Jämförelse mellan Youtubeklipp

Roligt att jämföra dessa två videos med varandra. Den första är från Skol DM 2010 och den andra är från Skol DM 2011. Tycker verkligen jag har fått en helt annan ridstil genom åren. Den första filmen står jag i lättsits innan varje hinder och följde mest med medan den andra filmen så rider jag verkligen och har en bra inverkan på hästen. Detta gjorde resultat för 2010 kom jag 4 i delhoppningen och 2011 vann jag i stilhoppning. Ser ni också skillnad?
 
---> http://www.youtube.com/watch?v=jK_sfIep23M&list=UUh2ToBzRp3tiKr_jV1x5y7g&index=10 (gick inte att klistra in)

Mål med Jackpot

Nu när ett nytt år tar sin början kommer jag sätta upp några små och några stora mål för Jackpot. Jag har ridit han såpass många gånger att jag börjar lära mig han. Idag hoppade jag tillsammans med Lisa och jag hopade 80 cm som högst. Han var super pigg på hindrerna och tyckte allt var super kul. Jag har verkligen hittat en underbar medryttarhäst som jag hoppas att jag kommer kunna ha länge!
 
"Små" mål för Jackpot och mig kommer vara att få till hans galopp. Han måste få bättre taktkänsla och få bort hans tendens att släpa med backbenen och ha pass i sin gång. Detta ska bort. Galoppfattningarna har redan blivit mycket bättre så nu ska vi bara få koll på galoppen. Öva,öva och öva.
 
Ett annat litet mål är att han ska ha respekt för mig på marken. Han är gärna som en hund och buffar lite för mycket och detta är jätte gulligt men det kan bli farligt om det fortsätter i större mängder så att någon far illa för att han kan knuffa lite. Detta ska jag öva på! Även vår relation till varandra såklart från marken också ♥
 
Lite större mål är väl att prestera bra på träningar. Att få ha min första träning tillsammans med en tränare jag tycker om. T.ex. Pernilla Pettersson eller Pia Kihlander. Otroligt duktiga dressyrtränare. Även kanske Sandra Björneland i hoppningen! Och vårat största mål är väl att få hoppa lite tävlingar 2013 och även få ta med honom på AW Sporthorses i Skåne. Men det får vi se hur det blir. 
 
Detta var några mål som jag kommer titta tillbaka till, se om jag har lyckats eller inte! Kommer bli SÅ kul detta året med Jackpot!!
 

Årsresumé - Februari

Jag hyrde om Hoffman till augusti istället för att lämna tillbaka honom i juni. Kändes helt underbart. 3 månader mer!
 
Hade också knytkalas med några nära vänner. Var mysigt det var! Kommer dock tyvärr aldrig hända igen tror jag inte..:(
 
 
Under februari letade jag också hysteriskt tillsammans med Amanda efter en grönt kort kurs. Trodde jag skulle tävla ganska snart så ville ha det gjort. Jag är otroligt glad att jag tog det, det är så värt att ha i efterhand! Gick en 18 timmars kurs, 2 dagar i veckan i 3 veckor. Det var faktiskt mysigt att åka upp till Partille efter skolan, lite stressigt bara!
 
Jag snackade även skype med några läsare väldigt mycket under den månaden. Gjorde även några nationella prov som gick bra!
 
Jag hoppade Amandas travhäst Pappe otroligt oseriöst klockan 22.00. Skulle aldrig hända nu på en häst jag red nu. Sist jag hoppade Pappe var förra veckan och det var en sådan skillnad. Att jag ens lägger upp den här videon, haha! Kan även tillägga att den var en utmaning av över 100 stycken på Facebook!
 
 
 
 
Hoffman var halt under en veckas tid pga en sträckning så det blev en vintervila i 2 veckor för han efter detta.
Jag gjorde hästgodis vilket var otroligt uppskattat. Ska göra detta någon helg nu igen. Billigt och bra utan några onödiga tillsatser!
 
Sedan var ju LÄTT februaris stora händelse GBG Horse Show. Så många fina människor man träffade men också SÅ mycket bråk. Bråket med Lamia och Linn Olsson blev ju kaos över hela bloggvärlden. Så kan det gå! En underbar helg men också en helg som blev till många tankar med Ponnysanning osv. Dock älskar jag GBG Horse Show och kommer alltid göra ;)
 
 
Linn Olssons event:
 
 

Iväg för att sola

Jag vaknade precis och sitter nu i min säng. Skulle behöva gå upp nu för att äta frukost men måste göra några inlägg på Ponnysanning först. Innan jag ska till stallet idag klockan tre måste jag hinna sola lite. Vill inte se ut som ett lik innan nyår! Ska försöka hinna sola imorgon också. Har inte blivit att jag solat på jätte länge så det skadar nog inte två dagar i rad. 
 
Så här ser min söndag ut. Bli lite brunare, åka till stallet för att hoppa och sedan ska jag kanske träffa Ina. Om inte det så ska jag sy upp min nyårsklänning som är för lång. Imorgon är det nyår, fattar ni? :O
 

Årsresumé - Januari

Kommer gå inom månad efter månad och se vad jag har gjort och åstadkommit under år 2012. Vi börjar med Januari. Här firades 2012 in med några enstaka fina vänner. Blev inte alls som vi hade tänkt oss utan vi var hemma hos min kompis Amanda och tog det lugnt. Yay! Silken ny år ;) 
 
 
Jag hade även en underbar månad med Hoffman. Busade runt omkring skogarna men även trim i ridhuset. På nyårsdagen blev det en uteritt tillsammans med mamma som jag även fick på film:
 
Jag åkte även till Öjared och tog det lugnt där med Audrey. Vi chillade och njöt av livet. En perfekt början på året!
 
