Spelat match

Har varit och spelat match i ösregnet! Vann med 7-2 och detta var min första fotbollsmatch! Höll på att dö av ansträngning men det var jätte kul! Vi spelade riktigt bra och alla var super taggade, känner att jag har hamnat i ett toppen lag :) Nu sitter jag och käkar kvällsmat och ska strax se X-factor. Disskuterat lite med mamma om Ponnysanning och ska ta ett snack med Joanna snarast.. Imorgon har vi orienteringsdag och slutar när man är klar. Skönt att slippa lektioner och orientering är faktiskt kul! Åker antagligen upp till stallet senare på kvällen för att rida Gucci. Det blir kul =)
 
 

Dagens ridpass

 

Hej! Var hos min förra tränare i förmiddags och red 2 av hennes hästar vilket jag kommer fortsätta med! Gjorde en videoblogg men den kom inte upp så vi kör på text!
 

Caramelle: Först red jag Caramelle, ett 4-årigt sto med fin stamtavla. En otroligt härlig häst med en fantastiskt psyke. Hon är 4 och brydde sig inte om stormen ute eller barn som sprang eller bilar. Riktigt trygg häst på 163 cm. Körde grundläggande dressyr hela passet (varade i typ 30 minuter). Först var hon lite vinglig men det gick så bra sedan! Gick i fin form och trampade på bra. När jag galopperade busade hon till det rejält eftersom hon håller på att sättas igång. Men jag höll mig kvar i hennes stooora bocksprång, haha! En riktigt trevlig häst som jag kommer rida på söndagar!
 
Gucci: Sedan tog jag in den här tösen på 23 år. Skillnad va? Knappt någon skillnad när man red. Myste lite och sedan sadlade jag och red i ridhuset. Det var sån otrolig cool känsla att rida den här hästen då man verkligen märkte resultat. Först stretade hon jätte mycket när jag värmde upp i skritt men sedan jobbade jag henne som vi gör på profilen och det gick galant. Travade med långa tyglar hela tiden så att hon skulle få sträcka ut sina ledar och jobba igenom sig vilket hon gjorde galant. I galoppen gick det FORT så där körde vi bara en kortis då jag knappt kunde kontrollera den, haha! Sedan travade jag av igen och då gick det helt otroligt bra efter vår noggranna uppvärmning och hon gick som en lösgjord häst skall göra och tuggade bra på bettet. Kul att känna sån stor skillnad första gången på en häst! Mycket mer avslappnad trav i slutet och mer schvung i traven. Kul!
 
Jag känner att jag börjar kunna rida alla hästar bra nu. Efter Hoffman kunde jag rida han 100% riktigt men sen kunde jag knappt rida andra hästar men nu kan jag anpassa mig efter hästen och har utvecklats otroligt som ryttare vilket jag tycker är häftigt!

Partyyy


Galopp - onsdags


Plugg på en lördag

Hej allihopa! Har varit lite off på grund av att jag har haft fullt upp. Igår var jag med 4 andra tjejer och kollade skräckfilm och sov sedan där. Idag har jag suttit och pluggat i minst 2 timmar om Jordanien till ett engelska arbete. Har bara suttit och skrivit, skrivit och skrivit. Har verkligen återupplevt allt! Var där år 2009 och skrev ner hela min resa när jag var där och det är så häftigt att se! Upplevde så sjukt mycket där. Romerska ruiner, Petra, huvudstaden Amman, Döda havet och andra religösa ställen så som där Moses stod och "välsignade landet" och så vidare. Älskar att skriva om länder, ska skriva en travel article och jag satsar på högt betyd på det här arbetet!
 
Ikväll ska jag först äta med familjen och sen åka på fest, så ser planerana ut idag. Men innan dess åker jag antagligen till stallet för att ta hand om en häst. Det kommer jag göra imorgon också, fast då kommer jag rida en häst som heter Gucci och sedan mocka och så för Frenchie. Hon är ju fortfarande inte frisk... gaaash. Imon ska jag också träffa mina fina tjejkompisar så det ska bli kul. En härlig helg!
 
 
OBS EGNA BILDER:
 
 

Föööölj!!!


Gårdagens ridpass

Igår red jag Louis, en liten häst som är super nätt född 2005, alltså 7 år. Ganska grön och väldigt pigg. En väldig stor skillnad från sega Olle. Louis hade ett steg som inte var dess like och istället för att sega till när han skulle sluta jobba hängde han sig i handen och pinnade på med älgsteg. 
 
