Fredag

 
Galna brudar idag xD
Fredagen har spenderats med 3 riktigt goa tjejer. Var i stan väldigt länge och sedan åkte vi hem till mig på kvällen och bara hade det myspys. Fick reda på en RIKTIGT fin sak som Amanda hade fixat. Bjudit in alla mina fina, underbara, ÄLSKADE vänner och planerade en överrasknings fest för mig. Hade INGEN aning. Blev riktigt rörd och började nästan gråta. Synd att det inte blev av bara :( Men har så jävla fina vänner ♥
 
 
Nu ska jag strax sova. På söndag kommer mina GOSIIIGA vänner och vi ska fira min födelsedag med god mat och så. Och innan det ska jag äta brunch med familjen. Grym helg kommer det bli!

Mail från Hannah

Hej, Hoffman trivs jätte bra i stallet. Han står på Ölmstad Rid & Körsällskap där jag rider. Han går lektion och vilar i hagarna. Jätte fin och pigg ponny. Hade han på häst vid hand igår. Ställde upp osv. JÄTTE fin har han blivit verkligen. Men ville bara säga att han trivs jätte bra nu, tänker på dig! <3
 
/Hannah,Vendela - http://bpoonysar.blogg.se/
 

Jag saknar dig

Känner mig tom och ensam utan dig. Saknar dig så det gör ont ♥

Personlig kalender

Fick hem en fin kalender från personligkalender.se idag! Väldigt praktisk och rosa, haha! Det är jag som har designat den själv med citat, färger och rutor osv. Personlig kalender är ett riktigt bra företag. Me like!


Trött

Ont i hela kroppen efter dagens intensiva ridpass. Riktigt mycket beröm och även beröm för min sits! Sandra och Pia som jag tränade för bad mig komma efter träningen och berätta vart jag hade ridit innan pga dom tyckte min sits var sjukt bra. Woho! Berättar mer i ett inlägg imon då jag är svintrött. Hästen jag red, minst sagt speciell:


IDAG SKA JAG RIDA

TJOHO! Idag ska jag rida och jag är super taggad! Ska rida en ridskolehäst så ska bli spännande att se hur det går! Kommer rida tillsammans med några jag känner. Allis Lindgren, Emelie Williamsson och Natalie Nygren är dom jag vet!  Vill rida en söt liten ponny eller en grym storhäst. Får se! Mamma ska nog kunna filma/ta kort lite. Har ingen aning om vilka hästar som finns på Gråbo Ridskola (där vi ska rida) men hoppas på en riktig utmaning! Ska bli så kul :) Hörs med ett videoinlägg/lång utvärdering när jag kommer hem!
 
 
 
 

234 dagar kvar


Om jag skulle få välja..

Om jag skulle få välja häst HELT själv och skapa min egna häst efter färg, kunskaper osv hade nog det blivit såhär:
 
Kön: Valack - Har alltid tyckt en valack har mycket starkare psyke och har inte för mycket temprament. Hade aldrig pallat med ett sto som kaxade sig, brunstade och tjurade. Kul 1 gång men inte i längden.
Ras: Connemara/New Forest/Welsh
Mankhöjd: 148,0 cm
Färg: En annorlunda färg tar alltid ögonen till sig så det hade varit kul. En rödskimmel med stjärn hade varit fint!
Temprament: En go och glad ponny som busar till det i hagen och i paddocken när den släpps lös. Alltid vilja jobba och lära sig nya saker och gilla att mysa. Snäll som ett lamm att ha och göra med. På uteritter ska den vara kontrollerad men ändå pigg och visa att den tycker är kul. Några bocksprång gör inget för alltid är bättre än en häst man behöver driva framåt när man rider ut.
Inriktning: Jag älskar att hoppa så jag hade viljat ha min ponny likadan. Verkligen bita mot hindrerna och hoppa dom med storm. Klara höga höjder som ingenting och ha kapacitet för dom riktigt höga klasserna. Enkel att följa med i sprången och vändbar. I dressyren vill jag ha den mjuk och samarbetsvillig. Lyssna framåt och tillbaka som en gummisnodd och enkel att sitta ned på. Här ska den också ha fint steg i dressyren och klara dom höga klasserna. 
Ålder: Om jag hade köpt häst nu hade jag köpt en häst runt 10-11 år. Inte gammal men heller inte för ung då jag bara har 2 år kvar på ponny. Man måste alltid tänka hästens bästa. Om jag köper en häst på 15 år är den 17 år när den säljs = svårsåld = inte bli tävlad eller tränad som den SKA älska ;)
Haha ja... Det var min drömhäst. Varför då säger jag att Hoffman är min drömhäst? Hoffis är och kommer nog alltid vara min lilla prins men han kommer aldrig bli den hästen jag skulle kunna satsa på. För det första är skrutten 154 cm hög. Alltså liten häst. Perfekt om man har gjort som jag gjorde det året jag hade honom - busade och tränade på våran nivå. Men att hoppa höga klasser skulle man aldrig kunna göra med en såpass liten häst. Hoffman var väl inte direkt den bästa på att hoppa heller. När vi löshoppade honom låg det på 1 meter och sedan började han vägra eller riva. Hans kapacitet är inte den bästa. Varken i dressyr eller hoppning. Men för mig är han som en bästa vän som är en perfekt första häst som jag har skrivit 1000 gånger. Men NU om jag skulle leta häst hade jag viljat hitta den ANDRA drömhästen. Den jag skulle kunna satsa på. Tror ni jag någonsin kommer hitta den någonstans innan jag fyller 18? Never say never som JB hade sagt, haha..
 

Måndag

Hej! Har ni haft en bra dag? För mig har dagen varit väldigt bra. Började dagen med ett möte om ridprofil. Vi var ett härligt gäng på 19 tjejer som kommer bli roliga att lära känna! Jag vet om några och dom är riktigt duktiga! Kommer även träna för Sandra Björneland och Pia Kihlander som är trevliga och bra tränare. Problemet blir väl det där med häst för min del. Försöker hitta någon jag kan låna men vet inte om det kommer gå. Min blivande medryttarhäst är skadad vilket gör det hela problemet mycket större. Riktigt besviken då det är lite delvis därför jag väljer den här skolan... Men jag får hålla ögonen öppna för andra hästar men det ser inte jätte ljust ut :(
 
Annars har dagen rullat på. Gick i skolan från 12.20 - 15.20 med 3 lektioner. Franska, ekonomi och samhäll. Inte direkt dom roligaste lektionerna. Svenska och engelska är mina favoritämnen - lätt! Efter skolan följde en klasskompis med hem från skolan och vi pluggade lite samt bakade chokladbollar. Mycket gott och tjockt, haha! Kan dock unna mig det 1000 gånger om då vi har intensiv idrott vilket betyder idrott 3 gånger om veckan + att jag ska rida på ridprofilen på onsdagar. Vem kommer bli fit for fight? I alla fall. Nyss gick jag och mamma till grannen för att hon skulle kolla på min engelska läxa. Hon och hennes man pratar nämligen engelska och eftersom jag vill nå högt betyg där gäller det att vara bäst redan från start. Hon hjälpte mig och nu är mina 3(!!) engelska läxor redo att lämnas in imorgon. Nu har jag inte så mycket att göra. Tänkte dra till Joanna förut men hon var på gymmet så ska nog gå till Julia, min granne, och se om hon är hemma. Får passa på när jag är klar med alla mina läxor! Imorgon börjar jag dessvärre 08.20 med joggning ute. HEJ TRÖTT.
 

