Bilder från idag

Tack Annelie! :D

Svar på fråga

Sara  ([email protected]) om Snodde från Johanna Grant:
Grym blogg sofia, var har du köpt din snygga tröja du hade på dig i avslöjandet av ponnysanning? :)

Jag fick den faktiskt av en kompis. Men den är från monki! Tack så mycket :D♥

Drar till stan och är allmänt seriös. Som ...

dsc06817 (MMS)

Drar till stan och är allmänt seriös. Som vanligt! Har gjort några tidsinställda inlägg som är hur nice som helst. Ha en god fredag kväll. "vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuvuden"


Hoffman 30/9

Red på ängen idag och han kändes jätte bra. I den här värmen så var det väldigt tufft för honom men det gick an ändå. Det var i alla fall jätte kul tyckte både jag och Hoffman! Plaskade i vattnet som fanns där också och det tyckte han var ganska kul det också ;) Annelie tog så sjukt fina bilder. Ni får 2 bilder från idag! Någon som vill se fler? ;)




Snodde från Johanna Grant

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Rea på Hööks

Nu är det 15% rabatt på alla täcken på Hööks. Jag älskar verkligen Hööks täcken och ska kika runt lite om det är något som jag kan passa på att köpa nu när jag ändå har pengar (är beroende av att shoppa). Ni som inte har kollat in borde göra som jag. Ett vintertäcke för 594:- låter väl inte så tokigt? Här hittar du Hööks hemsida.



IBLAND HAR JAG FÖÖÖÖR ROLIGT


5 saker..

1. Jag och Joanna ska fortsätta på Ponnysanning
2. När jag hade Tilly som medryttarhäst i vintras var jag rädd för att rida.

3. Jag har inte alls mycket märkeskläder utan köper hellre mycket och lite billigare
4. Jag var/är ganska hopprädd så det högsta jag har hoppat är 1 meter
5. Hoffman hyrde jag bara rakt av utan att jag ens hade provridit honom. Knäppt va?

Närbild

En liten närmare bild på Ponnysanning mohaha...




Dagens diss

går till detta schabraket:

Kanske jag kommer tycka att det är snyggt om en framtid men nu är det verkligen inte ett schabrak som faller mig i smaken. Har aldrig gillat sopsäck material. Speciellt heller inte när det är silvrigt. Det enda som schabraket kanske skulle varit snyggt på är väl en helt svart häst eller helt vit häst. Mycket hellre lägger jag 100 kronor extra på ett snyggt JW schabrak! Detta schabraket kommer från Hööks och kostar 329:-

Bilder från Sir Walter

Skit vad längesedan jag red den här fina ponnyn. Felizia var min stora favorit under hela min tid på ridskolan. En sjukt fin ponny i dressyren som var lite svår i hoppningen. Jag red Felizia så ofta jag kunde och hade henne på varenda liten tävling. Dessa bilder som är under är från en tävling som heter Sir Walter. Där kom jag 5:a med henne. Joannapanna har fotat!



P L O J stavas det


Fick mig att vakna

Har varit och morgon fodrat hästarna idag klockan 06.15. Då är man inte inställd på det piggaste humöret så att säga. Men när jag såg min statestik nu när jag kom hem kan jag ju bara säga tack! Detta med Ponnysanning är helt sjukt, men jag funderar starkt på att fortsätta. Fick reda på en ganska bra sak som min bror erbjöd. Så varför inte? :) Ni får se!




HAHA VI ÄR BÄST

PONNYSANNING...

Kommer ett låååångt inlägg om hur vi har gjort allting och hur vi har tänkt osv. Håll utkik.


Gammal snygg outfit


Guld

Att jag fick dig betydde mer än världen. Du är luften jag andas och marken jag står på ♥



Photos

Är hos Ellen nu men ska strax till stallet. Som sagt får Hoffman vila idag då han är ganska trött. Ska nog träffa Emelie efter stallet också ;) Sedan får jag se vad som händer. Ska träffa Joanna och göra en sak, mer får ni reda på sen ;)

Frukost

Sitter nu och äter frukost och ska strax dra iväg mig till skolan. Efter skolan ska jag nog träffa Emelie en stund och sedan ska jag till Joanna. Hoffman ska vila idag då han var riktigt tung igår. Blundade i stallet och var inte sådär pigg på hindrerna utan mer att han sprang för att komma undan arbetet innan hindrerna. Så därför tar jag ut hans vilodag idag. Han får ändå 1 per vecka ;)

Ha en bra Torsdag! I skolan blir det väl lika chill som vanligt, haha :)

Hoffman 28/9

Småhoppade lite idag. Kom på svängda vägar men han är fortfarande lite ovan vid att hoppa snävt men vi ska öva på det. Fick ju det som läxa på träningen. Tränade också på att rygga och det gick jätte bra :D Har ju tränat varje dag och nu ryggar han lätt som en plätt. Sjukt bra. Annelie tog också några (läs:många) bilder som jag är så gullig och lägger upp! :D



Känner redan på mig att hoffman kommer gil...

dsc06805 (MMS)

Känner redan på mig att hoffman kommer gilla sin mat ;-)


Köpt foder

Svängde förbi Djurnära idag och köpte lite ny kraft till Hoffman. För er som är intresserade så köpte jag:


Pellets som jag ska ha blötlagd.


