Ryser

Jag dör lite. Helt sjukt.

25 dagar kvar

Imorgon är det första december. Alltså 24 dagar exakt kvar till julafton. Och jag har inte börjat julhandla än. Känns ju sådär. Åkte ner till centrum förut för att jag fick panik, vi hade ju ingen chokladkalender hemma. Lixom, då dör man. En tradition som ska hållas fast vid! Så vi åkte och köpte en till mig direkt. Myyys!

Får ju inte glömma att Disa fyller år imorgon också ♥

Härlig uteritt

Uteritten blev jätte rolig! Red ut på en vild tur ute i skogen, rejsade och hade skoj. Det härligaste var att jag kom hem när det fortfarande var ganska ljust. Känns super :)


Lerigt

Random


Veckans planer:

Veckan som blir över kommer bli riktigt nice förhoppningsvis! Såhär ser det ut:
Onsdag - rida ut med Annelie efter skolan
Torsdag - Barbacka på Hoffis
Fredag - Hoffman får vila för då är det party i Alingsås!
Lördag - vet inte, vara med Ina och Matilda om dom vill..:)
Söndag: träffa en saknad Audrey!


Duktiga Hoffman!

Hej. Red i ridhuset med Hoffman idag. Började med att rida fram i trav. Jätte mjuk och fin. Tränade på övergångar och gjorde sluta/öppna. Mjuk och lösgjord för det mesta. Sedan galopperade jag lite på en volt för att varva ner lite och samtidigt få tryck på galoppen. Efter det la jag fram en upphöjd bom för att byta galopp över. Helt sjukt vad fint han bytte. Han fick rätt galopp hela tiden och jag var väldigt noggran. Alltså mycket mer framsteg! Förut blev han bara super stressad och fick antingen korsgalopp eller gick över i halvsken. Så stolt över killen <3


Måndag

Idag är det måndag, dagen alla fruktar. Har nyss varit i stallet och ridit bebis! Blåste inte alls lika mycket idag men eftersom jag slutar så sent idag red jag ändå i ridhuset. Travhoppade med inlagt studs. Han gick jätte bra idag, stolt över honom! Vi bärde också in 5 torvbalar i stallet då H hade slut på det.

Nåja, nu ska jag äta middag, blogga och plugga resten utav kvällen :)


STOOOORM

Herregud vad det blåser! Skulle inte förvåna mig om jag blåser bort när som helst. Hoffman har stått inne hela dagen med sina kompisar då det har varit klass 3 varning. Känns skönt och tryggt då det hade varit pest för en häst att varit ute i storm (ett träd kan ju dessutom fälla ner). Jag har inte varit i stallet idag än utan mamma har åkt till honom och gett honom insläpp och vatten så söt som hon är. Ska vid 9 cirka åka till stallet, mocka, fixa mat, mocka och mysa med Hoffis. Ska ge kväll så det är därför jag är där så sent ;)

Hur gjorde ni med era fyrbenta kompisar idag?


Andra dagen jag hade bebis

Julen är här (nästan iaf)


Julklappar på Hööks

Tänkte visa två saker jag gärna vill ha från Hööks! Tyvärr är jag inte riktigt jultaggad när det regnar ute men när julmusiken spelas blir det lite mer inlevelse. Dessa två saker hoppas jag jultomten kan komma med:
Tungfelsbett från Hööks 229:- Motverkar att han lägger tungan över bettet vilket han har tendens att göra..
Gaiters från Hööks 589:- Eftersom mina chaps är helt förstörda och hjälper inte ett piss så är det nödvändigt
Snäääällla tomten??

Mot Kungälv

Efter en härlig tjejkväll med Annelie och Emelie blir det nu Kungälv! Ska äta på julbord med hela tjocka släkten! Myyysigt :D Såhär ser jag ut:


Gratis är gott

Sååhäääär glad är jag att min låstaspappa äger Hemma i Alingsås! Ringde han och sa att jag ville ha en platttång (3 t..) och vips får jag hem den här från Björn Axens! Sååå nice <3


Vad jag fick av mamma:

Kolla vad mamma kom hem med nyss! Sjukt kul :D
- fleecetäcke för 100 kr (orginalpris 699:-)
- pikeur ridbyxor för 300 kr (orginalpris 1500 kr cirka)
- saltsten


