanship eller liknande är välkomna att kommentera det här inlägget med en länk till filmen från Youtube! Ju mer filmer jag har desto bättre är den och just nu får jag nästan rysningar när jag kollar på den, haha. POWER rakt igenom!
 

Jag hjärta nagelfix

 
Jag tycker det är så kul att pyssla med sina naglar. Man kan fixa till en outfit så enkelt genom att bara ha ett fint nagellack. Just nu ser mina naglar ut som piss men det är bara för att dom inte är så långa. Kanske sätter på någon av mina spanska lösnaglar som bara kostade 1 £ (10 kr typ). Ni får se resultatet sedan när det är färdigt i så fall!

Hej läsarna - längesedan!

Hej allihopa! Ni märker att uppdateringen blir lite sämre på vardagarna men det hoppas jag att ni förstår. Mycket plugg och vill även hinna med att umgås med vänner och njuta av att vara i stallet när jag väl är där. Driver också en av Sveriges största hästbloggar vilket gör att några timmar går bort därifrån. Har gått och lagt mig vid halv ett dom senaste dagarna och jag har fortfarande inte lyckats vända dygnet vilket betyder att jag är dödstrött på morgonen. Måste ta tag i detta då jag också är förkyld som ett as och det kommer aldrig gå bort om jag inte skärper mig..
 
Imorgon ska vi fira en klasskompis och jag och cirka 6 andra tjejer går iväg på lunchen och äter suchi/thai buffé (Mikado). Godaste matstället i hela Lerum! Så det kommer bli mysigt. Efter skolan som slutar vid 4 så åker jag och 2 andra och ska sätta ihop ett uppvärmningsprogram till idrotten som vi kommer få betyg i. Är ganska taggad då jag tror det kommer bli jätte roligt! Det ska vara cirka 6 minuter långt och man måste analysera låten om beats och allt så det är en del arbete vilket vi kommer börja med imorgon. Sedan på torsdag åker jag till Jackpot igen och då väntar lite ridhus med en avslutning ute. Vill att han ska vara mjuk och fräsh till dressyrträningen.
 
Men vi hörs imorgon alla goa läsare. Hoppas ni redan sover för klockan är snart redan halv 12 och jag är super pigg!
 

Bästa låtarna just nu

PLUGGLÅTEN:
 
DANSLÅT:
 
 
 
PARTYLÅT:
 
Lite musik jag diggar! Har olika spotifylistor för "sommarlistor", rapp, party och lugna. Har du några favoritlåtar?

100 saker jag tycker

1. Två namn jag lyssnar till:

Sofia och offer (haha)
2. Någonting jag tycker om med mig själv:

Att jag gillar att skapa och driva någonting. Är nästan alltid den som är "ledare" i ett grupparbete men gillar även att starta "små" projekt som t.ex. The typical Hästmänniskan och Ponnysanning.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:

Jag skjuter fram allting hela tiden. Om jag ska städa mitt rum så skjuter jag upp det så långt det går eller om jag ska göra läxorna till exempel.
4. Detta är jag rädd för:

Att jag aldrig hittar mannen i mitt liv, haha!
5. Tre saker jag vill ha varje dag:

Mat, sömn och dator (givet!)
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:

Vara tyst, lägga mig tidigt och spara pengar
7. Detta tycker jag om att göra:

Rida, blogga och umgås med vänner


8. Detta vill jag göra just nu:

Kolla på en film och dricka smoothie
9. Bästa känslan:

När man kommer perfekt på ett språng med hästen
10. Värsta känslan:

Dagen efter fest? Haha xD Nej men seriöst så är det när man lämnar något man älskar..
11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:

Humor!!
12. Är jag kär just nu?

Nej
13. Jag vill gifta mig:

Givet?? Eller jag vet faktiskt inte. Hittar man sin love of life så tycker jag man ska göra det. Dock inte kyrligt utan på en fin strand i Karibien med sina nära och kära muuums
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:

Åh finns så mycket. Resa, upptäcka saker, hitta kärleken, tävla högt och bli känd ;)
15. Min käraste ägodel:

Utan min säng hade jag varit död så det blir nog den. Iphone kommer ju sen såklart!