Mineraler för hästar i normalt arbete


Sedan får han alltid 2-3 msk krafft salt och morötter :)



Jag älskar dig

Du får världen att snurra runt
Du får tiden att gå



Morgon

Usch så dålig uppdatering men internet slutade fungera igår kväll. Kan tyvärr inte uppdatera nu heller för jag måste fixa mig för skolan. Väldigt chill i skolan nu när det är teknik vecka, inga vanliga lektioner alls! :) Men nu MÅSTE jag dra. Puss.

Du är så yayyaywowow

Fyfan vad jag är trött på detta vädret nu. Visst det är ganska mysigt när man är inne. Men kom igen, kan det inte vara åtminstonde varmt september ut? Varför ska alltid Sverige påskynda vädret. Men,men. Hellre HöstPEPP än HöstDEPP så nu får jag rycka upp mig :D



Sofia á la mockning

Jag är nog en av dom 100 stycken i världen som faktiskt tycker det är helt okej att mocka. Faktiskt lite roligt, haha. Hoffman står på torv vilket jag tycker både är bra och dåligt. Det är bra för att det är enkelt att mocka och det blir en bra bädd. Det dåliga med torv är att det ser tråkigare ut för att det är så himla mörkt och lyser inte riktigt upp. Sedan blir alltid Hoffman så himla smutsig när han ligger ner, haha... Såhär ser det ut när jag har mockat:

Kan också lägga till att H har en riktigt stor box. Den är faktiskt godkänd som fölbox. Ganska fett ;)

Hoffman 26/9

Idag blev det ridning i paddocken i det värsta regnet någonsin. Blåsigt och regnigt. Hoffman hatar regn och går på snedden och allting men idag gick det riktigt bra. Övade på att rygga, skänkelvikningar och att trycka ihop honom i en kort och kompakt form. Hoppade lite. Hade på mig gummistövlar så red inte alls seriöst men jag hoppade i allafall några små språng på 80. Han var duktig och super snäll. Kom ihåg när varken jag eller H vågade hoppa 60 cm i sommras. Oj,oj,oj vad vi utvecklas :D


Nytt täcke

Jag köpte ett täcke igår som sagt. Kan ju säga att jag fyndade rejält. Ett täcke som skulle kosta över 1500 fick jag för 200. Hon som stod i kassan tappade hakan när hon såg priset, haha. Hon ville knappast sälja det för så billigt. Det är i alla fall ett utetäcke som man kan ha nu under dom kallare höstdagarna och dom varmare vinter dagarna. Ett övergångs täcke helt enkelt. Ett 100 grammare i storlek 135. Riktigt snyggt! Nöööööjd! :)



Hoffman och Flisan 25/9

Uteritt idag igen med Amanda. Red dock bara i en timma idag, haha. Men högt tempo ska ni veta! Så himla kul. Dock måste jag nog fila lite i paddocken imorgon då vi nästan bara rullat på ute nu i 5 dagar. Vett och etikett måste bankas in i hans huvud nu. Hur lite han än vill ;)

Sedan red jag Joannas häst, Flisan. Hoppade henne och det gick förvånadsvärt bra. Andra gången jag rider henne och första gången jag hoppar henne och vi slutar på 80. Inte så dåligt ändå på en 5 årig? ;) Joanna flög ju av henne för att hon bockade men hon var inte på sådant bus humör. En riktigt rolig häst att rida i alla fall. Joanna ville att jag skulle hoppa henne fler gånger och det gör jag så gärna!




Ojojoj

Är hemma nu efter ett helt äventyr. Kan dock inte skriva om det nu då jag måste rusa till stallet. Dagens köp blev i alla fall:
Regntäcke 100 gr. Ordinarie pris 1500+, 200:-
Ridstrumpor
Boots

RUSAR!!!


SVENSK RIDSPORT

Nu åker jag och Disa in till Göteborg för att sedan ta tåget vidare till Kungsbacka. Ska försöka hitta till Svensk Ridsport som ligger på Kabelgatan. Önska oss lycka till ;) Jag hoppas att jag kan fynda rejält på deras rea idag. Det jag främst letar efter är ett par vettiga ridskor och ett täcke. Antingen ländtäcke/vintertäcke/utetäcke. Har cirka 1000 att röra mig med så jag får la hoppas att jag kan hitta NÅGOT i alla fall. Men nu ska jag fixa mig. Ha det!

Varför fick inte jag rösten? :(

Riktigt duktig tjej! Älskar låten också. Maddi Jane gör den dock bäst men den här tjejen var inte dålig!

Hoffman 24/9 - 2,5 h..

Idag stod det uteritt på schemat. Dock inte hur länge ;) Det blev att vara borta två och en halv timma med min underbara vän Amanda. Sjukt kul hade vi! Hoffman var jätte fin och sökte sig bra neråt (måste ju visa upp sig lite). Red i ett väldigt högt tempo och för en gång skull blev Hoffman svettig. Sken-galopperade nästan hela tiden och Hoffman tyckte det var riktigt roligt. Amanda red sin b-ponny Gwen som är ursöt och också fruktansvärt pigg så dom försvann iväg i världens fart och jag var väl som en vante på Hoffman. I slutet red vi lite på travbanan och släpade fram ett hinder. Hästarna tyckte inte det var mindre kul om man säger så. En riktigt lyckad ridtur med massa prat om exakt allt möjligt ♥

Efter ridpasset spolade jag av honom och strechade. Kom på sedan att jag hade varit i stallet från 13-18.00. Herregud...