I början var Louis väldigt lång i formen och jag red fram han lång. Sandra Björneland (tränaren) sa sedan att jag skulle korta upp han vilket gjorde att han blev spänd och stel. Han var lite väl framåt och lite svår att stanna så det jobbade jag med. Red utan spö utan bara med sporrar då vi skulle träna på att rida väldigt mycket med skänklar. Hela lektionen var på cirka 1,5 timma och vi jobbade hela lektionen med att dom skulle bli lösgjoda vilket jag uppnåde.
 
I mitten avridpasset började jag få pli på Louis och jag fokuserade lite mer på min sits. Gjorde skänkelvikningar och red mycket på volter. Red aldrig på spåret utan hela tiden ett steg innanför minst. Jag hade ju tagit spruta på dagen så min vänster arm var lite handikappad men jag kämpade på så gott jag kunde och svetten bara rann för jag fick verkligen tänka på alla mina hjälper och det gav verkligen resultat! Efter cirka 40 minuters arbete började jag få honom att spåra på volten (gå i samma spår med alla ben) och han började komma i en mer lod och avslappnad form. Hans svans började bli buren och han började tänka på mig istället för allt annat. Han blev otroligt avslappnad, tuggade mycket på bettet och jag var redo för galopp. De först 10 minutrarna av galopp arbete var riktigt tuffa. Han pinnade på i en låååång, låg form och med sina älgasteg så jag fick spänna magen  för att sitta i sadeln och få upp honom så att han jobbade med bakbenen istället för all vikt på frambenen. OCH oj vad fin han var i slutet! Han galopperade i riktigt bra tempo i en regelbunden takt och hans huvud låg i en lodform och svansen var buren. 
 
I slutet travade vi av med långa tyglar och han hade fortfarande samma regelbunda takt och tempot och han frustade nöjt. Sandra och Pia berömde mycket efteråt att jag hade kämpat på bra. Åååh vilket bra ridpass! Har världens träningsverk idag och det tyder ju bara på bra arbete!
 
 
Kommer film sen!

Mumsigt recept

 
 
4 portioner
 
Tomatsoppan
 
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta , finhackad
1 burk Delizie Finkrossade Tomater á 400 g
5 dl vatten
1 tsk strösocker
½ kruka färsk oregano
1 msk Olivolja
salt
 
Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomat och vatten. Låt koka ca 5 minuter.
2. Smaka av med socker, salt och peppar. 
Låt koka ytterligare 10 minuter. Jag mixade sedan soppan med mixerstav men det gör du som du vill. Toppa med oregano vid servering.
 
 
 
Pizzabullarna
 
1 frp Delizie Pizza Kit med tomatsås
1 frp Delizie Salame Milano á 80 g, strimlad/ annan salami 
1 tsk torkad oregano
3 dl riven ost t.ex. herrgård
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Rulla ut degen och bred ut tomatsåsen. Lägg på salami, ost och oregano. Spara en del oregano till dekoration av bullarna. 
3. Ringla över olja och rulla ihop till en rulle.
4. Skär rullen i bullbitar och lägg på en plåt. 
5. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö oregano över bullarna när de är klara.

Dagens ridpass

Är på väg hem, helt död. Ponnyn jag red var fantastisk att rida. Grym utstrålning med bra steg. Stor skillnad mellan Olle som jag red sist. Jag fick honom riktigt lösgjord och mot slutet gick Louis, som han hette, helt i lod form och jag satt bra. Vilken känsla! Man får ut så mycket av att rida för 2 RIKTIGT proffsiga tränare. Men mer om ridpasset imorgon för jag kan knappt skriva så trött jag är...


DAGENS UP/DOWN PUNKTER

 
25 september:
 
Tumme UPP:
- Jag vågade ta den sista gardacil sprutan
- Jag har glidit runt i myskläder största delen av dagen
- Jag ska rida ikväll
- Jag har kollat på bästa serien just nu: Hela Sverige bakar
- Mamma har köpt hem massa godis och mys för att jag tog gardacil (haha)
- STUDIEdag säger väl sitt?
 