För och efter


Resultatet

Blev verkligen supernöjd som en brunett! Passade mig roligt bra! Ska se om jag hittar något snyggt löshår också som passar till, provade Disas och det blev bara såå snyggt! Disa är bäst på att färga! När sedan färgen börjar avta ska jag färga det ännu mörkare :)


Brunhååårig

Tack Disa <3


Mot Alingsås

Drar till Alingsås nu för att sova över med Disa! Sjukt kul som vanligt <3 Ska väl tjocka oss, prata om allt mellan himmel och jord och mysapysa. Därför kommer inte uppdateringen vara på topp! Men hoppas ni får en grymt härlig fredags kväll, kanske framför idolerna?


Hoffmans foderstat

Tänkte visa er Hoffmans foderstat för er som är intresserade.

Morgon (får dom vid 7-8 ungefär): 2.5 kilo
Lunch (får dom vid 12-14 ungefär): 2.5 kilo
Insläpp (får dom vid 4-6 ungefär): 3 kilo
Kvällsmat (får dom vid 8-9 ungefär): 3 kilo

KRAFT (både morgon och kväll)
- 4 dl kraft
- 2 msk salt
- 1 morot + knäckebröd
- 2 msk blå mineraler
- 1 liten näve havre


Tömkörning

Tömkörde Hoffman idag som sagt (tack för lånet Amanda <3)! Hick så satans bra. Han måste blivit körd innan för han sökte sig till bettet super bra och lunkade på som vanligt. Trava/galopperade över bommar på ett spår. I galoppen var det såklart svårare och jag var lite oerfaren på H! ;) Men detta ska definitivt upprepas! Härligt med variation!


Insläpp

Är i stallet nu, har precis fixat mat och mockat. Har ökat hans foderstat till 11 kg per dag till att börja med då han måste upp i vikt. Ska tömköra honom idag vilket ska bli spännande. Tömkörde ju min medryttarhäst hela vintern typ förra året så jag kan min sak men frågan är hur han reagerar. Tror inte det är en big deal men ändå. Det har mörknat redan så ska ta in min älskling i hans ny mockade box med rent vatten och 3 kg hö i. Myyys!


Dagens outfit

Orkade inte några jeans idag så idag blev det leggins! Blir alltid så himla tråkig i klädstilen när det är mörkt och regnar, bläää!


VÄRLDENS BÄSTA INA

Jag vill tacka dig ina för du gör mitt liv mer upplyst. Du är min alldeles egna sol. Jag älskar dig till månen och tillbaka gånger 100! Bästa vän ♥

Ekonomi-juridik

Var på öppet hus idag som sagt. Gick runt där med Emelie och Joanna för det mesta men träffade på riktigt härliga vänner <3 Skolan passade mig perfekt, sjukt stor (med 1800 elever typ) och mycket nytt folk. Är jätte kul att man känner några i alla fall! Ekonomi juridik är linjen som föll mig riktigt bra i smaken! Fick en 110% bra magkänsla. Förmodligen blir det också ridprofil då man får träna gratis med sin häst 2 gånger i månaden, blir peppad till tävling och får betyg!! :D Jag är så himla
nöjd nu! Jätte fina och underbara vänner ska förmodligen gå där också! Längtar till hösten 2012!!

Bjuder på en härlig bild på mig och min kanin. Happy hour!


Hoffman 22/11

Red på travbanan idag. Lät honom sträcka ut ordentligt då han var riktigt pigg idag. Det blåste och som sagt har vi ju inte ridit ut på 4 dagar typ. Riktigt kul var det, älskar när han är så pigg att man knappt kan hålla in honom. Iaf galopperade vi riktigt snabbt och han sträckte ut sig precis som jag ville. Love!!


Onsdag

Det är redan Onsdag och såhär ser jag ut idag. Direkt efter skolan drar jag till Hoffman för att rida ut! Härligt, har inte ridit ut sedan helgen. Man får passa på när man slutar tidigt!


