Smygtitt (bilder) från träningen

Här får ni smygtitt från dagens träning med P-A Pettersson. Ni får en hel summering när filmen kommer upp men jäklar vad han hoppade. Jag menar - se luften mellan hindrerna och han. Han tycker verkligen det är kul! 
 


Aj..

Hej! Först ett MRL pass på morgonen (som var så vidrigt jobbigt, 85 min..) och sedan stallet. Red ut med Carro och hennes häst och det gick jätte bra. Tills vi kom till sista galoppen på hemvägen. Då ökade Carro på lite och Jackpot blev lite väl glad och började bocka som en IDIOT. Alltså kunde haft säkerhetsbälte, en rem eller vad som helst - hade ändå ramlat av. Asså hans huvud var mellan hans framben och hans hopp var så stora att jag inte hann tänka. BUMPS så låg på grusvägen och jag känner en duns mot huvudet (vet fortfarande inte om det var Jackpot eller landningen). Ligger kvar lite och ser hur Jackpot galopperar i världens fart mot stallet och Carro har fullt sjå med att hålla hennes häst efter att hon har hoppat av. Som tur var hände inte det något med Jackpot och en snäll tjej tog in han i boxen. Fick lite ont i huvudet men satte mig upp i paddocken och red igenom han där i galopp hela tiden. Han gick jätte fint och jag travade av han när det gick som bäst. Är taggad (som Jackpot verkar det som) för morgondagens träning! Har dock skrapsår lite överallt och ett svullet finger men det kunde varit värre..

Fredag!

Där var jag nära på att skriva lördag. ÅÅÅh vad skönt med lov! Igår sov jag över med Disa och Allis och det var jätte mysigt och kul. Åkte hem relativt tidigt och "påskstädade" huset inklusive mitt rum. Så nu är vårat hus rent och fräsht igen, haha. Sen satte jag på mig träningskläderna och tog mig faktiskt en joggingtur. Det är väldigt underskattat faktiskt. Byt kläder, öppna dörren, ut och SPRING. Få en snyggare kropp och bättre kondition på köpet. Hiss! Kom sedan hem och körde ben och mag övningar. Höll på att dö, ärligt talat men ack så skönt efter en dusch! *Klapp på axeln*
 
Nu sitter jag i glittriga shorts och festklädd. Ikväll står det fest på schemat. Känns som om det här lovet kommer bli riktigt roligt. Mycket hästar, gym, vänner och fester. Precis som det ska vara höhö. Imorgon blir det MRL på morgonen och sedan stall. Vi hörs tomorrrooow!
 
 
 
 

Allis gör cinnamon challange

Måste ses


Bästa citatet idag:

"Träning är blod, svett och tårar. Inte fruktsallad, kesella och Instagram"
- Joel Kinnaman

Tisdag

Hej allihopa! Soligt väder = våriga kläder. Kör på vita jeans och blommig blus. Efter skolan blir det MRL så idag blir en grym dag!!


Dagens outfit

Igår blev det våffelmys med min fina kompis Angelica. Vi proppade i oss våfflor med allt möjligt på. Nutella, sylt, grädde, glass osv. Mums!

Idag är det "varmt" ute. Så fort det blir några plusgrader klär sig alla svennar i vårjackor men det är så det ska vara!! Baggyjeans blir det idag med låga converse och en enkel blå tröja. Fixade en liten bulle i håret med :)


Dagens skratt

Tack för kvällens skratt. Tänk om det hade varit så? Att djuren kunde prata?

Firar farfar - 80 barre!

Är nu på Fars Hatt i Kungälv och firar granpa' som fyller år! 25 gubbar och jag är enda tjejen men det är så det ska vara. Förrätten har njutits av och snart väntas en fiskrätt. Hörs senare!


Gårdagens ridpass

Var i stallet igår vid tre när vädret var top notch! Solen sken och det var vindstilla. Fixade allt i stallet och sedan ställde jag fram två hinder i paddocken. Ett litet hinder i mitten som jag skulle byta galopp över och sedan ett hinder på långsidan på 60 cm som jag skulle både ha kort och lång ansats till. Det gjorde vi på förra träningen och jag tyckte att han behövde träna mer på att hitta avståndet själv och jag måste träna på att sitta till innan hindret.