Tumme NER:
- Det regnar ute
- Tiden går för fort, redan 25 september lixom
- Jag har en läxa som måste göras, men är väldigt lat
- Jag har skolfoto imorgon (DÖÖÖÖ)
- Jag har tröttnat lite på mitt hår
- Det är onyttigt med godis
- Det är skola imorgon

Dagens planer

Idag står det lite saker på listan. Är just nu hemma hos Ellen och chillar på livet. Vid 3 går jag ner till vårdcentralen och ska ta spruta 3 i livmoderhalscancer. Finally! Tror dock jag kommer tuppa av eller något men det går säkert bra... Ikväll ska jag rida i Gråbo (om jag kan med armen)! Ska bli jätte kul :) Ska be mamma filma en liten snutt som jag kanske kan lägga upp här för man ser ju och lär. Vill också lägga upp här på bloggen! Ses sen :)
 

Hos Ellen

Hej allihopa! Är hemma hos Ellen nu och ska sova här tillsammans med Disa och Otto. Myskläderna är på och vi det blir pizza med gott ikväll. Har pluggat klar historian nu (ordkunskap). Hade bara 2 lektioner idag, idrott och historia. Matten, svenska och engelska var inställt och imon har vi studiedag. Take a chill pill säger jag bara. Riktigt go vecka! 

Nyhet - crunchy corn

Jag säger bara: KÖP, KÖP, KÖP, KÖP. En nyhet från marabou. Har länge undrat vad deras nyhet skulle vara eftersom dom har inprincip allt som passar med choklad. Den nya smaken heter "Crunchy corn" och är så fruktansvärd go! Vet inte om den finns som 200g ännu men den finns som liten. Riktigt god! Crunchy corn är alltså rostade majskorv. En av favoriterna, choklad älskare som jag är!

ROLIGASTE NÅGONSIN

http://www.svt.se/williams-lista/se-program/del-1-4?autostart=true
 

På kalas

Är på kalas hos min fina vän Ina som fyller 16 år idag. Ätit goood mat och snart ska vi äta ännu mer - efterrätt! Har gett Ina "kaviar nagellack" som hon blev väldigt glad över! Kul :D Kommer vara här hela dagen för att fira min vän. Skippar fotbollsträningen.. Kunde dock behöva den efter all mat. Puss!


Tjejkväll

Åker iväg till en kompis nu för att fira henne när hon fyller år. Ska se på film, äta och spela spel. En riktig myskväll med massa nya tjejer jag aldrig har träffat. Kommer bli kul! Har på mig ett par gröna chinos och en glittrig tröja. Vi hörs senare! Puss!
 

Gårdagen var GALEN


Förlåt

Gash. Stressen tar över. Åkte till Audrey efter skolan och pluggade engelska och pratade. Vid halv 8 åkte jag sedan till fotbollsträningen som hållt på tills 21.40. Alltså blir det bara hem, duscha och äta. Nu sitter jag och försöker göra ordentliga inlägg på Ponnysanning. Tar en timma på kvällen att blogga där så ja, jag prioterar den här bloggen minst just nu. Ikväll blir det lokalfest som sagt. Taggar riktigt mycket. Det kommer kaosa och över 250 personer ska dit! Riktigt kul :) Ska till en kompis innan och förfesta med nästan 20 andra tjejer. Love fridays!

Får bli en bild på min älskling. Sprider kärlek <3

ÄR I SKOLAN

Vill bara säga tja! Är i skolan och jag lever! Ikväll har jag fotbollsträning och innan det ska jag träna. Kommer en video sen! Puss!

Bloggmänniskor

Gick in på Linn Olssons blogg och såg detta svaret på en fråga om vad hon tyckte om mig och Joanna. Så kul att många tror vi är ovänner med de flesta bloggarna när vi egentligen är goda vänner! Har även pratat mycket med Elisabeth Ågren, Linn Strelin, Ingrid Skoog, Linn Ingvarsson och med Sofia Genne. Man träffar på så otroligt mycket människor genom att blogga och det är jag verkligen glad över! Trodde aldrig jag skulle bli vän med som jag skrev om på en skvallerblogg men oj vad jag hade fel!
 

