Stuteri Mw - dag 3

Redan Tisdag, gulp vad tiden går snabbt. Vi vaknade upp klockan 7.00 och gick upp och mockade boxen. Sedan var det frukost som tidigare dagen. Klockan 11.00 red jag hoppning* med 8 stycken andra i ridhuset. Vi gjorde en hoppövning där vi kom in på en serie med först studs, sedan ett räcke och sen en oxer. Hindrerna var ställda mot väggen och sen var det löshoppningsband bredvid så att hästarna var tvugna att hoppa. Vi tränade balans och följsamhet och det gick otroligt bra! Maria frågade till och med sig själv det passet vad vi skulle sätta upp för mål med det ridpasset gick helt perfekt! Oups, glömde skriva till detta. Linnéa på Jasper fick åka in till sjukhuset på den här dagen. Jasper vägrade på ett hinder och hon hoppade. Drog med tränset och landade med all sin tyngd på armen. Så stackarn fick en inre blödning i armen men klarade sig fint ändå och fick komma hem samma dag! Lill-Johanna på b-ponnyn William ramlade också av idag. Dock ingen fara med henne!
 
Sedan avr det lunch och sen kollade vi lite när Fia red Feno-Me. Andra ridpasset var en uteritt. Valde själv att rida det då jag ville ha en omväxling för Hoffman. Med 7 andra galopperade vi och busade ute på en åker. Jätte roligt var det och skönt att få rida ut, skogsmulle som jag är. Efter uteritten borstade jag av Hoffman och släppte in han i boxen. Han stod ute i rasthage från 10.30-14.00 och sen 18.00-21.30 varje dag vilket var väldigt bra och jämna tider!
 
Innan middagen hade vi sedan en ridteori där Fia red utan sadelgjord och visade balans och följsamhet vilket var otroligt lärorikt! Sen var det middag i form av kassler och potatisgratäng. Sen kom världens bästa mamma och lämnade resten av höt, godis till Hoffman och till mig. Tack! Efter det körde vi vattenbrännboll som var så SJUKT kul! Vill köra det varje dag men inget kommer vara så kul som på ridlägret. Istället för en kona vid varje "station" är det en hink med vatten som man ska doppa huvudet i innan man springer till nästa station för att inte bli bränd. Vi var lika blöta som om vi hade badat med vi ville bara köra hela tiden. Synd att man måste sova...
Sedan var det kvällsmacka och vi gjorde sedan ordning oss för sängen. 
 
 
* Idag fick vi välja ridpass. Uteritt/hoppning/dressyr på förmiddagen och samma valmöjligheter på eftermiddagen.
 
 

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback