Hoppning - mer bilder

 
I eftermiddags körde vi hoppning med "titthinder". Gick super bra och hon var pigg och framåt mot hindrerna. Avslutade med en bana på 1 m. Lady Marmelade är verkligen en häst för mig som jag skulle kunna hyra i framtiden. Super härlig!
 
 
 
 

Camp B

Vi är bara 6 stycken och det är SÅ skönt! Bättre sammanhållning och bättre träningar. Kan inte bli bättre!
 
 

AW SPORTHORSES

Min lägerhäst. Lady Marmelade. En grymt fin storhäst som ska matcha behoven på Camp B lägret som är lite svårare. Egentligen ska man inte ha deras hästar på svårare nivåer men både jag och Joanna fick det. "Lady" är ett sto med mycket nerver. Har fint steg och är nätt att rida. Blir dock stark i övergångar men super fin i alla gångarter. Idag hoppade vi och hon är så JÄVLA fin alltså. En riktigt fin tävlingshäst. Ska fota lite imorgon så att ni kan se henne i action. Visst är hon söt? I övrigt är lägret super bra. Tränaren Anna W är otroligt snäll och bra på att lära ut. Kommer nog aldrig lära mig så mycket som jag kommer göra den här veckan. Grymt! Ett läger jag definitivt kommer återvända till!
 
 
 
 

AW läger


Jag och Lisis

Igår var vi på Black & White party. Kul var det! 
 
 

ATM


Film från hoppning

Hoppade med Jackpot lite i lördags och det gick faktiskt väldigt bra. Grymma Emelie filmade så att även ni kan se det. Tänkte även förklara några saker som ni säkert tycker ser konstigt ut ;)

*Min sits. Känner och ser själv att min sits har försämrats på Pottan. Anledningen är för att all fokus sitter på honom. Jag har ridit mycket på ridskola och även några läromästare men när det kommer till oerfarna hästar så tappar jag ofta min sits för att jag fokuserar för mycket på hästen. Detta måste ändras så det ser fult ut och det försämrar även min påverkan på hästen. Tur att jag ska till AW snart ;)
 
*Jackpots galopp. Pottans galopp har blivit så mycket bättre. Önskar jag hade film från provridningen för då skrattade jag så mycket för det var som tölt på en islandshäst. Man satt helt still och han bara sprang. Galopperade inte med alla benen och det blev mest slängtrav/halvgalopp när jag smackade på honom. Så för mig är det STOR skillnad på hans galopp men ni ser nog inte det. Han har trots allt varmblod i sig vilket betyder att han heller inte är byggd för att få en svungande och hög galopp. Men vi gör det bästa av det och det blir bara bättre och bättre!
 
*Hoppningen. Grön som tusan och det är han ändå fortfarande. Men oj vilka framsteg han gör. Han älskar att hoppa och jag har inga problem med vägran och rivningar. Han blir bättre och bättre på att avgöra avstånd men det är fortfarande lite klurigt tycker han ;) Även jag kan råka trycka på han lite för tidigt så att han får singnalerna att hoppa av tidigare. Aja baja. Problemet i hoppningen är nu att försöka få honom att taxera bättre men även att kunna avgöra vilket som är rätt galopp. Han väljer ibland en omväg genom att landa i fel galopp men vi jobbar på det.
 
Jackpot är en otroligt rolig häst att jobba med då han är så lättlärd. Han är fortfarande ung och har myyycket kvar att lära. Vi har fått fina lovord av tränare som tycker att höjder inte är problem utan vi måste bara fixa vägen innan. Pottan är villig att lära sig och vi har kommit långt redan. Jag ser sakerna ovan som projekt och det ska bli så kul att se hur vi ser ut om ett halvår.
 
 

Smygtitt från Lördags

Film kommer senare!
 
 
 

Frillesås

Åker till Frillesås i helgen, sista helgen innan pappa och dom åker tillbaka till Sverige igen. Tråkigt :( Men det bästa är att det ska bli 23 grader cirka. Mmm ska jag sola och bada. Sen på söndag blir det dop för min broder. Ellen följer med till Frillesås med för min far ville ha hennes hjälp att passa min brother under dopet för lillen. Så det blir ännu roligare! Men först: jobb och stallet.