Fotboll och annat trams

Sitter hemma nu - utan att ha åkt till Råda. Det regnade för mycket helt enkelt och varken vi eller våra lärare var jätte pepp på att åka så vi var lediga idag! Har varit med Ellen, Angelica och Sofie hela dagen, några klasskompisar. Har tjockat oss rejält så det ska bli jätte skönt att åka på fotbollsträning idag! Våra träningar är riktigt tuffa och i söndags var jag nära på att spy av ansträngning. Men jag ser det som en utmaning så när detta året är slut ska jag ha riktigt bra kondition. Både på långa sträckor och korta.
 
Taggar också helgen jätte mycket! På fredag blir det lokalfest, på lördag ska jag på tjejmiddag hos en granne och på söndag fyller min underbaraste vän Ina år så då ska jag fira henne. En riktig kanon helg! Stallet ska jag till imorgon och på lördag och fotbollsträning idag, torsdag och söndag. En riktigt bra vecka :D
 

Sommaren

Åh vad jag saknar sommaren, vad jag saknar dig.
 





RÅDA

Hej allihopa! Idag åker vi mot Råda med klassen så idag är också en slappdag. Ska vara i Råda och "lära känna varandra". När vi kommer hem åker jag till Frenchie för att fixa i stallet. Skulle egentligen rida men jag har fotbollsträning sen så hinner inte riktigt! Men vi hörs!
 
 
 

Det efterblivnaste jag har sett:

 

Min fina dator





SKOLDATOR


Åååååh vad skön dag det har varit idag! Endast en lektion och den lektionen bestod bara av dator. Började 13.00 idag i Aulan och fick våra datorer och sedan fick vi en timma på oss att fixa med datorerna. Sen hade vi en lektion i svenska där vi bara använde datorerna. Riktigt go dag! Datorerna är verkligen super bra! Nätta, snabba och fina. Ska ta kort på den sen :) Jätte nöjd verkligen!
 
Nu är jag i stan tillsammans med 2 klasskompisar. Har lämnat in min fuckade mobil för över 1000... Sen åt vi på Subway och nu strax ska vi dra oss hem igen. Väl hemma ska jag plugga franska och sedan har jag inget planerat. Pöss!
 
 

Bloppis!

 
Jag lägger upp bilder + information under varje bild. Kontakta mig på [email protected] och skriv vad du är intresserad av så säger jag priset efter det. ALLTING SOM SÄLJS TVÄTTAS!
 

 
Schabrak säljes - alla i storlek full.
 
 
1 - Fleecetäcke från Smeagården. Storlek 135 och jätte fint skick. Fin färg!
2 - Tjockt vintertäcke med hals från Hööks, storlek 135. 300 g fyllning. Fint skick och bra kvalité!
3. Fleecetäcke från Hööks, storlek 145. Snygg randig färg och härlig fleece.
4. Tjockt vintertäcke från Hööks (300 gram) Storlek 135. Står emot regn bra!
 
 
1 - Ett par Libresse paddar. Kommer säljas mycket billigt! Aldrig använda.
2 - En rosa huva och en grön. Har schabrak som passar till dessa. Storlek full på båda.
3 - Ett par lindor i grönt från Mia RS Vet ej om jag säljer dessa dock!
4 - Blåa lindor från Globus. Fin färg!
5 - Ett par damasker med fårull i. Storlek M.
6 - Tränsbett med äpplesmak i storlek 11,5. Använt högst 4 gånger. 

Något trasig

Var på fest igår kväll och då gjorde en kille sönder min telefon ännu mer, faaaan vad efterbliven min mobil är nu. Helt vit och kan knappast se vad någon skriver på sms. KUL
 


Tar bilder idag - Bloppis

Hej! Idag ska jag rota fram det jag vill sälja (hästsaker) och lägga upp här på bloggen! Täckena kommer behövas lämnas in för tvättning men detta gör endast om någon är intresserad! Så vänta er en bloppis här på förmiddagen :)

Recension - filmen MODIG

 
Såg filmen MODIG igår på bio tillsammans med familjen. Såg den på Bergakungen med massa gott godis och dricka = standard. Filmen Modig var en animerad och helt fantastisk film! Ett helt otroligt budskap och roliga karraktärer gjorde att man höll ögonen spärrade hela tiden för att inte missa något. Även lite läskiga scener som gjorde att hela bion höll andan. Jag och mamma började även gråta under filmen, så ni förstår att den var riktigt bra. Brave heter den på engelska och jag rekomenderar engelskt tal då det är skotsk dialekt vilket är riktigt gött att lyssna på. Brave är värd att se på bio, absolut!