Tog sedan in Pottis och gjorde han fin. Sedan red jag fram ute. Red fram på ett annat sätt faktiskt. Först skrittade jag i en kvart och sedan travade jag några steg innan vi gick över till galopp. Galopperade lång sträcka på halv långa tyglar i lätt sits och oj vad lugn han var! Galopperade med långa och fina steg. I höger galopp var han lite stelare men det gick helt okej där. Red sedan till paddocken där jag fortsatte galopparbetet. Han blev super fin i båda varven och man känner en sån j*vla skillnad från början när jag red honom. Kändes så bra i galoppen!

Började sedan rulla över mitten "hindret" på typ 30 cm. Red först volter utan att byta varv och fokuserade mycket på min egna sits. Sedan började jag byta galopp och det över förväntan. Behöver tänka på mina hjälper så jag ger han rätt signaler men vi skötte oss bra. Sedan började vi hoppa det lite högre hindret på långsidan vilket han hoppade super fint! Här fokuserade jag också mycket på min sits och inverkan och det gick verkligen super bra! Hoppade även fint på långt avstånd och jag var verkligen super nöjd! Travade sedan av en jätte svettig Pottis i fin form och gick sedan ut och gick med honom så att han fick varva ner.

Verkligen jätte nöjd över honom och jag känner hur mycket vi har utvecklats. Bara att fortsätta nu att träna på galoppen och hoppningen för både min och hans del. Behöver träna mer på min sits och verkligen sitta tillbaka och vänta in språnget. Hade samma problem när jag red Hoffman så det är något jag måste tänka på! Nästa träning är för Per-Arne och då kör vi järnet!!



Fredagsplaner!

Hej allihopa! Är hos min kompis Olivia nu och ska strax börja fixa oss. Ikväll blir det tjejmiddag hos en tjej som heter Ebba! 15 tjejer i temat klänning så på med nyårsoutfiten och en rolig fredag är förväntad! Bild på hur jag ser ut kommer antagligen sedan.
 
Puss!
 
 

Per-Arne träning inbokad!

Nu har jag bokat hoppträning till nästa söndag. SM-ryttaren Per-Arne Pettersson kommer till Nääs och SJÄLVKLART ska jag vara med på Pottis. Ska bli så roligt och jag tror det kommer bli riktigt kul. Många platser är redan upptagna och det är för både ridskoleryttare och privatryttare. Roliga övningar och en duktig tränare. Ska bli riktigt roligt och måste ju fixa en fotograf. Joannababy mayby?
 
Per Arne:

Träningsstart igen

Efter en liten vila pga feber är jag nu back on track! Börjar min träningsstart genom att kötta på mage, rumpa, lår passet (MRL). Sedan hem och äta en Swebar som hjälper till att bygga upp musklerna och är ett perfekt kvällsmål. Därefter en avokado/keso knäckemacka som är det godaste som finns!

Börjar få riktigt kläm på min kost nu. Har en rutin frukost som jag visar imorgon som jag har börjat äta varje dag. Om jag är sugen på något blir det äpple med vanilj kvarg. Mumma!


Något som gör mig ledsen

Fyfan vad jag gråter nu, usch. Är för känslig för sådant!

Från 2011

Vad höll jag och Disa på med, haha? Bilderna är för två år sedan.
 
 

Hoppträning - utvärdering

Igår var jag som sagt på hoppträning med Pottis. Gick jätte bra tycker jag! Tränaren sa att vi har gjort jätte mycket framsteg sen hon såg oss senast. Jackpot var jätte framåt och var super fin i framridningen i traven. Lite halvdan i galoppen och gick väl inte riktigt där jag ville men helt okej. Har ritat hindrerna som vi hoppade igår på ett ungefär) så jag kan förklara lite bättre.
 