16. Något jag vill ha i present:

Pengar, Prime Boots och Race Safe väst


17. Detta har jag på mig just nu:

Hunkydory linne, Hunkydory tröja och Gina Tricot jeans (underkläder såååklart)
18. Favoritkläder:

Mjukiskläder hemma (♥), glittriga plagg och snygga jeans som sitter perfa!
19. Favorit djur:

Häst!
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:

Sommarlåtar som är Reggae. 

21. Favoritlåt just nu:

"Broad Out" is my life


22. Roligaste ämne i skolan:

Engelska och matte
23. Tråkigaste ämne i skolan:

Ekonomi
24. En bok jag gillar:

Breaking Dawn (på svenska)
25. En film jag älskar:

Berättelsen om Pi
26. Favorit tv-program?

Svenska Hollywood fruar eller Ponnyakuten
27. Favoritdoft:

Justin Bieber - Someday
28. Detta äter jag gärna:

Ben & Jerry!
29. Dricker helst:

Vatten
30. Favoritgodis:

Marabou mjölkchoklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester:

Miami
32. Färg på mina ögon:

Gröna


33. Min längd:

164 cm
34. Jag tror på:

Andar
35. Jag spelar:

Sims 3 när jag har tid

36. Person jag beundrar:

Kenza, naturligt vackrare människa får man leta efter
37. Så här bor jag:

I ett radhus i Floda och ett radhus i Holland.
38. Antal döda krukväxter i hemmet:

0 - mamma sköter sig!
39. Det här tänder mig:

Utåtriktade killar som är solbrända med fin hy och fint hår!
40. Det här gör mig avtänd:

Killar som är dryga eller är för tjocka, haha!
41. Favoritfärg:


Vitt, älskar vitt på kläder!

42. Favorit citat?


"The reason why the world is in chaos is because things are being loved and people are being used"

43. En hemlighet jag vet:

Kan jag ju inte nämna här ;)
44. Bästa present jag fått:

Min dator och Spanien resa!


45. Senast köpta skiva:

Åh var allt för längesen för att komma ihåg tyvärr..
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

Mina ögon?
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:

Min kropp!
48. Udda förmåga/egenskap:

Att hålla mig pigg som ett ADHD barn varje dag, haha!
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:

En kameleont som ingen bryr sig om haha.. nej men kanske en vildhäst?

50. Vad lyssnar du på just nu?

Ellens gnälliga röst
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?

Beställt resa till Holland med Ellen (!!), bokat träning, varit i skolan och ätit god middag
52. Var är dina föräldrar födda?

Sverige
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?

iLivid. Ett sätt att ladda ner filmer från Youtube
54. Vilken är din favoritrestaurang?

El Corazon i Göteborg eller "Revbens resturangen" i Den Haag
55. När badade du i en pool senast?

För 2 veckor sedan hos pappa
56. Har du varit med i någon skolpjäs?

Ja - tyvärr? ;)
57. Hur många barn vill du ha?

2 kanske? Vet inte nu då jag inte vill ha det nu, haha!
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?

Metalica eller hård rock BLÄÄ
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?

Nope. Får dock rösta nästa år. Tjoho, eller?
60. Vad har du för TV-kanaler?

Allihopa tror jag. Kanske en enstaka som inte finns med på boxern men dom flesta.
61. Har du åkt moped någon gång?

Ja! Hur kul som helst! Dock bara 2 gånger. 
62. Har du busringt någon gång?

Äh, every day. Haha nej men vem har inte?
63. Har du fått felparkeringsböter?

Nej
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Ja! Kommer vilja göra det men kan tänka mig att jag kommer balla ur. Dock inte Bungy Jump men fallskärm!


65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?

Kenya tror jag ligger längst bort? Om inte Fujariah eller Jordanien. Inte riktigt koll xD
66. Har du en egen trädgård?

Japp och den tar mamma hand om väl!
67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?

Simba i Lejonkungen <3<3
68. Kan du alla orden i nationalsången?

Nej, ej stolt svensk (haha)
69. Badkar eller duschkabin?

Dusch alla gånger!
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?

Berättelsen om Pi
71. Favoritpizza?

Vesuvio med kebabsås och pommes. Standard!
72. Chips eller popcorn?

Chips med dipp helst. Äter det dock inte så ofta.
73. Vilken färg på läppstift använder du?

Använder inte läppstift men om jag gör det så använder jag ljusrosa eller illrött.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?

Nej? Sökte på Google och tydligen kan man bli hög på det?
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?

Nope, har du?
76. Apelsin- eller äppeljuice?

Färskpressad apelsinjuice är en given del i frukosten
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Pappa, Eveline och brorsan. Åt pommesfritt och kycklingspett med stört goda såser och sallad
78. Favoritchoklad?

Milka med oreos i!


79. När röstade du senast?

Har inte röstat
80. När åt du en hemodlad tomat sist?

För två år sedan kanske?
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?

Faktiskt! I fotbollen. Dock inte individuellt.
82. Är du bra på matlagning?

Jag tror alla kan om man vill. Bara att ta tummen ur röven och köra trerätters!
83. Klarar du att tanka själv?

Nej! Har inte bil så hade nog behövt hjälp första gången.
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på?

Nej! Det var faktiskt det enda jag kollade på när jag var lite mindre. Gick alltid upp så tidigt och det var det enda som var på. Men efter predikan av mor så blev det aldrig någon shopping, haha.
85. Pepsi eller Coca Cola?

Coca Cola, iskall om jag får välja!
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?

Nein..
87. Vad var det senaste du handlade?

En bulle på caféet i skolan, oups.
88. Har du kräkts offentligt:

Ja, haha. Piiiinsamt!!
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:

Hitta den sanna kärleken. Eller bli mångmiljardär och köpa den sanna kärleken? Haha - skämt åsido
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Nej. Utseendet faller man för men du måste lära känna personen för att stanna
91. Har du ringt något betalnummer:

118 800 är väl ganska givet eller min pappa för det kostar röv xD
92. Kan man vara vän med sitt ex:

Ja men tror inte det händer så ofta. Man gjorde slut av en anledning men om man älskar varandra men har förlorat känslorna så kanske det går? Man kan ju alltid vara vän men bra vän vet jag inte!
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:

INGEN - Tack Gode GUUUD
94. Hade du mycket hår som liten bebis:

Nja. Lite hår på hjässan hade jag nog
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:

"Hallå"
96. Vad har du i din väska:

Har ingen väska för någon gjorde sönder på nyår @
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:

Dricker och sätter på lipsyl
98. Vad är du tacksam för idag:

Min familj, mina vänner och att jag har hittat Jackpot


99. Var hittade du den här listan:

På internet
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:


Joanna Tengros, Elisabeth Ågren och Emma-Nellie!


25 dagar kvar - BOKAT!!

Bokat resa idag med min underbara vän Ellen! Var i Spanien i november och nu drar vi till Holland! Så himla roligt! Blev lite spontant och nu är det bara 25 dagar kvar. En hel vecka med Ellen med go mat, shopping, ett enormt vattenpalats, cykelturer, bio och sightseeing. Kommer bli så himla mysigt! Btw. VISSTE NI ATT VICTORIA SECRET FINNS PÅ FLYGPLATSEN I HOLLAND? RINGDE 118800 OCH VI FICK DET BEKRÄFTAT!!! Fattar ni?!?!? Pappa har bott i Holland i 10 år och jag får reda på det nu. Fattar ni?! Shopping - EH JA.
Tumblr_mgmnqti8aa1qfpra4o1_400_largeTumblr_md4pn6gm9z1r2f6aqo1_500_largeTumblr_mgmicwsunt1qf8h1mo1_500_large
  •  