Följ mig!


Vad kvällen har att bjuda på

Idag tänkte jag åka och till Kapten Röd men jag är så himla förkyld och det är kallt och regnigt så ställde in dom planerna. Istället hänger jag på och firar Felicia, en kompis i min pararellklass, lite smått. Hon vet inget om så det blir en överraskning för denna dam! Ska sminka om mig lite och fixa mitt hår som inte är så vackert just nu så är jag nog presentabel. När jag kommer hem inatt ska jag äta massa mys (är ett måste på fredagar) och sen blogga lite. Så ser min fredag ut. Riktigt myyys! Hoppas ni får en fin fredag så hörs vi!
 

Svar - vilken buffé?

Elin: vilken resturang är de och var??? svara jättegärna i inlägg :)
Den här buffén måste varit den godaste jag ätit! Jag åt på Lisebergs restaurang "Hedens Hörna" som ligger vid Heden planerna. Det serverades en äkta Amerikansk buffé. Jag åt äggröra (som var helt sjukt god men massa saker i), mackor med jordnötssmör, amerikanska pannkakor, donuts, amerikanska hamburgare, bagels, ceasarsallad med mera. Ååh vad gott! Efterätt åt jag Rocky Roads och brownies med choklad- och hallonsås. Jag knäppte upp byxorna kan jag säga för herregud vad jag åt. Till detta kunde man dricka goda smoothies, milkchakes eller ett stort glad goood cola. En buffé jag verkligen rekommenderar!
 

Och där sprack den igen...

ÅÅÅÅÅHÅÅHÅHÅHÅÅHÅHÅHÅH
 

Dagens ridpass - Olle

På ridprofilen red jag skänkeldöva Olle! Vi red på volt och skrittade och travade hela ridpasset. Trodde det skulle vara tråkigt men det var SÅ kul. Man fick kämpa in i döden med honom för att han skulle lossna. Vi skulle få hästarna lösgjorda och efter mååånga om och men gick det faktiskt. Jag är ju lite halvsjuk så efter ridpasset blev jag riktigt dålig för att jag kämpade så mycket - men det kanske jag ska se som något positivt? ;) En riktigt givande ridpass som visar att man inte behöver flänga runt utan om det inte går i skritten går det inte i traven och i galoppen. Riktigt bra! Sandra Björneland och Pia Kihlander är så bra lärare!
 
Jag och Olle tillsammans med Allis och Tello!

Gårdagens ridpass - Frenchie

Gårdagens ridpass var först med min medryttarhäst Frenchie! Ett sto på 5 år som är jätte fin storhäst. Hon har varit skadad nu men jag åkte dit för att hjälpa till att skritta igång henne. Skrittade i cirka 40 minuter och det gick super bra. Hon lossnade riktigt bra och fick ett fint stöd i munnen. Pigg och glad! I slutet fick hon lite ryck när en tjej kom bakom och galopperade och då fick hon lite damp men det gick jätte bra att lösa. Hon är trots allt unghäst! Hjälpte även till att mocka så var där ett tag.
 

Stall x 2 idag!

Idag ska jag rida 2 gånger. Tjoho! Hästen jag ska bli medryttare på är äntligen frisk så idag ska jag till det stallet och lägga upp en plan hur vi ska göra, fixa i stallet och sedan rida. Åh vad det ska bli kul! Äntligen ska jag få komma igång igen :D Sent på kvällen ska jag och mamma åka till Gråbo ridklubb för att rida där också. Ska ha ridprofil och kommer rida samma häst som jag gjorde sist, nämligen stora Olle! Idag ska det bli markarbete vilket kommer bli kul. Är dock väldigt förkyld - på gränsen till sjuk. Men jag kör idag och sen vilar jag i graven, haha ;)
 
 
 

Olle, (Orlis) f 1998

imp. Lettland

Ägare: Gråbo Ridklubb 

vallack, Estnisk kallblod, ca 160 cm


Dagens outfit

Tröja: Bershka
Jeans: Pull and bear
Sjal: Ester elenora
Örhänge: Style By Tyra
 




Kitas imorgon

Imorgon drar jag till Kitas gymnasium för att prova på där. Är inte helt nöjd med min klass och skola än så vill prova på och det gick alldeles utmärkt. Ska möta Linn Olsson (hon går där) på morgonen och sen åka till skolan tillsammans. Sen kommer jag vara där och så får jag se hur skolan känns. Om det känns bra kommer jag prova en gång till men om det går dåligt ska jag antingen skita i att byta eller byta till en annan skola. Det löser sig alltid! Ni får dagens outfit imorgon :)
 

Dagens outfit

Till detta hade jag en skinnjacka och ett par svarta, låga converse. Mycket fint!