Vi började hoppa fram på det blåa hindret som ni ser ovan. Där kom vi på en båge i höger varv. Vägen var svårare än vad det ser ur på bild så där fick vi jobba extra för att få en rak väg från väggen. Där hoppade han glatt och högt över. Avslutade när det gick som bäst. Då gick vi över till det gula kombinationen. Här gick det super bra och han tog galoppsprången emellan och hoppade checkt och fint. Avslutade på 90 cm och det kändes svindlade högt, haha! Inte hoppat det på länge och Pottan klarade det jätte fint! Avslutade där medan andra gruppen gick upp på lite högre höjder. Min tränare vill att Jackpot ska ha kvar sin positiva inställning och att vi måste se han som grön unghäst då han är oerfaren. 
Hoppade sedan det röda enstaka hindret på lång distans vilket jag hatar. Där sa min tränare att jag gjorde jätte bra ifrån mig och jobbade på bättre än Jackpot. Men Jackpot hoppade fint över men bärde inte riktigt upp sig emot hindret. Vår sista hinder kombination blev det blåa hindret till oxern (svart). Där bröt han av i trav några gånger emellan och var väldigt vinglig men sista gången gick super bra. Han hoppade lite långt ifrån men det blev ändå jämna och fina galoppsprång och ett fint hopp. 
Träningen avslutades genom att trava av i lång och fin form och han gick super fin. Jag är nöjd med han och är glad att vi är på väg framåt hela tiden. Nästa gång kan ni förvänta er film!
 
 

PONNYSANNING I HÄSTFOCUS


Söndag

Hej allihopa! Hur mår ni? Kom hem vid 3 inatt och sov därefter hos Ellen med 6 tjejor! Det var lyckat igår, dock var det ett helvete att åka hem då tåget var försenat. Idag drog hem vid 12-tiden för att jag har varit tvungen att plugga. Skrivit lite i historia men också i franska. Ikväll är det hoppträning som står på schemat och när jag kommer hem måste jag plugga engelska. Gud, give me some space, haha! Hoppas ni får en bra söndag i all helvetes snö!


Ridsportevent

Gårdagen var spenderad på Berg 211 tillsammans med fina vänner. Först var vi på en riktigt god restaurang och sen åkte vi vidare till Henrik Barrys ridsportevent. Applåder till Henrik för det var riktigt bra gjort av en 97:a! Grymt! Svarade på en intervju på scen inför mer eller mindre 200 personer tillsammans med världens bästa bloggpartner - Joanna! Jag var nervös men tusan vad bra det gick! För att vara mig vill säga... Åkte hem vid 12 och då var vi alla trötta. Stort grattis till min älskade Amanda idag som fyller, som Henrik Barry, 16 barre!!

Nu ska jag fortsätta min partaj helg genom att gå på fest med my favoriteees! Ha en underbar kväll!


Morgonens frukost

Vaknade vid 6 för att kunna ta det lugnt. Duscha, fixa mig i lugn och ro, lyssna på musik och sitta vd datorn. Även en grym frukost blev det för mig idag! Först vaniljyougurt med varma hallon och sedan det ni ser på bild. Ägg macka på färsk fralla och sedan en fralla med skinka, brieost, spenat och tomat. Inte äckligt om man säger så! Till dricka blev det ananas och apelsin juice. Mums! Lätt goaste frukosten den här veckan!


Till Disa, haha

Tumblr_mdd8e6nosh1qgeq3co1_r1_250_50bd2048e087c37b3bdd2e2b_large

Black and White to school

Var i stan igår och fick med mig ögonbrynspenna, trosor och dessa vita jeans som ni ser nedan! Har inte några vita så dessa snyggingar blev det!


FÖÖÖLJJ


For my throat


Sjukaste någonsin


Partaj dag nr 2

Efter lite återhämting från gårdagen ska jag snart åka iväg till min kompis Allis för att sedan gå på ferreee med henne. Funderar sedan på att åka hem till Ellen där massor av mina vänner är och sova där efter festen. Två flugor i en smäll lixom! Helt okej taggad men jag blir dunder taggad när jag sätter på mig mina primeboots ska ni veta, haha!
 