Besök

Imorgon blir det ett besök imorgon på Lerums Gymnasium med mamma. Självklart är det öppet hus jag pratar om. Ska bli spännande och jag hoppas verkligen jag får en bra magkänsla. Det är ju trots allt där jag vill gå! Hoppashoppashoppas. Vart vill nu gå? Eller vart går ni? :)


@ the moment

Just nu i hemkunskapen! Äter en bit av himmel riket så att säga. 10 hemlagade vaniljbullar, eller som Ina säger: "solbullar"! Underbart. Receptet på detta kommer upp ikväll. Nu ska jag bara och äta lite mer! Ha det skönt :)


En söt H


Detaljer

Drar till skolan nu i enbart en tunn, uppknäppt jacka. Måste ju passa på när det är många härliga plusgrader! På fingrarna pryder 2 ringar mina händer. Snyggt :)


Hoffman 21/11

Skulle egentligen tömköra idag men det blev lite strul med det, ska prata med Amanda när jag kan låna hennes tömkörningsgjord! Blev att jag släppte
Honom i ridhuset. Löshoppade lite men inget seriöst förstås. Lat som vanligt var han, kommer upp kanske en film om HUR lat han var ;)


Damp ner i brevlådan

Detta fick jag på posten idag! Gratis är gott. Får den för att jag red på Wiebo för ett tag sedan och får den fortfarande. Haha, ska nu duscha, blogga lite och sedan njuta av ett nummer "Häst och ryttare"! :)


Nya skal

Nu när jag har köpt en iphone vill jag ha skal!! Jag ska önska mig en massa skal i julklapp. Helst vill jag ha blingbling eller leopard färgat, det är snyggt tycker jag. Vet dock inte vart jag ska hitta några snygga. Någon som vet?
Detta är ju så snyggt :D


Dagens outfit

Såhär ser jag ut idag! Den nya mössan pryder mitt huvud så fint. Kärlek!


Shopping

I Allum blev det super! Köpte en as snygg vinterjacka, en SJUKT go mössa och en iphone 4(!!!!!!!!!!). As nice :D Blev så himla glad. Bilder kommer på allt sedan! Köpte även ett skal och ett slags skydd på skärmen som man sprayar på. SJUKT HAPPY :D


Status:

Nu drar jag till Göteborg till my brother. Har varit och fodrat hästarna, fixat mat, mockat osv. Så nu är det klart, ikväll blir det att rida. Men i mellan där ska jag till Allum för att shoppa vinterjacka. Snice! ;)


Roligaste idag


Dagen än så länge har spenderats med Amanda. Först red vi ut och sedan drog vi direkt till Lerum. Kollade lite på Hund och Häst och sedan till Tempo. Dom fyllde 2 år så dom matchade det med deras priser. Köpte en 100 grammare mjölkchoklad, en bulle och en 33 cl dricka för 6 kronor. SJUKT!! :D Stammis där asså..

Är hemma nu och vi ska strax ner till stallet igen för att fixa maten osv ;) Kuligt.

Så sjukt bra

Breaking Dawn får 1000 av 5 stjärnor. Så sjukt bra var den! Kunde inte sluta le när jag såg den. Stört mycket grät jag när Jacob kom in i filmen. Herregud, så svag jag är xD Ina och jag grät oss igenom filmen. GÅ OCH SE DEN NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Stress med stort S

Herregud så jag har stressat. Nu är jag äntligen hemma. Vi slutade klockan 2 idag och jag typ sprang hem. Sedan tog jag cykeln till stallet och cyklade för allt jag var värd. Tog in Hoffman och hoppade upp barbacka (hann inte sadla). Red sedan intervaller på slingan. Blev lite flängridning för han var så pigg och då går det inte att sitta så bra barbacka. Plus att han är sjukt obekväm att sitta på :p Fick i alla fall riktigt bra galoppfattningar och det blev från skritt hela tiden. Duktigt! Skulle rida mer om jag hade tid men red bara i 30 minuter inkl. fram och avskrittning. Sedan tog jag ut han i hagen och cyklade hem. Herregud... Sitter här nu och ska ner och äta och fixa mig. Sedan blir det att ta 16.46 tåget. Nice :D


Fredag morgon

Åh, känner på mig att den här dagen kommer bli GRYM. Har redan varit i stallet ovh släppt ut hästarna. Fixade även mat, mockade och vatten. Så himla skönt att ha det gjort. Kommer bli en stressig dag efter skolan så nu kan jag välja mellan att åka till stallet rida, promenera honom eller låta han vila om det hade varit kaos typ. Men förhoppningsvis ska jag rida i paddocken! :)