Jofama By Kenza

Hur snyggt märke är inte Jofama By Kenza? Det är så snyggt så man vill bara jobba, jobba och jobba och spara för att kunna köpa alla saker. Jag gillar inte vinterjackor. Jag tycker man ser så klumpig ut och känner mig lite som en eskimå. Detta är tyvärr dock väldigt synd då kylan i Sverige ligger på många minus grader = risk att tappa sina kroppsdelar om man fryser. Jag har dock bestämt mig för att spara till en Kenza ''vinter''jacka. Alltså en skinnjacka med ludd (eller vad det är) i. Jag suger dock på att spara så om jag hittar en annan snygg och billig jacka så hade inte det varit dåligt om man säger så.

 

Antingen den här:

 

Eller den här:


12.20

Hej! Börjar 12.20 idag så är på väg till tåget nu tillsammans med Ellen. Var dock i skolan i morse (skit vad trött jag var) och hade möte om ridprofilen. Men det tänkte jag berätta mer om senare. Visst är det kallt idag?! Även fast solen skiner är det en bitande kyla. Man känner verkligen hur hösten kommer krypandes. Blä!


Söndags mys

Vaknade upp vid 10 och åt frukost. Amanda sov hos mig igår men hon skulle åka och provrida så jag tog tåget mot Disa och spenderade hela dagen där. Hängde på stan, fikade och jag köpte även en present till min mamma. Ikväll nu blir det middag tillsammans med familjen och sen ska jag plugga historia. Jippy! Bild från när vi fikade på EH.


7 dagar kvar

Nu är det en vecka kvar tills jag fyller 16! Kommer bli kul, även fast jag inte vill bli gammal. Haha! 16 är fan döden typ! Har alltid gillat åldern 15 och nu får jag tyvärr lämna ifrån mig den siffran och bli 16 år. 2 år kvar tills jag blir myndig. Vafan, jag är inte redo! Haha!


William Spetz

 

William Spetz talar inför alla 96:or. Haha, alltid så rätt!

Världens finaste häst

Fick dessa bilder av snälla Ebba (http://teamdponnys.blogg.se/) som hade fotat Hoffman idag i hagen. Asså jag bara DÖR vad fin han är. Mitt hjärta bara smälter och aaaah. Finner inga ord. Och ser att dom ÄNTLIGEN har klippt hans man. Under över 400 dagar tillsammans med Hoffis kliade det i fingrarna. Hans man fick INTE klippas enligt kontraktet. Gash, hans man var ju lång, dock var det fint på vissa bilder men när man tränade var det jobbigt då han blev så svettig under. Det finaste med Hoffmans man är hans fina, röda strån på luggen. Den har jag låtit växa ut och nu har den blivit riktigt lång och fin. Ni ska få se utvecklings bilder imorgon från hur han har ändrats på 1 år tillsammans med mig och hur han nu ser ut nu. ÄLSKADE häst! Saknar dig så mycket ♥
 
 

Följ mig på Instagram

Följ mig gärna på Instagram! Där lägger jag upp bilder när jag inte gör det här! "sofiaanderberg" heter jag, simpelt och enkelt att komma ihåg!
 
 

Motivations inlägg

Inlägget är kopierat från Linnolsson.se

Många av mina läsare går i skolan ännu, och rider, vilket betyder att ni också har ett pressat schema som måste fungera och planeras noga varje dag. Jag tror att vi vinner på det i längden, även om det känns tufft för stunden.

Jag får väldigt ofta frågor om studieteknik, hur jag lägger upp det och om jag har några tips. Jag känner mig inte sådär vidare grym på den fronten att jag med säkerhet kan lära ut studieteknik till andra, haha, men däremot har jag precis som alla andra egna erfarenheter vilket självklart inkluderar trix som kan bli till tips till er. Jag kan åtminstone dela med mig av hur jag lägger upp det och tänker kring skolan, plugg och prov, så kanske ni hittar något som ni tycker verkar bra och som ni kan snappa upp?

Som jag skrev ovan så är vi hästtjejer upptagna och redan som det är ansvarstagande, att vara snäll mot sig själv är inte att skjuta upp skolarbete eller ”skita i det” – utan göra det bra och direkt. Anser jag.

Jag brukar tänka på:

♦ Jag antecknar alltid på lektionerna det som läraren går igenom, om jag märker att läraren säger en sak flera gånger eller trycker på något speciellt så stryker jag alltid under just det – ofta tycker läraren det är viktigt och visar det omedvetet i sina genomgånger. Det vill säga att man har ett försprång när man pluggar till proven
Dessutom lär man sig samtidigt som man skriver säger ju alla lärare, så jag förlitar mig på det och intalar mig att det fastnar lite bättre när jag sitter och skriver rad efter rad.

♦ Jag ser alltid till att ha fina anteckningsblock och annat material som både är funktionellt och snyggt – det gör det väldigt mycket roligare enligt mig!

♦ Varje måndag kollar jag i min kalender, skriver hur hästarna ska gå, vilka träningar jag ska på, fester, kompisar? What ever, allt som är planerat skriver jag upp. Sedan tar jag ett löst papper och skriver en ”to-do list” för hela veckan, dag för dag, men bara plugget – anpassat efter min planering i kalendern. Jag delar upp plugget så bra som det går, så att det blir lagom varje dag, och så vet jag att gör jag dubbelt en dag så är jag helt ledig nästa dag. Lappen sitter alltid i mitt kök i lägenheten på väggen, jag checkar av grej för grej på den.
Jag fullkomligt älskar och är beroende av det här upplägget, för när jag har gjort dagens to-do i pluggväg så vet jag att jag ligger i fas med min planering och då kan jag SLÄPPA skolan när jag är i stallet eller med kompisarna. Det är viktigt att släppa det, inte skjuta upp det så att det istället hänger över än, finns det något värre än när det gör det?

Annars är det väl det vanliga, jag ser till, med hjälp av mina listor, att jag börjar plugga i tid inför prov/gör inlämningar i tid. Jag försöker alltid ligga lite före eller perfekt i fas, ALDRIG komma efter – för det är elakt att låta sig själv komma efter och inte få rimliga förutsättningar.