Svar på tal

Ronja om Hoffman 23/9:
Men man ska väl inte trava på asfalt...
Faktiskt så kommer kanske detta svaret förvåna några men hos andra är det inget nytt. Som dom flesta vet är det bra att byta underlag ofta. Jag tänker "man ska inte rida på samma underlag mer än 2 gånger per dag". Man ska faktiskt trava på asfalt någon gång ibland för att stärka upp senorna. Man ska inte göra det för ofta för då är det inte bra för hästens ben. Men för omväxling gjorde jag det igår och detta kommer jag göra någon gång ibland just för att stärka upp hans senor. Så där fick du svaret ;)



Rätt åt jäveln


Nästa köp:

Jag känner att jag har köpt lite grunder nu till Hoffman. Jag betalar ju all utrustning själv nästan så jag måste prirotera och tänka det viktigaste först men nu har jag köpt t.ex. träns, bett, lite täcken osv. Nu kommer det till det roliga. "Det man egentligen inte behöver men köper ändå". Har några saker jag gärna köper så fort jag får pengar:


At the moment

Nu har jag:


Åkt balder några gånger i mörket
Skrikit som en galning
Klagat på att virvelvindarna inte snurrar
Ätit Ben&Jerry
Åkt en väldigt onödig och blöt colorado
Köpt godis
Varit törstig
Åkt spårvagn
Ätit en väldigt äcklig och salt tex mex tallrik
Åkt hiss
Skrivit ett "At the moment"-inlägg


Hoffman 23/9

Red ut 20 minuter. Joggning! Travade lite på asfalt också. Tränade på att rygga ute och det gick väl sådär. Får träna mycket mer innan det ens kan kallas bra. Men,men. Vi båda tyckte det var roligt och Hoffman sökte sig för det mesta neråt när han inte tyckte det var spännande nog att vara högt över molnen av glädje. Härlig uteritt med lite stretching efteråt. 



Stress

Oh herre vad allt är stressigt just nu. Dock har det mesta försvunnit. Igår fick Hoffman vila pga att jag inte hade tid. Jag skulle gå på restaurang med familjen (vilket förövrigt smakade himelskt) och sedan skulle jag fixa inför Inas födelsedag som var idag. GRATTIS IGEN! :D♥ Idag har jag fått sitta och skriva 3 prov. Franska, Matte och Svenska. Såklart ska allt vara på samma dag...

Nu ska jag iväg till stallet för att rida Hoffman. Riktigt bra tajming eftersom det spöregnar ute nu. Fattar inte hur vädret lyckas. Sen ikväll ska jag till Göteborg för att gå på Liseberg och äta på restaurang. Riktigt nice. Bara jag hinner allt så blir det nog bra ;) Ha en bra Friiiidayy!

Gårdagens träning

Träningen gick helt okej. Det var riktigt, riktigt hårt pass och varken jag eller Hoffman är vana vid att kämpa så hårt. Dom första 40 minuterna var ren och skär dressyr. Hoffman är inte speciellt välutbildad så skänkelvikningarna, ryggningarna och förvänd sluta var ju inte det enklaste. Men det gick efter att vi kämpade riktigt bra. Sedan ägnade vi dom andra 30 minuterna på hoppning. Jag och Hoffman har mest hoppat långa distanser när vi hoppat men nu tränade vi på böjda spår. Fick också tillsägelse att jag skulle ha höjd hand och inte luta mig på mycket framåt. Jag måste verkligen träna på det! Vi hoppade inte så jätte högt, 70-80 cm. Blev riktigt glad när Louise sa att han är en toppen häst som man kan komma långt med! :D

Det slutade med att Hoffman dröp av svett och inte orkade hoppa utan det blev kråksprång. Men han vägrade inte eller sprang åt sidan så att han rev spelade inte så mycket roll. Jag är helt okej med hans insats och helt okej om min! Vi ska träna näst,nästa vecka igen för Louise. Vi har en lång väg att gå innan det ens blir lätt att rida men det är det värt!

Off to träning

Nu åker jag och Annelie till stallet för att fixa Hoffman och sedan blir det hoppträning för Louise. Jag hoppas verkligen detta blir bra nu! Kommer bilder och filmer sedan som lovat :) Höres!



Shopping

Det var verkligen hur lätt som helst att ta sig till Hööks. Gick direkt bussar som var anpassade efter tågen hela tiden! Jag och Annelie kommer bli stammisar till Kållered ;) Som sagt gick det på ganska mycket pengar idag men mamma och pappa ska ge mig pengar för skorna sedan för jag lade bara ut så länge ;) Egentligen skulle jag köpa ridskor för mina är söndriga men jag ska istället lämna in dom till skomakaren och få dom fixade.