Jag var även på My Dog tillsammans med min mamma. En årlig tradition som alltid uppfylls. Visste ni att jag har önskat mig en hund i kanske 12 år? Sedan jag började hålla på mer seriöst med hästar dog det intresset. Dock kommer jag alltid älska djur (typ mest av allt) men hundar är inte längre mitt favorit djur.
 
Jag tog även hål i mina öron. Från 3 hål till 5!
 
Jag valde gymnasieprogram och kom in senare på året lätt som en plätt!
 
 
 
Tolkade även för första gången. En upplevelse för sig! Var verkligen hur kul som helst. Perfekt snö och Hoffman tyckte det var super skoj!
 
Jag var med och tävlade med Hoffman en pay & jump på LORF. Gick jätte bra förutom allt runt omkring. T.ex. att det tog över en timma att lasta, Hoffmans träns gick sönder och han rymde på tävlingsplatsen. Haha!
 
 
Det var det som hände i januari 2012. Näst intill händelselös januari. Känner inte igen mig själv när jag läser igenom gamla inlägg. Skrev som om jag sökte bekräftelse genom varje inlägg, suck (haha). Februari och mars kommer imorgon!

Nytt i garderoben

Har varit i stan idag tillsammans med Emma-Nellie som bl.a. varit med i ponnyakuten. Hon var på mitt ridläger så vi tog en liten catchup tillsammans. Vi fikade och shoppade lite grann. Fick med mig en Hunkydory tröja hem. Köpte den på Design Only för 1199 :- Tycker om den jätte mycket och den är super skön. Storlek S valde jag, den är fortfarande lite stor men ville hellre ha en liten större än en lite mindre i storlek XS
 
 
 
Fick även köpt ett par strumbyxor till nyår och självfästande pärlor på Panduro som jag ska pärla min hjälm med då några pärlor har lossnat.
 
.

Dagens plan för imorgon

 
Imorgon har jag Jackpot - har saknat honom faktiskt! Ska hoppa tillsammans med Elisabeth Ågren i mitt stall. Får väl se vad hon har i tankarna men det blir säkert någon rolig övning. Kan se om någon kan filma så ni också han få se! Outfiten kommer ni få i bild, ska tänka ut en snygg och matchad outfit ;)

I stan

Vi hörs senare! Har köpt en skit snygg tröja!!


Film från idag

*Tänk på att jag endast ridit Jackpot ett par FÅ tal gånger.*

Smygbild från filmen

*Film kommer senare*

Dagens ridpass

Idag red jag Jackpot i ridhuset efter en uteritt igår. Tränade idag på att travhoppa och även lite travbommar. Gick hur bra som helst och fick nästan galopp varje gång efter hindret. Hade först en bom, sedan 1 meter till en upphöjd bom och sen ett kryss på cirka 60 cm. Han hoppade super fint och jag bestämmer mig för att istället visa er filmer från ett "tråkigt" dressyrpass ska ni få en liten film från detta. Är verkligen super nöjd och han hoppade jätte fint. Tror det kan bli något bra ifrån detta! Träffade även på ägarens mamma så pratade lite med henne och kollade av lite grejer efter ridpasset. Hon såg även en film från idag och hon hissade den till himlen så det kändes super!!
Dagens outfit idag då. Hade på mig MH byxor, Lamicell hjälm, HVpolo tröja + väst och mina nya chaps. Mumma ;) Jackpot hade på sig mest grejer från Hööks och Catago.

Julafton 2012

Några bilder från en helt underbar julafton. SÅ glad att få uppleva bra jular om och om igen. Omringad av hela släkten och äta god mat. DET är en julklapp i sig. Gud vad kul jag hade den 24 december. Vi spelade julklappsspelet, åt mat, mat och mat, spelade pingis turnering, umgås och delade ut julklappar. En helt fantastisk julafton och jag är glad att jag har min släkt!
 

Nytt i hästgarderoben

Köpte endast två saker när jag var på Hööks idag. Vi hann faktiskt inte mer då tiden rann iväg och jag behövde komma till stallet innan det blev allt för mörkt. Men fick hem ett par chaps som var jätte snygga och ett par HVpolo strumpor. Det var 30% rabatt på valfri vara så istället för att chapsen skulle kosta 599:- kostade dom 420. Hiss! Ni får se dom på imorgon!
 

Summer of 2011

 

Fördomar

Vissa människor blånekar att dom har fördomar om andra och vissa bara erkänner det. Det ligger i vår natur att tro innan man vet. Visst tror du att kolever smakar äckligt innan du smakar det? Och visst tror du att drottningen är pryd? Bara två exempel på miljontals fördomar som vi alla människor har. Jag hade kunnat skriva här om hur jag absolut inte tror något om någon utan ger exakt alla en chans lalala. Och visst kanske jag ger alla en chans men jag har också uppfattningar om folk jag ser/läser om/träffar innan jag börjat lära känna dom. 
 
Jag har trott SÅ mycket om folk men vips så träffar man någon och man ändrar uppfattning om personen på en millisekund. Jag tycker det är häftigt på ett sätt! Jag tycker om att bli förvånad - helst till det positiva då ;) Jag har till exempel tyckt och trott väldigt mycket om en bloggare men sedan träffade jag h*n och oj vad överaskad jag blev. Jag hade byggt upp helt fel bild av den här människan och blev så himla glad när jag upptäckte att jag hade fel. 
 