Och till er som går i högstadiet, där 70% av era klasskompisar kommer förändras otroligt under åren ni har framför er, stå kvar på er trygga grund. Börja inte skita i saker, tjuvröka istället för att gå på lektionerna, sitta på något caffé och planera helgen istället för matten. Ni har många år framför er, som ni kommer göra till ett helvete om ni slappar nu. Kanske känns det lätt och ”whatever” idag, men imorgon är det svårare, nästa vecka är det svårare och om några år kommer det stora prov och uppgifter som kräver att du har hängt med. Annars blir du den som står i reservlistan på det coolaste gymnasiet där alla dina vänner, som kämpat, dansar enkelt in. Att ta ansvar är status, och det är såååå värt det.


Bloppis

Några av mina läsare ville ha bloppis. Har dock inte tagit mig tid att kolla igenom allt. Frågan är till er. Vad är ni intresserad av? Skriv med din mailadress så att vi kan komma överens och så skickar jag bilder!
 
Några förslag för er som har hjärnsläpp: vintertäcke/ridtäcke/träns/bett/reflexer/lindor/paddar/hjälm/skydd/schabrak.
 
Skriv en kommentar och i vilken storlek det ska vara så ska jag kolla vad jag har!

Skolan som börjat

Ja nu har ju skolan hållt på i en vecka. Första helgen på gymnasietid. Går ett tufft program - tuffare än vad jag trodde. Ekonimi-juridik. Har redan den här veckan haft 4 läxor, ganska lätta, men man förstår ändå allvaret i det hela. Känner verkligen att jag har skärpt mig. Direkt efter skolan har jag satt mig och pluggat läxan och blivit klar och har kunnat lämnat in tidigare. Jag älskar att ha gjort saker och känslan att bara kunna vara i stallet eller med vänner utan att känna att läxorna trycker i ryggen. 
 
Jag har gått en vecka i skolan och dom 3 första dagarna var PESTEN. Usch, fy och blä. Men nu börjar det gå uppåt. Har fortfarande kontakt med andra skolor då jag vet att den 7 september tar skolorna in och INTE skolverket.  Men jag får se, måste ge både klassen och skolan en chans. 7 stycken har slutat i klassen och 6 har kommit in. Nu är den riktigt skön och vi är en koncentrerad klass men ändå himla go! Kommer vänta tills jag antingen får en plats på Kitas eller en annan skola eller till den 7 september då skolorna själv får ta in. Men det ser vi då. Har redan lärt känna många nya människor så jag går lite på en smal bergsklippa i mitt huvud. Ska jag eller ska jag inte...
 
Annars tycker jag det är kul nu att skolan har dragit igång! På måndag blir det möte för alla oss som valt ridprofil. Kommer gå med fina flickor jag känner och säkert några mer nya vänner! Kommer bli så himla kul att rida regelbundet igen. Min blivande medryttarhäst är skadad och Sammy har jag inte ridit på ett tag så har stått lite tomt på ridfronten tyvärr. Men snart är jag back on track! 
 
Bjuder på en sommarbild, haha.

Dagens outfit

Såhär ser jag ut idag! Sverige bjuder på bra väder vilket betyder lätta kläder! Shorts, låga converse, tubtopp och istället för jacka drog jag på mig en längre kofta! Nu drar jag till skolan för att först käka med några i klassen och sen börjar lektion (har låång sovmorgon). Puss på er!


Slingat

Var idag hos frisören och slingade och klippte håret! Här ser ni resultatet!
 

Svinfärdig

Skolan igång och hinner inte prioritera bloggen. Slänger in ett hej i alla fall! Åkte till tandläkaren direkt efter skolan och skulle dra ut en tand. Dock hyperventilerade jag mitt i processen så det blev ingen utdragen tand. Tydligen rullade mina ögon och hela kroppen domnade av. Helt sjukt! Så jävla mesig är jag xD Bloggar mer ikväll!


Måndag

Är hemma hos mig nu med Ellen. Första skoldagen var läskig som alltid! Får se hur det blir om man byter klass/skola eller stannar. Bara tiden som vet! Har kollat igenom massa roliga gamla bilder och saker från lågstadiet. Kan inte fatta det själv att jag går i gymnasiet nu! Så stor tjej va? ;) Hoppas alla kommer in på rätta gymnasiet och får det perfekt! Speciellt dom jag vet börjar imorgon! Har fått schema, busskort och massa andra papper nu. Imorgon börjar skolan på riktigt med enkla lektioner. Skit Asså, inget mer sommarlov här inte...


Jag älskar dig

Hoffman är den hästen som lämnat ett stort spår i mitt hjärta och den hästen som jag kommer bära med mig så länge jag lever. Han är min andra halva och gör mig fulländad när jag får pussa på hans mule eller sitta på hans rygg. Åh, jag saknar han så mycket min fina ♥
 
Asså omg. Den här bilden måste vara det sötaste jag har sett. Älskade bebisen ser verkligen ut som ett trött gosedjur. Detta var på en Pay and Jump och jag kom verkligen ihåg hur det var att lasta han den dagen. Gud vad jag grät! Haha! Tog mer än 1 timma och självklart kom vi sent. Sen drog han sig loss ur transporten så tränset gick sönder. Tur då att jag tog med ett till. Gud vilka flummiga minnen vi har tillsmamans Hoffisboffis!

2 cool 4 school

Imorgon börjar jag gymnasiet. Gash! Fyfan vad sjukt. Har varit RIKTIGT nervös idag men det börjar lägga sig någorlunda i hjärtat i alla fall. Imorgon kommer jag klä mig i somriga och fina kläder. Ljusa jeans och en vit blus, Kommer upp en fulländad outfit imorgon. Känns helt overkligt att börja gymnasiet imorgon. Ina är den enda av mina nära vänner som också börjar imorgon så gissar på att vi kommer hålla hårt i telefonerna efter skolans slut, haha..
 
Börjar du skolan imon?

Nytt inköp

När jag kom till Göteborg passade jag på att gå till H&M och köpa den här omtalande dagcremen. BB är en ny dagkräm som anpassar sig efter sin egna hudton och jag nappade på det och köpte den. Även skriven som en budget favorit i tidningen SOLO. En kräm som slätar ut huden och samtidigt är luftande och återfuktande. Pefekto! 109:- endast

Åker hem

Fuck my life!!! Är i Sverige nu och vädret suger. Vill tillbaka! Plus att skolan börjar imon. Gaash, skjut mig O.o


Dålig uppdatering

Dålig uppdatering. Vet ni varför? Jo - kolla bilderna så förstår ni! Ni fattar inte vilka dagar man har haft här alltså. Över 35 grader idag. Chilla, känns som en dröm! Solat och stekt hela dagen med Emma vid en strand tillsammans med nästan 1 miljon människor. Lördag + stek sol = dragplåster. Oj vilken fin dag! Nu väntar grill och fruktsallad till efterrätt. Legat i solstol i 6 timmar så kommer sova gott efter en go lunch och serien Lost. Hoppas ni också har det bra? ;)


Vad har jag gjort i sommar? AUGUSTI

Sista månaden. Guuauuh, AUGUSTI. Fattar ni?! 8 månader har gått sedan nyår. Herregud!!
 