Detta köpte jag:
Reflex damasker
Reflex ländtäcke
Ridkängor

Ridskorna köpte jag i en väldigt stor storlek så att jag ska få plats med tjocka strumpor. Dom är hur sköna som helst och stilrena. Det finns bara 40 stycken kvar så jag var tvungen. Det är gosigt ludd inuti och vattenavisande sula. Riktigt bra med andra ord :D





Sitter på donken med Annelie i Kållered. H...

dsc06789 (MMS)

Sitter på donken med Annelie i Kållered. Har nyss hängt lite på Hööks och köpt saker för 1000 spänn. Dock fick jag bara med 3 saker för det priset. Vad det var får ni se när jag kommer hem. See ya :)


Världens dipp

Jag och Hoffman är tyvärr nere i en dipp nu vilket känns skit tråkigt att erkänna. Jag rider helt förskräckligt och Hoffman bara springer och tänker inte på att jag sitter där uppe. Vilket resulterar ett riktigt dåligt samspel. Efter ridpasset igår satt jag bara och grät och ville bara lämna tillbaks honom. Så hemskt var det. Men jag pratade länge med mamma medan jag satt i stallet. Då blev det genast lite bättre. Han är min bästa vän så alla bråkar ibland. Så jag försökte lära honom ett trick och mös med honom i stallet och nu är vi vänner igen :) Ska bli riktigt jävla skönt att få träna idag för Louise. Komma tillbaka till det där goa igen. Hoffman är en riktigt svårriden häst och det är därför nästen ingen har fått sitta upp på honom. Han är riktigt pigg och man måste underhålla honom hela tiden. Men detta ska gå bra ska vi se! Får hoppas :D



Sofia tipsar - Sevendaysaweek


Tänkte tipsa om en blogg som jag hittade du i morse på blogg.se hemsida. Sevendaysaweek heter bloggen och skrivs av Ida.


En riktigt bra blogg men bra uppdatering, korta men väldigt läsvärda inlägg. Snygg tjej och rikitgt bra bilder. Hon gör snygga outfits och känns lite skönt att det inte är en hästblogg faktiskt. Hon har kanske inte en toppen design men den är helt okej! Gillar också bloggnamnet starkt. Kolla in bloggen här!

Hööks imorgon

Imorgon bär det av till Hööks med Annelie. Ska köpa ridskor som är bra till vintern och hösten och som samtidigt är goa att rida i. Sedan ska jag också köpa reflexer då det börjar bli mörka tider. Ska försöka hålla mig till den planen och inte spontan köpa. Får la hoppas att jag klarar detta.

Senare på kvällen imorgon ska jag träna. Ska se om jag kan fjäska lite så jag får Annelie att något kort eller filma :) Hon är så duktig på det! 


Gymnasieval...

Ja, snart är det dags att välja gymnasium. Jag har många funderingar om vad jag ska ta och det är lite halv halv allting. Lerums gymnasium är nära och bra men samtidigt vill jag "börja om på nytt". Jag har kollat på gymnasium i Göteborg som t.ex. Kitas, Polhem, Katrelinelunds och samskolan lite slött på internet. Snart är det gymnasiemässa. På ett sätt är jag lite väl lat och kommer nog ta det bekvämaste. Lerum. Men samtidigt vill jag inte vara bekväm. Man lever ju bara en gång! Nu ska jag kolla lite på hemsidorna lite till, kolla vilken linje jag kan tänka mig osv.

Har du planer?

Wtf. Jag såg nyss John Parkers transport u...

Wtf. Jag såg nyss John Parkers transport utanför busshållplatsen. Hahaha!


Ska till stallet



Frukosten á la Tisdag

Den här tråkiga frukost står i princip alltid framför mig på morgonen. Det var bara idag jag hade ork att sätta på två gurkor dock. Gick upp klockan 06.20 för att åka och fodra hästarna. Kom tillbaka kvart i och nu sitter jag framför datorn, fortfarande inte i ordning gjord. Men ska strax fixa mig. Ha en bra Tisdag! :D



Dagens ridpass x2

Hoffman: Red ut på slingan i 40 minuter. En mycket pigg och glad Hoffman som vanligt. Speciellt när man rider själv. Vi båda hade riktigt kul och det var högt tempo! Vi hoppade även ett litet hinder i skogen och det tyckte han var riktigt roligt. Nöjd med Hoffman och även jag red bättre.

Flisan: Red Joannas häst för att lilla Joanna går på kryckor. Red i paddocken i 40 minuter och jag kan säga att jag verkligen gillar den hästen. Väldigt pigg och lätt att ha och göra med. Dock väldigt stel i sidorna och kanske inte den bästa på att bli lösgjord i galoppen men jag gjorde så gott jag kunde. Joanna och hennes mamma kollade på och dom sa att det såg bra ut! Flisans sadel var helt gudomlig så att plötsligt kändes Hoffmans sadel som en träbit. Usch. Men,men. Ska rida Flisan 2 gånger till den här veckan. På Söndag ska jag hoppa henne och det ska bli spännande :D



Nytt i skafferiet

Dessa två parfymerna kom mamma hem med igår från flygplatsen hem från Spanien. Två DKNY parfymer som luktar riktigt gott. Me like! :D


Varm macka

Sitter ner i min säng och kom hem ganska nyss. Äter varm macka med parmesan på och det smakar ljuvligt. Ska senare cykla till stallet för att rida två smått galna hästar! Om jag hinner då :) Läxorna står på 0 idag och kvällen kommer spenderas som många andra = gossip girl. Hörs snaaaart.