Shopaholic

Hej! En riktigt go dag i stan idag. Spenderade hela eftermiddagen med min fina vän Disa. Gick på en god restaurang och shoppade även lite fina saker! Köpte en Ester Elenora sjal, en Kenza 7 jacka (som var SÅ snygg, men saftig i pris för lilla mig), fotbollsskor, springbyxor, fotbollstrumpor och massa fotbollstejp. Riktigt nöjd med dagen! 
 
 
J'TAAIIIIMMEE jackan!! 

Stor shopping!!


Jag saknar dig

Jag saknar dig mer och mer för varje dag som går. Mitt halva har tynat bort och glädjen jag hade med dig efterlängtas. Du är världsbäst min älskling och jag önskade du var här nu..


Jag saknar dig

Jag saknar dig mer och mer för varje dag som går. Mitt halva har tynat bort och glädjen jag hade med dig efterlängtas. Du är världsbäst min älskling och jag önskade du var här nu..


En riktigt duktig kille

Kolla när den här 14-åriga killen lyckas med sin sång audition på X-factor! Herregud vad duktig han är :O
---> http://www.tv4.se/x-factor/klipp/14-arige-isak-gjorde-succe-se-hans-audition-2216885
 

Birthday present

Kolla vad min fina vän Audrey gav till mig i födelsedagspresent. Låga, svarta converse! Har tänkt och köpa men nu fick jag dom istället. Tack igen! <3


Söndag

Hejsan! Vaknade halv 1 idag. Sov riktigt dåligt då många riktigt äckliga mardrömmar spelades i mitt huvud. Usch. Gårdagen spenderades med några tjejer. Först var vi på festival vid Kungsportplatsen och sen drog vi på ett krök mitt i natten. Dock var vi väldigt trötta så vi åkte hem efter en timma och simmade gött till den nya Snövit filmen som är så bra! Värd att se.

Nu ska jag till stan för att möta upp min kompis Audrey. Så min söndag kommer spenderas med den sköna damen. Imorgon börjar jag halv 9 med ridprofil. Tagga! :)


Citat

Cowards die many times before their actual deaths - Julius Caesar
 


En ny doft - JB

När vi var på restaurang igår fick jag ett fyrkantigt paket av fina och öppnade något alldeles underbart. Nämligen en Justin Bieber parfym! Vet ni hur glad jag blev? Den luktar som himelriket och parfymen är inte ful den heller. Så nu kommer den bland mina favoriter! Tack underbara Ina igen! ♥
 


 

Beslutsångest

Richmond High Rider
 
Åh gud vad dessa MH stövlarna är fina. 2999 kostar dom! Och jag vill verkligen köpa dom! Dock behöver jag höstkläder nu och det känns dumt att välja bort det för att ha dessa stövlar att rida i. Vet ju heller inte hur mycket jag kommer rida nu i höst. Jag har ridprofil varannan vecka och sen kommer jag troligtvis rida mer på min medryttarhäst men allt känns så oklart. Om jag vet hur allting hade blivit nu hade jag åkt till Kungsbacka ridsport och slått till - direkt. Men nu vet jag faktiskt inte. Kenza jackan står högst på listan, SEN kan jag fundera ut hur jag ska göra. Men guud vad underbara dom är! Har jag provat dom och dom är fruktansvärt snygga och sköna...
 

Gårdagen

Godmorgon! Vaknade 11 idag av ljuset i rummet. Trodde klockan var 7 eller något men det visade sig att jag faktiskt hade sovit ut för en gång skull! Gårdagen var verkligen super mysig. Gick på El Corazon (en spansk tapas restaurang) och åt först lite förrätt och slog jag till med lime, saffran marinerad kyckling med klyftpotatis, pesto tomat och aijoli. INTE FEL! Mums. Var klara vid halv tio ungefär och åkte till Bergakungen. När vi kommer dit är klockan 21.50 och Cockpit började om 10 minuter. Självklart valde vi den och det visade sig vara en succé! Skit bra film som hade ett tydligt genus budskap. Både jag och Ina var nödja med filmen. Kom hem vid 1 och var verkligen nöjd med min mysiga fredag!
 