Var i Frillesås mycket. Hade skönt och njöt av att koppla av och tänka på annat.
 
Åkte till Ullared med mamma och spenderade flera tusen. Haha man blir så lurad av att tro att allt är billigare för det blir bara dyrare eftersom man köper så fruktansvärt mycket!
 
Fick hem detta armbandet som betyder så himla mycket! Bästa inköpet i sommar.
 
Var hos Sammy mycket! Himla kul i Partille och få rida gamle mannen som passar perfekt!
 
Provred min blivande medryttarhäst som gick super bra!
 
Var på stor 18-års fest som var kul!
 
Sjukaste jag gjort under sommaren. Sovit ute! Under stjärnorna med Emelie. Asså GUUUD! Grymma!
 
Var i Frillesås med dessa töser. Grymma sommarlovsdagar med god mat och varma bad. 
 
Åkte även till Hönö med rumpestumpen men det var ju nyss! Och nu i skrivandes stund sitter jag hemma och tidsinställer detta inlägg nu när jag är i Holland med min kusin. Jippey! Har haft ett grymt sommarlov bortsett från vissa delar men jag är grymt nöjd!!
 
Vad har du gjort? =)

Shopping

Byxor från Pull and Bear och blus från Bershka. Sjukt nöjd! Riktigt snygga saker. Rea så gick på 50 euro bara!


Vad har jag gjort i sommar? JULI

 
För att memorisera allt och se vad jag har gjort under sommarlovet har jag gjort en liten påminnelse. Juni hittar ni längre ner.
 

I början av juli åkte jag på ridläger i en hel vecka. Så himla glad att jag gjorde detta och la pengar på det. Verkligen ett minne för livet och träffade så himla fina vänner. Njöt av att vara privatryttare och la mycket tid på Hoffis. Ni fattar nog inte hur glad jag är att jag hann gå på ridläger med fina, fina vännen.
 
Fotade med Amanda och hjälpte henne med hennes travare. Riktigt bra ridlektioner och Hoffman och jag var nära som alltid ♥
 
Åkte till Älvängen och sov hos min sköna ridläger kompis Emma-Nellie. Riktigt goa dagar!
 
Lät en annan rida Hoffman. JA - jag är snål och riktigt mesig när det gäller att rida Hoffman när jag är med. Haha, men detta gjorde att jag fattade att andra också kan rida min fjärt. Det gick riktigt bra och hon vågade till och med hoppa 50 cm!
 
Skapade TTHM som nu har snart 11.000 likes på sidan. Blev lite större än vad jag hade tänkt ;)
 
Var på Falsterbo med Disa i 3 grymma dagar. Hästvärlden när den är som bäst! Skåne var på topp och alla var goa och glada!
 
Kom hem och myste med älskling
 
Hade årets sista ridpass på Hoffman. Gör mig glad att det gick så bra --> http://sofialovee.blogg.se/2012/july/dagens-ridpass-1.html#comment
 
Var all tid hos Hoffman. 4 gånger om dagen och tänkte desto mer på han hemma. ALL tid lades på han och tårarna rann dag in och dag ut. Åkte på Gothia finalerna men kunde knappast le ärligt. Höll inne tårarna på tåget och bestämde mig för att hålla mig hemma efter det.
 
Jag var på mini ridläger med Lina, Amanda och Emelie. UTAN att rida. Haha. Men vi hade mysigt ändå. Pysslade med min bebis och hade gött häng med vännerna. Riktigt kul var det :)
 
Åkte på Batman med Disa. Fick förfrågan för att tänka på annat. Så gulligt av Dajsa! Riktigt grym film och bäst var ju att vi såg på premiären.. ;)
 
 
Lämnade tillbaka min själsfrände. Och resten av juli bestod bara av tårar. Jag och mamma var så ledsna och ingen förstår hur ledsen man kan vara för att lämna tillbaka en häst. Jag var rädd för hur ledsen jag skulle vara. Brast ut 9 månader innan jag skulle lämna han i skolan. Grät och mina vänner tröstade mig. Tiden gick allt för snabbt. Juli är ingen månad jag minns som något bra i slutet..
 
 

Mot stranden

Igår var en riktig cykeldag! Cyklade överallt i flera timmar och hade skit kul. Träffade på olika människor och bara chillade runt i det fina vädret. Idag är det dags att åka till stranden. Tar bussen dit och ska sola och bada. Funnythings.se ;) Åker sen vidare till stan och shoppar lite. Hur har ni det? ;)


Vad har jag gjort i sommar? JUNI

 
RÄKNAR INTE MED INNAN SOMMARLOVET, SÅ SOM NICKI MINAJ, STOCKHOLM OCH BRÖLLOP..
 
JUNI: 
 
Hade en fruktansvärd hemsk skolavslutning. Grät tills inte tårar fanns kvar. Detta var BÖRJAN av sommarlovet. Underbara vänner på bilden som jag har hängt med hela 8/9:an ♥
 
Var på potatisfestivalen med gosisar och var på tivoli och såg Adam Tensta. Sjukt roliga dagar på festivalen!
 
Sprack min skärm när jag hoppade upp på Hoffman för en uteritt. Grymt.. ;)
 
Var på Hönö med dessa fina vänner! Inget sommarväder direkt men vi hade skit kul ändå!
 
Outfiten när jag skulle se Ulrik Munter. Blä, riktigt dålig konsert!
 
Blev fotograferad av Joanna. OJ vad bilderna blev fina. Kolla bilden ovan - har den som mobilskal. Ser ni hur lycklig jag är!?
 
 
Badade med Amanda. Red ut i 3 timmar. Helt underbar uteritt!
 
Var på MTV World Stage. 50 000 personer och vi var längst fram. Mäktigt! Hängde med 4 vänner och stod längst fram. Nelly Furtado, B.o.B, Loreen och Tove Styrke + tv inspelning. COOLASTE!
 

Firade midsommar. Svensk midsommar med familj, vänner och regn. Standard!
 
Kom in på mitt blivande gymnasium, ganska självklart xD
 
Fick 3 väldigt underbara vänner! Lina, Emelie och Amanda. Himla glad att dom stod i samma stall!
 
 
Var på Liseberg med Audrey och gick sen och åt på Le Pain Francais. Inte dåligt!
 
 
Detta var alltså juni på sommarlovet. Innan dess var jag som sagt i Stockholm och i Holland på Bröllop. Hade bal och gled igenom skolveckorna. Juni var en riktigt bra sommarlovsmånad. Juli kommer sen!!
 