Morgonens timmar

Sitter i sängen med täcket över mig. Guuud vad kallt det är. Är det verkligen nödvändigt? Ska gå och sminka mig strax när jag vaknat upp ordentligt med musiken i mina öron. Just nu ljuder Beyoncés röst ur högtalarna! Om jag hade klätt mig efter mitt humör idag hade jag direkt satt på mig halsduk, mössa, vantar, mjukisbyxor och en tjocktröja. Jag orkar verkligen inte tighta jeans dag in och dag ut :( Antar att jag får leva med det om jag vill se någorlunda snygg ut, haha. Men jaja, nu ska njuta av den här halvtimman innan skolhelvetet börjar...



Magic brush

Kom ni ihåg att jag köpte Magic Brush? Nej, givetvis inte. Tänkte skriva ett betyg om vad jag tyckte om den. Först och främst kan jag lova er att vare sig det är hovborsten, fällborsten eller kroppborsten så fungerar alla precis likadant. Dom är jätte bra för hästen när den fäller och väldigt bra att ta bort lera och kissfläckar. Men jag hade klarat mig med en, inte tre. Dom är obekväma att hålla i men verkar ganska skönt mot hästen. Eftersom Hoffman fäller så extremt mycket så blir borstarna "fulla" snabbt. Så man måste tvätta dom eller plocka bort håren. 

Där fick ni ett väldigt snabbt betyg om vad jag tycker om Magic Brush. Om dom är magiska? Nja..
Magic Brush får 3/5 stjärnor!

Jag orkar inte

Asså Annelie, jag orkar inte. Asså Joanna, jag orkar inte. Hahaha! Kolla Joannas outfit. Det sötaste på länge. Och när jag låtsats ramlar av. Jo men vi är grymma, det är vi ;)
r />

Crokett

Min älsklings kanin. Nu var det 1 år sedan du avlivades. Skit vad jag grät. Grät säkert i flera veckor. Du var min bästa vän! Vila i frid ♥



Anmäla sig*

Måste verkligen anmäla mig till tävlingen i Gråbo snart känner jag. Ska bara boka transport och sedan så blir det att anmäla sig. Ska se på Onsdag på träningen vilka höjder jag ska ta. Men det lutar på 70 och 70. Det gick ju väldigt bra på 70 förra gången så då kör vi säkert den här gången också. Det är ett annat ställe och läskigare hinder skulle jag tro. Bara en Clear Round fortfarande men senare i höst kommer vi kanske ut på lokalt då jag ska skaffa grönt kort. Nice :D



Happy birthday

Drar till Kungälv för att fira min pappa i förskott med massa härliga människor. Kommer nog inte kunna uppdatera fören ikväll. Men det kanske kommer upp ett tidsinställt om ni har tur ;)



Äkta vara:

Har nyss fixat mina naglar och blev riktigt nöjd. Ser nästan ut som lösnaglar ;) Nu är dom inte stallnaglar eller äckliga. Gött!



Hoffman 18/9

Red ut själv med honom. Han var hur pigg som helst. Det var mestadels jätte roligt men när galoppen nästan gick över i sken galopp var det inte roligt alla gånger. H körde mest på "spring så fort att inte benen hänger med" och "flyg, galoppera eller skena, bara du kommer framåt fort"-tekniken. Han tyckte det var riktigt, riktigt roligt. Han hade öronen framåt och frustade nästan hela tiden. Kan verkligen inte klandra honom för att han var så pigg. I 6 dagar har han bara blivit longerad och gått ut på korta promenader. Jag var riktigt dålig på att rida honom idag faktiskt. Jag hängde inte riktigt med. Det var samma igår. Kanske för mycket I dont care style på min ridstil idag och igår ;)


Mot H

Drar till stallet nu för att morgon fodra. Jippie. Ska rida ut själv idag igen. Tror Joanna ligger och sover vid detta laget ;) Blir uteritt i alla gångarter igen då han är helt frisk nu från koliken. På Onsdag ska vi faktiskt träna vilket ska bli riktigt kul! Ska ju tävla snart också så då får vi tagga lite till det. 


Helt okej ändå

Men hallå. Hur söt får man vara?

Höstens måste

Vad är mest viktigast att ha nu under hösten? Det är inte dom snyggga JW schabraken eller det snygga Kingsland täcket utan det är dom där livsnödvändiga prylarna som räddar liv. Reflexer. Det är värt.
Dessa gula saker räddar liv och jag tror varken du, dina vänner eller din häst vill att du ska bli påkörd.
Nu på kvällarna börjar det bli ruskigt mörkt och då kan det vara väldigt tryggt att veta att man bär dom där reflexerna. Ett par boots eller kanske en reflex väst kan rädda du och din hästs liv! Varför göra det komplicerat? Det är lika bra att ha det right? Så i stället för att köpa snygga kläder eller dyr utrustning tycker jag att du ska lägga pengarna på saker som gör att ditt liv behålls! Mer reflexer åt folket.

Imorgon ska jag beställa en drös med reflexer på Hööks. Jag ♥ säkerhet.

Ajdå

Bloggningen ligger ju verkligen inte på topp... Har varit borta hela dagen nästan. Träffat Ina en stund, lunchade med pappa, morgonfodrade i stallet, red ut och nu sitter jag här med Annlie. Vi har gjort tacos, spelat spel och pratat. Mysig Lördag i vilket fall. 