Nog om det. Hoppas ni kommer få ha världens bästa fredag för det ska jag ha! :D

Lite blandat

Red Hoffman i Louises ridhus idag. Big mama ;) Han var jätte fin i skritten och traven tills 2 andra hästar kom in och hög musik spelades. Han blev sjukt stressad och jag blev också okoncentrerad. Ingen bra kombination alls. Sprang bara i galoppen med höjt huvud och jag var ofokuserad. Men i traven i slutet gick han super fint och lugnt! Gött :)

Imorgon klockan 6 drar jag iväg till stallet för att morgonfodra. Ska också mocka och fixa maten så att jag hinner med bion imorgon. Han kan nämligen inte vila (han har redan stått 2 dagar den här veckan) och jag hinner inte om jag inte gör det på morgonen. Tur att Peter hjälper till! :)


Imorgon:

Imorgon blir det bio med Ina. Så sjukt kul! Ska självklart se Breaking Dawn :D Blir massa snacks och godis. En grym fredags kväll kommer det bli!


Konstig bild..


18-11-11

Åkte till stallet direkt efter skolan. Mockade, fixade mat och fyllde på vatten. Tog också in Hoffman så att han inte skulle stå ute i mörket + att han skulle få insläppsmat. Åkte sedan hem och nu sitter jag här och snackar med Disa i telefon. Ska till stallet igen runt 7 för att rida i ridhuset. Skön dag! :D


x1

H e j s a n

Dagens ridpass

Slutade klockan 12.30 idag och mamma körde mig direkt till stallet. Mockade, fixade maten osv. Sedan red jag ut med Jennifer. Red på en äng, han skötte sig super förrutom att han bockade men skit samma xD Fint väder var det också! En härlig onsdags ritt :) Man får passa på nu när det är ljust mitt på dagarna att rida ut. Onsdag är nu min uteritt dag!!
Random bild i arkivet

Hos Ina

Är hos Ina nu och myser. Spelar spel, målar naglarna osv. Allmänt vardags saker, haha. Det är becksvart ute och klockan är bara 17.42. Tur att jag tog in Hoffman medan jag var där!

Bilder från tävlingen




5 godaste julgodiset

1. Pepparkakor i mängder
2. Lussekatter utan russin, löööve
3. Kanelbullar (lovar att det är julgodis innerst inne)
4. Skumtomtar (som man ska äta tills man spyr typ)
5. Polkagrisar





Detta lyckades Hoffman med idag:

Han lyckas alltid..

Bild från google

Resultatet

Framridningen:
Var där långt innan så han skritta fram och rida ordentligt. Han kändes kolugn och helt nöjd med att vara på tävling. Han var svårlastad idag som vanligt men det hör inte så mycket till.

70 cm:
Vi var felfria till hinder nummer 5. Där rev JAG med foten, hahaha. Så himla klantigt och fult. Hela hindret välte. Något jag ångrar att jag inte höll in mina ben eller kom rakare mot hindret. Men man lär sig av sina misstag. 70 cm var lågt för Hoffis och han var lite slö och oförsiktig. Men,men. Nöjd var jag med honom! :D

80 cm:
Här var vi felfria till hinder nummer 4 (vatten hinder) då HAN gjorde fel. Jag gjorde helt korrekt men han hoppade inte av som han skulle. Men,men. Felfria resten och 80 cm var inte heller några problem. Önskade att vi var där lite senare så att han skulle vart allärtare!


MOT GRÅBO

Lycka till med tävlingen? ;)

Drar till stallet

Drar till stallet nu och stannar nog där ett bra tag :D Ska först rida, mocka, fixa mat + vatten. Sedan blir det att skölja av min lille polle (svansen är förskräcklig), borsta och fläta. Sedan ska jag ta in dom andra hästarna, ge mat och putsa. Kul! Amanda hjälper mig som sagt :D


Egotrip



Shopping

Har nu varit på Djurnära. Jätte nöjd med "allt" vi hittade :D Hittade ett par super sköna skor från något konstigt märke ;) Det var fårskinn i och vaxade och super sköna för vintern!