Vi lever

Vi lever och är på väg till my father med tåget nu. Första gången jag åker med en kompis själv på tåget och det går bra, haha! Sist kom jag till Rotterdam vilket är en helt annan stad. Bra där... Men vi är på rätt väg och taggade! Hörs under dagens gång! :D


Hejdå Sverige

Nu åker vi till Holland! Tjoho! Är 35 grader där nu!!!! Sjukt?! Ska sola och bada dagarna i sträck och gå på Goa restauranger och bara ha det skönt. Lite nervös inför flygresan då jag är förkyld och är 100% säker på att jag kommer bli ännu mer förkyld inför skolstarten. Great... Jaja! Positivt nu! Hörs när jag kommer fram. Puss!


Bananer i pyjamas

Mumma vilken god efterrätt jag gjorde till min familj efter middagen. Lovely. Inget för kaloriräknarna här inte - tyvärr. Bananer proppade med choklad i ugn. Antar att de flesta vet vad det är? Har i alla fall aldrig provat det förren nu och det var SÅ gott och SÅ enkelt. Ta bara en banan, snitta på mitten och lägg i mjölkchoklad i rutor. Lägg sedan folie runt och lägg i ugnen på 225° i 15 minuter. Klart! Resultatet (ej min bild)
 

Varit i stallet

Hej hopp! Hur mår ni allihopa? Sommarlovet snart slut eller? Uääk. Börjar på måndag klockan 11 på en helt ny skola. Ingen återvändo. Tänkte göra en sammanfattning av sommarlovet på bloggen som tidsinställt när jag sitter på flyget imorgon. Måste fräsha upp mig lite, kommer inte ihåg allt jag har gjort..

 
Har varit i stallet ganska nyss med mamma. Vi packade ihop allting och putsade upp lite grejer. Och jag säger bara det. JÄKLAR vad jag har samlat på mig grejer på 1 år. Flera träns + delar, bett, 8+ täcken, skydd, lindor, sommargrejer, medel...gaaash. Hela bilen blev proppfull. Vad ska jag spara?! Har slängt ett schabrak, reflextäcke och boots för det var sönder och schabraket var fult (överkonsumera, ja), haha.. Men nu är allt hemma i alla fall och jag ska åka iväg med täckena till Sussies Häst&Fritid och betala en slant så att hon tvättar dom. Ska även ta mig tid någon dag och putsa min träns!
 
Detta plus mycket mer som redan var i bilen xD

På hönö

Tjoho vad jag reser! Efter en underbar weekend i Frillesås tar jag 20.46 tåget till Göteborg för att möta upp Ina med familj! Var lite på Göteborgs kalaset men åkte strax därefter till Hönö där gosi Ina har flyttat in! Sjukt! 15-åriga Ina har flyttar hemifrån. Hit kommer jag åka många gånger. Fint, fräscht och hemtrevligt om något. Här ska det ordnas fester, mohaha!

Imorgon åker jag, Ina och 2 andra fina vänner till Göteborgs kalaset och sen på eftermiddagen ska jag ta hem sakerna från stallet (!!). Har inte gjort det än... Ska kollas vad som ska sparas och vad som ska slängas. Hålla in tårarna så gott som det går när jag åker dit. Saknar min bästa vän... Sen måste jag också packa för Holland som jag åker till på torsdag. Gash, snacka om att utnyttja sista sommarlovsdagarna. Pusssss!!!


Daily:

 

Mot Floda

Åker mot Floda nu, ordentlig uppdatering kommer sen! 2 timmars tur hemåt nu - segt!


Dagens middag

Dagens middag: Halloumi, kött, kluftpotatis, avokadosallad, sås och dricka. Fy fan vad vi är duktiga!


I Frillesås

Är i Frillesås nu med Joanna och Emma! Har varit och badad i havet 40 minuter. Skit varmt! Ikväll blir det grillning och mys. Himla avkoppling att vara är!


Hur min höst blir med hästar

Mycket har varit oklart nu till hösten när jag lämnade tillbaka Hoffman. Ville jag fortstätta rida? JA! Inget snack om saken. Som ni har sett på min blogg har jag fått möjligheten att den fina d-ponnyn Sammy och det kommer jag fortsätta med då och då. Hjälpa Emelie och Amanda och ha kul och rida. 
 
Som ni vet har jag också provridit ett sto som står här i Ryggebol, alltså 2 minuter från mig. Hon är född 2007 och storhäst. Provred henne förra veckan och det gick galant. Ägarna och jag+mamma klickade bra och efter lite snack bestämde vi oss för att jag ska ha den här hästen 1 gång i veckan ungefär. Få åka ut på någon CR, hopp/dressyr träna och rida ut. Alltså lära känna henne. Sen till mig vintern, lite senare, kommer jag rida henne oftare och mer seriöst. Detta ser jag fram emot och jag tror jag och den här hästen kommer lära oss mycket på varandra! 
 
Sedan kommer jag gå ridprofil på gymnasiet. Vet inte riktigt än hur dom lägger upp det men det är 1 hopp och 1 dressyrträning varje vecka för två riktigt duktiga tränare så det kommer bli jätte kul. Planen är väl att jag ska ha med min blivande medryttarhäst här då ungefär en gång i veckan. 
 
Därför kommer jag alltså inte bli hästlös som jag trodde. VÄLDIGT glad att jag har fått så många kontakter inom ridningen. Mycket enklare att hitta hästar som man kan rida, träna och tävla. Så min höst kommer nog inte bli så dålig. Ridprofil, Sammy och stoet! Vägrade att gå tillbaka till ridskola. Been there done that..
 
 
 

Himlen det första man ser

Godmorgon världen! Sovit så jävla skönt! Om inte grannarna hade gått upp nu hade vi sovit till 12, minst. Fyfaaan vad skönt man sov inatt. Precis innan jag somnade såg jag ett stort stjärnfall. Livskvalité <3

Idag åker jag till Frillesås i 3 dagar med 2 goa kompisar, sen åker jag till Holland igen på Torsdag. Snacka om att lägga allt grymt sista veckan innan skolan!


The bucket list - under stjärnorna

Har haft en extremt mysig dag! Ridit ut på Sammy själv för första gången. PIGG ponny där.. Blev rädd för ALLT och galopperade på lite väl snabbt, men det var kul, erkänner ;) Åkte sedan hem med Emelie och Amanda till mig vid 7 och åt grillat med hela familjen. Jätte mysigt! Tog mig tid att fixa lite TTHM (The typical hästmänniskan) bilder och sen spenderades kvällen med familjen och E & A. Spelade kort och till slut kollade vi på stjärnorna och stjärnfall med varm choklad. Det var så mysigt att jag och Emelie bestämde oss för att sova ute så nu bloggar jag under stjärnorna. Så jävla mysigt!! Helt klart en sak man ska ha gjort nu på sommaren. Kryssar av en sak på min bucket list. Grymt mysigt och en riktigt härlig kväll. Love!


Hahaha...