Ska faktiskt snart lägga mig. Ser ingen mening att vara uppe sent när jag ska morgon fodra i stallet vid 8-9 någongång. Sen är jag också väldigt trött ;) Ni får ha en fortsatt bra Lördag kväll. Puss!



Älskar dig <3

Min prins!



Någon som vill se bilder från idag? ;)

Är på väg till göteborg. Har verkligen int...

dsc06774 (MMS)

Är på väg till göteborg. Har verkligen inte hunnit blogga. Kom hem sent igår och i morse åkte jag för att morgon fodra och rida. Ska i alla fall äta lunch med min pappa. Sen blir det hemmet och sen kommer Annelie. Får se om vi kan få med Joanna på kvällen sen också. Ses sen :)


Hellre

Hellre har jag få vänner som ställer upp för mig en många vänner som skiter i mig :)

Håkan :)

Nu som 10000 andra så drar jag på Håkan. En klasskompis har köat där sedan halv 10 och ändå kom hon på 98 plats i kön. Ajdå, känns som om det kommer vara ganska många människor där runt 17 tiden när vi ska dit. Men jaja, det kommer bli super ändå :D 


Natti natti

Du har ditt eget facit
för rätt och för fel
Du kanske bär på en massa saker
Jag förstår en liten del





Ändrat design

Har ändrat lite på designen. Finns fortfarande lite att fixa så får se vad som händer :D Ska by the way skölja ur mitt hår nu och sedan åker vi till stallet. Puss! :D


Right now:


Möter Ellen

Har nyss städat ordning i mitt år som jag inte har gjort på evigheter (fick jag svar på med alla 1000 dammråttor). Ska gå ner och möta min gamla vän Ellen. Vi ska mysa och ha kul :D Ska bl.a färga håret, baka någonting gott och sedan åka till stallet. Sounds good tooooo me :) Vi hörs sen. Puss!



Hoffman 14/9

Kom först till stallet och mötte en halvgalen Hoffman. Ville inte så stilla och gnäggade till dom andra som var ute hela tiden. Prövade skydden lite snabbt och dom satt prima! Borstade av honom och tog ut han på en promenad på 20 minuter. Mycket pigg och hungrig häst.. Tränade på att backa och det gick väl helt okej. Han var jätte hungrig och okoncentrerad men jag kan väl inte klandra honom när han har stått inne i nästan 2 dygn. Sedan släppte jag ut honom med regntäcke så han var vara ute i hagen.

Ska dock strax tillbaka till stallet för att spika hage. Dom ska nämligen byta hage snart men han måste avmaskas snart så det får vi också fixa. Nu ska jag kolla lite eventuella tävlingar och se om det finns möjlighet att åka på några små Clear Rounder. Alltid lika kul :D



Shopping

Har hämtat ut paketet från Hööks nu. Ursnygga grejer! Köpte också en hö påse på vägen då han inte ska behöva anstänga sig med hönätet nu när han nyss har haft kolik. Nu måste jag spara till tävling och reflex ridtäcke. Önska mig lycka till... ;)



EUW!

Usch och blä och fy på min design. Den ska ändras! Färgerna måste ändras till dova höst färger och headern är ju katastofal! Gillas inte...

Förresten. Ska vi följa varandra via bloglovin? Kommentera detta inlägg så kör vi :)



Back to normal

Igår kom jag till skolan vid 12 helt utvilad nästan. Idag är det precis som vanligt. Upp vid 7 och göra sig ordning. Ska strax sminka mig och sedan äta lite frukost. Jag gillar verkligen inte att göra frukost själv. Blir alltid samma. Hade inte tackat nej till en "Paris frukost" varje morgon. Mums! Eller kanske en god hotell frukost. Låter väldigt lockande när jag strax ska ner och ta en skål med bara yoghurt. Gott? Nej.


Slutar 12 idag, väldigt skönt. Har lite plugg och fixa och sedan ska vi spika hage. Lite små segt sådär men ska det bli bra så får man lida lite ;) Hoppas ni får en sjukligt bra Onsdag! (tänkte skriva Tisdag, herregud vad dagarna går...)

-


Kolik

Uppdateringen har varit kass av 2 orsaker. Skolan och sedan först och främst att min lilla polle har fått kolik. Övernattade i stallet igår och var där från 6 på kvällen till 8 nästa morgon. Hoffman fick besök av veterinär och han fick dropp. Nu får han spendera dagarna i box och noga uppsyn. Han får äpplejuice i vattnet och promenader i minst en vecka. Betfor ska inhandlas och förhoppningsvis ska inte detta inträffa igen. Igår sprutades 5 kilo medicin in i hans kropp och jag och mamma stannade med filtar och höll koll. Tog förmiddagen ledigt från skolan och kom dit vid senare vid 12. Nu vet ni läget.

Mumma


Stallvardag

Åker nu till min lilla bebis efter en otroligt seg dag i skolan. Kändes inte alls bra. Har varit hemma en stund för att äta lite bulle, "plugga" och kolla på datorn. 

Hoffman står ju inne nu för första gången i natt. Kändes riktigt bra! Han fick stå och gosa lite med sitt fleece täcke. Dom kommer ut vid 7 och är ute till 6-9 på kvällen. Good stuffs ;) Hans foderstat blir mer korrekt på onsdag då vi ska köpa foder (müsli och mineraler). Då kommer han få på kvällen och sedan lite havre efter varje ridpass. Goddie :)
Nog om babbel, see ya.