Mot stan

Plugget klart och jag är snart redo att åka in till stan. Ska träffa my friendo Ina, gå på restaurang och bio. URmysigt! Ska bara fixa till min lockar lite innan (har lockigt idag) och sätta på lite läppstift så är jag klar för fredagsmys. Har inte bestämt bio än utan det får bli vilken film som helst! Hör av mig under kvällens gång. Puss på er!

Vilka erbjudanden

Skit vilka förmåner man får av att driva en blogg. Jag blir helt lyrisk. Först får vi (jag och Joanna som driver Ponnysanning.se) erbjudandet att hänga med upp till Stockholm för att kolla Stockholm Horseshow helt gratis. Ska träffa hela blogg gänget och även kolla alla fantastiska shower. Älskar Stockholm så det kommer bli fett!
 
Sen fick vi nu ett mail av ägaren av AW sporthorses. HUR grymt är inte det?! Vi ska få spendera 1 vecka i Skåne nästa sommar på Sveriges bästa ridläger. 7 dagar med massa roliga människor. Detta kostar nästan 13.000 = inte dåligt erbjudande. Självklart tackade vi ja! Om jag hyr Hoffman då kommer jag förstås ta med min bebis ♥ GASH vad kul! 
 
Har nu fått ett erbjudande för min lilla blogg, hur kul är inte det då? ;) This is crazy!
 

Godnatt

Nu går jag och lägger mig i min sköna säng efter en grymt rolig träning! Hur ska jag orka detta egentligen? ;)
 
Tisdag: Idrott + fotbollsträning
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott + fotbollsträning
 
Utöver detta kommer jag också rida en häst 1-3 gånger i veckan. Jag verkligen älskar hästar och kommer alltid sätta ridningen först men än så länge när hästen jag ska rida är skadad kommer fotbollen i första hand - förstås.
 
Natti!
 

När jag var 6 år

..Började jag spela fotboll på riktigt. Efter några års uppehåll ska jag nu in på planen nu igen. Vet ni hur taggad jag är?! Ska prova på i Lerums 97/96 lag idag tillsammans med en kompis som också ska börja. På med benskydd och skor och ut och spring! Har spelat lite nu på idrotten och det har varit SÅ roligt. Känner ändå att jag har grundkonditionen och bollkontroll. Jaja! Nu ska jag byta om. PUSS!!
 
 

Dagens köp

Åkte in till stan efter skolan vid 13.00 och mötte upp Matilda, min kompis. Väl i stan provade jag en Kenza jacka som jag ska köpa. Skit snygg! Ska köpa den när min storlek kommer in och då visar jag er! Sen gick vi vidare och kollade i massor med affärer. Höll dock lite i pengarna och köpte ''bara'' en fin tröja från Tessie. 299 kostade den och är jätte fin! Skulle också köpa ett skärp på Rag Lady men hittade inte rätt cm-storlek. Men ska till stan på söndag igen så då kanske jag slår till. Här ser ni min tröja:
 

Jag och Sammy

Blev en mysig uteritt idag med goa Emelie. Hästarna var riktigt pigga eftersom det blåste såpass mycket men det var fett kul! Full fart framåt blev det. Vädret bjöd på sol och uppehåll så det gjorde allt mycket bättre. Åkte sedan moppe för första gången i mitt liv. VET NI HUR KUL DET VAR?! Körde till bussen och skjutsade Emelie och det var typ det roligaste jag har varit med om. Gasade som en idiot så alla kollade lagom ;) Riktigt kul! Fick också ett besked på bussen som gjorde att jag hoppade av glädje. Det handlar om hästar och ni ska bara veta!

Nu är jag på väg till Stenkullen för att kolla när ett gäng rider. Lagom kall kommer det bli men jag får bita ihop!


Kvällens paket

Några nära och kära kom hem till oss ikväll och vi åt mat och tårta och hade det en trevlig tisdags kväll. Fick godis, pengar och en tidning! Bra och roliga presenter!