Min älskling

Kolla hur bra han har det? Åh. Saknar han så otroligt mycket! Min finaste, finaste älskling ♥ Aldrig kommer någon ta hans plats. Tänker på han varje dag. Jag älskar dig Hoffis.
 
Bilden tagen från bloggen ---> http://orksryttarna.blogg.se

Fredagskväll

Hej! Den här fredags kvällen har gått till att städat hela mitt rum. Ganska dammigt kan jag säga er. Är en riktig smutsgris och skiter i att fixa mitt rum så kläder på marken och damm överallt. Glad att mamma övertalade mig ;) Nu har 50% av mina ägodelar slängts, hyllor + tavlor har sats upp och jag har helt enkelt fixat mitt rum snyggt! 
 
Vad har jag gjort idag annars? Jo, jag har ridit Sammy! Åkte till Partille kvart över 1 och var hemma 7. Det säger väl sitt? ;) Red med Emelie i paddocken, hon red Corre och jag red d-ponnyn Sammy. Gick bra! Dock var han lite tung i handen men det gick fint fint ändå. Red i mina nya Mountain Horse byxor som jag hämtade på posten idag. Yummy vad snygga dom är! Tack Horsemeup :D
 
 

Just nu:


Startar upp dagen

Startar upp dagen med en rejäl skål med valio vanilj yoghurt. Hur god och krämig är den inte?! För att göra det mer mättande och godare lade jag i skivor av jordgubbar och banan. Sen tog jag några mandlar för att man ska hålla sig mätt längre då mandlar faktiskt är mättande! Riktigt god frukost!


Frisör bokad

Finally! Äntligen frisör bokad. Hade lite ångest att jag skulle komma med mitt nuvarande hår första dag i skolan, men så blev det ju då inte! Ska slinga/färga håret blondare då mitt hår är lite halvdant nu. Hade ju mörkt hår när jag slingade det i juni så det blev ju Inte jätte ljust. Men nu på onsdag ska jag klippa håret och sen göra det så blont det går helt enkelt. Sen får jag se hr länge jag har det blont. Kanske färgar det brunt igen till hösten! Haha.. Alltid prat om hårfärger hos tjejer!

Fin guldfärgad Jennifer Lawrence!


CHECK

 

Sommarlov

Är hos en kompis (Emelie) och chillar tillsammans med det fina vädret. Har solat och badat i hennes pool som var super skönt. Just nu rider Emelie hennes stoooora häst Kola. Tar kort och hejjar på! Ska snart dra hem igen för att äta middag med la familla. Hoppas ni också har njutit lite av vädret!


Gårdagen

Hej! Sorry för att bloggen stått tom lite nu på förmiddagen men har varit jätte trött. Sov i Partille då jag inte orkade ta tåget hem. Gick inte från festen förren halv 5 på morgonen så somnade väl runt halv 6. Var tvungen sen att vakna igen vid 11 för att jag skulle hem och fam. Johansson skulle till Åsa. Men det var riktigt kul igår. Var mycket folk och Lina var så fin och glad! Här får ni några dräggiga bilder:


Mot Lina!

Nu åker jag till Lina för att fira hennes 18-årsdag. Cocktail tema :)


På posten

Gratis är gott! Gissa vad jag har att hämta på posten? Något RIKTIGT fint och snyggt kan jag säga er! Längtar tills jag ska få bära dessa..


Provridit

Provridit en väldigt fin flicka nu. Född 2007. Yummy! Riktigt go tjej som verkligen ville jobba. Hoppade även några hinder för att testa det. Högst låg det på 1 meter som hon hoppade som ingenting. Det speciella med henne var att hon verkligen VILLE. Har inga bilder men det kanske ni får tids nog om det blir något! Har pratat med Lisa Ågren också om jag ska pröva deras ponny. Men inte säkert :) Love life nu!
 
 
 
 

Mot provridning

Nu åker jag och mamma till ett stall i närheten och provridning en stor polle. Håller tummarna på att det ska gå bra!

Dagens outfit är: tröja/HV POLO | byxor/gekås | strumpor/kingsland | piké/gekås


Svar på kommentar

Frida:
 
Vad tycker du är bäst att göra hyra häst eller köpa häst?
Om det är första gången man ska ta det steget? :)

Tänker du ofta på Hoffman?
Tycker seriöst att ni passar så otroligt bra ihop <3
Hej Frida! Jag tänker på Hoffman såklart eftersom han har varit en stor del av mitt liv men jag blickar framåt och jag rider olika hästar och har inte slutat rida. Jag tänker positivt och jag vet att han har det jätte bra. Han och jag träffas nästa år! Tack för att du tycker vi passar bra ihop ♥
 
Ang. att hyra häst tycker jag inte det finns något bättre. Du behöver inte tänka på att du måste få sålt hästen och du KAN om du VILL lämna tillbaka hästen. Hyra häst tycker också föräldrarna låter bättre och mindre ansvarsfullt. Du behöver oftast inte tänka på försäkringar och kan alltid ringa ägaren om det skulle hända något. Jag gick från att rida på ridskola + ha medryttare till att hyra häst vilket jag tycker är en bra övergång. Jag skulle egentligen bara hyra Hoffman på sommaren men sen förlängde vi det då mina föräldrar tyckte det var kul att ha häst. Sen förlängde vi från maj till augusti då vi ville ha honom över sommaren. Jag tycker absolut hyra är ett bra alternativ. Tänkte tipsa om några uthyrningsställen då foderhästar kan ha lite kluriga kontrakt ibland.
 
http://olandsberg.se/ - Där jag hyrde Hoffman. Finns många fina ponnyer och bra hästar som är väldigt bra första hästar. Du kan hyra hela året, över sommaren eller över vintern här. Du kan också köpa ut hästen för ett billigt pris i vissa fall.
 
http://sjois.se/ - Ett känt ridläger som också hyr ut ponnyer och hästar. Dock kan man inte hyra hästen över sommaren här men du har en garanterad chans att hyra din häst efter sommaren också.
 
http://www.awsporthorses.se/index.php/hyr-taevlingsponnyhaest-i-vinter - Här kan du hyra tävlings ponny/häst över vintern, precis som Sjöstjärnan. Dom kräver då att du ska träna minst varannan vecka och sedan tävla 1-2 gånger i månaden i hoppning/dressyr.
 
http://ranchens.com/haestuthyrning/ - Ridläger Ranchen hyr också ut hästar. Precis som Sjöstjärnan och Awsporthorses hyr dom ut hästar under vinter halvåret. Dock med ett billigare pris.
 
http://gertbrandon.se/lediga.html - Tenhult hyr ut 100-tals ponnyer och hästar varje år. Här går det, precis som på Ölandsberg, att hyra hästen helår/sommar/vinterhalvår.
 