Shoppingen i Falsterbo:

Så nöjd över mina köp. Här ser ni dom.

1. Racesafe
2. Glansspray och tofsar
3. Hunters
4. HVpolo pikéer x2

 

 

 

 


Corre och Pottan

Emelies häst Corre och Jackpot har kommit varandra nära och har blivit bröööder ;) Kolla hur Corre pussar han. Sååå söt. Kolla även sista bilden hur sur Corre blev när jag störde dom hahaha


Falsterbo helgen

Vilken underbar helg vi har haft! Super bra sällskap, bra hotell, bra show och grym shopping. Falsterbo Horse Show bjöd på 2 grymma dagar och det slutade på topp när Jens Fredricson tog hem Grand Prix. Jag, Amanda och mamma har suttit och dreglat efter hästar och beundrat ekipagen som varit ultimala. Ni skulle höra publiken när Jens red snabbare än Marcus Ehning. Jävlar vilken ljudnivå!

Har även träffat många i stallet och även andra hästmänniskor. Härliga hela bunten. Vädret har också varit på vår sida och igår levererade solen perfektion med sina 26 grader. Kan inte säga att hotellet drog ner på vår lilla tripp. Hög standard på hotellrummen och grym frukost. Låg en kvarts avstånd från tävlingsområdet. Inte dåligt!

Shoppingen var min svaghet den här helgen ;) Spenderade 4000 kronor på hästprylar. Visar er såklart när jag kommer hem. Så nöjd!

Kan sammanfatta allt med att den här helgen har varit fantastisk och kunde nästan inte blivit bättre. En höjdpunkt på sommarlovet helt enkelt!


Nu är den köpt!!!!!!

Racesafe: check


Pottis

Igår var jag och Emelie och busade på en äng. Lät hästarna galoppera utan att ställa krav och hade så himla roligt. Corre och Jackpot verkar trivas väldigt bra ihop med så det är härligt! Idag får jag se hur jag gör. Antingen longerar jag honom eller så kör jag markarbete. Jag får se vilket humör han är på. Kolla vilken härlig bild Emelie skickade i morse! Jag har undrat nu ett tag om han verkligen vågar lägga sig ner i hagen då han har varit lite orolig men nu verkar han mer än säker ;)


Shoppingen på Falsterbo

Snart begär vi oss till Falsterbo och jag har bestämt att jag ska köpa en Racesafe väst om det finns på mässan. Även ett par nya ridskor om jag hittar några till ett bra pris. Jag åker ju på ridläger 28 juli till AW Sporthorses så tänkte se efter några snygga pikéer också. Kan lika väl shoppa loss ;)

Rider Hoffis med Joannas snygga Racesafe


Veckan som kommer

Hej! Igår jobbade jag min första dag på feriejobbet (med kommunen) och det var väl inte sådär woho direkt. Men,men. Jag har roliga saker för mig den här veckan så det löser allt. Igår red jag efter jobbet och det gick helt sjukt bra. Så fin i dressyren har han aldrig varit. Prövade förvänd galopp för första gången och det gick sååå bra! Nöjd!

Tisdag: jobba och sedan träffa en friendo

Onsdag: jobba och sedan rida tillsammans med Emelie

Torsdag: jobba, stallet och sedan träffa Mathilda som kommet hem från Turkiet!

Fredag: jobba och sedan blir det festligheter på kvällen

Lördag: FAAALSTERBOO med världens bästa Amanda och mamma.

Söndag: FAAALSTERBOO med världens bästa Amanda och mamma.



Sammanfattar Brännö

 

Oufito in la Frillesås


Brännö

Har haft super mysigt med Elisabeth på Brännö. Hennes kille kom även förbi så vi badade och härjade omkring. Två härliga dagar och nu åker jag till Frillesås för att träffa min pappa + barn och fru. Myyys! Kanske kommer ett videoinlägg sen ;)
 
20130702-205707.jpg

Jag gillar dig <3

Hoppade idag i paddocken och han var så duktig. Pigg och framåt på hindrerna. Märker verkligen att han älskar att hoppa! Nöjd med dagens ridpass!


Me, Myself and I