998:-

Ett par bettskivor fick följa med i påsen. Dessa ska jag använda imorgon då hans 3-delade bett med platt mittdel har tendens att åka ut lite på vänster sida.

35:-

Till sist blev det ett par super sköna ridhandskar. Har inga svarta som är sköna och så snygga så det blev ju perfekt. Har massa handskar men dessa är skönast hittils!

99:-


Djurnära

Drar ner till Djurnära nu med mamma. Ska köpa ett par ridskor till mig då mina ser ut som en ankmun nu, flärpar som sticker upp lite överallt samt att mina tår syns. Haha, fattigt värre. Ska se om jag hittar något annat kul också. Kanske ett spö eller ett par handskar. Tar med mig plånboken i alla fall ;)


Startlistan √

Synd att 70 och 80 klassen är så nära varandra. Blir ju bara skritt där i mellan då..


NATTI


Mår bättre nu! Imorgon blir det en väldigt lugn jogging tur med Hoffman. Både för min och honoms skull. Ska se om Amanda hjälper till mig att putsa och så, det ville hon så gärna! :) Hoppas jag hinner träffa Ina och battla i en sång också. Du vet vilken. Puss!

Dagens ridpass

Kunde faktiskt rida idag! Red halvseriös dressyr i paddocken. Hoffman var så himla fin! Gjorde mitt första galoppombyte på en diagonal utan bom idag. Det går ju bara framåt :D Han var sjukt mjuk i galoppen och kämpade på som bara den. Tog mycket pauser då jag själv inte vill bli för svettig eller varm. Jag är i alla fall super nöjd med min sötnos. 5/5 toastes. Tagga tävling!!!


EUW

En bild på min stora feta blåsa på ringfingret. Precis där tygeln sitter. Kanske borde rida med handskar?


Helgens planer

I helgen kommer jag sega sönder pga min fula feber. Idag ska jag antingen rida dressyr eller släppa han i ridhuset. Beror på hur jag mår. Imorgon kommer kvällen spenderas i stallet. Ska putsa, ta fram allting, fixa Hoffman fin osv. Mysigt! Sedan på söndag är det tävling som sagt. Kul!! :D Ska ni göra något skoj?


I'm in love


Min topp 5 - vill ha saker..

Ett hackamore.
Väldigt skönt att ha på vintern så man slipper värma. Jag vill också prova det på Hoffman då jag tror på hackamore om jag vill få fram han mer i vissa gångarter. Sedan är det en bra variation att inte ha bett i munnen hela tiden.
Vintertäcke med hals.
Har inget vintertäcke med hals än och funderar starkt på att köpa ett begagnat för 400 spänn eller något. Vill helst att det ska vara ett 400g men det går bra med 300g också. Bara det är hals på då jag anser att Hoffman är en väldigt "kylig" häst.

Värme i stallet.
Är så fruktansvärt kallt i stallet i nuläget och vi har tyvärr ingen värme och ingen dörr vilket resulterar till en ISKALL Sofia. Detta suger och man måste klä sig i 100 lager kläder. Snälla, kom värme!

Löshår.
Mitt bland dessa hästiga saker måste jag ha med löshår. Gud vad jag vill ha långt hår nu. Speciellt när man har tofs. Ser så himla tomt ut när håret är så himla kort. Men när det blir sådär långt och fint så är det wow enligt mig.

Pengar.
För att kunna köpa eller skaffa dessa saker är det bara pengar som gäller. Och ja, jag skulle i nuläget bli lyckligare av pengar. Ibland vill jag bli "pojken med guldbyxorna"





<3

Klicka HÄR

2 grymma tjejer

Den här låten är så himla bra. Nicki och Rihanna är två snygga & grymma tjejor som gör detta veryyyyy nice! Lyssna och digga:

Teddytassen

Teddytassen är en kanin och gårdsbutik långt härifrån. Min första kanin köpte jag där, Crokett. Henne var jag RIKTIGT nöjd med, en söt pytteliten kanin unge. En sjukt personlig kanin. Tyvärr fick hon avlivas ett år efter pga av en olycka. Gick in på Teddytassens webb sida idag för första gången på flera månader och tänkte bara tipsa om att hon har så himla fina dvärgvädurar till salu nu. Dom flesta är hanar vilket är ett väldigt bra köp om du vill ha en underbar personlighet och ett lugn där hemma. Klicka in dig: http://www.teddytassen.se/VisaKanin.html?KaninID=1289&Namn=Teddytassens+Jens


Elsas värld som serie!

Nu ska jag ägna 10 minuter åt att titta på Elsas värld som äntligen har blivit en tv-serie. Har läst båda böckerna och gud så jag har längtat. Tyvärr spelas Hugo av en otroligt ful skådespelare som jag inte alls hade tänkt mig men det går vi inte in mer på nu. HÄR kan ni se första avsnittet!


Köpte detta igår:

Köpte ett par benreflexer igår med ludd i på Djurnära här i Floda. Ett nödvändigt köp! Kostade 79:- för 2 stycken.


Sjuk

Suger att jag är hemma och är sjukligt sjuk. Ska strax till stallet för att luncha hästarna, mocka och fixa hö. Får se om jag rider senare, ska i alla fall ner vid fyra cirka igen för att ge han insläpp och borsta och ev. rida då.

Måste bli frisk nu, tävling på söndag ju!!


7 saker som är underbart med vintern

1. Att sitta och värma sig inomhus
Efter ett snöbolls krig ute är det så skönt att ta en varm dusch och sedan sitta inomhus med familjen eller kompisar och bara mysa.
2. Tolka i snön
Har aldrig gjort det och ser fram emot det otroligt. Vilken rolig känsla att åka skidor bakom sin häst!
3. JulmatenSÅÅÅ brorsan eller SÅÅÅ bästa kompisen. Tycket nästan det är roligare att ge bort än att få!
Visst, julmaten kanske inte är den godaste men det är den absolut mysigaste! Prinskorv, skinka med senap, potatis, you name it. Julgodiset ska men heller inte klaga på. En lussebulle utan russin eller äta pepparkakor tills man spricker...
4. Julafton
Vad är inte mysigt med julafton? Fixa granen fin, öppna paket, ge paket, umgås med vänner, se på Kalle Anka osv. En vit julafton är den allra bästa!
5. Julhandla i Alingsås
Det är i Alingsås jag och mamma alltid julhandlar. Fikar och fönster shoppa. Känslan när man hittar en present som är
6. Jul på Liseberg
Att gå omkring med sina vänner på julafton är så himla underbart. Det är kallt och man måste klä sig med gosiga kläder eller gå in och värma sig imellanåt. Äta sockervadd, varma munkar, kolla i stånd och äta varma kanelbullar. Säg något som inte är positivt med jul på Liseberg?! Åka skridskor och äta bräna mandlar är ju inte det sämsta...
7. Nyår
Vad är inte härligt med nyår. Nyårs löften man aldrig håller, fest och god mat. Att ett nytt år börjar är nya förhoppningar och en gladare Sofia. Fina klänningar och högklackat. 2012 är jag redo för!

1 häst jag inte tackar nej till!


Typ: D - Inriktning: Allround - Kön: Sto - Födelseår: 1997
Gervides Älvan född -97 Maxad D-ponny 147 cm e. Okänd u. Audina ue. Dammen (ASVH)

Under detta år, 2011, har "Älvan" blivit placerad 11 gånger av de 14 starter hon har gjort. Hon har vunnit tre LA och kommit tvåa fyra gånger, vunnit en Msvb och kommit trea en gång. En ponny som alltid får med sig minst en rosett hem!

"Älvan" är tävlad upp i Msvb hoppning, med vinster och placeringar och LB dressyr. Hon var med i SM-stilhoppningsfinalen -09, hon vann DM -10 och fick brons -09. Ej tävlad så mycket dressyr pga ryttarens intresse, men har mycket potential där också. Hon är en ponny som alltid ställer upp och är positiv till allt! Är en riktig klippa och har ett hjärta av guld. En ponny man behöver vara konsekvent emot, helst ingen nybörjar ponny. Har många fina år framför sig på tävlingsbanan ännu, är ej så mycket tävlad pga av att hon alltid har stått på Gotland. Hon är snäll att klippa, sko, lasta, tvätta och rida ut på själv och i grupp. Hoppar alla typer utav hinder, vattengrav, bank, pullmangrav, mm.

Har aldrig blivit behandlad!

Säljes endast pga att ryttaren ska gå över till stor häst!

Endast seriösa spekulanter!
 
Msvb hoppning/ LB dressyr För film: Sök på "Gervides Älvan" på youtube.
 
Pris 150 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=543173

Skritt tur

Var ute och skrittade Hoffman med Amanda. Red barbacka och hade inga som helst krav. Mår sjukt dåligt och tror jag börjar bli sjuk. Tänkte ändå ta det lugnt med honom idag så det passade bra!


Ligger i sängen och har pratat med Ina i 1 timma nu. Orkar inte ta upp NO boken för att plugga NO. Så sjukt trött, vet inte riktigt om jag ens kommer få G. Men pallar inte bry mig faktiskt... SEGT

FRÅGA

Skulle vart jätte tacksam om ni svarade på dessa 2 frågor:

1. Hoffman har börjat avmagrat efter att vi bytte hage. Vi har också avmaskat dom och jag har inte gjort något med höt. Han hade blodmask men i en ganska liten mängd. Vet någon om jag borde ta hit veterinär?

2. Idag red jag och han var CP stark och drog som en galning. Fick till och med blåsor på händerna. Efteråt sa Joanna att det såg ut som om han blödde i munnen alltså att han hade bitit sig själv. Tror ni han fick sår i munnen pga att jag höll emot för mycket? :(

Ska prata med veterinär. Är mest orolig om hans avmagring..

Gårdagens ridpass

Hoppade med Jennifer. Han kändes inte så fräsh och lite hängig. Väldigt trött osv. Vet inte riktigt vad som har hänt. Han har även magrat och är lite stressig i stallet. Ska ta det lugnt resten av veckan då det är tävling på Söndag. Kanske är en sjukdom som spökar?

Hoppade i alla fall studs och ett enkel hinder. Kom på ett hinder på 110 som högst i slutet. Höjdrekord ;) Duktig Hoffis som kämpar in i det sista, även fall han är trött!


Hemsk uppdatering

Har så himla dålig uppdatering just nu. Men skolan, Ponnysanning, hästen och kompisarna tar över. Sorry. Den här bloggen prioterar jag faktiskt sist vilket märks otroligt. Men ska försöka så gott jag kan! :)


Guldskor + sulor

På Hoffmans fötter i vinter kommer jag förhoppnings inte behöva brodda varenda dag utan jag ska be min hovslagare att köpa guldskor. Alltså skor med broddar i! Hoffman ska ändå ha broddar i hagen (en självklarhet för mig) så då slipper jag oroa mig att broddarna ska skruva ut eller att han halkar. Det är faktiskt 6 broddar på guldskor. Tack Amanda sötnos för att du tipsade mig :)

Hoffman ska också ha snösulor men det är väl ganska självklart? För er som inte vet är det ett par sulor som förhindrar att hästen får snöstyltor. Kan bli väldigt jobbigt annars...


Härlig uteritt

Red ut 1,5 timma idag med Amanda och Joanna. En härlig uteritt i det extremt fina höstvädret! Det är november och det snöar inte :O Otroligt.. Blev ganska högt tempo och lilla gubben blev svettig.

Hämtade även ut mina täcken. Fin,fina!!

Gråbo Clear Round

Nästa vecka blir det min och Hoffmans andra "tävling". För er kanske inte en CR är en tävling men för mig och Hoffman är det! Det ska bli riktigt kul och roligt att få göra något mer annorlunda. Som sagt har jag anmält mig 70 och 80. Vet att han klarar 90 cm enkelt men vill som sagt klara felfritt och ha riktigt roligt tillsammans. Får se om jag ska hoppa en CR på Nääs också innan året tar slut. Sedan kanske det blir grönt kort och lokala! Riktigt kul :D


Vill ha

Åkte till Allum igår och provade ett par riktigt snygga klackskor. Pratade med mina kära föräldrar och dom kanske betalar dom, sjukt nice :) 500:- på Bianco Shoes i Allum!