Onsdag

Godmorgon! Vaknade halv 9 av mig själv, inte så kul. Men då missar man verkligen inget av dagen. Idag vid lunch tid ska jag åka och provrida ett sto på 5 år. Ska bli spännande! Ska be mamma fota/filma lite med min iPhone så ni också kan ta del lite av upplevelsen! Ikväll ska jag sen på 18-års fest för gosi Lina som fyller år! Men uppdaterar er under dagen hur det bl.a. gick när jag provred tösen ;)


Hur man gör pärl-hörlurar

Många som undrade så tänkte visa er hur man gör! 
 
Principen är enkel. Du behöver såklart dina hörlurar, massvis med pärlor och en sax.
 
För att sätta på varje pärla måste du klippa ett snitt i pärlan så att det blir som en öppning.
 
 
Sen sätter du fast den på hörlurarna. Sedan gör du så tills du är nöjd med resultatet. För bästa resultat och att inte pärlorna ska ramla ner så är det bra att fylla hela hörlurarna.
 
 
 
 
Såhär blev mina!
 

2 timmar senare

2 timmar senare och kramp i fingrar och ben. Ajjj.. men det var värt det. Som ni ser har jag pärlat mina hörlurar. Lite roligare och lite coolare. Har ett par vita orginal också om jag tröttnar. Men nu tycker jag att det är riktigt fräsigt! 
 

Hos Inus

Drog hem till Ina igår istället för att sova ännu en dag i Frillesås. Så jag tog buss och tåg och sen var jag framme hos Inus. Sov hos henne och kolla film och nu lagar vi ROSA pannkakor. Yummy! Idag är det en chillldag utan några måsten. Imorgon blir det dock fullt upp. Men det tar vi sen. Puss!


Pink lady

Målade naglade nu medan jag väntade på omkopplingen mellan Holland och England i hoppningen på OS. Hoppas ni kollar! England har ju verkligen publiken med sig... Men heja mitt hemland Holland där jag bor! (har ni tänkt på att det bara är killar som rider i den här omhoppningen?) Åter till mitt nagellack. Visst är det snyggt? Fick med det i Veckorevyn tillsammans med ett senapsgult! ME like.


Svar på frågestunden

Ebba
 
Hej sofia! Här kommer mina frågor:
 
Bor du i kungsbacka? :)
Svar: Nej jag bor inte i Kungsbacka. Har dock sommarställe i Frillesås som ligger lite utanför Kungsbacka. 
När kommer Hoffman tillbaka till dig? :)
Svar: Till nästa sommar antagligen
Vilken månad fyller du år i? :)
Fyller år 2 september!
Din favorit blogg?
Svar: Har ingen direkt favoritblogg utan läser när jag känner för det! Men vänners bloggar är alltid roligast!
Här kommer lite this or that!
Spån/torv
ridhus/ridbana
www.orksryttarna.blogg.se/hamreryttarna.blogg.se
ponnysanning.se/sofialovee.blogg.se
Det va mina frågor! Älskar din blogg :) Kram!
Tack så snällt. Kram!
 
Fia
Varifrån hyrde du hoffman? :)
 Svar: Jag hyrde han från Ölandsberg.
 
Hanna
Kommer du låna Hoffman igen? När?
Svar: Ja det kommer jag göra. Till sommaren antagligen.
Hur kändes det när Hoffman åkte tillbaka?
Svar: Det kändes som om jag inte var hel. Det var helt fruktansvärt. Vill aldrig vara med om det igen..
Vem är din bästis?
Svar: Åh har så många fina vänner och dom vet vilka dom är. Älskar dom så mycket ♥
Bästa hästen du har ridit ? Utom hoffman
Svar: En welsh cob storhäst som var ung och ganska oerfaren. Men oj vilken kapacitet hon hade. Bra ridskolehäst då hon ville röra på sig hela tiden men tror dock hon passar bättre privat.. Lavendel, som hon heter, ser ni på bilden nedan när jag red henne på ridlägret. Annars Sammy! Lille skimmeln jag har ridit nu 2 gånger. Sikken utmaning och rolig ponny. Så himla glad att jag fått chansen att rida honom då och då!
Bästa dagen i ditt liv?
 Svar: När jag och Joanna skulle hämta Hoffman och Rulett. Våra allra första egna hästar. Gud vad vi var nervösa!
Anonym
Varför tar du inte stallplats på Prk?
Svar: För jag har ingen häst att ställa där. Skulle dessutom inte ställa min häst på en ridskola med mycket folk.
Vem är Sammy?
Svar: Mina kompisars häst som är otroligt snälla och låter mig rida honom!
Kmr du typ hyra en häst under vintern och Hoffman på sommarn?
Svar: Nej, kommer ha medryttarhäst men kommer nog hyra Hoffman på sommaren.
 
Cassandra
Hur gammal va du när du började rida? :)
 Svar: 11 år. Alltså 2007!
Julia
Vad ska du gå för linje på gymnasiet i höst?
Svar: Jag ska gå ekonomiprogrammet på Lerum med ridprofil. Det vill säga rida 2 gånger i veckan för riktigt bra tränare och få betyg i det.
Vem är det du ska provrida?
Svar: På onsdag ska jag provrida ett unghäst sto. Spännande!
Hur känner du Linn Olsson?
Svar: Genom Ponnysanning.
 
 
Emmy
Vem är den där sammy?
Svar: Som sagt. En ponny jag får rida för snälla familjen Johansson!

Frågestund

Får frågor in titt som tätt nu om lite allt möjligt. Tänkte se om någon har några frågor? Då kan ni isåfall ställa dom i detta inlägget så svarar jag på era frågor! Åker nämligen till Frillesås nu så perfekt att ta sig tid och svara på era frågor!
 
 
 

Hoffman right now - BILDER

Tusen tack för bilderna http://orksryttarna.blogg.se/! Blir så glad av att Hoffman står i en sån fin stor hage med snälla kompisar. Tror Hoffman trivs ute på landet med ponnykompisar. Sådär som han gör med kompisarna på bilderna gjorde han bara med Rulett och Rob Lisa som han stod med under en längre tid. Kul att se att han trivs. Längtar tills jag ska visa mamma bilderna och vi kan kolla på hur han har det tillsammans för han ser ut att trivas bra min älskling. Underbart att se. Saknar han så otroligt mycket så ni förstår nog inte, världens bästa vän ♥
 
 

Sammy

Red den här söte ponnyn idag igen. 144 cm i mankhöjd, connemara. Red ut med Emelie och hade kul och lira runt! Skulle kunna bo där i deras stall. Så himla kul :)

Åker mot Partille

Åker mot Partille för att rida en vit liten skimmel igen. Fy vad kul!
 