Att ge alla människor en chans är något mamma har uppfostrat mig med och jag försöker verkligen ta till mig det men det är så himla svårt ibland. Kompisarna i omgivning kan snacka så mycket skit om någon att när man träffar personen i fråga har man redan en negativ bild på hur den är. Har ni upplevt det någon gång? Kanske har ni redan en negativ inställning för att ni har fått den kunskapen? Det har hänt med mig och varje gång är det annorlunda. Jag har också fått den skiten. Bloggare som trott jag är idiot för att jag driver ponnysanning men jag har faktiskt bara hört positiva reaktioner: "oj jag trodde du var så", "vad fel jag hade om dig" och så vidare...
 
Det viktigaste av allt är att ge människor en chans. Du har säkert redan en liten uppfattning om personen men det är OKEJ - bara du behandlar tjejen eller killen som du hade gjort om du inte hade haft någon åsikt om den innan du träffat personen. Ja, det är svårt och nej, jag tror inte alla klarar det. Men man får helt enkelt försöka. 
För hur kul är det att sitta och veta att hundratals människor tror något negativt om dig innan dom träffat dig? Så som man vill bli behandlad ska man behandla andra. Det är en mening som följt mig genom hela mitt 16 åriga liv och jag försöker innerligt tänka på det. 
 
Mitt nyårslöfte ska bli att inte ha lika många fördomar om andra utan försöka att ge alla en chans innan man redan bildat en uppfattning. För det är så jag vill att andra ska göra mot mig!
 


VS show

Tips: Ät inte onyttigt under videon
 
 

Dagens outfit

Idag går jag klädd såhär i det vintriga vädret. Har nästan på mig bara nya klädesplagg idag så det känns riktigt fräsht och nytt. Har fått underkläderna (som ni inte får se, haha), vantarna och skärpet i julklapp och jeansen köpte jag i lördags. Nice stuffs!
 
 
 
Jeans - Dr Denim // Skjorta - H&M // Jacka - Kenza // Vantar - Donna (?) // Skärp - Finns att köpa på Wasséns, Fiourucci, Tara eller Rag Lady. 

Mot Hööks

Har ridit min kompis Amandas travhäst i dressyr nu och det gick super! Har ridit han innan men idag var han otroligt fin. Han var jätte mjuk i munnen och gick fint i form. Kul att även en travhäst bryter mot "normerna".
 
Sover hos Amanda idag och imorgon åker vi tidigt till Hööks för att shoppa ;) Ska köpa ett par chaps till mina ridskor och även kika på martingal och sadelgjord. Kan behövas då Jackpot har svart sadel med brunt tillbehör = onajs. Självklart tar jag bild på det jag har köpt senare! 
 

Dagens ridpass

Idag red jag Jackpot i ridhuset med min kompis hjälp som har haft erfarenhet av hästar med svårt för galoppen. J var super mjuk i traven och skritten och trampade på väldigt bra och var bra lösgjord. Bockade helt enkelt av flera steg av utbildningsskalan √. Till galoppen så var första fattningen katastrof - han fick världens slängtrav och tyckte det var lite för kul. Då fick jag samla ihop honom då han blir lite stressad av att gå över till momentet då man börjar galoppera. Då hjälpte min kompis mig och sa att jag skulle fatta galoppen precis när jag ut för en volt och då blev det bättre och bättre. Gjorde även detta hela förra hösten då Hoffman hade extrema problem med galoppen. Använde mig även utav galoppbommar för att stärka hans galopp ännu mer. Gick lite halvdant då han hoppade över varje (längesedan han gick över bommar) men i slutet gick han över jätte fint. Har verkligen något att jobba med då han blir springig efter galoppen och även att han ska få bättre taktkänsla för han har lite svårt att hålla takten med benen i den snabbare gångarten. Men man märkte hur pigg han var på bommarna så det var kul! Ska bli roligt att träna upp Jackpot i galoppen då han verkligen har kapacitet att bli riktigt fin där. Filmade massor så ska sätta ihop en film imorgon.
 

Nya bilder från idag

Ni får utvärdering från ridpasset senare. Nu ska jag iväg och rida en annan häst ;)
 

NY DESIGN

Klicka f5 för att få upp min nya design. Hiss eller diss??

God jul fina läsare

Idag ska jag njuta att vara ifrån datorn. Igår fick jag dille att spela sims och spelade in till halv 3 på natten. Lite trött idag men börjar piggna till! Dagen spenderas ihop med många i släkten. Tror vi är cirka 16 stycken. Kommer bli super mysigt och jag är så nöjd med mina rim och mina julklappar. Gör ni också rim? Tycker det är mycket roligare att göra det och även att läsa det! Men nu måste jag slita mig från datorn och göra ordning mig. Ha en otroligt bra dag så hörs vi ikväll eller imorgon!

Fina Jackpot

Dagens ridpass blev i ridhuset - som planerat! Red fram i skritt och trav och där kändes han pigg men väldigt fin i munnen och gick på bra med bakbenen. Väntade tills en tjej hade gått ut i ridhuset så jag var själv där så jag kunde börja galoppera. Han är väldigt ovan vid att galoppera. Han är ingen travhäst utan har bara dåligt balanssinne + att han inte har galopperat på länge. Han har även lite pass i sin galopp vilket gör att det ser inte vackert ut att fatta galopp! Jag ska be mamma eller kompis att filma mig nästa vecka så ni ser (även jag vill se, haha). Men det finns verkligen något att jobba med och han tycker det är super kul. Gjorde några bocksprång som inte var så höga tack och lov ;) Gick över några bommar idag också vilket han tog bra. Han gick på som ingenting så längtar till jag ska hoppa några hinder, men ville inte göra det själv när det var första gången.
 