 
 

Dagens ridpass

Goddag allihopa! Hur är det? Med mig är det bra, var ju som sagt på fest igår och behövde gå upp klockan 7 imorse. Aj... Hade stalltjänst med Malin (ägaren) och två andra och vi tog ut typ 27 hästar och fodrade tilll dom + ridskolehästarna. Ett heltidsjobb helt enkelt, ska aldrig jobba med hästar, haha!
 
Red Jackpot sedan medan dom kollade på och det gick SÅ bra. Han gick som en klocka! Hoppade ett hinder på volt och det fixade han och sedan jobbade jag med bommar på marken. Alla gångarter satt idag och jag är jätte nöjd över ridpasset. Imorgon väntas hoppträning så det blev perfekt med markarbete idag.



ÅÅH SÅ GLAD #primefuckingboots


Blivit intervjuad av Min Häst

Suttit i en timma nu i telefon och blivit intervjuad av Min Häst angående Ponnysanning och The Typical Hästmänniskan. Längtar till den kommer ut :D

Strike a pose ♣


Bilder från sommaren 2012


Sjuk...

Har hög feber och ligger och kollar film på datorn. Hatar att vara sjuk och måste bli frisk till helgen. Står nämligen fest, myskväll, shopping och stall på schemat. Nästa helg är det ju Ridsport event också! Så bli frisk nu Sofia.....

Mina älsklingar


Super glaad

Har precis bokat Håkan Hellström biljett nu när han spela i Slottskogsvallen. Så kul!! Har även fått in pengar så nu har jag tillräckligt med pengar för att köpa mina efterlängtade primeboots. Ni får se vilka det blir när jag har köpt dom <333
Har även haft en grym helg!! Igår var vi några som hade mys/bus kväll haha. Vi spelade COD (Call of Duty??) hela natten till typ 5 så var lagom trött när jag vaknade. Men pannkakor med nutella och glass väckte mig ganska bra ;)

Vädret har varit helt underbar idag och jag lasttränade Jackpot för första gången idag! Fick låna Lisas transport (taack<3) men hade ingen press eller stress. Lät han nosa på transporten och han fick massa beröm när han stod på den. Nu kommer vi öka successivt och tanken är att lasta till ridprofilen! Så kul!

Ja, livet känns jävligt gött just nu. Umgåtts med både familj och vänner den här helgen och nu är jag på väg för att sova hos Angelica. Börjar sent imorgon. UNDERBARA MARS


Nagellacksbomb

Vaknade vid halv 10 idag och ska inte till stallet förren halv tre så har känts lite halv segt. Har därför pysslat med mina naglar nu lite. Lagt på massa olika färger, inte så värst snyggt men det kallas tidsfördriv haha..

Igår var jag på krök med några och idag ska jag först till stallet och sedan myskväll med mina fina vänner. Ska nog hoppa lite idag med Jackpot, taggad på det!


Årets bloggfilm

Har pysslat med den ett jävla tag nu och nu är den äntligen ute, haha..

Skalman

Tänkte visa upp mina iphone skal. Älskar verkligen skal och vill ha nya varje dag, önska att jag hade ännu mer, haha :( Vill ha några som är fullklottrade med pärlor i typ japansk stil och sedan några helt stilrena i vitt. 
 

Så sant så sant

Tänk om man kund starta med att dö och få de överstökat. Sen vaknar man upp på ett ålderdomshem och får det bättre och bättre för varje dag. Man blir så småningom för pigg för att vara där och får sin pension. På sin första arbetsdag får man en guldklocka. Sen arbetar man i 40 år tills man är ung nog att dra sig ur arbetsmarknaden. Man dricker och festar och förbereder sig på att ta det lugnt. Sen är man i grundskolan, blir ett barn, leker, har inga förpliktelser tills man blir en baby... De sista 9 månaderna tillbringar man flytande runt i ett fint lyckorus. Där finns centralvärme, roomservice mm och till sist försvinner man från denna värld i en enda stor orgasm..