Trötter

Har haft en mysig kväll med Disa nu, men hon stack för 1 timma sedan. Ska snart gå och lägga mig, är ganska trött. Imorgon blir det att rida ut med Amanda och sedan ha myskväll med Joanna och Matilda. Göttigt :)

Btw: Känns gött när vi hade över 11 tusen klick på Ponnysanning idag ;)

Dagens ridpass

Red med Annelie på en uteritt i 1 timma. Han kändes som vanligt förutom att han tog tungan över bettet. Snorade lite när vi kom hem så han fick ha på sig ett tjockare täcke. Vet inte hur jag ska göra när han tar över tungan över bettet. Vet att det finns tungfelsbett men detta gör han BARA för att komma undan. Jaja, får spåna på det.

BTW. Har anmält mig till Clear Rounden på Gråbo nu. 70/80 tog jag :)

Mot stan

Drar till stan nu med Disa för att fönster shoppa ;) Mysigt,mysigt. Sen blir det hem och äta tacos, en typisk fredags mat. Såhär ser jag ut:



HEM!

Idag blir det flygtur hem. Ska rida på kvällen med Amanda, blir antagligen framridning i mörkret och sedan ett ordentligt dressyrpass i manegen. Måste rida igenom han nu när han inte gått ordentligt på hela veckan! Har saknat min bebis.

Som alla säkert vet är det höstlov och dom dagarna som är kvar ska bli riktigt roliga. På Fredag är jag med min söta Disa. Lördagen spenderas med Matilda och Joanna och sedan på Söndagen ska jag vara med Audrey. Härligt! ♥


En lillebror rikare

Har idag fått en lillebror. Aaron heter han! :)


Dagen i bilder

Förmiddagen blev mest att cykla runt Haag. Soligt och fint höstväder. Cyklade bl.a till stranden. Köpte även glass, alltid lika uppskattat. Riktigt fint väder här och det känns lite små tråkigt att åka hem redan imorgon men så är det när man inte har en hästkunnig mamma xD

Bilderna är tagna med mobil..



Ett måste i vinter:

Är såklart tolkselen! Ett absolut måste i vintern. Kostar endast 140:- på Hööks. Jag och Joanna ska dela på en då det är ganska onödigt med 2 stycken i stallet. Ska självklart inköpas så fort snön faller!


Tävlar



HÄR hos Paulina!!

Lite små sugen

Är galet sugen på att köpa klackar nu! Väldigt tjusigt att ha i stan eller i skolan. Dom HÄR från Nellie funderar jag faktiskt starkt på att beställa redan när jag kommer hem till Sverige eller nu. Sjukt snygga! Vet ni några snygga klackskor?


Saknar min häst


Mamma mockar, fixar mat och tar mina pass. Joanna red honom idag. Riktigt bra människor det där. Ändå saknar jag honom så himla mycket. Låter nog helt konstigt men jag dör lite varje gång ser en bild. Imorgon får grisen vila och på Torsdag kommer jag hem och ska pussa och krama han ordentligt. Ska hämta ut några täcken på posten också. Är kyligt i Floda har jag hört ;)

High Heels High Hopes


Shopping a la Holland

En riktigt härlig dag i stan. Kollade som sagt på Tintin på bio. En underhållande film, inget mer. Vi åt god lunch ute och vi får ju inte glömma den lilla shoppingrundan vi gjorde. Fick hem ännu ett par örhängen (ja, jag är besatt, har nu miljontals), en kofta, en t-shirt och en halsduk. Mycket snyggt. Ännu snyggare när man inte behöver betala ;)




Och sen till favoriten. Ett riktigt fint budskap. Texten är fel vänt. Den är alltså tryckt på insidan. Här går då budskapet lite finurligt fram att ALLA är likadana på insidan. Man ser inte texten rätt förren man tittar i en spegel.

När jag var i Kenya

Såg det ut så här (bilderna är tagna av mig och min familj):







@ Holland

Åkte till Holland igår så nu är jag hos Pappa. Åkte för första gången HELT själv hela vägen. I flygplatsen och allting. Och även om Amsterdams flygplats är Europas största hittade jag direkt. Stolt ;) Vi har renoverat mitt rum (inte vi dock, det blev en överrraskning). Så himla snyggt! Ska se om jag kan fixa bild senare idag.

Dagens planer är inga stora. Ska gå på bio och äta lunch ute. Gottigt. Det är 15 grader här så man får ju passa på. Men vi hörs senare. Puss!