Dr.Denim

Var inne på Fiorucci igår och köpte hem mig ett par omtalade byxor - Dr.Denim. Ett par svarta i sorten "Plenty" vilket är den höga modellen. Satt skönt och tight och dom var super billiga så dom åkte hem mig igår. Köpte även nyårsklänningen ni såg på bild (om jag ångrar mig beställer jag en) och även en sista julklapp till mamma. Bra saker enligt mig! 
 

Dan före dan före dopparedan

I övermorgon är det julafton!! Praktiskt taget imorgon men söndagen har ju inte direkt börjat... Kvällen har spenderats med några kompisar i min kvarterstuga som är nyrenoverad = jätte härlig att ta hem kompisar till! Vi spelade pingis, spel och kort, lyssnade på musik och snackade. En härlig lördag! Runt julen är det verkligen no party för min del. Vill bara mysa med vänner och familj! Det är det julen är till för <3

Imorgon åker jag till Jackpot och rider honom i ridhuset. Hoppas verkligen något hinder ligger framme, vill verkligen se hur han suger på hinder! Men vi hörs imorgon. Kram på er.


Nyårsklänning

Hittade den här klänningen nu när jag varit i stan i ett x antal timmar. Visst är den fin? Ska ha ett par strumpbyxor och kilklackar så ska pröva det till. Annars lämnar jag tillbaka den och beställer. Men tyckte ni den var fin??


När kvällen har lagt sig

Kvällen har spenderats med några vänner. Först åt jag, Ellen och Otto en god tacosmiddag och sedan kom 2 andra härliga vänner som vi spelade pingis med. En härlig fredag! Själv avslutar jag den med B&J och en film. Mys!
 
 
Imorgon blir det sista julhandlingen i Göteborg tillsammans med Joanna. Har fått vår lön från bloggen så kanske ett fint klädesplagg även hänger med? ;)

Domedagen // Uteritt

Den här "domedagen" har jag överlevt och jag har inte tänkt på det så mycket. Dock svårt att undvika det då hela Facebook är nerklottrat med onödiga statusar som "nu kommer jag dö". Äsch. Om jag skulle dö på "domedagen" hade jag accepterat det, tough life säger jag bara ;)
 
Jag red ut idag med Jackpot tillsammans med Lisa Ågren och hennes mamma. Det var skit mysigt och vädret var oss till lags. Jätte härliga människor att prata med och alla hästar skötte sig relativt bra. Idag var Jackpot jätte fin i benet så jag ska rida i ridhuset på söndag. Det är julhoppning då så om jag har tur ligger några hinder framme! :D Annars kör jag på dressyr eftersom jag inte vill ställa fram hinder som dom behöver ändra till tävlingen.
 
Lisa och hennes storhäst "Donna" som står framför Jackpot i stallet.
 

Gårkvällen i bilder

Kvällen var helt okej! Kom hem vid 2 ungefär. Man blev så otaggad när det var en kö på 1 timma innan man fick komma in men det blev bättre sen når man kom in i värmen ;) Härligt sällskap och bra dj's löste ändå kvällen!


Iväg till Brewhouse

Lovet har börjat så bra det kan bli! Ikväll ska jag iväg på Brewhouse. En fest som flera skolkårar ordnar i stan. Över 900 biljetter är sålda så jag tror det kommer bli stört bra! Är inte så taggad nu dock men det kommer väl se ;) Sover i stan sedan då det slutar vid 03.00 och då går det inga tåg + att man inte orkar, haha. Kvällens outift blir det här:
 
 

My eyelashes

Måste bara hissa produkten Xlash som verkligen har hjälpt mig att få längre ögonfransar. Använde det endast i 2 veckor (man ska hålla på tills burken tar slut) för sen blev mina ögon irriterad av "krämen". Men det hjälpte under den korta tiden. Jag har långa ögonfransar från början men nu är jag verkligen nöjd med dom :)
 

Dagens ridpass

Idag red jag som sagt (i filmen) ut på Jackpot istället för i ridhuset då han var lite svullen i höger bak. Skrittade i cirka 30 minuter på asfalt så att han skulle få röra på sig lite och sedan smörjde jag in hans ben i liniment. Imorgon ska jag se hur benet ser ut för han gick helt rent idag. Om det inte alls är svullet imorgon ska jag rida i ridhuset förhoppningsvis. Det var super mysigt att vara i stallet idag, Jackpot var så gullig ♥
 

På Jackpots rygg


En underlig känsla

 
(ändra hd kvalité till 1080 på kugghjulet) 
 
 
När jag kollar på den här grymma videon igår natt så fick jag en underlig känsla i kroppen. Tänk att ALLT det här finns på riktigt? Vi får dagligen se bilder och filmer på att jorden är katastrof men bakom allt det där, när man hittar "guldgruvorna" så är jorden vackrare än någonsin. Jag får nästan ångest av att titta på det här. Tänk om jag blir fast i Sverige och aldrig få se den här miljön och alla dessa fina djur? Jag vill uppleva allt det här innan jag dör och jag hoppas verkligen att jag får göra det för just nu ser jag asfalt och affärer överallt när jag går någonstans. Jag vill också se vattenfall, fina landskap och häftiga djur på nära håll. Allt handlar inte bara för mig att bosätta mig i USA och bli världens Hollywood fru - nej, jag vill upptäcka och resa och få se allt det här innan jag dör för dessa djur och den här fina naturen är SÅ mer otrolig än att bosätta sig i Sverige för att man är rädd att förändra sitt liv. 