Dagens sanning


Dressyrträning inbokad √

 
Check! Nu har jag bokat in en dressyrträning på fina Jackpot. Har tänkt att ta någon tränare från ridprofilen MEN Sandra är mest inriktad på hoppning och Pia har jag inte kollat med. Kommer istället träna för Pernilla Pettersson som jag har tränat för länge på Hoffman. Hon är skit duktig och tränar dressyrtränarna på Nääs. Inte dåligt! Så på söndag kommer jag träna för första gången på Jackpot (har inte tränat sedan november typ på ridprofilen..) så ska bli otroligt roligt och lärorikt! Kanske kommer ägaren också komma och titta, hon var lite taggad på det! :)
 
 

Dagens enkla tips

 
Dagens enkla tips:
När du fönar håret på morgonen så passa på att få volym. Istället för att bara föna håret rakt på ska du först och främst sätta på värmeskydd så det inte sliter på håret. Sedan tar du fönen och blåser håret underifrån. Då får du mycket mer volym och du behöver knappt fixa det mer på morgonen!
 

Helt sjukt..

ÖVER 1000 KOMMENTARER PÅ PONNYSANNING. SJUKT

Dagens ridpass - film

Hoppade idag med Jackpot! Gick helt okej. Väldigt pigg och han drog räjält och man märker verkligen hur pigg han är på hinder. Som ni ser hoppar han väldigt stort på små hinder och taxerar inte ordentligt. Men tror allt att det här kommer bli bra!! :D

Uteritt

Gaaaash. Håll i mig! Haha. En uteritt i full fart stod på schemat. Han var jätte pigg och rolig! Jätte fin i traven och i skritten. Tränade på galoppfattningar ute på en jätte fin runda och han tog dom från skritt. Fattar ni? :D Det gick inte från trav på första ridpasset. Känns så kul att man redan märker utveckling! En rolig uteritt på en super fin runda i härligt väder. Jackpot skötte sig fint och tyckte det var lagom kul i galoppen då det blev några bocksprång. Ärligt så har jag inte galopperat ute sedan i somras. Dagens galopp med islandshästen som jag red ut med i morse hjälpte mig otroligt mycket faktiskt. Mitt självförtroende gick upp i grön stapel direkt! Har ju endast ridit unghästar på 4/5 år som har benen lite överallt även i traven så har inte galopperat sedan Hoffman utomhus. Tack Jackpot och Abbadis (islandshästen) som hjälpte mig idag :)
 
 
 

Snabbt videoinlägg

Slutade så fort för att det kom några, piiinsamt haha ;)


Fredagen spenderas på bio

Åker till stan lite senare för att kolla på Berättelsen om Pi tillsammans med Disa. Det är hennes födelsedagspresent från mig! Kommer bli super mysigt och jag har mycket förhoppningar om filmen. Fick inte dom bästa platserna då vi köpte dom idag men det duger. Har någon av er sett filmen?

Dagens outfit

Brr vad kyligt det är idag! Jag som gärna vande mig vid att ha sol och ingen snö på marken, nu är hela marken vit! Tycker ingenting är mysigt med snö efter december. Då är det bara ett problem för mig - tyvärr...
Kenza jacka, Ester&Elenora sjal = favoriten och JC jeans

Roligaste bilden - resultat av "Horse piano"

Roligaste bilden som Amanda tog för några veckor sedan. Jag hade på den appen "Horse paino" som många har använt för att hästarna ska se lite fina ut och ha öronen framåt. Det fungerade otroligt bra på Jackpot, haha! Han började gnägga tillbaka och leta runt med blicken vart det kom ifrån. När bilden togs trodde han nog att gnägget kom från mig, haha!
 