KOLLA HIT!

Nu kan du köpa snygga schabrak för 149 kronor, 15% rea på alla ridbyxor och tävlingar på Hööks. Kolla in på deras hemsida HÄÄÄÄÄR!!

Hoppträning

Dessa bilder var för 2 veckor sedan och är fotade av bästa Amanda. Grym är hon!

Du är så, yayyay, wowow

Är just nu hemma hos Disa. Hon färgar håret men strax ska vi iväg till donken för att käka. Go kvälls mat det där. Var ju i stan idag som sagt och fick med mig hårfärg och ett par jeans hem. Kan visa bilder imorgon om det låter intressant. Det är förvånadsvärt bra väder än så länge, kunde vara ute utan jacka utan att frysa nyss. Respekt!

Underbar!

Jag får lite ångest när jag ser Beyoncé sjunga. Hon är verkligen ett ansikte för ordet "perfekt". Så nära man kan komma. Hon har en enormt fin röst, gudomlig kropp och vackert ansikte. Är det någon som inte vill se ut som Beyoncé? Älskar också idén till hennes nya album, att hon stöttar kvinnor och att vi ska intala att vi är bäst!


Would you know my name if I saw you in heaven?

Dagens planer blir att först åka till stallet och longera Hoffman antagligen, dra till stan och sedan sova med Disa. Fullt upp alltså. Men kommer hem och gör några tidsinställda. Puss =)

BAD UPDATE

Kommer vara dålig uppdatering hela kvällen! Men lovar att svara på era kommentarer plus att uppdatera massor imorgon. See ya!

Har nyss skuttat barbacka med hoffman i pa...

dsc06748 (MMS)

Har nyss skuttat barbacka med hoffman i paddocken! Riktigt fin och mjuk. Jag var följsam och allt gick kanon! :d


Tilly

Här kommer några gamla godingar från en medryttarhäst jag hade förra vintern. Ett lite små spännande äventyr..;) Hon heter Tilly, nordsvensk på 6 år. Smått galen sådär :D


XOXO

Sitter och kollar på Gossip Girl nu och chillar på livet med sega ben efter 8 kilmoters spring i skolan. Äter några chips och mår allmänt bra. Speciellt när jag Prt Sc en sådan här snygg bild på Blair!

Eskaradon

Har jag sagt att jag tycker Eskaradons nya kollektion är ur snygg? Om jag hade haft dom där pengarna man behöver så hade jag slått till, ganska logiskt ;) Speciellt gillar jag dom schabraken som är nedan. Tänk vad snyggt att matcha med lindorna. Eskaradon har i stort sett lyckats med hela deras nya kollektion, som vanligt...

From Sweden to Marocco

Idag slutade vi tiiiidigt. Redan vid 11. Riktigt rolig dag, host. Sprang runt sjön på 8 kilometer. Dock sprang jag med några goa människor så det var nice ändå :) Förbättrade mig med 3 minuter, haha. Yaayy! Ska iväg till stallet strax för att göra en övning vi körde på ridskolan ofta. Riktigt bra och lärorik. Hoppas det går brao. Hörs!



Dagens skräck

Inte det snyggaste. Klicka HÄR. Usch. Foki, där gjorde du något jag inte tyckte var fint alls..

O.o

Sjukt. Söt. Tjej. Sjukt. Duktig. Tjej. Sjukt. Fint. Hår

Minne:

Från den här sommaren har jag ett sjukt fint minne. Med Joanna och Disa. När vi lite spontant åkte till Skövde med tåg och sedan vidare till Grevagården för att se på ponny SM 2011. Vi bodde på hotell och levde livet. Allting var inte speciellt bra men det var bara charmigt ;) Hotellet till exempel luktade av våran gamla rostbiff och det var som ett kylskåp där inne. Vi var ganska mycket med Alexandra och Nicholai men annars kände vi ingen. Mysigt var det med mina bästoos! Sen måste jag också säga grattis till Ebba Larsson som vann ponny SM i kategori b. Duktig! :D

Sofia tipsar - IJWTBY

Den här bloggen är så himla rolig att checka in på då och då. Kolla på alla bilder och få insperation. Har ni lite för mycket tid kan ni kolla in på bloggen och få en läsvärd stund. Bilderna är helt otroliga! Just nu tävlar hon också med en bild på Stockholm Horse Show hemsida. Hoppas ni går in och röstar på bilden nedan:

Hoffmans look before and after

Har ju bilder från dom första dagarna med Hoffman och nu tänkte jag visa 2 bilder från första gången jag hade honom tills jag tog en bra bild på honom nyligen. Förändring? Hans hals och kropp var ju hur omusklad och tunn och tjock som helst. Jag tycker faktiskt jag har gjort ett bra jobb!Tycker hans friss är snyggare, haha ;)


Sommaren 2011

Herregud vad sommaren gick snabbt men ändå inte. Att jag fick behålla Hoffman var helt sjukt underbart men att Bullen åkte kändes tomt. Sommarens väder var inte det bästa men ändå så skulle man ha uppskattat det mer nu när man sitter inne med en kofta. Att jag badade lite över 20 gånger är jag stolt över. Jag badade med H mer än 6 gånger och det var helt underbart. Undrar om jag kommer få göra det någon gång i mitt liv igen? Jag hoppas verkligen det. När man tänker efter var sommaren ändå väldigt bra, men det är först nu man fattar det när man ska gå ut i 12 graders kyla och längtar tillbaka då man var sur för att det var för varmt.