Jackpot i dagarna

Har planerat med Malin nu att jag ska vara hos Jackpot på torsdag, fredag och söndag. Tänkte sätta upp en liten plan om hur jag ska rida vilka dagar.
 
Torsdag: Eftersom jag har lov då kommer jag åka dit ganska tidigt och rida i ridhuset. Tar kanske fram några bommar och ser hur han känns på det. Förhoppningsvis har jag då ridhuset för mig själv!
 
Fredag: Tror jag rider ut här på en lite runda. Antingen själv eller tillsammans med någon.
 
Söndag: Om jag inte rider ut på fredag rider jag ut här. Annars tar jag en skritt runda först och sen går in i ridhuset och gör galopparbete!
 
 

Dagens outfit

Såhär har jag vandrat runt i skolan idag. Hade tre inställda lektioner så slutade vid 12 idag. Så himla skönt! Imorgon är det jullov och det har aldrig varit så här efterlängtat! 
 
 
Tröja - Hunkydory // Kjol - egen sydd

Fixa ny design

Nu när jag inte längre har Hoffman känner jag att det är dags att byta design. Ha en fin headerbild på Jackpot och ny information i menyn. Ska bara fixa bilder så ska det fixas nu på jullovet!


Länka sina bloggar på Facebook - BIG NO

Gud vad det är uttjatande att länka sina bloggar hela tiden på Facebook. Tagga ner brudar! Du får bara tillfälliga läsare som kikar in när rubriken är het och lockande. Tror ni stora bloggare som Kenza eller Kissie länkade sina bloggar bokstavligen 24/7 på sina Facebook sidor för att komma upp högst på Bloggportalen? Nej, precis. Ni måste lugna er tjejer och killar. Det är tröttsamt och man suckar när man ser era länkningar på Facebook. Länkade den här bloggen i början på förra året men skulle aldrig falla mig in att göra det om jag inte har skrivit VÄRLDENS panginlägg som slår alla på nästippen och måste spridas. Men era inlägg om "idag har jag gått i skolan" eller "idag var min häst glad" är inte så intressanta att bli bombad med. Sorry. Visst era bloggar kan vara bra men dom blir ÄNNU bättre om man hittar dom själv eller om den står lite fint i din information på Facebook. Promise! Mindre länkningar på Facebook = mer eftertraktad blogg. Just sayin'!
 
 
So typical Nattstad beteende. Allt för att få komma högre upp på topplistan och känna sig lite bättre än alla andra för en stund. Skriver om ALLT för att få publicitet. Öppet om sitt sexliv eller skriva riktigt provocerande inlägg. Nä. Ta det lugnt flickor, det vinner ni på! ♥

Hade tråkigt:

Har för mycket tid helt enkelt när jag "bara" har ett prov nu i veckan. Passade på att sätta in lyrics på min nuvarande favoritlåt. Den kommer verkligen vara sönderspelad innan den kommer ut på Spotify.
 
 

2012-12-17

Nu är det endast en vecka kvar till julafton! Känns det inte som att det här året har gått otroligt fort? Det gör det alltid men nyårsafton känns nästan som det förra veckan. Vips så försvann året 2012. Julen tycker jag är den mysigaste årstiden på året. Man är med sin familj, äter god mat och får julklappar - vad mer kan man begära?
 
Skoldagen idag har gått snabbt. Började på morgonen med ett prov i ridprofilen. Hade prov på sitsen, hjälperna och utbildningsskalan som ständigt upprepas när vi har lektion. Jag tyckte det kändes bra men vi får väl se när resultatet kommer efter jullovet. Fick även tillbaka mitt engelskaprov där jag hade 119 glosor. Fick 119/119! Haha, så det kändes super. Innan jag fick gå hem för idag så avslutade jag dagen med ett många sidor långt ekonomiprov. Kändes dock bra och jag hoppas på att få en fin bokstav på det här provet, haha!
 
Nu sitter jag och chillar. Skriver bara om skolan hela tiden, har prov imorgon också. Haha nästan komiskt. Men på onsdag har jag jullov och då kan ni förvänta er fina bilder här på bloggen. Ska be mamma ta kort när hon hänger med i helgen när jag rider. Ska bli så kul att visa Jackpot för er! Nu ska jag slita mig från datorn och möta upp Ellen och Otto (hennes pojkvän) så ska vi spela pingis och käka något gott. Mys! :*
 

4 dagar kvar

 
Om 4 dagar går jorden under enligt mayia indianerna. Vad tror DU? Tror du jorden kommer gå under? Ni får mina åsikter när ni har svarat på frågan. Och om du tror på det - vad kommer du göra den dagen?

Lyrics till "Uncover"

Lyrics till Zara Larsson -  Uncover
 
Nobody sees, nobody knows. We are a secret, can't be exposed. That's how it is, that's how it goes. Far from the others, close to eachother. In the daylight x2 when the sun is shining. On the late night x2 when the moon is blinding. When the plain sight, plain sight like stars is hiding. You and I burn on, on. 
 
Put two in to-gether four-ever will never change. Two in to-gether will never change. 
 
Nobody sees, nobody knows. We are a secret, can't be exposed. That's how it is, that's how it goes. Far from the others, close to eachother.
 
That's when we uncover, cover, cover x2
 
My silem, my silem is in your arms. When the burn gives. Have you burned it? I can bear a thousand times.On your shoulder x2 I can reach in endless sky. Feels like paradise. 
 
