Fredag

Fredag och det är både middag med bästa Joanna och sedan party. Kan det bli en bättre fredag?! Såhär ser jag ut:


Från Dec-Maj

Ser ni någon skillnad på både Jackpot och mig?

Dagens "ridpass"

Efter att ha spenderat eftermiddagen hos tandläkaren och även i stan med Ellen och Disa åkte jag till stallet. Ville åka upp lite senare så att hästarna kom in efter 6 i alla fall. Fixade först allting i stallet så som att mocka, fixa mat och sedan ta ner fräscht vatten i hagen. Vatten är A och O för mig och ett måste är att hästarna alltid har vatten i hagen, oavsett väder. 
 
Dagens aktivering för Jackpot blev longering. Satte på honom longeringsgjord (gemensam som finns i stallet), skydd, boots som jag köpte idag, träns och halsförlängare. Med longeringslina och spö i handen gick jag iväg till paddocken. OJ vad fin han var idag. Stor skillnad från första gången jag longerade. Han var super fin i alla gångarter och i högergaloppen var han superfin! T.o.m finare än vänster som är hans starka sida. Det är så himla roligt att se en förändring hos Jackpot och han blir finare och finare för varje dag som går!
 
Efter ridpasset ställde jag honom ute och tog ett bad. Det var över 25 grader vis Nääs så Jackpot hade svettats rejält. På med slangen och Pottan glömde att beta för att han tyckte det var så skönt att bli avsvalkad. Han bara stod och blundade medan jag sköljde av hela honom! Efter det tog jag en tur med honom i grimskaft så att han skulle kunna käka gräs och torka i solen samtidigt. Jag är jätte nöjd med P idag och han var så mysig ♥
 

Mot skolan

Det ska bli 22 grader idag så drog på mig en klänning för sommarens skull! :)


Min krönika!!

Wooooho. Skickade in en krönika för skoj skull till GP och dom svarade med att dom inte kunde lova att publicera den MEN den ska få respons av en GP krönikör. Hur NICE?! Krönikan publiceras här när den är klar!
 

Roligaste veckan hittils

Just nu finns det bara roliga veckor kvar känns det som. Planerade saker varje helg. Åh det är så det sa vara med lite spontanitet emellan detta! Såhär ser veckans planering ut

Torsdag: Först stallet! Sedan vara med Elisabeth och kanske åka till landet med henne, myyys.

Fredag: Fira Joanna på middag och sedan partyarty

Lördag: Först stallet och sedan bär det av till Angelica där massa tjejer ska vara och fixa oss. Därefter är det 18-års fest. Kul!!

Söndag: Hoppträning med Pottan. Så himla roligt <3 Ni kommer även få se kanonbilder härifrån för första gången då Joanna kommer ta kort när vi hoppar ute. Dröm!

En toppen vecka som ska bli grym! Spänner rälsen på torsdag med så kan vänta mig lite rakare tänder inom framtiden också :D

Olivia 18 år!

Igår var jag och 10 stycken andra tjejer på Hard Rock och firade Olivia som fyllde 18 år! God mat, efterrätt och bästa tjejerna gjorde att det blev en riktigt grym måndag! Olivia blev super glad för allt så det var extra kul att se. Grattis igen Olle <3


Dagens ridpass

Dagens ridpass gick super bra! Hoppade på ett tredelat äppelbett vilket gör att han får ett helt annat sug i munnen. Fungerar sådär i dressyren men super i hoppningen! Mycket enklare att rida mot hindrerna och även var mjuk i handen i galoppen. Jackpot var jätte duktig idag och vi hoppade 90 cm ungefär som högst. Han klarade det utan problem utan flög över. Så himla kul att se även på film då man kan jämföra från december t.ex. 
 
Ändra till bättre kvalité på kugghjulet.↓

Hoppning

Film kommer inom kort!
 
 
50 cm Jackis, inte 2 m ;)
 

<3

Gunners Yowan *2004


Morgondagens planer

Hej allesammans. Hur mår ni? Jag mår toppen! Har varit ute på en lång powerwalk med min goa granne, Julia, efter att jag hade intensivtränat. Imorgon står Ekonomikampen på schemat vilket kommer bli super kul! Alla klasser möter varandra, oavsett ålder, och vår klass ska vinna ;) Efter det blir det stallet. Jackpot har blivit sparkad i hagen så blir bara en barbacka tur ute så det ska bli super mysigt. Han ska inte ridas intensivt på ett par dagar så det blir bra med en skogsritt.

Nu ska jag nana. Vi hörs imorgon :)

EN FILM - äntligen


Hoffman..

"Hej! Rider på ÖRKS, där hoffman står nu och han är SUPERFIN! min favorit faktiskt! :) Håller med dig helt, han är den finaste hästen! Kul att hitta någon som har ridit honom innan!"
 