Känns inte bra, men det är okej att känna


Stallet

Ojojoj. Åker till stallet så här tidigt, vad är det med mig O.o Nej, men ska antingen sätta på Hoffman regntäcket eller ta in honom, han har stått i regnet från 5 till nu på morgonen så känner att det är dags att göra något. Ha en bra dag i skolan. Pussss!


Hos Audrey

Är hos Audrey nu och kommer sova här i natt. Ska strax duscha mig från stallet. Det var sjukt nice hos H idag. Han stod i boxen ganska länge idag. Typ 4 timmar. Hoppade med honom i den här värmen vi hade idag, men jag red bara i 30 minuter cirka. Han var jätte duktig, som han blir när man hoppar helt själv. Hoppade inte så högt utan vi hoppade några slut språng på 80 och sen travade jag av han. Söt!

True word, jag röstar sant



FACEBOOK ÄR ETT BEROENDE

View Results
Create a Blog Poll

More polls:Best dating site-Best laptop


Dagens hiss:

Idag måste jag bara hissa att hösten har kommit. Det är så mysigt när det inte regnar (som det gör väldigt ofta dock). Jag gillar verkligen alla höstkläder. Skinnjackor, kappor, halsdukar, kängor, converse, handskar, svarta jeans, tjocktröjor, ja listan är lång. Även i stallet är det en mysig årstid. Att prassla runt i löven med hästarna, solen som går genom dom röda löven på en uteritt. Pigga hästar. Lite kyligare gör bara det hela lite mer mysigt! Nu är jag faktiskt trött på detta "Sommar eller höst"-vädret. Antingen är det sommar eller höst. Nu är jag redo, är ni med mig?



Skiiiiet

Jag älskar sådant här. Allihopa är så himla duktiga och det blir ett flow. Dessutom är dom jätte söta :)

Hej och hå

Drar till Göteborg nu med Ina, Matilda och Joanna! :) Ska bl.a köpa present till mamma och sedan vet jag inte vad vi gör. Så här ser jag ut i alla fall:



To the s t a b l e

Ska dra iväg till stallet nu för att rida ut med Hoffis. Han vilade ju igår så han är nog ganska pigg ;) Jag är väldigt förkyld så att rida kanske inte är det bästa men det är varmt och skönt ute så det löser sig. Men nu ska jag byta om och ta bussen. XO

Dagens failbilder

Haha, detta måste nog varit det fulaste ridpasset någonsin. Jag red i jeans och hade en hästsnodd som tofs och Baileys var helt konstig så det blev hackigt och jag fläng red typ. Plus att Joanna tog i dom värsta vinklarna men jag bjuder på 2. Än så länge ;)

Sofia tipsar - Eskaradon lindor

Idag tipsar jag om dessa snygga lindor från Eskaradon som bara finns bara 1 kvar i lager av varje sort. Finns på Cheval Ridsport för endast:
Riktigt snygga och jag hade inte tvekat på att köpa om jag hade ett gult schabrak eller blått schabrak att lindorna till matcha till!


Ni hittar dom HÄR

Godnatt

Nu ska jag dra mig till sängs efter många avsnitt av Gossip Girl. Jag är nät i näsan och är väl inte sådär jätte pepp på något. Imorgon morgon drar jag till stallet för att rida ut, det ska bli snice :) Sen senare ska jag till stan med mina kära väninnor ;) See you then...


Födelsedags presenter

Så, nu har jag fyllt 15 år. Fattar ni? Pallar inte vara så här gammal. Nu går det ju bara neråt, haha... Jag brydde mig inte så mycket vad jag fick men det här fick jag i alla fall:

  • Paraply
  • Halsduk
  • Handväska
  • Hv polo strumpor
  • Vanliga strumpor
  • 1000 spänn
  • Presentkort
  • Skor
Och sedan den bästa presenten...

Beställt

Eftersom jag fyller år och har fått lite pengar passade jag på att gå in på Hööks och beställa ett schabrak och benskydd. Just in time när det är fraktfritt och 10% rabatt. Fynd är bara mitt mellannamn! :)

Ett par skydd köpte jag för att jag inte har några så det är ju ganska bra om man säger så.
Ett schabrak är alltid bra att ha och dessutom var det stilrent men snyggt och billigt.
Perfekt med andra ord.



Idag är det ingen vanlig dag...

..För idag är det min födelsedag :D


Dagens ridpass

Hoppade lågt i paddocken. Red fram ordentligt i mjukgörande dressyr. Pigg och glad mot hindrerna! Hoppade cirka ointressanta 60 cm. Pollen fungerade bra på det nya bettet och passade fint i tränset. By the way har vi äntligen fått nya och fräsha boxar :D Hoffman storm trivdes (tror jag).



RÖSTA???

Hej :D Märkte att jag var finalist i en mini tävling där man kan vinna ett par stigbyglar. Hade varit sjukt snällt om ni bara röstade på min outfit. Min är finalist nummer 1. Så klicka och gör mig glad! :D
http://linneaphilipson.devote.se/blogs/12074114/finalisterna--.htm#WriteComment

A time ago


Inte okej någonstans