Put two in to-gether four-ever will never change. Two in to-gether will never change.
Nobody sees, nobody knows. We are a secret, can't be exposed. That's how it is, that's how it goes. Far from the others, close to eachother.
 
That's when we uncover, cover, cover x2
 
We can build a universe right here. All the world could disappear. Wouldn't notice, wouldn't care. We can build a universe right here. The world could disappear. I just need you near. 
 
Nobody sees, nobody knows. We are a secret, can't be exposed. That's how it is, that's how it goes. Far from the others, close to eachother.
 
That's when we uncover, cover, cover x2
That's when we uncover.
 

Dagens ridpass

Känns grymt bra att skriva en sådan rubrik idag. Äntligen igång med hästarna!! Kom till Nääs stallet idag vid 12 ungefär. Började med stallsysslorna som att mocka, byta vatten och fylla på hö. Sen tog jag in fina Jackpot och borstade honom och satte i isbroddar. Mötte även systrarna Ågren så det var kul! Sedan kom Malin (ägaren) och hennes mamma och vi tog en sväng ut. Vi pratade och hade jätte kul och Jackpot var lugn och sansad. Kändes som att rida på lugna Hoffman igen! Lovade att ni skulle få se honom lite idag och det fick ni ju också! Kommer ju mer bilder ju mer jag är där. Åker dit igen på Torsdag. Mysigt! ♥
 

Kan jag få vara dig?

Lyssna på rösten. Flickan är 14 år och ser ut som Gud själv. Låten är hennes egen och jag kommer lyssna sönder den. GAASH

Nya stjärnskottet

Jackpot *2004 <3


Mot stallet

Ska fixa mig snart och sedan åka upp till Nääs för att rida ut med Jackpot. Provrider ju fortfarande bara så det blir inget vild ridtur utan ska bara ut och mysrida tillsammans med ägaren och hennes hundar. Idag kommer bilder på hästen så det kan ni förvänta er senare. Han är super söt! :) Så kolla in på bloggen senare så får ni se Jackpot och utvärdering av andra ridpasset på honom♥

If you live for something, you're not alone, my friend!

Igår var jag på fest igen tillsammans med några goa vänner. Festen var seg i början men det blev bättre sen, som vanligt typ, haha! Klickade inte så många bilder tyvärr. Önskade någon alltid kunde bära med sig systemkamera och fota på alla fester, det hade varit as kul!
 
Snygg pose, haha!

Gårdagen

Var på fest igår i Olstorp. Åkte tid med en killkompis och träffade på några man kände där sedan innan. Det var roligt och träffade min fina kompis Ina där som jag inte träffat på över 2 månader så ni skulle sett våra reaktioner, haha! ♥ Åkte hem sen vid halv 2 och sov hos Ina och nu har jag åkt hem. Ikväll har jag några planer men berättar om dom senare då jag vet mer. Vi hörs sen! 
 

Mina hårfärger genom åren

Har haft en del hårfärger genom åren. Min naturliga, brunt, slingat, blondare, brunare och nästan svart. Har inte varit sådär extrem att jag har färgat alla möjliga utan kör på lite mer "normalare" färger.
 
Min naturliga hårfärg som jag inte haft sedan 2009
 
 
 
Brun med lite röd toning
 
Brunt med lite ljusa slingor
 
 
Lite slingad/blond
 
 
Svart/brunt
 
 
Blondt
 
 
Och mitt nuvarande hår som jag trivs bra i och kommer nog ha en litet tag framöver :D
 

Bästa som finns på sommaren:

Bästa som finns på sommaren måste väl ändå vara att åka på en långritt med en kompis och hästarna, ta med fika och sedan bada. Gjordes många gånger i sommras och ännu mer förra sommaren. Dagens hiss går till att bada med hästar!!

Lucia

Började dagen med att kolla på Lucia firande i Aulan. Alla människor som sjöng gick i estet så dom sjöng såå fint! Slutade tidigt idag så åkte hem med Matilda och bakade. Sen kom Klara och Joanna och vi har fikat och nu spelar vi pingis. Har inget plugg idag så känns sjukt skönt!


Förra året vid den här tiden

Förra året i December hade jag en riktigt bra tid med Hoffman. Även fall det var vinter var jag och Hoffman fullt igång och hade hur roligt som helst. Var ute och red nästan varje dag, tolkade, busade men även tränade. Vintern var inte alls jobbig utan det var en väldigt bra "säsong" för mig och H. Han fick 2 veckors vila, mer behövde han inte då vi inte var ett tävlingsekipage som tävlade var och varannan helg. Många uteritter, hoppträningar och andra roliga saker skedde under den här tiden. I slutet på det här året kommer jag göra en summering av hela året, som jag gjorde HÄR.
 

Längtar..

Nu när jag har varit borta från hästarna såpass länge längtar jag till en söndag. Är det sorgligt? Haha! Men är så himla glad att jag har hittat en sådan bra individ som jag ska ta hand om och även grymma ägare. Tror det här kommer bli SÅ bra! På söndag åker jag upp till stallet tillsammans med mamma. Då tar vi in pållen och fixar honom. Sen kommer ägaren upp tillsammans med hennes mamma så rider vi ut med deras hundar också. Kommer bli så himla mysigt! Så ja - jag längtar :)
 


En rolig bild på Hoffis i höstas

Mitt spejsade öga

Jag har alltid haft väldigt gröna ögon och hoppas att dom fortsätter vara det, haha! Alltid önskar man att något var annorlunda och visst hade det varit coolt med isblåa ögon men är faktiskt ganska nöjd med ögonen jag har. Igår tog jag en bild på mina ögon med blixt och det blev såhär (observera mönstret) haha
 

12-12-12

Undrar hur många som gifte sig idag? Givet datum att få en bebis eller gifta sig på. 
 