Dagens ridpass

Red med Lisa idag i ridhuset. Jackpot hade inte gått i ridhuset så mycket så valde att trimma igenom han där lite. Prövade hacket idag, som för övrigt satt bra, och han tyckte det var lite konstigt i början. Stannade så fort jag tog i det och gick inte framåt. Men efter ett tag släppte det riktigt bra och han blev riktigt rund och fin i formen. Märkte verkligen skillnad från början av passet. Tog galoppfattningarna relativt bra idag men jag hade lite dålig sits så det kan ha påverkat lite. Galopperade över en bom några gånger också och ni skulle sett första språnget, haha! Han flög över med världens språng och jag hängde väl inte med över huvud taget. Riktigt kul tyckte han det var! Sammanfattningsvis tyckte jag han släppte riktigt bra och var avslappnad mot slutet men som sagt så var han inte riktigt framåt men det släpper väl efter att jag har prövat det några gånger. Ni får två mobilbilder innan ridpasset!
 

Nytt från Body Shop

En julklapp som jag fick av min underbara vän Amanda! Ett set med bodyloton, showergel och en duschborste. Luktar den godaste frukten - mango! Har inte använt det ännu men nu när jag ska duscha ska jag använda det. När man använder produkter från  Body Shop tycker jag knappt man behöver parfym för det luktar starkt, fräsht och gott. Tack Amandapanda! ♥
 

Jackpot imorgon

Imorgon åker jag till Jackpot (aka. Pottan haha..) direkt efter skolan för att rida. Kanske ska rida ut med Lisa men hon var inte så taggad på det. Kommer annars bli något lugnt för jag är dö förkyld. Funderar på att pröva hackamore på honom imorgon om jag rider i ridhuset. Har ju inte ridit han på en vecka nu pga Holland så ska bli så kul att få rida han igen!

Justin Bieber - 101 dagar kvar

 
Är med min kompis Johanna nu och vi håller på att planera Justin Bieber. SÅ taggad! Kan inte fatta att jag kommer få se mr Bieber i Danmark om 101 dagar. Vi ska boka hotell och tåg så fort som möjligt för då är det roligare att ha allt bestämt så att man bara kan längta. Även bussresor och hur mycket allt kommer att kosta och så. Veckan efter är det dessutom Göteborg Horse Show som är årets hästfest. Kommer bli en perfekt vecka! Nu gäller det bara att få allting bokat så det är klart! :D

Zara Larsson - the one & only

 

Snygga träningskläder

Nu när alla träningsnarkomaner börjar träna för sommaren så gäller det att vara rejält motiverad. Något jag tycker är kul är kläder och jag har sett att Nelly har fått in snygga träningskläder. Om man nu ska svettas och vara röd i ansiktet kan man åtminstånde vara snygg i klädsel, oavsett om man ska på gym, idrott eller ut och simma. Håller ni inte med mig? :)
 
Bra jacka att ut och jogga i då den är vindtät och definitivt härligt snygg! (HÄR finns den 699:-)
 
 
 
Vanliga träningsbyxor som jag nästan tycker är no1 i garderoben. Snyggt och fruktansvärt bekvämt! (HÄR finns dom för 499:-)
 
 
Den här tröjan är snygg när du är på gymmet. Slappt och lufftigt så det är bekvämt att träna i. (HÄR finns den och kostar 349:-)
 
 
Den här joggingdressen är perfekt om du "bara" ska powerwalka, ha enkel gympa i skolan eller gå på bandet. Även skönt att ha efter du har tränat då den är mysig! (HÄR hittar du den för 279:-)
 
Det här linnet hjälper både Rosa Bandet (bröst cancer med 20% av försäljningen) och är snyggt och färggladt. Passar all träning! (HÄR finns det för 199:-)
 
Dessa shorts passar bra till all träning. Speciellt på sommaren när det är varmare i luften! (HÄR finns dom för 349:-)
 
Snyggaste mjukisbyxorna. Dom här är snygga till och från gymmet, yoga eller att längta till EFTER träningen! (HÄR finns dom i en liten dyrare variant för 649:-)
 