OS

 
 
OS är ju en riktig härlig tillställning. London har ordnat det grymt, så grymt att till och med JAG har blivit fast. Kollar på TV varje kväll och just nu ligger jag i soffan med familjen och kollar OS i hoppning. Gash vad spännande. Vi sitter på nålar och kommenterar varje steg och moment som händer. Kul! Nyss tog en svensk en silvermedalj i triathlon. Dom fick till och med ta målfoto för det var så jämt men ''tyvärr'' blev det en silver. 3 silver till Sverige och snart en fjärde i segling. USA ligger på 43 medaljer. Kommer vi ikapp, haha! Hejjar på Roffe idag i alla fall!
 
 

Mina Iphone skal

Tänkte ta och presentera mina Iphoneskal för er! Min mobil ligger under lagning pga spricka så måste få lite nostalagi och kan passa på att visa er också! 
 
Mitt favorit skal från http://caseapp.se/
 
Slit och släng jag köpte från Telenor samtidigt som jag köpte mobilen
 
Mitt partaj skal som jag köpte på Claes Ohlsson
 
Mitt stall skal som skyddar bäst. Inhandlades på Media Markt i Holland
 
Guld regn skal jag köpte på Teknik Magazinet.
 
Mitt fina glitterskal som jag köpte av min kompis!
 
Vill köpa in myyyycket fler skal. Älskar det och det är heller inte så dyrt! Finaste är skalen som alltid finns på marknader för billigt pris. Nästa skal ska vara MYCKET och BLING.
 
 

Mina fynd i Ullared.

- Träningskläder till idrotten i skolan. 2 linnen och ett par byxor
 
Deospray, nagellack och 2 par trosor
 
Ramar i mänger till bilder som jag ska sätta upp i mitt rum (främst bilder på Hoffis)
 
En resenessesär och en skolväska
 
Ridbyxor, piké och stövelstrumpor
 
Ännu fler skolsaker, kollegieblock, linjal, pennor och mappar (allt finns ej på bild)
 
Sen köpte jag även ett par låga converse (dock i skobutiken utanför Gekås). Dom var inte i tyg utan i läder/skinn. Jätte fina :)
 
 

Patrik Kittel drama

Inlägget kopierat från min andra blogg: http://www.ponnysanning.se/?p=10344
 
 
Mycket åsikter nu kring Patrik Kittel dramat! Några hade vittnat en träning på OS där självaste Patrik Kittel dressyrtränade och många anklagade honom för djurplågeri.   http://www3.ridsport.se/ skriver sedan såhär på deras hemsida:    
Sedan skriver Elisabeth Hoff på Aftonbladet om hennes åsikt i det hela .
 
 
Utdrag ur texten: "Det jag såg var en pigg och busig Scandic, hur fräsch som helst ut. KORTA stunder blev han avsiktligt – och oavsiktligt – djup i formen. So what? Vad är problemet? Att en häst böjer på halsen? Den är ju skapt att kunna böja på halsen. Om den dras in och får gå kvar i ett skruvstäd länge är det inte bra. Men i det här fallet är Patrik Kittel utsatt för en tysk kampanj. Felet är att han tränar för holländaren Sjef Janssen som tillsammans med frugan Anky van Grunsven är hatade som pesten av delar av tysk ridsport." Inlägget ---> http://bloggar.aftonbladet.se/ryttarbloggen/2012/08/onskar-jag-var-dressyrhast/  
Hippson har skrivit ett längre inlägg om detta som ni kan läsa HÄR.    
 
Vad är DIN åsikt kring detta?!
 

SJÄLV tycker jag hellre att man ska reagera en gång för mycket än en gång för lite. Hur skulle ridsporten se ut om ingen tyckte till och vände ryggen till så fort något hände? Jag tycker faktiskt att det är bra att någon reagerar. Om Patrik Kittel inte hade varit svensk ryttare hade jag också anklagat ryttaren för  en lättare grad av djurplågeri. Men eftersom detta är svennebanan så ska vi skydda Kittel in i det längsta. Jag tycker inte han ska bli avstängd MEN han ska få en skarp tillägelse. Om det är såhär det ser ut på OS, hur ser det ut i ett ridhus i Tyskland nästa dag med samma häst och ryttare? MEN om detta bara var ögonblicksbilder tycker jag Patrik har rätt till att försvara sig. För tänk om hästen precis var på väg att busa till det, blev rädd etc. DÅ kan jag förstå bilderna. Men eftersom jag sett andra bilder där Kittel ridit rollkür blir jag fundersam..

Start of something new

 
 

Fick hem på posten

Tusen tack Julia som gör armband på http://horsetail.blogg.se/! För 110 fick jag detta betydelsefulla armbandet. Kommer bära det med kärlek och vara försiktig med det. Så himla glad över att jag gjorde det!
 

Köpt i Ullared

Ridbyxor, ridjacka, ridstrumpor, pikéer, nagellack, skor osv. Vill ni se vad jag har köpt? Ska försöka ta kort på allt imorgon! Har nämligen varit i Ullared till 9 på kvällen och sen var det mys hos en kompis med 4 andra. Grym Torsdag! Imorgon morgon drar jag för att rida Sammy så bilderna kommer senare på vad jag köpt. Nu måste jag sova! Natti :)

Mot Ullared!

Åker till Ullared nu. Har hört att det finns en stor hästavdelning? Jag hoppas verkligen det! Kommer shoppa så mycket mina pengar tillåter. Ska betala min kompis också för en Justin Bieber biljett så måste tänka på det också.
 
Hoppas ni får en bra dag. Ska njuta av att komma bort lite till! Imorgon ska jag rida ponny vilket jag inte har gjort på år och dagar. Ska be Emelie ta kort så att ni kan få ta del av äventyret. Måsta tacka mina fina läsare som tar tid på sig att kommentera. Tusen tack! Det betyder så himla mycket!
 

2 månader sedan

Nu är det 2 månader sedan jag var på min pappas bröllop i Holland. Tiden går fort när man har kul! Ni ser nog hur kul jag tyckte det på bröllopet. Lycklig jag var då!
 

Sommarlov

När sommaren är som bäst. Först kortspel, bad och sen till ett café och käka glass. Vädret är sådär men man får göra det bästa av situationen! Imorgon åker jag till Ullared och sen direkt efter blir det tjejkväll. I helgen blir det massa ridning - kul!
 

1 augusti

Och bara 10 månader kvar tills jag ska träffa min prins igen..
 

Mina blivande:

 
Åkte till Svensk Ridsport i måndags för att prova lite saker. Prövade JW byxor för att kolla storlek och sen mina blivande stövlar. My love vad fina dom är! Mountain Horse Richmond. Jag är ju tyvärr ganska kort så många ridstövlar är för långa för mig. Men satte in cliffs (som man höjs 1-2 cm av) och då kändes det bättre. Jag fyller år 2 september och jag hopppppaaas att jag kommer få dessa stövlar!
 
Prövade även Tretorn men inget för mig! Tråkigt att hälften av Sveriges befolkning har dom och sen var dom way to höga för mig! Dom satt ända upp till knävecken så nej, inga stövlar jag kommer lägga pengar på!