Hej förresten! Har ni haft en bra dag? Min dag har varit lugn och skön. Endast haft 2 lektioner och sedan hade vi julmys hela eftermiddagen. Kollade på film i en stor sal som ser ut som en bio nästan, haha! Åt även fika och gjorde julrim - en mysig onsdags eftermiddag helt enkelt! Hade sedan utvecklingssamtal och det gick väl bra ;) Nu sitter jag hemma hos Ellen och pluggar engelska. Har över 160 glosor i förhör imorgon så det är dags att sätta igång. Tycker det är lite väl mycket nu innan lovet men då känner man verkligen hur välbehövligt lovet kommer vara. Tack gode Gud för lov :*
 
Saknar Spanien...

Ny kategori

"It's a start of something new"
 

Har provridit

Är så himla glad. Trodde inte det skulle gå så här bra när vi åkte iväg för att provrida. Hästen står på Nääs och är en vallack på 158 cm = bra storlek enligt mig. Jackpot som han heter är 8 år och är världens mysigaste. Precis som Hoffman. Han var faktiskt otroligt lik Hoffman. Trygg och säker ute, nyfiken på allt och en gosig häst som gillar att pussas och mysa. Ägarna till den här hästen var helt fantastiska och både jag och mamma klickade med dom direkt. Jätte trevliga människor! Att stallet är Nääs gör inte saken sämre då det är ett stall med många ungdomar och fina ridvägar. Tror detta kommer bli super och jag hoppas på ett långt samarbete. Ska dit redan på Lördag för att rida ut och ägarna går med mig med deras hundar. Äntligen lite mer häst i bloggen efter en hel död höst efter att Hoffman (♥) lämnade
 
Tog inga bilder men ni kommer få se lite senare vad det är för någon häst :D

OMFG

Äntligen klar med mitt historia arbete! Gud vad skönt. Över 6 sidor med liten text - SKRIVKRAMP! Men så himla nöjd. Analysen blev bra och även faktan. Hoppas på ett fin bokstav på den här fördjupningen ;) Fick även B på Franska provet idag som kändes SKIT. Haha, känns också bra!

Idag drog jag till Alingsås efter skolan och skulle hämta ut ett pass. Passade även på att stanna hos min fina Disa och prata med henne. Tog även en suchi och hade mysigt. Har haft en bra dag och är så himla glad över historian som legat på mina axlar ett bra tag - ÄNTLIGEN!

Imorgon skippar jag nu historia lektionen eftersom jag är klar och slutar istället 14.20. Tack Gud. För imorgon ska jag provrida så då kan jag åka tidigare med mamma! *Är så glad*

Klar

Åh vad skönt! Har skrivit 2 sidor i historia på datorn och imorgon ska jag börja med analys delen. Är helt slut i kroppen så måste ta det lite lugnt! Ska sätta mig ner och kolla solsidan nu. Det är jag värd! Dock har jag över 100 engelska glosor att plugga på så lugn är jag inte. Men det stillade lugnet lite! :)

Provridning inbokad

√ Provridning inbokad i veckan. *Håller tummarna*
 

Göteborg

 
Dagen i Göteborg har varit precis som jag trodde - urmysig. Har köpt nästan alla julklappar (har 1-2 kvar) och åt även en god lunch på Le Pain Francais. Jätte nöjd med det jag köpte och lade lagom mycket pengar på varje julklapp. Nu ska jag sätta mig ner och ta tummen ur röven och gräva mig ner och studera franska revolutionen. Så sugen! 

Dagens planer

Söndag - ljuvliga söndag. Har aldrig söndagsångest utan tycker snarare att söndagen är en av dom bästa dagarna på veckan. Bara ligga och mysa hemma i gosiga kläder och kika på Gossip Girl hela dagen. Dock ska jag till stan nu på förmiddagen med Joanna och julhandla. Ska bli så himla mysigt! Älskar att bara strosa runt och hitta saker till nära och kära! Efter det ska jag hem och plugga. Behöver skriva en historia uppsats (suck..) och sen plugga på över 100 glosor. Tjoho! ;)

Roligaste failfilmen


KUNG!!!


Förmiddagen i bilder:


Fredag - Tja bästa dagen!

Hej allihopa! Är på Mikado nu, en sushi/thai buffé som är SÅ god, tillsammans med Simon och Sofie. Började 09.30 idag och skulle bara ha 2 lektioner. Om jag inte hade haft prov idag skulle jag banga skolan - ärligt. Och så när vi kommer till skolan är helvetessvenskan inställd så en lektion 11.40 står på schemat. Äsch! Den långa skoldagen gick snabbt ;) Ikväll vet jag inte vad som händer. Sugen på fest men kylan försvårar allt. Nästa vecka står i alla fall en klassfest på listan och DET kommer bli kul!


Bilden känns som igår ;)


Bäst idag:

---> https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gZz3tYd_yNg#!

Jag och Coppen

Det känns längesen nu när jag tog hand om Coppen så mycket. Han var en riktigt fin häst. Han står fortfarande där jag rider och jag hoppas jag kommer kunna rida han några gånger till. En häst man verkligen kan tänka sig köpa!
 