Träningsskorna är ju ett måste i garderoben. Ett par enkla men ändå med lite färg passar perfekt! Snygga och lite utstickande. Passar till ALL träning. Blanda dock helst inte inne och utomhusskor då dom kan bli smutsiga och förstöra andra golv. (HÄR hittar du dom och kostar 1295:-)
 

Hästgodis recept

 
Det här receptet är SÅ bra och jag har publicerat det på Ponnysanning innan. Istället för att köpa hästgodis till hästen kan du nu göra eget. Det är mycket billigare, nyttigare och så får hästen endast i sig ingridienser du själv vet om. Super enkelt att göra också och hästarna totalt älskar det!
 

- 1 äpple
- 1 morot
- 3 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 120 g. ljus sirap
- Karamell färg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv moroten i ett rivjärn med små hål, så det blir finrivet. Sen kramar du ut all ”saft” så det blir torrt (det gör man för att smeten inte ska bli så blöt). Sen river du äpplet i lite större hål, och kramar ut ”saften” på det också. Sen blandar du ihop morötterna och äpplena.
Sen blandar du ner havregrynen och vetemjölen, tillsist sirapen (blir smeten för lös är det bara att tillsätta lite mer havregryn, testa dig fram!)
Rör runt tills allt blivit tillblandat och jämn, då häller du i karamell färgen (om du vill ha det) och blandar igen.

När smeten är klar är det bara dags att klicka upp smeten som små kakor/godisar på plåten, man kan själv bestämma vilken storlek man vill ha på godisarna. Jag brukar göra dem som en 5 krona ungefär, lite större.
Stoppa in plåten med godisarna på i ugnen och låt dem vara där inne i 15 minuter.

 

Bild från den här bloggen


Jackpot och jag


Mongot

 
>
 
La oss vid fyra inatt så är ganska trött då jag vaknade 9... SÅ otaggad för skola. Mina lärare har redan satt upp ett prov, ett läxförhör (redan i övermorgon?!) och två inlämmningar. Mer kommer det även bli. Vad är det här egentligen? Och även nationellaproven kommer nu. Är så fruktansvärt skoltrött nu när jag har insett hur skönt det är med lov. Fan,fan och fan. Kanske går över efter första veckan? Äsch, nu längtar jag redan till februarilovet..

Jag och Lisa

Är hemma hos Lisafisa Ågren nu och sover här i natt! Vi har precis mölat in oss varsin B&J (räknas inte som godis, hehe) men tänkte bara lägga in ett inlägg lite snabbt. Vi hörs imorgon, puss!
 

Lämnar soliga Haag

Planet går vid halv 3 så åker härifrån vid halv ett ungefär. Ska INTE bli skönt att komma hem. Det är så fint väder här och så jäkla skönt att ha lov och vara här med sin familj. I love it! Ikväll kanske jag hänger med Lisa Ågren till stallet för att se henne hoppträna och sen får vi väl se vad vi gör. Hade helst av allt viljat stanna här och ha lov en vecka till..

Mysoutfiten på för att kunna sitta sköt på planet. Ha det gött så blir uppdateringen snart från Sverige igen!


Jag och min lillebror <3

Haha ett år gammal och såå gullig! Sötaste lillebrorsan!


Mot restaurang

Har gått osminkad hela veckan och kommer fortsätta med det, även fall jag nu ska på restaurang. Hörs sen!


Failbilder

Tänkte publicera ett par failbilder här som är ganska roliga. I ett ridpass där någon fotar blir det ju faktiskt inte 300 perfekta bilder eller hur? Skratta hur mycket ni vill för dessa är lite groteska xD
 
 
Den här bilden är egentligen i galopp. Bara väldigt mycket felstegsbild. Haha!
När jag red Baileys 2011..
 