Blir så ledsen och glad samtidigt. Saknar han så fort någon nämner honom. Bättre häst finns inte
 
 

Dagens outfit

Längesen jag gjorde en dagens outfit så here we go ;)

Spetslinne: Monki
Tröja: Hunkydory
Byxor: Zara
Väska: Longchamps
Skor: Primeboots


Holland i bilder

Imorgon åker jag hem till Sverige igen. Seeegt. Min familj är världens bästa, fick även hälsa på min bror som föddes 1 april <3


Mot Holland

Nu lägger jag mig för dagen. Har haft en grym dag tillsammans med min fina vän Amanda. Har solat i den 25 gradiga värmen, ridit ut med hennes hästar och ätit grillat. En ultimat sommardag helt enkelt. Ska nu sova för att gå upp tidigt imorgon. Ska nämligen åka och hälsa på pappa + familj. Som jag har längtat! Missar dock solhelgen här i Sverige men jag får stå det kastet. Familjen är ju viktigare ;)


Gårdagens långtur

Igår red jag på världens mysigaste långritt med Johanna i stallet. Hennes ponny Rally och Jackpot passar verkligen ihop och dom kan ridas ut tillsammans utan några som helst komplikationer. Red en tur på hela 3 timmar! Hästarna fick sträcka ut sig ordentligt och även nosa lite på vattnet. Tog med oss fika och vädret var helt underbart. Fick en nostalgitripp när vi red igår för vi red där jag och Hoffman spenderade hela vår sommar 2011. Kände igen mig överallt och helt sjukt att jag två år senare sitter på en annan häst. Trodde jag aldrig! Ridturen var hur som helst riktigt underbar och Jackpot tyckte det var härligt att rida ut med sin gosiga kompis!

Bild från förra veckan. Igår red vi i t-shirt såklart ;)


...And that's who I am


Lever..

Aouch. Har haft en sådär bra dag. Angelica sov hos mig och vi försov oss rejält och hade 15 minuter på oss att fixa oss. Hade sen en hemsk skoldag men vägde upp det med att gå hem till Sofie efter skolan och spela Sims 3 och plugga i 2h. Galet men har juridikprov på Fredag och då jäääävlar ;)

Nu ska jag se Biggest Loser och sedan ska jag nana. Imorgon står nationellaprov i Engelska på schemat. Kötta rejält och få bra resultat är ju tanken. På torsdag blir det långritt med Johanna. Längtar!

Utbildningshoppningen

Var på utbildningshoppning igår och hoppade 70/80 cm. Kommer film på det ikväll antagligen men undrar om någon var där och tog kort? Skulle vara jätte snällt om man mailade bilderna till [email protected]!
Såg nämligen att några gjorde det :-)


Shopaholic

Har varit på en mysig runda i stan tillsammans med Joanna. Lunchade och shoppade en del saker. Köpte en American Vintage t-shirt, ett par Svea ballerina och en väska. Jätte nöjd med min köp! Min väska gick sönder i stan så passade på att gå in till Wasséns och köpa en ny haha!


Gjort vägarna osäkra

Idag har jag spenderat den soliga dagen med Joanna på min altan. Solat, ätit jordgubbar och pratat. En good feeling tisdag helt enkelt! Även lite plugg på det då jag har två prov imorgon i kost och likviditets- och resultatbudget. Låter spännande va?

Har nu åkt med mamma i en timma och övningskört. Det är så himla kul och nu är det bara att öva, öva och öva. Jag SKA ta körkort på min 18-årsdag. Punkt ;)


Dagens ridpass

Dagens ridpass blev en långtur med Trixie och Johanna i stallet. Var ute i 2 timmar och red i jätte fina skogar som låg en bit från stallet. Fanns långa och härliga galoppsträckor men också backar att klättra i och äkta skogsmark så att Jackpot fick lyfta på benen. Blev även ett stopp på en äng där vi fikade med bullar, chokladbollar och dricka. En helt optimal uteritt helt enkelt med goa tjejer som sällskap. Jackpot skötte sig jätte bra och tyckte det var riktigt härligt att få sträcka ut sig i skogen på en långtur. Nu sover han nog gott skulle jag tro ;)


5 maj

Joanna hängde med till stallet igår och fick sån nostalgi känsla. Like good old days. Hon fick såklart pröva Jackpot och hon hoppade några skutt med honom och det såg riktigt bra ut i slutet. Alltid roligt att se honom från marken för har ju inte sett någon annan rida honom så det var kul. Klickade även några bilder som ni kan se nedan. Han är så fin ♥
 

 
 

Anmäld √

Nu har jag anmält mig till utbildningshoppningen som är på Nääs nästa lördag. Höjderna blev 70 och 80 cm som han har klarat galant på träningarna så det ska bli roligt! Vår andra lilla clear round/tävling tillsammans så det ska bli jätte spännande. Har ju varit med på en utbildningshoppning med Hoffman på Nääs och det var jätte bra anordnat så tror inte att det här ska vara mycket sämre den här gången. Hoppas Jackispottis är taggad!
 
ps. Ja han heter Gunners Yowan egentligen haha!

Pottans nya hagkompis

Idag stod det uteritt, stallmöte och ihopsläpp på schemat när jag skulle till stallet. Först red jag en mysig tur i skritt och trav med två härliga tjejer i stallet. Det var jätte fint väder så det gjorde inte saken sämre! Sedan skulle vi släppa ihop Jackpot och en häst som heter Charlie. Charlie är lite som Jackpot, en ensam varg. Men ihopsläpptet gick bra och nu kommer dom stå i en jätte stor hage tillsammans. Tycker det är så kul att han äntligen hittat en liten vän att vara med! 
 
En bild på Charlie:

Firade in våren

Igår firade jag och mina vänner in valborg på bästa sätt. Åt god middag och dansade all night long. Jätte kul hade vi!  Nu är jag taggad för ännu en ny månad och det händer roliga saker varje helg. Heja våren!