Fars hatt

"hej sofia, du jag har en fråga om du var på julbord på fars hatt i söndags? isf såg jag dig eller en tvilling du inte vet om :') 
ha en bra dag! kram"
 

Hej Elin! Haha ja, lustigt nog såg du mig! Jag var där med min släkt och åt på ett riktigt gott julbord. Har varit på Fars Hatt och ätit julbord i 14 år, alltså nästan hela mitt liv och det är alltid lika mysigt. Hoppas jag inte såg allt för otrevlig ut, synd att du inte gick fram! Kram
 

Svar på fråga:

 
Enklare svar än det här finns inte! Du behöver bara köpa ett par självklistrade pärlor på en hobby butik. Jag köpte mina på Panduro (tror det heter så) i Partille. Så pärlar du bara där du vill. Tycker själv det blir snyggare när man pärlar själv då man kan bestämma exakt vart det ska sitta och man ta bort/fylla på när man vill. Plus att pärlorna kostar typ 30:- Värt!
 

DIE YOUNG - KE$HA

LÄTT BÄSTA LÅTEN NU:

Några saker från min önskelista.

Har skrivit en lång önskelista i år - precis som vanligt. 2012 önskelista landade på närmare 4 sidor med bilder inräknade. Jag förstår inte varför folk inte bara öser på med saker dom inte har råd med/pallar inte köpa utan bara skriver pengar. Skyll er själva säger jag bara!
 
Bjuder på några saker från önskelistan så kanske ni får insperation:
 
Dr Dre hörlurar
Nicki Minajs nya parfym
 
Kenza skinnjacka som man kan ha på våren
 
 
Primeboots
 
Nyårsklänning + klackar
 

Sen finns det som sagt mycket mer men detta var några exempel. Ett tips är också att ha en bild på varje plagg/sak du önskar dig då det blir enklare för dom som ska köpa det!
 
 

Sjukling

Sorry för min dåliga uppdatering men är sjuk och har bara legat i sängen hela dagen. Sov kanske 2 timmar inatt och har endast ätit ett ägg idag så är inte så pigg på att blogga, haha! Har mest lirat Gossip Girl hela dagen och nästan sett klart på säsong 4. Så himla bra är den serien. Imorgon lär jag dock vara lite piggare så då blir det matte, historia och franska plugg - det lär behövas. Vi hörs imorgon!
 

Dagens outfit

Sjal - Ester Elenora // Klänning - Twist & Tango // Jacka - Kenza


Hjälp från Nelly att hitta julklappar

Kommer LÄTT vara inne på Nelly.com och få hjälp att hitta julklappar till familjen. Hur smart som helst!

---> http://nelly.com/se/klappar-2012-campaign-755/

Sett LOL

Har sett LOL där bl.a Miley Cyrus och Ashley Greene (Alice i Twilight) är med i. En film jag rekommenderar till ALLA! Alla tjejer dör nog när dom ser den för nästan alla killar är helt dösnygga. Åh, får ångest nu och vill bara vara i filmen för den är perfekt. 5/5 toastes!
 

Iväg på julbord

Igår var vi först i Alingsås på fest men det sög där så vi drog till Lerum istället och hade skit roligt. Halva min klass var där så det var jätte kul att hänga med dom lite. Var där till sent på natten och sen sov jag hos Sofie. Vaknade vid 8 för att dra hem och snart ska jag iväg på årliga julbordet som jag har varit på varje år sen jag var nyfödd. Min släkt på pappas sida är där och även pappa och hans familj så det ska bli mysigt. Har knappt ätit någon frukost så jag ska bli rejält hungrig. Vi hörs sen!
 

Lördag

Nu är det Lördag och jag ska på fest tillsammans med några vänner. Har inte varit på fest på länge känns det som så det ska bli roligt!
 
 
 

Världens finaste häst

Du är det bästa jag någonsin har haft ♥
 
 
 
Ang. alla kommentarer som säger att Hoffman har det bäst på ridskolan och att jag klankar ner på den: BRA! Det är det bästa som kunde ha hänt om Hoffman har det bra. Jag vill att han ska ha det bättre än bra. MEN det var inte andra såg när dom var och hälsade på. Jag hade Hoffman nästan ett och ett halv år. Jag red nästan aldrig för tävling och red därför honom på ett mer akademiskt vis med lösa tyglar. Det är därför det tar emot lite när jag får höra av andra än er som står på ridskolan att han inte mår bäst som jag vill att han ska göra och att man har sett bilder där någon drar hårt i tyglarna. Men om han mår bra är jag så himla glad, och jag hoppas ni tar hand om honom med massa kärlek för då är både jag och han lycklig. Gör massa "puss" trick till han. Att ni för handen till munnen och sen ger han godis. Det älskar han ♥
 

Jag älskar dig. Du kommer alltid vara min!

Världens finaste häst

Du är det bästa jag någonsin har haft ♥
 
 
 
Ang. alla kommentarer som säger att Hoffman har det bäst på ridskolan och att jag klankar ner på den: BRA! Det är det bästa som kunde ha hänt om Hoffman har det bra. Jag vill att han ska ha det bättre än bra. MEN det var inte andra såg när dom var och hälsade på. Jag hade Hoffman nästan ett och ett halv år. Jag red nästan aldrig för tävling och red därför honom på ett mer akademiskt vis med lösa tyglar. Det är därför det tar emot lite när jag får höra av andra än er som står på ridskolan att han inte mår bäst som jag vill att han ska göra och att man har sett bilder där någon drar hårt i tyglarna. Men om han mår bra är jag så himla glad, och jag hoppas ni tar hand om honom med massa kärlek för då är både jag och han lycklig. Gör massa "puss" trick till han. Att ni för handen till munnen och sen ger han godis. Det älskar han ♥
 

Jag älskar dig. Du kommer alltid vara min!