 
När jag var medryttare på Alfina 2010
 
Hoffmans frisyr hahahahha
 
Charmig bild på favorithästen och jag på ridskolan 2010
 
Hoppas ni tyckte dom var fina ;)
 

Åker iväg för att bada

Nu åker jag tillsammans med min familj och badar. Vi hörs senare med en videoblogg den här gången! Kommer även fira minijulafton idag så då kommer det självklart bilder från det! Vi hörs!


Fler bilder på Jackpot

Hinner inte ändra bredden själv här då jag vill fixa det snyggt. Ska be fru Ztrelin göra det år mig istället! Visst är det fina bilder och väldigt fint väder för att vara januari månad?
 
 
Undrar du något om mig, min blogg, Ponnysanning eller hästarna? Bläddra lite ner i bloggen och du hittar min frågestund!

White as snow

Passade på att fixa mina naglar lite nu när jag inte är i stallet. Tycker det är så kul att pyssla med naglar och jag har faktiskt inte gått utan nagellack eller lösnaglar på hela höstterminen för jag tycker det ser så naket ut på mig haha! Nu har satt på ett par vita lösnaglar som jag gillar lite halvmycket, det var därför jag passade på att använda dom där i Holland ;)


Mitt nyårslöfte

Ett nytt år tycker jag alltid är som en nystart. Hundra nyårslöften skapas (som inte hålls ändå) och man vill verkligen börja om på nytt. Det här året har jag endast ett löfte som jag (tyvärr) ska hålla och det är att äta mindre eller inget godis/chips/kakor alls. Efter två veckor börjar sötsuget försvinna så nu är det så jäkla svårt. Försöker äta så mycket frukt som möjligt för att lugna mitt enorma sötsug. Jag märker verkligen hur van jag är vid att bara ta choklad från kylen för jag gjorde det helt utan att tänka i förrgår så då fick jag lämna tillbaka den och ta en clementin istället och det gott folk, det var starkt ;) Nej men för mitt eget bästa ska jag minska på onyttigt. Tror jag kommer må bättre av det! Såklart kommer jag inte skippa allt som t.ex. popcorn på bio eller b&j men inte hela tiden som jag har gjort hela 2012 inprincip.

Hade godisförbjud ett helt år 2010 (tror jag det var) och det hjälpte så otroligt mycket! Mitt sötsug försvann helt och jag fuskade inte en enda gång. Fick pengar för det också då och det kommer jag nog få nu också, haha! Men jag kom ihåg den dagen när jag var med en kompis på Tylösand och jag hade haft förbud i ett år och jag stoppade in den där JÄVLA godisen i mun. Jag var inte ens sugen men dum som jag var ville jag väl fira eller något. Tyckte det var så fruktansvärt äckligt men vips, nästa dag var mitt sötsug tillbaka. Så fort går det!! Nu ska jag försöka hålla mitt löfte för jag tror ärligt att det kommer ge resultat!


Gårdagens bilder på Jackpot

Hann få några bilder från igår när jag red på Jackpot. Ni har ju inte sett så jätte många, visst är han söt (men lite hårig och tjock, haha..)
 

Imorgon får ni bilderna där vi rider ut som är SÅ fina. Där har ni något att se fram emot! Kommer göra bloggen bredare tills dess då jag såg att bilderna blev lite små idag. Även ett inlägg jag har tänkt mycket på angående Ponnysanning..

Frågestund eller this/that

Tänkte passa på att ha en frågestund här på bloggen. Ni frågar frågor ni vill veta eller this/that (äpplen/morötter t.ex.) Kommer svara på frågorna i ett videoinlägg och det kommer ske idag eller imorgon så passa på att fråga nu om ni undrar något om mig, Jackpot, bloggen, Ponnysanning osv!


Bilder från nyår

Alla bilder är från middagen som vi hade innan vi drog på fest efter, så himla fina vänner och god mat!


Flygplans outfit

Min outfit för dagen blir ett par jeans från Pull & Bear och min nya tröja från Hunkydory. Bekvämt och men nicee!
 