Har även nu packat ridväskan för imorgon tar jag tåget direkt till Partille efter skolan för att träffa mina saknade stallkompisar och även få rida! Ska bli så kul :) Sen på kvällen drar jag till stenkullen för att ha ridprofil (ska dock inte vara med och rida) och kolla på när dom andra ska rida. Så ÄNTLIGEN en riktig hästdag imorgon! Känns så längesedan.. Kolla även min favorit i bakgrunden på bilden. Hela mitt rum är prydd av honom. Ska visa någon dag!


Dagens planer

Ikväll blir det kalas för mig och mamma! Så det blir presenter och tårta för båda! Hon fyller nämligen år idag min fina mamma!

Men innan kalaset ska jag plugga lite och städa mitt rum. Kuligt? Men skoldagen har varit riktig lång idag. Slutar halv 4 med historia. Tur att man har ett café i skolan man kan köpa donuts och annat gott i! Ses ikvällen :)


Min favorit

Jag kan inte fatta att jag kommer få se dig. Min dröm ♥

Mina presenter

Dessa är mina presenter jag har fått än så länge. Massssa pengar, ridkläder, överkast, halsband, choklad, en as cool nyckelring och massa inredningssaker. Snart kommer jag få lite mer presenter imorgon och i veckan! Kul och fylla år ju :)

My birthday

Hej allihopa! Är svintrött och tänkte ta kort på det jag har fått idag men gör det hellre imorgon med ordentlig text och inte bara massa slammer. Tror även jag kommer få presenter av några av mina kompisar i veckan och ska även ha släktkalas på tisdag :) Hade först buffé idag med familjen som var super mysigt. Sen gick jag mamma och shoppade lite och sen kom några vänner hem till mig och firade min födelsedag. Sen nu gjorde jag en VIDRIG engelska läxa så jag är helt slut. Kan inte fatta att jag är 16 nu. Herregud.. Imorgon kommer ett ordentlig inlägg! Bye.
 
 

ÄR PÅ BUFFE

Är på amerikansk buffé. Jag går upp 100 kg nu, överdriver inte. Hejdå..


Sweet 16

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2012/pic_5042a32ee087c34845002f43.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2675778/images/2012/pic_5042a32fe087c34859002bea.jpg" class="image">


5 timmar kvar

Nu är det 15 timmar kvar tills lilla jag, Sofia, fyller 16 år! Har älskat att vara 15 och tycker det är bajs att fylla 16 men jag får tänka det positivt - nu får jag börja övningsköra!

Timmarna innan 2 september 2012 kommer jag fira med fiesta! Hörs imorgon eller med mobilinlägg ikväll! Puss


SEPTEMBER




 
 
Hej September. 3 månader kvar tills 2013, eller världens undergång kanske? Dessa 9 månader har gått snabbt. Överdrivet snabbt. Nyss nyår - nu snart vinter igen. Hejdå "sommaren" som varade i 2 dagar. Tack för allt regn som gjorde vårat avlånga land instängt och surt. Dags för mer regn. Hej September!

5 saker ni inte visste om mig

 
* Jag har varit i över 17 länder. Har varit i Kenya, Marocko, Jordanien, Abu-Dabi, Egypten, Italien, Frankrike osv.
 
* Sedan jag har lämnat tillbaka Hoffman känner jag en daglig ensamhet. Var med honom varje dag i över 1 år innan skolan, efter skolan och på helgerna. Dagligen i cirka 3 timmar utan någons hjälp. Så visst känner jag mig rastlös och ensam utan honom. Om något litet händer blir känslorna mycket starkare och jag "bryter ihop" när jag inte ska.
 
* Jag har ridit utomlands. I Belgien red jag western för första gången. Riktigt kul! Har även ridit fjording i Holland och ett arabiskt fullblod i Marocko. Kan berätta om alla ritterna i ett inlägg med bilder någon dag.
 
* Jag är riktigt äckelmagad. Jag har ärvt det från pappa säger mamma, haha. Det vänder sig i magen när någon pratar om organ, blod eller något annat i kroppen. Sen är jag livrädd för sprutor och har svimmat ett x antal gånger. Sist fick jag ju läskiga kramper och tuppade nästan av. Det förklarar väl allt?
 
* Jag har fått massa fina grejer pga jag bloggat på Ponnysanning.se? Kalender, iphoneskal, skor, tjocktröja, mascara, ridbyxor, ridjacka, paddar, biljetter till olika Horse Shows och lite allt möjligt.