Smakprov från dagens bilder

Det var (är) SÅ fint väder idag, solen skiner och all snö ä borta. Kan det bli bättre? Åkte till stallet halv tolv och var döds trött men piggnade till när jag gjorde stallsysslorna. Red i paddocken idag och Amanda klickade super fina bilder! Jackpot var jätte pigg och tyckte det var mer än kul att galoppera, haha! Skrittade sedan av ute i det fina vädret. Perfekt "avslutning" innan jag träffar han igen om en vecka typ. Bilder kommer ni få i veckan men jag hinner tyvärr inte ladda över dom då jag måste duscha nu. Mitt plan går om 2 timmar, oups!
 

Rider islandshäst

Hahaha. Jag vet inte vad jag håller på med? Är det trav, tölt eller pass egentligen? För Abbadis travar ju inte diagonalt med benen som andra utan  hon har samma framben som bakben i steget? Hm.. Första gången jag rider islandshäst och det var riktigt kruxigt. Har ridit en gång för två år sedan typ tillsammans med Joanna och det var helt underbart! En solig vårdag red vi på islandshäst i 2 timmar. Herregud vad dom är snabba i galoppen. Fick inte känna på det idag för hon tog inte fattningen. Hade velat rida en annan islandshäst för att jämföra. Ni får gärna kommentera ni som vet vad jag håller på med för själv vet jag inte xD

 


Packat och klart

Nu har jag kommit hem efter islandshäst turen. Ska se om jag kan få upp filmen för Videofy verkar inte gilla mig idag. När ni har fått filmen kommer ni också få en utvärdering om hur det kändes att rida islandshäst!
 
Jag har packat resväskan precis och slagit in några julklappar, för imorgon åker jag till min pappa i Holland! Kommer bli jätte mysigt och jag är där i 5 dagar. Uppdateringen ska jag försöka hålla som vanligt men eftersom jag inte kommer rida någonting blir det nog lite mindre inlägg skulle jag tro. Bara så ni är förberedda på det! På planet måste jag läsa så många sidor jag kan i min bok "Flugornas herre". Har det som läxa att läsa ut den under lovet och jag har knappt börjat - bra där!
 
Nåja. Ska till stallet imorgon också. Amanda är så snäll och hänger med och om jag har lite tur så tar hon med kameran. Får se vad vi hittar på. Antingen rider jag ut, longerar eller ridhuset. Har faktiskt ingen speciell plan eftersom jag inte ska rida han på en hel vecka sedan..
 
Vi hörs sen om jag får upp filmen, annars ses vi imorgon här på bloggen. Puss!
 

Tisdags underhållning

Tänkte skriva söndag men det var visst tisdag, haha! Sitter och chillar och kollar på Johan Glans World tour - tack för dagens underhållning! Sitter och väntar på att Amanda ska hämta mig, vi ska åka till hennes stall och rida. Kan nästan lova er en video! Ska nämligen rida en liten annorlunda häst idag, spännande. Hörs sen!
 

Nyår

Vaknade nu av att telefonen ringde. Alltid vaknar man så fruktansvärt sent när man har firat nyår. Kvällen började i alla fall med att jag och några härliga tjejer åt tre rätters middag och hade lite förfest. Det var jätte kul och SÅ gott! Varmrätten var kött, tzatsiki, klyftpotatis, sjukt god sallad och en hemma gjord salsa med typ sjärnfrukter och så. Tack för det Amanda!
 
Sen drog jag vidare tillsammans med Disa till en nyårsfest i Lerum. Det var sjukt mycket härliga människor där (väldigt många också) och vi dansade och hade väldigt kul! Träffade på många man kände också så det var verkligen en bra nyårsafton! DOCK var det extremt tråkigt att någon hällde ut ALL min Hollister parfym över min väska. Skit kul - verkligen. Nä så det förstörde lite men, men. Jag och Joanna kommer säkert åka upp till Stockholm snart och då ska jag köpa det! Luktar verkligen parfym överallt i huset nu pga alla grejer som är dränkta...